HABERLER>GÜNCEL
6 Ocak 2012 Cuma - 13:04

Şehit itfaiye erine vefa

Karabağlar’da bir kapı imalathanesinde geçen yıl nisan ayında, tinerin buharlaşmasıyla oluşan gazın patlamasıyla çıkan ve 4 işçinin yaşamını yitirdiği yangını söndürmeye çalışırken şehit olan itfaiye eri Ozan Avşar'ı, meslektaşları unutmadı.

Şehit itfaiye erine vefa

İZMİR - Şehit İtfaiye erinin arkadaşlarının teklifini kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ozan Avşar'ın adını, Bozyaka'daki itfaiye grubuna verdi. Şehit itfaiyecinin kimya bölümü mezunu olan eşi Gizem Avşar da, Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı'nda daha önce göreve başlamıştı.
 
Geçen 16 Nisan'da Yeşillik Caddesi ile 5900 Sokak arasındaki, Şafak Odabaşıoğlu'na ait 'Odabaşı Kapı' adlı işyerinde patlama meydana geldi. İşyerindeki tinerin buharlaşıp sıkışmasıyla yaşanan patlamanın ardından çıkan yangın, yandaki parke dolu depoya sıçradı. Yangına müdahale eden ilk itfaiye ekibindeki görevlilerden 41 yaşındaki Tancu Kardaş, 35 yaşındaki Ozan Avşar, 50 yaşındaki Mustafa Anşin söndürmeye çalıştıkları istifli parkelerin devrilmesiyle yaralandı, 41 yaşındaki Hakan Çöplüoğlu ve 32 yaşındaki İsmail Çağlayan da dumandan etkilendi. Ozan Avşar tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Enkaz altından imalathanede çalışan işçiler Mustafa Kurt, Harun Cirit, Yener Erbaş ve Mustafa Demirala'nın da cesetleri çıkarıldı. Olayın ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, savcının itirazı üzerine tutuklanan işyeri sahibi Şafak Odabaşıoğlu hakkında, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından 15 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava henüz sonuçlanmadı.
 
EŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ
Arkeoloji mezunu olmasına rağmen iş bulamadığı için itfaiye eri olan Ozan Avşar'ın ailesi, öğrencilik yıllarından itibaren arkeolojik kazılara meraklı olan Avşar'ın, sık sık kitaplarını okuyup bilgilerini tazelediğini, kazı çalışmalarına katılmayı çok istediğini dile getirdi. Şehit itfaiye eri Ozan Avşar için düzenlenen törende, "Ozan Avşar bilmeli ki kızı, eşi ve ailesi bizlere emanettir" sözünü tutan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla, kimya eğitimi almış olan eşi Gizem Avşar, geçen temmuz ayında, bünyesinde Doğal Yaşam Parkı'ndan ilaçlama faaliyetlerine, kıyı temizliğine kadar geniş bir çalışma alanı bulunan Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı'nda göreve başladı.
 
ADI DA YAŞATILACAK
Şehit itfaiye eri Ozan Avşar'ı meslektaşları da unutmadı. İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli meslektaşları, Avşar'ın adının da yaşatılmasını istediklerini dile getirdi. İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır'ın teklifi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından da kabul edildi. Gerekli işlemlerin yapılmasıyla birlikte, Ozan Avşar'ın adı, Bozyaka Eskiizmir Caddesi üzerindeki Yeni Çamlık İtfaiye Grubu'na verildi. Şehit Er Ozan Avşar İtfaiye Grubu tabelası da, kısa süre önce yazdırılarak yerine asıldı. İtfaiye grubunun önümüzdeki günlerde resmi açılışının yapılacağı bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e fırtına ve sağanak yağış uyarısı!
Meteoroloji vatandaşları uyardı. Bugünden itibaren başlayan fırtınalı ...
Kantincileri yok, kasayı kendileri tutuyor
Bayındır’daki Anadolu Öğretmen Lisesi'nin öğrencileri örnek bir davranışa ...
İnternet Andıcı Davası'nda bugüne nasıl gelindi?
Dava ne zaman başladı, kimler yargılanıyor, kimler tutuklu? İşte tüm detaylar...
 
Fırtına operasyonu zanlıları İzmir'e getirildi
Antalya Emniyeti tarafından düzenlenen operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü ...
Twitter yıkılıyor: 'Askerliğimi terörist olarak mı yaptım?'
Sosyal Medya Başbuğ'un tutuklanmasına kayıtsız kalmadı. 'Askerliğimi terörist ...
İzmir’deki hava kirliliğinin sebebi ne?
İzmir'de hava kalitesinin korunması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ...
 
Başbuğ'un tutuklanması dünya basınında
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanması dünya basınında ...
82'lik Hesbi Dede'ye şok üstüne şok!
Bir televizyon kanalının evlilik programında taliplisi tarafından dolandırılan ...
Başbuğ: Bana verilecek en ağır ceza budur
'İnternet Andıcı' davasında tutuklanarak cezaevine gönderilen Emekli Genelkurmay ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva