HABERLER>GÜNCEL
6 Ocak 2012 Cuma - 10:07

Başbuğ: Bana verilecek en ağır ceza budur

'İnternet Andıcı' davasında tutuklanarak cezaevine gönderilen Emekli Genelkurmay Başkanı Başbuğ, ‘Örgüt kurmak ve yönetmek’ suçlamasına mahkeme önünde böyle yanıt verdi.

Başbuğ: Bana verilecek en ağır ceza budur

İSTANBUL - Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 'İnternet Andıcı' davasında tutuklandı ve 'darbe' davaları kapsamında şu ana dek cezaevine gönderilen en yüksek rütbeli isim oldu.

'Silivri'ye böyle götürüldü' video haberi için tıklayın
 
Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ tutuklandı!

'Adliye'den böyle ayrıldı' video haberi için tıklayın

Başbuğ'un tutuklanması dünya basınında haberi için tıklayın

Atalay: Evet, Başbuğ'u biz atadık haberi için tıklayın

CHP Lideri'nden Başbuğ'un tutuklanmasına ilk yorum haberi için tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde de bir eski genelkurmay başkanı sivil mahkeme tarafından ilk kez tutuklanırken, 7 saatlik savcılık sorgusunun ardından 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Başbuğ’un, burada yaptığı savunmaya NTV ulaştı.
 
Başbuğ, kendisini tutuklayan mahkemede şunları söyledi: "Bu suçu reddediyorum. Bu suçlamayla itham edilen kişi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 26. Genelkurmay başkanıdır. Bunu tarihe not olarak düşmekte yarar görüyorum...
 
Ben Genelkurmay Başkanı olarak TSK’nın komutanıyım ki bu TSK, dünyanın sayılı en güçlü ordularından biridir. Böyle bir orduya komuta eden birisinin, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanmasına gerçekten trajikomik diyebiliriz.
 
Ben 2002 yılı 30 Ağustosun da orgeneralliğe terfi ettim ve 2003 Ağustosu itibariyle Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevine atandım. Bu görevi yaptığım 2003-2005 yılları arasında çeşitli vesilelerle sayın Cumhurbaşkanı ve gerekirse sayın Başbakan ile çalışmalarımız oldu. Yine bu siyasi iktidar tarafından 2006 yılında Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandım. Yine şu andaki hükümetimiz tarafından, 2008-2010 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı görevine getirildim.
 
Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'la ve MGK üyesi olarak bu hükümetin bakanlarıyla birlikte çalıştık. Şimdi elbette devletimizin istihbarat olanakları ve imkanları var. Bu kadar sene siyasi otoritenin en büyük makamlarıyla beraber çalışıyoruz ve benim o dönemlerde silahlı bir terör örgütü kurmam ve yönetmem tespit edilmemiştir ki bu üzerinde durulması gereken bir nokta.
 
Tespit edilmiş ve bu görevde tutulmuşsam bu da ayrı bir nokta. Bu suçlamayla emekli olduktan 1.5 sene sonra karşı karşıya kaldım. Çünkü üzücü ve anlaşılması zor olan, eğer ki benim bu faaliyetleri aktif görevim esnasında yaptığım iddia ediliyorsa ve bu faaliyetlerim o zaman devletin yetkili makamlarınca anlaşılmamışsa bunu da anlamak mümkün değildir.
 
Netice olarak, böyle bir iddiayı duymak, işitmek; silahlı kuvvetler bünyesinde ülkeye ve devlete şerefiyle görev yapmış bir general olarak onuruma dokunmaktadır. Bir Genelkurmay Başkanının silahlı terör örgütü kurmakla suçlanması; bu bana verilecek en büyük cezadır. Bunun bu şekilde söylenmesi bile bana verilecek en büyük cezadır, daha büyüğünün olacağını düşünmüyorum. Taktir mahkemenizindir, bizler gelip geçiciyiz ancak sizler tarihe not düşeceksiniz."(NTV)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TANER FIRTINA 7 Ocak 2012 Cumartesi 08:44

ULU ORTA ÖZERKLİK İSTEYİP, TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞU AŞİKAÂR OLAN PKK YANDAŞI BİRÇOK KİMSE DEVLETİ BÖLMEK İÇİN UĞRAŞTIKLARI HALDE DIŞARIDA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZERKEN, BU ADAMLAR HÜKÜMETİ, AKP'Yİ YIKMAK İSTEDİKLERİ GERELÇESİ İLE İÇERİ ALINIYORLAR. BU AĞZINA YANDIMININ AKP'Sİ DEVLETTENDE Mİ ÜSTÜN BİR KURUMDUR? SORARIM SİZLERE! BİRÇOK HÜKÜMET GÖREVLİSİ ADİL YARGILAMADAN VE ADALETE OLAN GÜVENLERİNDEN BAHSEDİYOR. MADEM BU KADAR GÜVENİYORSUNUZ; KALDIRIM MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIKLARINI!

Yorumu oyla      12      6  
Şakir Turan 7 Ocak 2012 Cumartesi 08:08

Türkiyede darbe dönemi sona ermiştir,artık ülkemiz demokratik bir yapıya kavuşmuş olduğunu görmek beni vatandaş olarak çok sevindiriyor.Darbeciler cezalarını çekmeli.Darbeler dönemini bitirmekte bu iktidara nasipmiş,hepsini kutluyorum.

Yorumu oyla      12      6  
Ertuğrul Özkan 6 Ocak 2012 Cuma 18:07

Silah arkadaşları düzmece suçlarla içeri alınırken 'Adil yargılamadan ' bahseden bu zavallı şimdi adil yargılamayı öğrenecek.Beter olsun.

Yorumu oyla      12      10  
ey türk gençliği 6 Ocak 2012 Cuma 17:24

orduları dağıtılmış, bütün tersanelerine girilmiş... dahili ve harici bedhahların ve "kansız" "kerinçsiz" işbirlikçilerin olduğu bir türkiye'de... ey türk gençliği... sen ne halt ediyorsun... hangi marka cep telefonun eline kulağına yapışık... sadece saçma sapan cikciklemek(tweet) ve gerçeklerle yüzleşemediğin "face"lemek, yalan padişahlar ve kılkurtlar vadisimi izlemeye gelmek vazifen. sana olmayacak dökülen kanlar sonra helal..

Yorumu oyla      16      6  
Yücel Koçak 6 Ocak 2012 Cuma 16:48

Yargı çözer,Yargıyı bekleyelim,söylemleri bu işi takip edenlerin "Özel Yetkili" olmaları ile birlikte düşünülmeliydi.Düşünülmedi.Görevden ayrılınca bu söylemi dillendirenler de içeri alınmaya başlandı.Ülkemizde üzeri örtük bir savaş sürüyor.Böyle giderse çerez olacağız.Sınırlarımızın hemen yanında neler oluyor,bölgemizde neler oluyor,uyanalım geç olmadan birlik olalım.Başbuğ gibi değerlerimize sahip çıkalım.Savaş halinde kaderimizi emanet ettiğimiz kişiler hakkında konuşurken biraz insaf.

Yorumu oyla      14      7  
6 Ocak 2012 Cuma 14:59

arkadaşlar tamam yargı böyle lüzum gördü ve tutukladı buna itiraz yok, itiraz yargı imtiyazlı davranır mı? bu ülkede 12 eylül 1980 darbesini yapanlar, 27 nisan e-muhtırasını g.kurmayın resmi sitesinden yapanlar (yani darbeyi resmen ve fiilen gerçekleştirenler) hiçbir soruşturma veya göz altına alınmadan dolaşıyor, ama kağıt üzerinde veya söz ile darbe konuşan içeriye tıkılıyor. 27 nisan e-muhtırasını veren sn. zaat a zırhlı araba tahsis ediliyor. şimdi bu imtiyaz değilde nedir. yargı hepimizin güvendiği bir yargı olmalıdır, ne yazıkki bu aşamada bunun teminatı yoktur. itiraz imtiyazlılıktır.

Yorumu oyla      17      6  
hamit ihsan tanes 6 Ocak 2012 Cuma 11:54

küçümseyip,dikkate almadığı kağıt parçası ve boru..açtı başına sorun..

Yorumu oyla      12      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hangi turistik ilçede lağım suyu sokağa akıyor?
İZSU; kanalizasyonu bulunmayan mahallelerde vidanjör için 60 lira tarife ...
Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ tutuklandı!
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay tarafından ...
2500 yıllık Afrodit böyle zulüm görmedi!
Kırşehir'de bir otomobilde, M.Ö. 5'inci Yüzyıla ait olduğu belirtilen, ...
 
Yiğit Bulut'un yeni adresi hangi kanal oldu?
Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevine son verilen Yiğit Bulut'a ...
'Sigara' bunalımı intihara sürükledi
Muğla'da, günde 3 paket içtiği sigarayı bıraktığı için bunalıma giren ...
Gazeteci Zeybeker için yardım kampanyası
Torbalı’da, geçen 11 Kasım'da trafik kazası geçiren gazeteci Cemil Zeybeker'in ...
 
Duayen gazeteci Erhan Ünver'e son veda
3 Ocak Salı günü yaşamını yitiren gazeteci Erhan Ünver (74), 43 yıl boyunca ...
İlk iki F-35 2015'te geliyor
Türkiye, iki adet F-35 almak için adım attı. Uçaklar 2015'te filoya katılacak.
İşçi Partisi’nden Billur Tuz işçilerine destek
Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Billur Tuz fabrikasından ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva