HABERLER>YEREL MEDYA
22 Aralık 2010 Çarşamba - 00:00

Politikanın nabzı bu programda attı

Egetv’’nin tiryakilik oluşturan programlarından ’‘Söz Meclisten İçeri’’, Ege ve İzmir gündeminde öne çıkan konularıyla yine ekran başına kilitledi. Politikanın nabzı, bu programda attı.’

Politikanın nabzı bu programda attı

Egetv’’nin tiryakilik oluşturan programlarından ’‘Söz Meclisten İçeri’’, Ege ve İzmir gündeminde öne çıkan konularıyla yine ekran başına kilitledi. Politikanın nabzı, bu programda attı.’
İzmir’’in çöp depolama sorunu ve hafif raylı sistemin deneme seferlerinde yaşanan sıkıntıların da gündeme getirildiği programda, ağırlık CHP kurultayında ortaya çıkan tablonun tartışılması oldu.
Usta gazeteciler Nedim Atilla, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız, yeni CHP’’nin A takımına ve Ege/İzmir boyutuna ilişkin detaylı değerlendirmeler yaptı.. Ümit Yaldız, PM’’de Ege’’ye ayrılan yedi kontenjanın son derece yetersiz olduğunu belirtirken, Gönül Soyoğul nicelik değil niteliğin önemli olduğunu savundu. Nedim Atilla’’nın iddialı açıklaması ise, yeni CHP’’nin artık sol bir kimliğe kavuştuğu ve Türkiye partisi olduğunu söylemesiydi..
Kadın kotası konusunda yaşanılan tartışmalara da değinen usta gazeteciler, Kılıçdaroğlu’’nun Parti Meclisi’’nde daha fazla kadına yer vermesini beklediklerini, limitte kalmasının genel başkanının önceki söylemleriyle çeliştiğinin altını çizdiler. Gönül Soyoğul’’un iddiası da ’“Bu seçimi kazanmak isteyen, kadınları kazanmak zorundadır’” oldu..
Kocaoğlu’’nun İzmir’’in siyasi patronluğuna soyunduğunu, Kılıçdaroğlu yönetiminin PM’’ye Mehmet Ali Susam’’ı da alarak kent siyasetine denge getirmeyi amaçladığını belirten yorumcular, ’“Kocaoğlu siyasete bu kadar entegre olarak ciddi bir sorumluluk altına girdi. Bu da genel seçimde CHP’’nin başarısından birinci derecede sorumlu olacağı, bu nedenle daha çok çalışıp yerel seçimlerdeki yüzde 57’’lik çıtayı yakalamaya gayret etmesi gerektiğidir ki; Aziz Başkan’’ın yakın çevresine ’‘artık daha çok çalışmamız gerekiyor’’ dediğini biliyoruz’” dediler.
AK Parti İzmir İl Başkanı kim olacak sorusuna da yanıt arayan usta gazeteciler, AKP’’de parti içi ekiplerin CHP’’den farksız, hatta CHP’’den daha fazla belirgin olduğunu belirterek, gelinen noktada Bilal Doğan, Selim Gökdemir, Fevzi Kahraman, Bülent Delican, Şener Özterci gibi isimlerin Başbakan’’a sunulacak son listede yer bulduğu, Erdoğan’’ın bu isimlerden birini atayacağını, başkanın en geç hafta sonuna kadar açıklanmasının beklendiğini söylediler..
 
Ocak ortasında büyük kongreye gidecek olan Demokrat Parti’’deki başkanlık kulislerine de yer veren Yaldız, Soyoğul ve Atilla, Demokrat Parti’’nin canlanması ve barajı geçecek noktada olmasının Türk siyaseti için ihtiyaç olduğunun altını çizerek, bu konuda Başbakan Erdoğan’’ın bile devrede olduğunu, Çiller’’in adaylığını desteklediğini savunarak, ’“DP’’de il başkanlarının arzusu ise partinin başına seçime kadar Demirel’’in gelmesi, partiyi toplaması’” dediler.
 
PROGRAMI KAÇIRANLAR İÇİN TEKRARI PAZAR GÜNÜ SAAT 12.00'DE EGE TV'DE...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Basın Müzesi’’ne bir büyük katkı da Kemal Ertan’’dan
SKY TV Genel Müdürü Ertan, fotoğraflar, daktilo, fotoğraf makinası, ses ...
Haber Ekspres 10 yaşında
Deneyimli gazeteci Aydın Bilgin’’in sahibi olduğu Haber Ekspres Gazetesi, ...
Bu program yine çok konuşulacak
Türkiye’’nin en büyük bölge televizyonunda, uzman gazeteciler Gönül Soyoğul, ...
 
Basının gözünde üniversite ve sanayi
Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri’’nde ...
Su zammı Söz Meclisten İçeri’’yi de böldü!
Ege Tv’’de Ege ve İzmir’’in sözünü sakınmayan programı Söz Meclisten İçeri’’nin ...
Ak Parti İzmir’’i karıştıran gizli ses kaydı!
İl Örgütü gizli ses kaydı nedeniyle karıştı. Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı ...
 
Erdoğan: Katile katil diyeceğiz!
Lübnan’’da temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, Türkmen köyünde halka ...
Kordon ve Metro Söz Meclis’’ten İçeri’’de
Uzun bayram tatilinden sonra dün akşam ’‘kaldığı yerden’’ Ege/İzmir gündemini ...
Sertel: TRT hafızasını yitiriyor!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva