HABERLER>YEREL MEDYA
8 Aralık 2010 Çarşamba - 00:00

Bu program yine çok konuşulacak

Türkiye’’nin en büyük bölge televizyonunda, uzman gazeteciler Gönül Soyoğul, Nedim Atila ve Ümit Yaldız’’ın hazırlayıp sunduğu Söz Mec listen İçeri, gündemi yorumlarken, gündem belirledi.’

Bu program yine çok konuşulacak

İZMİR - CHP’’deki kurultay süreci, Kılıçdaroğlu’’nun İzmir programı, Parti Meclisi kulisleri,  AKP ve CHP İl Başkanları arasındaki yerel siyasetin tansiyonunu yükselten söz düeollosu, İzmir Kalkınma Ajansı yönetim kurulu seçimlerinin perde arkası, İzmir’’de yapılmaya hazırlanan Alternatif Turizm Zirvesi, Turizm, Mermer ve Gelinlik ve Moda Fuarı’’nın geleceği gibi pek çok konunun ele alındığı Söz Meclisten İçeri, 90 dakika boyunca nefes nefese bir içerikle tamamlandı.
İşte Pazar günü aynı ekranda saat 12.00’’de tekrarı yayınlanacak programdan bazı başlıklar:
ÇARŞAF LİSTE Mİ BLOK LİSTE Mİ?
Ümit Yaldız:
En demokratik yöntem olan çarşaf listeyi dün öneren kimse bugün olmamasını savunanlar da aynı isimler. Ben bugüne kadar ne Önceki Genel Başkan Deniz Baykal’’dan ne de Önceki Genel Sekreter Önder Sav’’dan ’‘Çarşaf Liste’’ önerisi, çabası duymadım. Sadece bir ay önce, ’‘kurultaya gidersek çarşaf liste yapacağız’’ diyen de Kılıçdaroğlu, bugün olmasın diye çabalayan da ona yakın isimler. Hatta ona yakın isimler Kılıçdaroğlu’’ndan daha çok çabalıyor bu konuda. Sayın Kılıçdaroğlu’’nun, ’‘Çarşaf liste de olabilir. Seçilen de kaybeden de CHP’’lidir’’ ifadesi doğru ve de önemli.
Nedim Atila: Kılıçdaroğlu çarşaf listeyi bu kurultay için söylemişti. Bence şu anda blok liste daha doğru’…
PM KULİSLERİNDE ADAY PATLAMASI
Nedim Atila:
Herhalde CHP PM listesinin tamamını İzmir’’den yapacak. Baksanıza yüzlerce aday var.
Gönül Soyoğul:
Milletvekili olmak için herkes sırada. PM bu açıdan fırsat olarak görülüyor.
Ümit Yaldız:
Tüm milletvekilleri aday’… Ama Oğuz Oyan ile Selçuk Ayhan’’ın şansı yüksek. Mehmet Ali Susam, Ahmet Ersin de çabalıyor. Sav ekibinden önceki Genel Sekreter Yardımcısı A. Rezzak Erten de ’‘denge’’ amaçlı olarak PM’’ye yazılırsa şaşırmam. Dışarıdan en garantili isim Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel. Ama Prof. Hülya Güven’’den, Dilara Ersözlü’’ye, Hatice Tatlı’’ya kadar pek çok kadın da ’‘kontenjan’’dan PM’’ye girmeye niyetli.
Nedim Atila:
 PM üyelerinin en fazla yarısı milletvekili olacak. Sanıyorum Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’’nun liste üzerinde etkisi büyük olacak.
CHP’’NİN TRANSFERLERİ: NALBANTOĞLU’’NUN BAŞARISI
Ümit Yaldız:
Kılıçdaroğlu kentte coşkuyla karşılanacak. Tabi ki CHP’’liler tarafından. Ya da ’‘kral öldü, yaşasın yeni kralcılar’’ tarafından. Ama partinin transferleri dikkat çekici’… Başka 9 Eylül Üniversitesi Eski Rektörü Emin Alıcı olmak üzere Kılıçdaroğlu’’nun elinden rozet takacak isimlerin pek çoğu milletvekili adayı’… DSP ve İzmir Barosu Eski Başkanı Özdemir Sökmen, SHP eski İl Başkanı Mustafa Korkmaz, YTP Eski İl Başkanı Ulvi Puğ gibi isimler Kılıçdaroğlu sonrası yaratılan solda birlik çağrısının İzmir ayağını oluşturması bakımından manidar. Ama bu transferlerin büyük çoğunluğunda Nalbantooğlu’’nun ikna çabalarını görüyoruz. Özellikle il başkanları ve bazı akademisyenler düzeyinde’…
İL BAŞKANLARININ SÖZ DÜELLOSU: NALBANTOĞLU MU, KABAK MI HAKLI?
Gönül Soyoğul:
Ömür Kabak’’ın söylediklerinde en azından 4-5 maddede gerçeklik payı var.  Ancak Kabak’’ın kullandığı üslup doğru değil. İzmir’’de ulaşımdan, çevreye kadar kentin pek çok sorunu dile getirmiş. Ama yanlış bir dil kullanmış tabi ki. Örneğin Harmandalı konusunda açmazda Ömür Kabak. Hem çöplüğü kaldıralım diyor hem de nereye kurulması gerektiğini söylemiyor. Eleştiri var ama çözüm yok.
Nedim Atila:
Tabi ki Harmandalı Çöplüğü’’nün kaldırılması lazım. Ama nüfusu her yıl 100 bin artan bir kentin çöp sorunu da çözmemiz gerekiyor. Bu çöpleri nereye koyacağız. O zaman Ömür bey söylesin İzmir’’in neresinin çöplük olarak yapılacağını’…  
Ümit Yaldız:
Ömür Bey Çiğli’’li olduğu son yerel seçimde Çiğli Belediye Başkan adayı olduğu için Harmandalı’’nı özellikle önemsiyor. Ama Kılıçdaroğlu’’na 12 öneri getirdiği maddelerin tamamında bence gerçeklik payı var. Hemen hepsi kentin sorunları’… Ama kullandığı dil ve üslup soru işareti. Sonuç olarak diyorum ki; Ömür Kabak’’ın sıraladığı 12 öneriyi Sayın Başkan Kocaoğlu dikkate alıp, okumalı. Ömür Kabak da CHP İl Başkanı Nalbantoğlu’’nun kendisine yönelik eleştirilerini dikkate alıp okumalı. Örneğin Nalbantoğlu’’nun dediği gibi İzmir’’in pek çok sorunun çözümü için Ankara’’da hükümet düzeyinde girişimlerde bulunmalı.
FUARLAR İSTANBUL’’A MI KAÇIYOR
Nedim Atila:
Mermer Fuarı’’nı İstanbul kapmaya çalışıyor. Gelinlik Fuarı’’nı da aynı şekilde. Travel Turkey’’in çok da iyisini İstanbul ’‘EMİT’’  adıyla gerçekleştiriyor. İstanbul’’un her şeyin merkezi olma iddiasını doğru bulmuyorum. Tek merkezden yönetim, tüm markaların İstanbul’’a toplanması Türkiye adına da doğru değil.
ALTERNATİF TURİZM ZİRVESİNDEN NE ÇIKACAK?
Nedim Atila:
Önceki zirvenin arkasında İTO Başkanı Ekrem Demirtaş bunun arkasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu var. Sonuçta dolu dolu ve turizmin sorunlarına merhem olacak bir içerik göremedim ben.  Kent Müzesi falan bilindik şeyler en azından.
Ümit Yaldız:
İzmir’’in klasik hastalığı yine depreşti. Demirtaş’’ın düzenlediği zirveye CHP’’li başkanlar katılmamıştı, bunu Başkan Kocaoğlu destekliyor. Yumruğu aynı yere, noktaya vuramama hastalığı bu. Geçmişte Demirtaş ile Kocaoğlu ’‘ekmek fiyatında’’ bile uzlaşamamış, Demirtaş’’ın açıkladığı fiyattan sonra Kocaoğlu da bir fiyat açıklamış, bununla da yetinmeyin ekmek fabrikası kurmuştu. Kentin tüm dinamikleri ne yazık ki ortak hedefte birleşemiyor.
İZKA SEÇİMLERİNDE NELER YAŞANDI
Nedim Atila:
Geçen hafta 5 aday arasından 3’’ünün seçilmesi gerektiğini söylemiştik. Esnaf Odası garantiydi zaten. Ziraat Odası’’nın da Kalkınma Ajansı’’nda olması gerektiğini savunmuştuk.
Ümit Yaldız:
Olan kadın adaya oldu. Sanıyorum SİAD’’lar arasındaki kapışma, İTO Başkanı Demirtaş’’ın Hüseyin Porsuk’’u alt etme çabası, Ziraat Odası Başkanı Köse’’ye yaradı. 8 yönetici arasına girmeye çalışan tek kadın aday 40 oyda kaldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Basının gözünde üniversite ve sanayi
Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri’’nde ...
Su zammı Söz Meclisten İçeri’’yi de böldü!
Ege Tv’’de Ege ve İzmir’’in sözünü sakınmayan programı Söz Meclisten İçeri’’nin ...
Ak Parti İzmir’’i karıştıran gizli ses kaydı!
İl Örgütü gizli ses kaydı nedeniyle karıştı. Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı ...
 
Erdoğan: Katile katil diyeceğiz!
Lübnan’’da temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, Türkmen köyünde halka ...
Kordon ve Metro Söz Meclis’’ten İçeri’’de
Uzun bayram tatilinden sonra dün akşam ’‘kaldığı yerden’’ Ege/İzmir gündemini ...
Sertel: TRT hafızasını yitiriyor!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ...
 
İGC: Balbay’’a özgürlük hemen!
İGC tutuklu gazeteci Mustafa Balbay’’ı meslekte 30.yılında unutmadı. Balbay’’ın ...
Türkmen’’den AKP Buca İlçe’’ye: Bize özür borçlusunuz
Milliyet Ege’’nin usta kalemi, Egedesonsöz’’ün gündem yaptığı ’‘çelenk’’ ...
Sertel’’den TRT’’ye ’‘Ağca’’ kınaması
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva