HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ocak 2012 Cuma - 10:53

Pazaryeri tartışması CHP grubunu böldü

Konak Belediye Meclisi’nde, 5957 sayılı yasaya göre pazar yerlerinin yıllık tahsis tarifesinin belirlenmesi CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu.

Pazaryeri tartışması CHP grubunu böldü

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Daha önce Pazarcılar Odası tarafından işletilen ilçe sınırları içindeki pazar yerlerinin işletiminin, yeni yasa ile Konak Belediyesi’ne geçmiş olması tartışmaların önünü açtı. AK Parti Grubu, konunun komisyonlara gönderilmesini ve tahsisin Encümen tarafından yapılmasını istedi ancak Belediye Başkanı Hakan Tartan başkanlık önergesi ile pazaryerlerinin işletiminin 2 ay süreyle daha Pazarcılar Odası tarafından yapılacağını söyledi. Tartan’ın meclise sunduğu yazılı önerge CHP Grubu’nda bölünmelere neden oldu. CHP’li Hukuk Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Büyükkayıkçı önergeye kabul oyu vermeyeceğini ve önerge oylanırken meclis salonunu terk edeceğini söyledi. Ak Partili meclis üyeleri de mecliste böyle bir karar alınamayacağını, önergenin yasal olmadığını iddia etti. Önerge, Ak Partililerin ve CHP’li iki meclis üyesinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
KOCABIYIK: GÖREVİ İHMAL VAR!
Ak Partili Yalçın Kocabıyık, yönetmeliğin yürürlüğe gireceği tarihte Konak Belediyesi’nin Pazar yerlerini devralmak için hazırlık yapması gerekirken yapmadığını, sürekli kulak üstüne yattığını belirterek “Öyle bir noktaya geldik ki Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri pazarlar kuruluyor. Salı günkü toplantıda bu pazarların tahsilatını Gelir Müdürlüğü’nün yapamadığı söylendi. Eğer tahsis yapılmadıysa ve tahsilatı Pazarcılar Odası yaptı ise bunun takibi yapılmalı ve denetlenmeli. Yoksa şahsınıza zimmet çıkar. Biran önce önergeyi bütçe komisyonuna gönderip tahsis ücretini belirlemeliyiz. Encümen de tahsis yapmalı.”diye konuştu.
 
EVCİM: GİZLİ PLANINIZI AÇIKLAYIN!
Ak Parti Grup Başkan Vekili Rıza Evcim de Tartan’ın sözlerine atıfta bulunarak “Yasaya rağmen çalışmayı pazarcılar odası ile tekrar birlikte yapabiliriz dediniz. Aklınızın arkasında nasıl bir plan var. Yasa 2010 yılı Mart ayında çıktı. Konak Belediyesi gerekli düzenlemeleri yapmakta çok geç kaldı. Görevini ihmal etti diyebiliriz. Devlet adamları görev selayetlerinin önüne vefa duygularını getirmez. Sizin pazarcılar odasına bir vefa borcunuz var. Ne düşündüğünüzü mecliste paylaşın.”dedi.
 
TARTAN’DAN ‘BREMEN MIZIKACILARI’ BENZETMESİ! 
Başkan Tartan ise dedikodulara ve spekülasyonlara kulak asmadığını bu nedenle de taviz vermediğini belirterek: “Bremen mızıkacıları ile ilçenizi yönetemezsiniz. Bremen mızıkacılarına ancak televizyonda izler ve gülerim. Siyasi yaşamımda vefa duygusunu hep ön planda tuttum. Vefa borcum yok ama vefa duygum var. Geç kalmamızın nedeni yönetmeliğin içeriğine ilişkin yasal bir düzenleme yapılacağı yönündeki duyumumuzdur. Bu konuda geri adım atılmayacağını öğrendik ve çalışmalara başladık. 2 Pazar yerinden 3 – 3,5 milyon liralık tahsilat kasamıza girdi. 2 ayda gerekli yasal düzenlemeleri yapıp altyapısını hazırlayacağız. Mağduriyet yaşanmayacak.”dedi. Daha sonra 5957 sayılı yasaya göre Pazar yerlerinin yıllık tahsis tarifelerinin belirlenmesine ilişkin önerge oy birliği ile ihtisas komisyonlarına sevk edildi.
 
ÖNERGEYE TEPKİ YAĞDI 
Daha sonra Tartan 2 aylığına sıkıntı yaşanmaması için Pazaryerlerinin işletimi ve yönetiminin pazarcılar odası tarafından yapılacağını söyledi. Tartan’ın meclise sunduğu önergeye Ak Partili meclis üyeleri karşı çıktı. Ak Partili Yalçın Kocabıyık ilgili önergenin ihtisas komisyonlarına sevk edilmeden mecliste görüşülüp oylanmasının doğru olmayacağını belirterek “Bu konu ile ilgili saatlerce konuştuk. Tahsisle ilgili yasa açık ve net. Meclis tarifeyi belirler, tahsissi ise encümen yapar.”dedi. Bu arada söz alan CHP’li Hukuk Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Büyükkayıkçı kendi adına böyle bir önergeye kabul oyu vermeyeceğini ve önerge oylanırken meclis salonunu terk edeceğini söyledi.

CHP’LİLER BİRBİRİNİ SUÇLADI! 
Tartışmaların ardından oylamaya geçildi. Oylamada Ak Parti grubunun yanı sıra CHP’li meclis üyeleri Mehmet Ali Büyükkayıkçı ile Mustafa Güner de önergeye ret oyu verdi. Önergeye ret oyu kullanan Büyükkayıkçı önergenin meclis grubunda konuşulmadığı iddia ederken arkadaşlarının aleyhte oy kullanmasına sinirlenen diğer bir CHP’li meclis üyesi Mehmet Şerif Demir, Büyükkayıkçı ve Mustafa Güner’in grup kararına aykırı hareket ettiğini, parti disiplinine uymadıklarını iddia etti. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
serkan s. 7 Ocak 2012 Cumartesi 00:08

bahse girerim bu karardada klavuz erkan şişmek vardır.. başkan klavuzu karga olanın burnu borç dan çıkmazmış...

Yorumu oyla      12      6  
AYSEL 6 Ocak 2012 Cuma 22:33

PAZAR YERLERİNDEN TAHSİS ÜCRETİ ALINAMAZ.YASALARA AYKIRI.AMA KİMSE BİLMİYOR

Yorumu oyla      13      6  
O.T 6 Ocak 2012 Cuma 22:23

Ey kamu meydanını boş bulmuş sorumsuz belediyeler. Halk kendine ait her bir cm2 nin hesabını isteyecek bundan böyle haberiniz olsun. Kaldırımlar,sokaklar, meydanlar üçbuçuk kişiye peşkeş çekilemeyecek. Parekendeci yabancı sermayenin karşısında suspus olan zavallılar, ne esnafı ne de halkı sömüremeyecek, üyelerinin sırtından zenginleşemeyecek. Kaba kuvvet gösterileri yapamayacak, tehditler savuramayacak.

Yorumu oyla      14      7  
6 Ocak 2012 Cuma 11:58

MAMA VAR. HADİ KOŞUN KONAK MECLİS ÜYELERİ AMMAN KASETE DİKKAT!!!

Yorumu oyla      14      7  
KONAK ÇALIŞANI 6 Ocak 2012 Cuma 10:59

VEFADAN BAHESEDİYOR BAŞKAN YA KERİM ÖZERE YAPTIGI VEFASIZLIGA NE DİYECEGİZ SAYIN BAŞKAN........

Yorumu oyla      13      7  
O.T 5 Ocak 2012 Perşembe 23:05

Pazaryerleri, belediyelerin,pazarcılar odalarının ve esnaf sanatkar odalar birliğinin başını ağrıtacak,ağrıtmalı da. Çünkü rant var, haksız kazanç var,üç sandviç bir otoparktan kat be kat fazla kamu zararı var. İlgilisine duyurulur. İlgilisi kim mi? Tüyü bitmemiş yetim edebiyatçıları tabii!...

Yorumu oyla      16      6  
erhan 5 Ocak 2012 Perşembe 20:56

Ahmet Doğan adlı meclis üyesi herşeye karşı çıkıyordu, ne oldu da açıkça yasaya aykırı olan bu uygulamaya karşı çıkmadı?Herkes kendine olan şeylerle ahkam kesiyor..Ucuz kahramanlık yapıyor,partili çok az bu CHP'de..Sosyal demokrasiyi bilmeyen tonla adam meclis üyesi oldu bu partide

Yorumu oyla      24      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tatı'dan muhaliflere ruhsat denetlemesi!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Denetim Komisyonu’nda yer alan ve komisyonun ...
Büyükşehir okulların suyunu geçici olarak açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü tarafından faturaları ...
Başkan Oğuz: Açılacak davaları destekliyorum
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Yasal zorunluluk nedeniyle ruhsat ...
 
Aliağa'daki termik santral ruhsatına tepki yağıyor
Aliağa Belediye Başkanlığı'nın, İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş.'ye (İDÇ), ...
Kocaoğlu'ndan İzmir trafiğine radikal çözüm
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir kent merkezindeki trafik ...
Bornova’da iki pazaryeri birden hizmete girdi
Bornova Belediyesi Mevlana ve Doğanlar Pazaryerini aynı anda hizmete açtı. ...
 
Konak’tan geleceğe 5 milyon TL yatırım
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ...
Yeni yılın ilk armağanı “Başkan Amca”dan
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere ...
Karşıyakalı bayanlara uzmanından deprem dersi
Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Kadın Danışma Merkezi “Afet Yönetimi” konusunda ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva