HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ocak 2012 Perşembe - 11:18

Kocaoğlu'ndan İzmir trafiğine radikal çözüm

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir kent merkezindeki trafik sorununu çözecek devrim niteliğindeki projeyi açıkladı.

Kocaoğlu ndan İzmir trafiğine radikal çözüm

İZMİR - Ege Tv’de yayınlanan Söz Meclisten İçeri Programı’nında açıklanan yeni sistem hakkında ayrıntılı bilgiyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. Talatpaşa Bulvarı ve Mithat Paşa Caddesi başta olmak üzere Konak ile Alsancak Limanı arasındaki sıkışıklığı azaltmak için Konak Bahribaba Parkı ve Halkapınar Metro’nun bulunduğu yere iki ayrı garaj yapılacağını açıklayan Kocaoğlu “Şehrin iki yönünden gelen otobüsler kent merkezine girmeyerek bu iki garajda kalacaklar. Böylelikle Kent merkezine giren otobüs sayısında büyük oranda bir azalma gerçekleşecek. Konak Meydanı ve Halkapınar arası ulaşım sadece ring otobüsleriyle sağlanacak. Bu otobüsler en fazla 3 dakika bekleyerek hizmet verecek. Son durakları Gümrük’te bulunan otobüslerin kent merkezine girişi engellenince belediye otobüslerinden kaynaklanan trafik sıkışıklığını engellemiş olacağız” dedi.

İZMİRLİ’NİN ALIŞMASINI BEKLEDİK
Yaşanan trafik sıkışıklığına müdahalede neden bu kadar beklendiği yönündeki sorulara da yanıt veren Başkan Kocaoğlu “Geçen yıl geçtiğimiz aktarma projesi kapsamında, İzmirli’nin bu yeni sisteme alışmasını bekledik. Tespitlerimize göre halkımız aktarma sistemini fazlasıyla alışmış durumda, bu yüzden şimdi harekete geçtik” dedi.

METRO AÇILINCA DAHA DA RAHATLAYACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin uzun zamandır uyguladığı 90 dakika içindeki sınırsız biniş uygulaması projenin en önemli dayanağı haline geleceğini belirten Başkan Kocaoğlu ”Konak’tan Halkapınar’a gelecek olan yolcular Halkapınar Aktarma İstasyonu aracılığıyla istedikleri yere gidecek. Dilerse metroyu kullanacak, dilerse otobüse binip evine gidecek. Böylece kentin en işlek merkezi konumunda olan Çankaya ve civarındaki araç sıkışıklığı da azalmış olacak. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile birlikte koordineli olarak trafik lambalarında çalışma başlatan belediye, bu uygulama ile daha da sağlıklı trafik ortamı oluşturmuş olacak. Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı da açılınca sistem daha da aktif çalışacak ve trafik sorunu çözülmüş olacak“ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şakir Turan 6 Ocak 2012 Cuma 08:17

İzmir'e artık AKP eli değmeli,İzmirimizi çağın gerisinde bırakan bu yönetim gidecek,yerine çağdaş modern demokratik şaibesiz bir AKP yönetimi gelmesinin vaktidir.İzmirli vatandaşımız yediği kazıklardan bıktı artık AKP yi destekliyor.

Yorumu oyla      14      13  
AZİZ TEKİN 6 Ocak 2012 Cuma 00:19

ya başkan ne müjdesi vercek koca koca kaldırımlar yaptı yollar daraldı. şimdi tekrar söküp yollarımı genişletcek bırakın izmirliyi uyutmayın

Yorumu oyla      14      9  
MERİH CANITEZ 5 Ocak 2012 Perşembe 23:10

B.B.BAŞKANI AZİZ BEY BAŞKANLIĞINA GELDİKTEN SONRA İZMİR,TÜRKİYENİN 3.BÜYÜK ŞEHİR SIRASINDAN 6-7.SIRAYA DÜŞTÜ.BU SIRALAMA YETMEDİ.8-9. SIRA BİZİ BEKLİYOR.YAMALI ÇÖZÜMLERE DEVAM.ÇAĞDAŞ ŞEHİRLERE YAKIŞIR ÇÖZÜM İÇİN TEK YOL TEK YÖNDÜR!BU RADİKAL ÇÖZÜMÜ CESUR YÖNETİCİLER UYGULAYABİLİR.BAŞKANIN İNÖNÜ CADDESİ BAŞARISI! HALA DEVAM EDİYOR.İZMİRİN SEMBOLLERİNDEN BİRİ TELEFERİĞİ İZMİRLİ UNUTTU.AZİZ BAŞKAN FIRSATINI BULURSA TAMİR İÇİN TELEFERİĞİ İHALEYE ÇIKARACAK.5 YIL OLDU İZMİRLİ BEKLİYOR.

Yorumu oyla      15      11  
Siyaset ne kötü şey 5 Ocak 2012 Perşembe 22:12

Bazen siyaset ne kadar kötü şey demekten alamıyorum kendimi.Bakış açısı siyasi önyargılarla sınırlandığında ne kadar da kör olabiliyor insan.Değerli dostlar İzmirli insanlarla konuştuğunuzda artık mevcut yerel yönetimin vatandaşın kredisini tükettiğini anlayacaksınız.Karşıyakanın Bostanlının Alsancağın elit bölgelerinde konuştuğunuz insanların görüşleri sizleri yanıltıyor sanırım.İzmir sadece buralardan ibaret değil bunu anlamak için fazla zaman da kalmadı malesef

Yorumu oyla      13      9  
İZMİRLİ 5 Ocak 2012 Perşembe 21:43

benim muhatabım sen olamazsın ki seni arıyayım bir izmirli olarak benim angi sorunumu yada benim hemşehrilerimin sorununu sen çözebilesin ? maşallahınız var bakıyorum aile hekimliğini bile geçtiniz belediyede .

Yorumu oyla      14      9  
Su faturası - devam 5 Ocak 2012 Perşembe 16:42

"Bu faturaları tahsil edin, yoksa soruşturma açarım kişisel zimmet çıkarırım.” diyense SAYIŞTAY… Ne yapsın belediye ve İZSU yetkilileri, o kadar faturayı ceplerinden mi ödesinler ? Okullara bakmayan, yakıtlarını sağlamayıp çocukları donduran, kullanılan suların faturalarını ödemeyen Bakanlığa laf yok.. Yasal uyarı sonucu tahsilat yapmaya çalışan belediye suçlu.. ve bunun adı ADALET… Geçiniz efendim…

Yorumu oyla      25      12  
Su faturası 5 Ocak 2012 Perşembe 16:41

Konuyu 3 okulun suyunun kesilmesine getirip belediyeye yüklenen "alma mazlumun ahını" rumuzlu arkadaş. Keşke dediğin gibi fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olsaydın. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bakmadığı yüzlerce okulu elden geçiren belediye... O okullardaki onbinlerce çocuğun ayağına hergün ücretsiz süt getirip dağıtan belediye... Öğrencilerin kırtasiyelerine giyimlerine destek olan belediye... Bakanlığın ödemediği toplamda trilyonluk faturalara rağmen yıllardır suları kesmeyen belediye...

Yorumu oyla      26      11  
Mithatpaşa 5 Ocak 2012 Perşembe 16:09

Çok yerinde bir uygulama. Farklı hatlardaki otobüslerin konvoy şeklinde gitmesi yerine, sık sefer yapan ama toplamda daha az sayıda otobüsle aynı taşıma sağlanabilir. Aynı zamanda gümrük bölgesindeki çok sayıda otobüs son durağı da temizlenmiş olacak. Ancak bunun geçici bir çözüm olduğunu vurgulamakta fayda var. Kalıcı çözüm halkapınar-üçkuyular tramvayının yapılmasıyla kent merkezine hiç otobüs girmemesidir. Bu geçici uygulama ve açıklamalar da belediyenin nihai hedefinin o olduğunu gösteriyor.

Yorumu oyla      21      10  
eren gül 5 Ocak 2012 Perşembe 16:01

evet arkadaşım belediye personeliyim bir sıkıntınmı var işyeri sendika baş temsilcisiyim numaramıda vereyim sorunun varsa bildir 0534 965 44 65 ara söyle ne demek istediğini rahatlıkla söylüyebilirsin saygılarımla

Yorumu oyla      29      12  
eren gül 5 Ocak 2012 Perşembe 15:59

evet arkadaşım belediye personeliyim bir sıkıntınmı var

Yorumu oyla      24      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da iki pazaryeri birden hizmete girdi
Bornova Belediyesi Mevlana ve Doğanlar Pazaryerini aynı anda hizmete açtı. ...
Konak’tan geleceğe 5 milyon TL yatırım
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ...
Yeni yılın ilk armağanı “Başkan Amca”dan
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere ...
 
Karşıyakalı bayanlara uzmanından deprem dersi
Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Kadın Danışma Merkezi “Afet Yönetimi” konusunda ...
Bornova Meclisi’nden indirimli atık tarifesine onay
Bornova Belediyesi tarafından, faturalara yansıtılan Katı Atık Bedelleri ...
İl Genel Meclisi’nde ‘değerlendirme’ tartışması
İzmir İl Genel Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis ...
 
Batur’dan kaldırım işgallerine “sıfır” tolerans
Narlıdere Belediyesi, Güngören Caddesi esnafı ile bir toplantı düzenleyerek, ...
Büyükşehir'den 60 yaş kartıyla ilgili afişli duyuru
Büyükşehir Belediyesi Sayıştay tarafından iptal edilen 60 yaş kartı uygulamasını afişlerle duyurdu.
Başkan Kocaoğlu’na Genel Merkez desteği
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, operasyonlarla sarsılan Başkan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva