HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ocak 2012 Cuma - 10:54

Başkan Tatı'dan muhaliflere ruhsat denetlemesi!

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Denetim Komisyonu’nda yer alan ve komisyonun seçilmesine destek veren muhaliflere ait işyerlerinin ruhsatlarını istedi. Başkan Tatı, “Kişiye özel değil genel uygulamadır” dedi.

Başkan Tatı dan muhaliflere ruhsat denetlemesi!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ. Buca Belediyesi’nin hafta başında yapılan meclis toplantısında Denetim Komisyonu’na Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın muhaliflerinin seçilmesinin yankıları sürerken belediyeden radikal bir önlem geldi. Başkan Tatı’nın talimatı ile grup kararına uymayarak AK Parti ile işbirliği yaptıktan sonra denetim komisyonuna seçilen Denetim Komisyonu Başkanı Osman Ergündoğar, muhalif yapıda bulunan ve Tatı’nın karşısında yer alan komisyon üyelerini destekleyen Güngör Kaya ve Emre Aykut’un işyerleri denetlendi. Başkan Tatı’nın talimatı ile üç muhalif ismin işyerine gelen ruhsat denetim ve zabıta ekipleri ruhsatları isterken, ruhsat işlemleri devam edenler ile ilgili de işlemlerin hızlandırılmasını istedi. Muhalifler ise işlemin kasıtlı olarak başkan tarafından yapıldığını iddia etti.
 
CHP’de İl Başkanlığı’nın bile karışmasına neden olan olay Pazartesi günü Buca’da yaşanmıştı. Buca Belediyesi’nde her yıl yasal olarak görev yapacak olan Denetim Komisyonu üyelerinin seçiminde kriz yaşanmıştı. CHP grubunun, Denetim Komisyonu için Murat Işık, Ali Rıza Kaya, Suat Nezir ve Kemal Erözel’i tepki gösteren Tatı muhalifleri CHP’nin diğer meclis üyeleri Osman Ergündoğar, Sevilay Yılmaz, Erkut Tamay ve Muzaffer Kater’i komisyon üyeliğine seçti. AK Partililerin de desteğini alan Tatı karşıtı hamleye komisyonda yer almayan diğer CHP’li Meclis Üyeleri Emre Aykut, Levent Köstem, Lokman Fazla ve Adnan Öztekin de destek verdi. Tatı ve CHP İlçe Başkanı Selim Bozdağ’ın tepkisine neden olan disipline kadar gider kararın ardından bir hamle de Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’dan geldi.
 
İŞYERLERİNİ DENETLEDİ
Denetim Komisyonu Başkanlığı’na muhalif meclis üyelerinden Osman Ergündoğar’ın getirilmesi üyeliklere de yine muhaliflerden isimlerin yerleşmesi Tatı’nın sabrını taşırdı. Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne talimat veren Başkan Tatı, üç muhalif meclis üyesinin işyeri ruhsatlarını sorgulattı. Belediyeden meclis üyelerine giden yazıda eğer ruhsat varsa 3 gün içinde getirilmesi, yoksa da işlemin hemen yapılmasını istedi. Belediye denetim ekipleri Osman Ergündoğar’ın sahibi olduğu Şirinyer’deki Desen isimli beyaz eşya ve mobilya yerinden ruhsatı isterken, Emre Aykut’un sahibi olduğu Kızılçullu Sigortacılık Hizmetleri isimli işyerinin ruhsatı olmadığını gerekçe göstererek yedi günlük süre verdi. Makine Mühendisi Güngör Kaya’nın Mavi Grup Isıtma ve Soğutma isimli işyerinin de ruhsatı talep edildi.
 
AKLINA YENİ Mİ GELDİ?
Belediye görevlilerinin kendisine gelerek işyerinin ruhsatını istediğini ifade eden Denetim Komisyonu Başkanı Osman Ergündoğar duruma tepki gösterdi. Komisyon başkanı olduğu günün ertesinde belediye görevlilerinin kapısına dayandığını anlatan Ergündoğur, “Ben Buca’da 27 yıldır iş yapan bir kişiyim. Yıllardır beni herkes tanır. Beyaz eşya ve mobilya alanında kendini kanıtlamış bir kişiyim. Şu anda müşteri portföyümde 40 bine yakın müşteri var. Bunların hepsi kayıtlı ve resmidir. Buca’da birçok belediye başkanı ve müdür gördük. Ben yıllardır CHP’liyim. Yıllardır akıllarına gelmeyen ruhsat şimdi mi geldi? Benim gibi birinin işyerinin ruhsatının olmaması mümkün mü. Bana üç günlük süre verdiler. Bu süre içinde ruhsatı belediyeye götürmeyeceğim. Gelsinler kendileri alsınlar. Bu kadar da olmaz. Biz AK Partili belediye başkanı döneminde bile böyle bir şey görmedik” dedi.
 
UCUZ SİYASET
Başkan Tatı’ya alınan karar için sert tepki gösteren meclis üyelerinden biri olan CHP’li Emre Aykut, ruhsat işlemlerinin zaten devam ettiğini söyledi. Sigortacılık yapan bir yerin yasal olarak TOBB’un kararına göre ruhsatının olmasına gerek olmadığını anlatan Aykut, “Daha önce de Başkan Tatı’nın sermaye artırımı talebine ret vermiştim. Buca-Mar Şirketi’ne meclis kararı ile para aktaramayan belediye başkanının encümen üzerinden denediği girişime taş koyduğum ve engel olmaya çalıştığım için disipline gönderildim. Buca’da kimin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor. Zaten disiplin dosyası da geri geldi. Şimdi de beliye başkanının istediği isimlerin denetim komisyonunda yer almasına engel olduğumuz için işyeri ruhsatlarımız istendi. Bu kadar ucuz siyaset olmaz” ifadelerini kullandı.
 
ŞAŞIRDIM
Belediyeden gelen yazıya anlam veremediğini ifade eden Belediye Meclis Üyesi Güngör Kaya, “Ben İstanbul Beşiktaş’ta da çalıştım. Böyle bir şey olmaz. Mühendislik bürolarına ruhsat gerekmiyor. Ben bir üretim yapmıyorum. Bunu daha önce belediye yetkililerine de sorduk. Bize ‘rahsat gerekir’ deselerdi gider alırdık. Bizim için bir sorun olmaz. Ama denetim komisyonu seçimlerinin ardından bu tür bir çalışmanın yapılmasına gerçekten çok şaşırdım. Bu işin mantığı doğru değil. Çağırıp nezaketen bile sormadılar. Kapımıza belediye ekipleri geldi ve işlemleri yaptı. Bu mantıkla bir yere varılmaz” diye konuştu.

HERKESE AYNI UYGULAMA
Buca’da binlerce işletmenin bulunduğunu söyleyen Buca Belediye Belediye Başkanı Ercan Tatı, bu tür küçük hesapların içinde bulunmayacağını söyledi. Meclis üyelerinin söylediği ‘işyerlerimiz denetleniyor’ cümlesinin yanlış olduğunu anlatan Tatı, “Biz ilçe genelinde genel bir denetim yapıyoruz. Zaten ekiplerimiz sürekli inceleme ve denetleme yapıyor. Eğer bir şikayet gelmiş ya da birisi uyarıda bulunmuşsa görevli arkadaşlarımız gerekeni yapmıştır. Bir kişinin meclis üyesi olması onun ruhsatsız işyeri çalıştırabileceği anlamına gelmez. Benim için Buca’nın en ücra köşesinde vatandaşım neyse belediye meclis üyesi de aynıdır. Belediyeler olarak kamu görevi yapıyoruz. Kimseye ayrıcalık tanımak gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Ruhsatları yoksa gelir alır, varsa da gösterirler. Meclis üyesi arkadaşlarımın söylediği gibi bir kasıt, art niyet asla olmaz” dedi. Başkan Tatı, muhalifler için “Başlarına taş düşse benden bilecekler” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 47 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şirinyerli 9 Ocak 2012 Pazartesi 10:54

bence hepsinin gözü dönmüş, aç tavuk kendini darı ambarında bulup ne yaparsa, bunlarda aynısını yapıyor, bu görevlerinden önce ne kadar mal varlıkları varmış, şimdi nerelerde kaçar dönümlük araziler alınmış, hangi firmalarla ortak olunmuş bunları açıklayabilirler mi? attığım oya da yazıklar olsun, sizin chp liliğinize de yazıklar olsun, aç gözünüz doymadı gitti bir türlü ..

Yorumu oyla      21      9  
buca fanları 8 Ocak 2012 Pazar 13:59

sayın ercan tatı bunları kafanıza takıpta kendinizi yıpratmayın hergün yeni birileri halay başı cekiyoo bırakın oynasınlarr biz sizi nasıl tanıdıysak halen öylesinizz değişkenlik gösteren onlar.. bu arada fatih karaya ve erhan akyüzede başarilar fatih kara dogru insandır herşey daha yenilenecektir buna inanıyoruzz sevgiler...

Yorumu oyla      16      20  
Yaz Geçer 7 Ocak 2012 Cumartesi 18:01

Merak ettim Bucamarın ruhsatı varmıydı?

Yorumu oyla      29      6  
gerçek 7 Ocak 2012 Cumartesi 12:54

Bu gül birşeyin anısı olacak ama neydi unuttum Kimbilir belki de sabah sabah yeniden açan umudum Yazar : CAN YÜCEL

Yorumu oyla      24      6  
ali 7 Ocak 2012 Cumartesi 12:29

aziz tekin. sende kayıtsız şartsız bir ercan tatı sevgisi var. ben de bunu anlayamıyorum. ki konuşanların çoğu ercan tatı'ya oy atmış insanlar. bu siteye girenlerin büyük oranı chp'li. herkese yorum yazılıyor burada. bornova, bayraklı'sından tut güzelbahçe'sine kadar. eleştirilmeyi kaldıramıyorsan eğer siyasete girmeyeceksin. yani geç bunları. amacım kimseyi kötülemek değil ama buca'da yaşıyorum ve şükürler olsun aptal ve "kör" değilim. sende gözlerindeki "bant"ı çıkarırsan görebilirsin belki.

Yorumu oyla      29      8  
buca halkı 7 Ocak 2012 Cumartesi 12:06

aziz tekin sende oo yorumların çoğunun gerçekçi payı var biliyosun demi seninde ağzın var gazeteci kimliğinle anlat gerçekleri ozaman chp gömleğini çıkararak ama bir vadantaş olarak

Yorumu oyla      25      8  
AZİZ TEKİN 7 Ocak 2012 Cumartesi 03:15

şu yorumlara bakıyorum iftira ve hakaretten bişey değil ağzı olan konuşuyor bül bül gibi

Yorumu oyla      15      28  
gerçek 7 Ocak 2012 Cumartesi 02:01

midem bulanıyor bozuk süt içmiş gibi!!OYSA birşey içmedim,sütü bozuk insanlar bulandırıyor midemi

Yorumu oyla      22      7  
buca halkı 7 Ocak 2012 Cumartesi 01:49

yapılan yorumları okudukça okadar üzlüyomki gerek belediye mecli uyeleri hakında gerek tatı hakında bu ne kadar seviyesiz bir olay değerli chp li arkadaşlar bırakın buca beledeyesinde pastayı götürmeyi bucada icraat proje istiyoz her ay açılan bir park diğil işiniz gücünüz kavga etme herkes syn şeboyu mumla arıyo buca

Yorumu oyla      24      7  
gerçek 7 Ocak 2012 Cumartesi 00:23

gonca cık hüznü degil hüsnü bahsettın zattın adını,kim nereye girdi çıktı işin o kısmımı ilgilendiriyo seni,ananıda katma böle şeylere ..kovulan falan yok ayrıca öyle olmasını beklersen kollarını boşa amış olursun gomcacık

Yorumu oyla      15      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir okulların suyunu geçici olarak açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü tarafından faturaları ...
Başkan Oğuz: Açılacak davaları destekliyorum
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Yasal zorunluluk nedeniyle ruhsat ...
Aliağa'daki termik santral ruhsatına tepki yağıyor
Aliağa Belediye Başkanlığı'nın, İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş.'ye (İDÇ), ...
 
Kocaoğlu'ndan İzmir trafiğine radikal çözüm
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir kent merkezindeki trafik ...
Bornova’da iki pazaryeri birden hizmete girdi
Bornova Belediyesi Mevlana ve Doğanlar Pazaryerini aynı anda hizmete açtı. ...
Konak’tan geleceğe 5 milyon TL yatırım
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ...
 
Yeni yılın ilk armağanı “Başkan Amca”dan
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere ...
Karşıyakalı bayanlara uzmanından deprem dersi
Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Kadın Danışma Merkezi “Afet Yönetimi” konusunda ...
Bornova Meclisi’nden indirimli atık tarifesine onay
Bornova Belediyesi tarafından, faturalara yansıtılan Katı Atık Bedelleri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva