HABERLER>POLİTİKA
19 Haziran 2011 Pazar - 14:51

Parti içi muhalefet kurultay için düğmeye bastı

CHP’de Deniz Baykal ile Önder Sav’ın olağanüstü kurultaya gidilmesi yönünde mutabakata varmasının ardından gözler Pazartesi gününe çevrildi.

Parti içi muhalefet kurultay için düğmeye bastı

Fırat Soylu/EgedeSonsöz - Baykal ve Sav’ın anlaşmasının ardından harekete geçen muhalifler kurultay için delegelerden imzalar toplanmaya başlanacak.

Baykal ve Sav kurultay için anlaştı... Haberi için tıklayınız...

CHP’de seçimlerde alınan yüzde 26’lık sonucun yarattığı muhalefetin yaktığı olağanüstü kurultay ateşi giderek büyüyor. Parti içinde hala etkin olan eski Genel Başkan Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav’ın da olağanüstü kurultay için uzlaşı sağlaması muhalif seslerin giderek yükselmesine neden oldu. Baykal ve Sav’ın ‘Parti Meclisi (PM) seçimli’ kurultaya gidilmesi yönünde mutabakata varmasının ardından gözler delegelerin vereceği imzalara çevrildi. Parti içi muhalif hareketin Pazartesi gününden itibaren delegelerden olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlayacağı belirtiliyor.
 
KARATAŞ: BİRİLERİ HESAP VERMELİ
Baykal ve Sav’ın olağanüstü kurultay konusunda uzlaşmasının ardından olağanüstü kurultay sürecinin hızlandığını dile getiren eski İl Başkanı Kemal Karataş, Baykal ve Sav’ın kurultay konusunda mutabakata varmasının delegeler üzerinde büyük etki yapacağını belirtti. Alınan sonucun başarısız olduğunu ve parti üst yönetiminin bu başarısızlığın hesabını vermesi gerektiğini belirten Kemal Karataş, “CHP’nin bu seçimlerde başarısız çıkmasının hesabını birileri üstlenmelidir. Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi kendilerini başarısız olarak görmeseler de, hedef iktidar olarak açıklanmıştı. Ama bu hedefe ulaşılmadığı gibi oylarda da büyük düşüş yaşandı. Herkesin ortak kararı CHP’nin bu seçimlerden başarısız çıktığıdır. Sosyal Demokratların kalesi İzmir’de bile AKP ile oy farkı azalmış, belediyeyi elinde bulundurduğumuz ilçelerde bile AKP’nin gerisinde kamışızdır” diye konuştu.
 
İZMİR’DEN EN AZ 35 İMZA ÇIKAR
Parti Meclisi’nin mutlaka değişmesi gerektiğini vurgulayan Karataş, “CHP’nin eksen kaymasına uğradığı, temel değerlerinden uzaklaştığı herkes tarafından dile getirilmektedir. Bunlar devam ettiği müddetçe partimiz bundan sonraki seçimlerde daha da başarısız olacaktır. Bu nedenle olağanüstü kurultaya bira önce gidilmeli ve yeni CHP değil, cumhuriyet değerlerine sahip bir CHP yönetimi oluşmalıdır. Bunun için mutlaka olağanüstü kurultaya gidilmelidir. Partimizin bu tartışmalardan uzaklaştırılması ve yeniden eksi gücüne kavuşması için kurultay şarttır. Kurultaya herkes özgür iradesiyle gidip kararını verecektir. Ben İzmir’deki kurultay delegeleri arasından en az 35’inin Parti Meclisi’nin değişmesi gerektiğine inandığını biliyorum. Pazartesi gününden itibaren kurultay için imza toplanacak. El birliği ile kurultayın toplanmasını sağlayacağız” dedi.
 
ERTEN: TEDBİRLERİMİZİ ERKEN ALMALIYIZ
CHP İzmir Eski Milletvekili ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Abdürrezzak Erten de, Baykal ve Sav’ın olağanüstü kurultay yapılması yönünde ortak karar almasının doğru olduğunu söyledi. “CHP’nin geleceği için bunun olması gerekiyordu” diyen Erten, yerel seçimler öncesi partinin üst düzey yönetim kadrosunun mutlaka yeniden oluşturulması gerektiğini söyledi. “Tedbirlerimizi erken almalıyız” diyen Erten şöyle konuştu:
“Önümüzde yerel seçimler var. Dolayısıyla biz tedbirimizi almadığımız taktirde, partimizi eski çizgisine getirmediğimiz sürece yerel seçimlerde iktidar olma olasılığımız da yok. O yüzden tedbirimizi almalıyız. Seçimlerden önce her türlü gelişmeler partimiz lehine olmasına rağmen iktidar olamadık. Bunu olağanüstü kurultayı toplayıp sorgulanmamız gerekiyor. Kendi iç hesaplarımızı ancak kurultaylarda, kongrelerde görebiliriz. Partimizi yeni CHP kavramından kurtarıp, yeniden Mustafa Kemal Atatürk çizgisine getirmeliyiz.”
 
İMZALAR 15 GÜN İÇİNDE TOPLANACAK
Tüm kurultay delegelerinin olağanüstü kurultaya olumlu yanıt vermeye başladığını dile getiren Erten, Pazartesi günü imzaların alınmaya başlayacağını ve 15 gün içerisinde olağanüstü kurultaya gidileceğini söyledi. Erten, “Bir başarısızlık varsa bu sadece Genel Başkan’a ait olmamalıdır. Bir başarısızlık varsa Parti Meclisi ve Genel Başkan Yardımcıları da sorgulanmalıdır. Öncelikli olarak olağanüstü kurultay talebimizin yerine getirilmesiyle birlikte CHP’nin yeniden Cumhuriyet Halk Partisi olması sağlayacak ve eski çizgisine getirmek için parti meclisimiz yeniden dizayn edilecektir. Yeni CHP kavramına siyasi olarak karşı olduğumuzdan ötürü, siyaseten partimiz yeniden dizayn etmek istiyoruz” dedi. Kimsenin kurultay delegelerinin kararı üzerine ipotek koyamayacağını da belirten Erten, “Herkes kendi tercihini kendisi yapacaktır. Ancak seçim sonuçları ortada olduktan sonra bu tartışmaların özel toplantılarda konuşulmasını doğru bulmuyorum. Bunların yeri kurultaylardır” şeklinde konuştu.
 
ERSİN: TARTIŞMALARI KURULTAY BİTİRİR
CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin ise, seçim sonuçlarının ardından yaşanan tartışmaların çözüme kavuşturulması için mutlaka kurultaya gidilmesi gerektiğini savundu. Parti içi çekişmelerin sona ereceği yerine kurultay olduğunu belirten Ersin, “Bu tartışmaların biran önce bitmesi ve geleceğe umutla bakılması için kurultaya gidilmesi gerekiyor. Türkiye giderek Atatürk’ün söylediği muhasır medeniyet yolundan çıkartılarak, ortadoğunun karanlık yoluna giriyor. AK Parti’nin yüzde 50 oranında oy alması tehlike çanlarının çaldığının göstergesidir. Cumhuriyet Halk Partililer olarak bizler kendi içimizdeki tartışmalardan biran önce kurtularak, Türkiye’nin bu gidişini önlemeliyiz. Seçim sonuçlarının yarattığı tartışmalar kurultayda sona ermelidir. Partimiz önümüzdeki seçimlere tartışmasız girmelidir” dedi.
 
ARITMAN: DELEGELER ONLARI ÇAĞIRACAK
CHP tabanının alınan seçim sonuçlarını başarısız bularak kurultay yapılmasını istediğini ifade eden İzmir eski milletvekili Canan Arıtman ise, “Maalesef Genel Merkez yönetimi kurultaya gitmedi ama delegeler Genel Merkezi kurultaya çağıracak” dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve geldiği günde CHP’nin oylarının alınan sonuçtan daha üst bir noktada olduğunu savunan Arıtman, “Önümüzdeki süreç çok önemli bir süreç. Meclis açılınca anayasa görüşmeleri başlayacak. Bu nedenle yeni CHP’nin uyguladığı ve partinin temel ilkelerinin yok sayıldığı yeni politika anlayışına parti tabanının onay verip vermediği görülmelidir. Bunun yeri de kurultaydır. Yeni CHP’nin yeni anayasa bakışı bu kurultayda değerlendirilmelidir. Genel Başkan, başarısız il ve ilçeleri görevden alacağını açıkladı. Eğer ortada bir başarısızlık faturası varsa. Bu faturayı önce partinin genel merkez yönetimi ödemelidir. Biz bu noktada önce PM seçimli bir kurultay çağrısında bulunduk. Şık olanı Genel Merkeze yakışanı Genel Başkan ve ekibinin kurultay çağrısında bulunmasıydı. Ama olmadı şimdi kurultay onları çağıracaktır” diye konuştu. Kurultay delegelerinin olağanüstü kurultaya gidilmesi yönünde görüş vereceğini de dile getiren Arıtman, “Basında partinin tartışılmaması içinde kurultay gereklidir. Biz her gün basında tartışılır hale geldik. Partiye zarar vermeme noktasında bu yönde hareket edilmemesi gerekiyor. Her şey kurultayda görüşülür. Herkes kurultay kararlarına saygılıdır. Kurultayın toplanması partinin basındaki tartışmasını engellenecektir” dedi.
 
BARATALI: PARTİ MECLİSİ DEĞİŞMELİ
CHP eski İzmir Milletvekili Bülent Baratalı da, Baykal ve Sav’ın kurultay delegesi olduğunu hatırlatarak, bu tür bir girişimin başlatılmasının doğru olacağını dile getirdi. CHP’de bir Genel Başkan sorunu olmadığını dile getiren Baratalı, “CHP’de bir genel başkan sorunu olduğunu sanmıyorum. Ama bir parti meclisi sorunu var. Parti Meclisi üyelerinin seçim sürecinde çok disipline, çok birliktelikçi ve çok ideolojik bir hareket tarzları olmadı. Özellikle bazı Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi Üyeleri’nin partimizin ilkelerine ters düşen söylemleri olumsuz etki yaratmıştır. Halk arasında, ‘partinin yörüngesi mi değişiyor’, ‘biz başka partide miyiz’ gibi düşünceler doğmuştur. Bunun yanı sıra yeni CHP’nin bazı söylemleri Batı illerinde oylarımızın düşmesine neden olurken, Doğu’da da yeterince kendisini gösterememiştir. İzmir’de bile yüzde 56-57 beklenirken, 20 milletvekili beklenirken burada da oy kayıplarına neden olmuştur. Bu nedenle yeni CHP’nin söylemlerinin mutlaka kurultaydan geçmesi gerekiyor. Partinin yeni ekonomik söylemlerinin de kurultaydan geçmesi gerekiyor. Herkese 600 lira vereceğiz söylemi de kurultaydan geçmelidir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
öner 21 Haziran 2011 Salı 12:23

TÜMÜNÜZE YAZIKLAR OLSUN BUNCA EMEK BUNCA ÇABA GÖSTEREN Bİ YÖNETİME DESTEK OLACAĞINIZA HATALARI TESPİT EDECEĞİNİZE ORTALIĞI KARIŞTIRIN BAKALIM.ÖN SEÇİM İŞİNİZE GELMEZ ÇÜNKÜ SİZ YOLDAŞLARINIZLA BARIŞIK DEĞİLSİNİZ.BU KADAR SÜRE İÇİNDE NE YAPTINIZ SEÇİM ÇALIŞMALARINDA NERDEYDİNİZ.TABİİ NASIL OLSA PARALARINIZ VAR HEPİNİZ TATİLDEYDİNİZ.ŞİMDİ HANGİ YÜZLE KURULTAY ÇIĞLIKLARI ATIYORSUNUZ.YAZIK GERÇEKTEN HALİNİZE ACIYORUM.PARDON YA TABİ SİZ OLMASANIZ İLERİDE ÇOCUKLARINIZ ORDA İSTİYORSUNUZ.PARDON PARDON BAYKAL SAV KRALLIĞI PARDON

Yorumu oyla      12      6  
bucalı chp liler 20 Haziran 2011 Pazartesi 17:58

medyada çıkan güya parti öncüleri sizlerin derdi c h p değil derdınız gelecekte kendi çıkarlarınızdır siz varken ne kadar partiye yararlı oldunuz ki şimdide yararlı olasınız sizler partiye dahi oy verdiğinize şüpheyle bakıyorum amacınız kayıp etsinki oraya çulanasınız yazıklar olsun sizi çıkarcı çakma chp liler

Yorumu oyla      13      6  
emre 20 Haziran 2011 Pazartesi 15:45

12 haziran 2011.yanılmıyorsam seçim geçen hafta oldu.ve başarısız olduk :) akıl tutulması yaşayan ey insan kişiler.size madde madde kazıya kazıya yorula yıkıla anlatılsada olmuyor hocam.bir sınıf oluşmuş YCHP diye.birden bire ansızın girmiş partinin tüm damarlarına.algılama yetisi olmayan,sadece eski yeni diye lafa başlayan,insanların yaşıyla başıyla karakteriyle oynayan eleştiriler yapan,bilimden,gerçekten,parti disiplininden uzak istediği gibi her yerde konuşan,üstelik çoğunluğu bu kadar savunduğundan fazla geçmişte yine bu partiye hakaretler yağdırıp girdiğimiz seçimlerde sabote eden,katkı koymayı bırakın,oy verdirtmemek için ter döken,dışlanmışlık hikayeleri yaratan,hayal gücü yüksek kompleksli bir sınıf...ŞİMDİ KURMAYLARI OLDUĞUNUZ YCHP.burda konuşup rezil etmemek pahasına susuyoruz kimlerin bu partinin düşmanlığını yapıpta şu an yönetim kadrolarını oluşturduğunu ve yandaşlarını,buralarda akılsızca,hafızasızca insanları etkilemeye çalışanlar...bizler isim isim biliyoruzda..meydan bekliyoruz kürsüye çıkıp anlatacak meydan.K U R U L T A Y .

Yorumu oyla      13      6  
emre 20 Haziran 2011 Pazartesi 14:51

"Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisi olmak zorunda değilim" dedi eğitimden sorumlu genel başkan yardımcısı bursa m.vekili sena kaleli. "Fethullah gülen hocamız bilge adamdır yüzce adamdır dedi selam çaktı yaladı yuttu pm üyesi muhammet çakmak."Kürtler eninde sonunda kucağımıza oturacak" dedi kocaelinde bizi bitiren kocaeli m.vekili genel başkan yardımcısı hurşit güneş."asker kağıttan kaplan oldu dedi genel başkan yardımcısı eskişehir de parti oylarını düşüren genel başkan yardımcısı süheyl batum.sonra türklük ne ne mutlu türküm diyene kavramlarını tartışmaya açtı pm üyesi istanbul m.vekili binnaz toprak.sonra tekke ve zaviyeler yeniden açılmalı dedi ankara m.vekili bülent kuşoğlu.vs...vs..hemen hemen parti mecli meclisi yapsının içinde ağzı olupta konuşmayan kalmadı abuk sabuk.partimizin 10 yılda oturttuğu karakteri ve çizgisi yapboz tahtasına döndü.demokratik özerklik seçime günler öncesi aynı referanduma günler kala söylenen genel af gibi..alt yapısı anlatılmadan bölgesel sempati ve oy uğruna bdp söylemiyle kullnıldı.genel başkanımız tayyibe söylemediğini bırakmadı,üslubunun sonuçları sokaklarda oy peişinde çalışan biz örgüt emekçilerine maloldu.öfke yaratıldı,sinirler gerdirildi.aile sigortası (ki 2002 den beri programda var)üstünkörü anlatıldı.referandumda havuzlu villa ve işçi memur kemal söylemlerinden anayasayı anlatamadık.insanlara gerçeği gösteremedik ekranlarda.şimdi seçimlerdede benim adım kemal ve bireysel polemiklerden,meydan okuma üslubundan öte hiçbişey anlatılamadı.yahu izmirde mnitingde belediyelerin davasına sahip çıkamayıp,ayrıca parti içi hassasiyetlerden yıpranan tedirgin kemalist izmirliye mesaj gönderemediler.80 trilyon çok duygu dolu reklamlarda tek adam mesajlarına gitti.örgüt para,kumanya,komiktir bayrak bulamadı.hoş örgütte bulamadı.çünki doğradılar.il başkanları belediye başkanlarının sahada olmamasını istedi.adamlar kalkıp bide yüzsüzce topu başkanlara yıktılar.kaçamak dövüşenlere seslniyorum.hayatı boyunca gelip geleceği en iyi makama gelmeyi partide amaç edinmiş,kariyerist yönetimlere,il başkanlarına,genel başkana ve tombaladan yaratılan yeni yetme ekibine.dikkat edin bu örgütün sabrı taştı,yerle yeksan olacaksınız.onun için bırakın imzayı felan.toplayın kurultayı....hesap verin.partimi liboşlarun cirit attığı ikinci cumhuriyetin,sermayenin,medya baronlarının,holding patronlarının danışıklı dövüştüğü akp yandaşı bir parti yaptınız.kalmış şimdi fatura kesip esip gürlüyosunuz.korku imparatorluğu yıktık devrim yaptık diyordunuz,en büyük korkuları yaşattınız bu örgüte aylardır.geldiğiniz yere dönün.gidin yine önceden yaptığınız gibi mezhep ve kimlik partileri oluşturun.bırakın Atamın emanetini...

Yorumu oyla      13      6  
karabağlar 20 Haziran 2011 Pazartesi 14:48

ismet korkmaz denilen şahıs.biraz karakterli ol iftira atma.terbiyesizlik yapma.oturduğun yerden bir adamı böyle bir lafla karalamak ne kolay demi.haysiyet ve şeref sahibi insanlar geceleri yastığa başını rahat koyarlar.sen rahat uyuyabilecekmisin bir düşün.senin bir karın ağrın var belli.ayrıca gerçek adında bu değil eminim.öyle rahata atıp tutmanın bedeli ağır olur çünki en akılsız adam bunu bilir.biraz Allahtan korkun ya.biraz utanın.bu adamı hiç tanımamışsın demek.senin çanak tuttuğun zihniyete yazıklar olsun

Yorumu oyla      13      6  
İSMET KORKMAZ 20 Haziran 2011 Pazartesi 08:57

YAPILAN GİZLİ TOPLANTIDA ABDULREZZAK ERTEN'İN BİZİ SEÇMEYENLERE BİZDE SEÇMEYİZ,KENDİLERİNE YAKIN KİŞİLERE ÇALIŞMAYIN VE OY VERMEYİN DEDİKLERİNİ BİLİYORUZ.CHP BAŞARISIZ OLSUN DİYE KARABAĞLAR, GAZİEMİR, BUCA İLÇELERİ HİÇ ÇALIŞMADILAR.

Yorumu oyla      15      8  
izmir 19 Haziran 2011 Pazar 23:33

delegelerin bu yaşlı amcaların hırslarına evet diyeceğine kim inanır,,,

Yorumu oyla      14      9  
arbay 19 Haziran 2011 Pazar 16:48

Tebrikler egede son söz ne kadar seçimde çalışmamış,milletvekilliğinden düşmüş var onları konuşturarak CHP de kaos yaratmaya çalışıyorsunuz.ama bir konuda atış serbest anladığım kadarıyla izmirden 35 imza kargalar güler 5 imza desen inandırıcı olabilirdi belki..!

Yorumu oyla      15      8  
Deniz 19 Haziran 2011 Pazar 15:33

Secimde kavniz CHP ye oy verdiniz onuda Allah bilir..

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Kılıçdaroğlu'nun uzlaşma yorumu
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın liderlere yaptığı helalleşme çağrısı karşılık ...
Erçelebi: Siyasetinize Ecevit'i alet etmeyin
DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
Susam: Şahsımdan özür dilenmedi
CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ...
 
Baykal ve Sav ‘kurultay’ için anlaştı
Yeni CHP’nin seçimde aldığı sonucu her yönüyle tartışan CHP’de beklenen ...
Milletvekillerinden Durak’a teşekkür
İzmir 2. bölge Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili seçilenler Karşıyaka ...
Günay’dan iki önemli proje
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay İzmir’e iki yeni müze kuracaklarını bildirdi.
 
Günay’dan İzmir’e iki müze müjdesi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, genel seçimlerin ardından İzmir’e ...
İşbilen, AK Partili gençleri denizde buluşturdu
AK Parti İzmir Teşkilatının ağabeyi konumundaki Milletvekili İlhan İşbilen, ...
AK Parti’ye geçen DP’liler sonuçlardan memnun
Genel seçimler öncesi toplu katılım töreniyle AK Partiye geçen Demokrat ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva