HABERLER>İŞ DÜNYASI
26 Haziran 2024 Çarşamba - 19:15

Özgener müjdeyi verdi… Bakanlıktan Kemalpaşa Lojistik Köyü’ne onay!

Kemalpaşa Lojistik Köyü ile ilgili müjdeyi veren İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Kemalpaşa Lojistik Merkezine ilişkin 1/5.000 Nazım İmar Planı ve 1/1.000 Uygulama İmar Planları dün itibariyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylandı” ifadelerini kullandı.

Özgener müjdeyi verdi… Bakanlıktan Kemalpaşa Lojistik Köyü’ne onay!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener kentte uzun yıllardır çalışmaları devam eden Kemalpaşa Lojistik Köyü ile ilgili bilgi verdi.

KENT TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK
İzmir’de yerel yönetim, merkezi hükümet ve meslek odalarının işbirliği ile hayata geçirilmeye çalışılan Kemalpaşa Lojistik Merkezi hakkında da konuşan Özgener, “Kentimizdeki kurum ve kuruluşlarla ortak akıl ile projeler geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Bu ay içinde, projelerimiz ile ilgili gelişmeleri paylaştığımız Ankara temaslarımızda önemli kazanımlar elde ettik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ile Balçova Kampüsü ve Kemalpaşa Lojistik Merkezimizin imar planlarını, merkez ilçelerimizde mühendislik hizmet almamış yapıların ada bazında kentsel dönüşümünün sağlanması konularını istişare ettik. Yanı sıra yeni iş alanlarının yaratılması için arazilerin imar dönüşümlerini sağlayarak arsa yaratılması konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler’den, Cemal Gürsel Askeri Kışlası’nın, sanayi sitesi kurulması amacıyla Odamıza devredilmesi için onay verildi.  Değerleme çalışmasından sonra kısa süre içinde devir protokolü yapılması konusunda ilgili bakanlıklarla mutabık kaldığımızı da belirtmek isterim” dedi.

DÜN İTİBARİ İLE ONAYLANDI
Süreç hakkında detaylı bilgi veren Özgener, “Konumu itibariyle lojistik açıdan avantajlara sahip olan bu bölgenin Odamıza tahsisi hususunda gösterdikleri güven için, üyelerimiz adına Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler’e ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye destekleri için sizlerin huzurunda tekrar teşekkür etmek isterim.  Projemizde üyelerimize yönelik çarşı ve site içerisinde bağımsız bölümler, yönetim binası, mesleki lise ve çıraklık eğitim binaları, otopark alanları, banka, restoran, market gibi sosyal alanlar, temiz enerji tesisleri ve yeşil alanların olmasını amaçlıyoruz.  Proje alanımız 1/100.000 ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planında kentsel yerleşke, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12 Eylül 2012 tarihli kararı ile onanan 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı'nda ve 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planında Konut Dışı Kentsel Çalışma alanı kullanımında kalıyor. Bu süreci, Büyükşehir ve Bornova Belediyelerimiz başta olmak üzere kentimizin meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve diğer tüm paydaşlarımız ile ortak akıl ve uzlaşmacı kültür çerçevesinde yürütmeyi, proje kapsamındaki gelişmelerle ilgili desteklerinizi almayı ve beraber hareket etmeyi diliyoruz. En değer verdiğimiz projelerden biri de; Kemalpaşa Lojistik Merkezi Projesi. Kemalpaşa Lojistik Merkezimiz ile birlikte gümrük işlemleri, limanlardaki yükleme ve boşaltma işlemleri gibi öncelikli konularımızın çözülmesiyle kentimizin ve hinterlandının lojistik anlamda gelişeceğini düşünüyoruz. Öte yandan, kent merkezindeki trafiğin de hissedilecek boyutta rahatlayacağını öngörüyoruz. Ayrıca, Kemalpaşa Lojistik Merkezine ilişkin 1/5.000 Nazım İmar Planı ve 1/1.000 Uygulama İmar Planları dün itibariyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylandı” diye konuştu.

 
İki noktada çıkmıştı... Orman yangını kontrol altına alındı
 
Fiyatı arttı, gramajı düştü… İzmir’de ekmeğe çifte zam!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 26 Haziran 2024 Çarşamba 21:21

Kemalpaşanın bozulacak dogal degesini düşünen yok tabi.Yazık ettiler güzelim ilçeye.

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgener'den Tugay'a 'İnciraltı' çağrısı: Desteklerinizi bekliyoruz
İZTO Meclis Toplantısı’nda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ...
Başkan Yorgancılar İSO 500'ü değerlendirdi: İzmirli firmaların ihracat kası güçlü!
İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 2023 yılı Türkiye’nin 500 Büyük ...
Çaya, kahveye rötarlı zam!
İzmir Kahveciler Odası’nın 2024 Ocak’ta yaptığı düzenlemeye göre bir bardak ...
 
Bir kapasite artışı daha… İzmir’e doğru ilerleyen tehlike!
İzmir'in Bornova ilçesindeki taş ocakları, yerleşim yerlerini tehdit eder ...
İhracatçılardan Çin'in prestij fuarına hazırlık
Çin ile dış ticaret açığımızın azaltılması; Türk ürünlerimizin Çin’de ...
Türk ihracatçılar Çin'in prestij fuarına hazırlanıyor
Çin ile dış ticaret açığının azaltılması, Türk ürünlerin Çin'de tanıtılması ...
 
Bakanlık İzmir verilerini açıkladı... Turist sayısında artış!
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, İzmir'de geçtiğimiz yıla ...
Türkiye'nin devleri açıklandı... İlk 500'de 39 İzmirli!
İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması'na göre, ...
Mahkemeden emsal 'sigara' kararı!
İzmir'de bir AVM'de mağaza çalışanı Emrah Aksın (40), vatandaşların da ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva