HABERLER>İŞ DÜNYASI
26 Haziran 2024 Çarşamba - 18:31

Özgener'den Tugay'a 'İnciraltı' çağrısı: Desteklerinizi bekliyoruz

İZTO Meclis Toplantısı’nda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener İnciraltı planlama süreci ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a çağrıda bulunarak, “İnciraltı ile ilgili konuları aynı masada, iş birliği ve uzlaşmacı kültür çerçevesinde çözmemiz gerektiğine inanıyor ve sizlerin de desteğiyle, bu alanın ivedilikle sağlık turizmi özelinde kentimize kazandırılmasını diliyoruz. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyoruz" dedi.

Özgener den Tugay a  İnciraltı  çağrısı: Desteklerinizi bekliyoruz

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Haziran ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Selami Özpoyraz başkanlığında gerçekleştirilen oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da katıldı.

Toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ekonomi vurgusu yaptı.

Özgener, Ekonomi Üniversitesi'nin Balçova Kampüsü'nün içinde yer alacak  “sağlık tesisi ve hastane” için plan notu değişikliğinin onaylanıp askıya çıktığını belirtti.

DESTEK BEKLİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a işbirliği çağrısında bulunarak sözlerine başlayan Özgener, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, göreve geldiğiniz günden bugüne, üç aylık kısa bir süre içerisinde, kentimizi ilgilendiren konularla ilgili sizinle birçok kez görüşme fırsatımız oldu. Öncelikle Mayıs ayındaki ziyaretimiz esnasında sizlere ilettiğimiz dosyamıza kapsamlı bir yanıt verilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduk. Detayları, sektör temsilcilerimizin yer aldığı Meslek Komitelerimizle paylaştık. Bugün yine sizlere ileteceğimiz beklentiler dosyamızda takip ettiğimiz projelerimizin güncel durumunun yanı sıra, Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle çözülebilecek yeni konuları dile getirdik. Sizinle ve bürokratlarınızla belirli aralıklarla bir araya gelerek gerçekleştireceğimiz istişare toplantılarıyla konularımızın çözümünde kısa sürede yol alacağımıza inanıyorum. İzmir’in ekonomik hayatına kazandırılmasını düşündüğümüz İnciraltı’nın yeşil dokusunun korunarak planlanması gerektiğine dair mesajınız bizlere umut verdi. Bildiğiniz gibi, sağlık turizmi kentimizde turizmin gelişmesi için önemli bir unsur. Bu anlamda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hazırladığı plan ile bir aşamaya gelindi. Planda; Kültürpark’ın yaklaşık 7 kat büyüklüğünde yeşil alana yer veriliyor. Konuyla ilgili ihtilafların karşılıklı diyalog içerisinde çözüme kavuşturulmasının uygun olacağını düşünüyoruz. İnciraltı ile ilgili konuları aynı masada, iş birliği ve uzlaşmacı kültür çerçevesinde çözmemiz gerektiğine inanıyor ve sizlerin de desteğiyle, bu alanın ivedilikle sağlık turizmi özelinde kentimize kazandırılmasını diliyoruz. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyoruz Dosyamızda sunduğumuz, şehrimizin simge alanlarından biri olan Kültürparkın günümüz gereksinimleri çerçevesinde dönüşümüne yönelik önerilerimize işbirliği içerisinde çalışmaya hazır olduğunuza dair yanıtınızdan memnuniyet duyduk. İzmirlilerin, şehrin kalbinde, doğa ile buluşacakları, müze ziyaretleri, tiyatro gösterileri ve yaratıcı etkinlikler eşliğinde aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri güncel bir yaşam alanına dönüştürülmesinin önem taşıdığını düşünüyoruz" dedi.

SPEKÜLASYONLARA MEYDAN VERMEDEN
Yeni vergi paketi ile ilgili çıkan spekülasyonları değerlendiren Özgener, “İzmir Ticaret Odası olarak öncelikli amacımız, üyelerimizin ticaretlerini geliştirmek. Bu sayede, kentimiz ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına da katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda geliştirdiğimiz projelerde her zaman tüm paydaşlarla açık iletişim, diyalog ve karşılıklı görüş alışverişi anlayışı ile hareket etmeye özen gösteriyoruz. Amacımız İzmir’in hak ettiği konuma gelmesine katkıda bulunmak, daha çok insana istihdam, daha çok katma değer yaratmak ve yaşanabilir bir çevreden ödün vermeden kentimizin ekonomik ve sosyal gelişmesine destek olmak. Buradan meslek odalarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin, kentimizi ilgilendiren her projeyi kamuoyu önünde tartışmadan ve eksik bilgiyle spekülasyonlara meydan vermeden,  öncelikle karşılıklı diyalog, görüş alışverişi anlayışı ile değerlendirelim, bizim göremediğimiz bazı hususlar varsa bakalım ama kentimiz için en doğrusu ne ise birlikte karar verelim” ifadelerini kullandı.

HEDEF İLK 500’E GİREBİLMEK
Ekonomi Ünversitesi’nin Güzelbahçe Kampüsü hakkında da konuşan Özgener, “İzmir Ticaret Odası olarak, kentimize yeni projeler kazandırdığımız yoğun bir çalışma döneminin içerisinden geçiyoruz. Bu ay Odamız ve Vakfımızın göz bebeği İzmir Ekonomi Üniversitemiz için tarihi bir ana tanıklık ettik. 12 Haziran’da uzun zamandır büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürdüğümüz Güzelbahçe Kampüsümüzün temelini attık. Çevreci ve öğrenci dostu olarak tasarlanan kampüsümüz 130 bin m2 alana yapılacak. Tamamlandığında maliyet değerinin yaklaşık 2 milyar Türk Lirası’nı bulacağını öngördüğümüz kampüsümüzü, 3 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu yatırım tutarı ile bir üniversite tarafından tek seferde yapılan en büyük yatırıma imza atmış olacağız. Ülkemizin en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında yer alan üniversitemiz, yeni kampüsümüzün sunacağı imkanlarla birlikte küresel hedeflerimizi karşılama yolunda başarıya ulaşacak.  Vizyonumuz vakıf üniversiteleri arasında birinci sıraya yükselmek ve dünyada tüm üniversite sıralamalarında ilk 500’de yer almak. Bu vesileyle, bu tarihi ana tanıklık eden ve bizleri yalnız bırakmayıp katılan herkese ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra da Üniversitemizin gelişmesi, yeni projelerin hayata geçirilmesi için yoğun bir çabamız olacak. Bu süreçte, Büyükşehir ve Güzelbahçe Belediyelerimizin desteğini ve başta Meclis Üyelerimiz olmak üzere katkı sağlamak isteyen tüm üyelerimizin görüş ve önerilerini bekliyoruz. Bu arada; sizlerle bir güzel haberi daha paylaşmak istiyorum. Az önce değindiğim üzere, Ankara ziyaretimizde şu anda mevcut olan Balçova Kampüsümüz ile ilgili güzel bir gelişme yaşandı. Bir süredir ilgili Bakanlıklar nezdinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Balçova Kampüsümüz içinde “sağlık tesisi ve hastane” yer alacak bir kompleks inşa etmemize imkan veren plan notu değişikliği onaylandı ve askıya çıktı. Destekleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile Mekansal Planlama Genel Müdürü Sayın Yavuz Erdal Kayapınar’a sizlerin huzurunda tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 
Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanının paylaşımına tepki
 
Bodrum'a kruvaziyerden turist akını!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 27 Haziran 2024 Perşembe 10:49

Ticaret odası istiyorsa çıkar gruplarından başka bir faydası olmayacağının resmidir bu. Birileri nasıl zamanında arazilerinin değeri artacak diye körfezi katledecek olan körfez geçiş projesinin temsili temel atma törenini yaptıysa bu açıklama da buna eşdeğerdir. İzmir İnciraltı bölgesinin betonlaşmasını istemiyor. Bugün verilen imarın sonraki yıllarda değiştirilmeyeceğinin garantisini kimse veremez Bayraklı bunun en güzel örneğidir. Tarım alanlarının imara açılması konusunda emsal teşkil edecek bu uygulama yaygınlaşırsa 20 yıl sonra taş yiyeceksiniz, 80 li yılların ortalarında bazı bilim insanları içme suyunu yakın bir gelecekte insanların dışarıdan parayla satın alacağını söylemişlerdi inanmadık haliyle ama durum ortada. Mahmut Özgener ballı kaymaklı imar işleriyle uğraşacağına istihdam yaratmak için kafa yorsun işini yapsın şehircilik ve imar işleri bunlara kalsa kentte nefes alacak yer kalmaz bunlar için her şey paradır.

Yorumu oyla      0      1  
İzmir için!! 27 Haziran 2024 Perşembe 09:31

Sayın Özgener Başkanımızın Vizyonu ve görüşleri İzmir İçin Çok Kıymetlidir.Kurban Bayramında Gördük ki, Çeşme ilçemiz Bir Milyon Üzeri Ziyaretçi Kabul Etmiştir.İzmir'in Gelişmesi,Yatak Kapatisesi'nin Artması Şarttır! İnciraltı Gibi Şehrin Ortasında Her Alana Yakın,Denize Nazır Bir Bölge Gelişim Ve Vizyon Açısından Çok Değerlidir ! En Hızlı Şeklide Tüm Dinamikler İle En Üst Seviyede Planlama Tamalanarak kazanılması Şarttır! Kentin Geleceği İçin İlk İş İnciraltı'nın Planlamasıdır .... Saygılarımla..

Yorumu oyla      1      1  
ÇAĞRI 27 Haziran 2024 Perşembe 09:24

SEN NEDEN BAŞKAN OLMADIN ŞİMDİ ÇAĞRIDA BULUN

Yorumu oyla      0      0  
Uğur 26 Haziran 2024 Çarşamba 21:32

Sanırım tüm İzmir İnciraltı planlansın istiyor bir tek, büyükşehir belediyesi istemiyor. İnciraltı ekonomiye kazandırılmalı bu tartışmasız net bir konu, artık siyasi hesapları bıraksın herkes.

Yorumu oyla      4      3  
İsmail 26 Haziran 2024 Çarşamba 19:22

İTO. Sayın Bşk.nın konuşmalarında, İzmir ile ilgili çok önemli konulara değindiği, İzmir için yıllardır çözülemeyen bu konular ile İnciraltı hakkındaki vurguları, İzmir için gerçekten okdeğerlidir. Kendisi ve temsil ettiği İTO. meclisine saygı ile şükranlarımızı arz ediyorum. Vatan ve İzmir severliği ile güzelliğini ve İzmire sağlayacağı katkıkıları belirtmesi çok önemli TŞK.ler ve saygılar.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yorgancılar İSO 500'ü değerlendirdi: İzmirli firmaların ihracat kası güçlü!
İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 2023 yılı Türkiye’nin 500 Büyük ...
Çaya, kahveye rötarlı zam!
İzmir Kahveciler Odası’nın 2024 Ocak’ta yaptığı düzenlemeye göre bir bardak ...
Bir kapasite artışı daha… İzmir’e doğru ilerleyen tehlike!
İzmir'in Bornova ilçesindeki taş ocakları, yerleşim yerlerini tehdit eder ...
 
İhracatçılardan Çin'in prestij fuarına hazırlık
Çin ile dış ticaret açığımızın azaltılması; Türk ürünlerimizin Çin’de ...
Türk ihracatçılar Çin'in prestij fuarına hazırlanıyor
Çin ile dış ticaret açığının azaltılması, Türk ürünlerin Çin'de tanıtılması ...
Bakanlık İzmir verilerini açıkladı... Turist sayısında artış!
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, İzmir'de geçtiğimiz yıla ...
 
Türkiye'nin devleri açıklandı... İlk 500'de 39 İzmirli!
İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması'na göre, ...
Mahkemeden emsal 'sigara' kararı!
İzmir'de bir AVM'de mağaza çalışanı Emrah Aksın (40), vatandaşların da ...
Sektörden yurtdışı çıkış harcına zam tepkisi: Turizm zarar görür!
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın önerisiyle gündeme gelen yurtdışına çıkış ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva