HABERLER>GÜNCEL
6 Mayıs 2011 Cuma - 17:27

Operasyonda gizlik tanık iddiası!

Büyükşehir operasyonunda kimin hangi suç isnadıyla tutuklandığı belli oldu. Genç ve Gülşen örgütü yöneticiliğiyle suçlanırken, diğer tutuklu 15 sanık örgüt üyeliğiyle suçlanıyor. Davada usulsüz meyve suyu ve sandviç dağıtma iddiası da var.

Operasyonda gizlik tanık iddiası!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesindeki operasyon kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesinin eski Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Hulusi Gülşen'in ''suç örgütü yöneticiliği'', diğer 15 kişinin ise ''suç örgütü üyeliği'' iddiasıyla tutuklandıkları öğrenildi. Operasyon sırasında iki gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda hareket edildiği belirtilirken, iki işbirlikçi daha olduğu iddia ediliyor. Bu kişilerin kim olduğu henüz öğrenilemedi.
 
'Arkadaşlarım çete reisi olamaz'...haberi için tıklayınız....

Ümit Yaldız'ın...İki işbirlikçi iki İrlandalı ve İZMİR ÇETESİ...yazısı için tıklayınız....

Bu sabaha karşı tamamlanan duruşmanın ardından tutuklanan 17 kişi arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Protokol Müdürü ve İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karatay, Hizmet Alımları Şube Müdürü Mehmet Sayar, Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagihan Genç, Belediye şirketleri Genel Koordinatörü Hilmi Özen, Belediye Grand Plaza A.Ş. Genel Müdürü Reha Pekerten, Kuşadası Belediyesi Kültür Sosyal İşleri Müdürü Erdoğan Uyan ile belediyeye iş yapan firma yetkilileri Ata Karataş, Hakan Say, Ömer Devrim Ergin, Harun Aslan, Mustafa Çakar, Candan Genceroğlu, Erdem Erdenler, Alaattin Eraslan ''suç örgütü üyesi olmak, ihaleye fesat karıştırmak, nitelikli dolandırıcılık,tehdit, şantaj, görevi kötüye kullanmak, rüşvet'' suçlamalarıyla tutuklandılar.
    
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesinin eski Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Hulusi Gülşen'in ise ''örgüt kurmak ve yönetmek'' suçlamasıyla tutuklandıkları belirtildi.

Çok ilginç iddialar!
İzmir Büyükşehir Belediyesindeki operasyona kaynaklık eden denetçi raporlarında, 2009 yılında 11 belediye şirketine ait 46 milyon liralık giderin ''kanunen şirket harcamasında kabul edilmeyen gider'' olarak tespit edildiği öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, operasyon kapsamındaki teknik takipte bazı veriler elde eden polis, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde denetim yapan Gelirler İdaresi Başkanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile diğer denetim yapan birimlerin incelemeleriyle ilgili verileri de topladı.

Gelirler İdaresi Başkanlığı denetçilerinin incelemesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesinin bazı harcamalarının, belediye şirketlerince finanse edildiği ve bunlar karşılığında şirketlere fatura kesildiğinin tespit edildiği belirtildi. Belediyenin, 11 şirketinde ''kanunen şirket harcaması olarak kabul edilmeyen'' bu giderlerin, 2009 yılı incelemesinde 46 milyon lirayı aştığının tespit edildiğine raporlarda yer verildi.

Raporlarda, 2009 yılında 394 bin lira ''kanunen şirket harcaması olarak kabul edilmeyen gideri'' bulunan Egeşehir Planlama şirketinin, aynı yıl 1 milyon 624 bin lira zarar ettiğine, şirket yönetim kuruluna ise huzur hakkı olarak 179 bin lira ödendiğine yer verildi.
    
Sandviçlerin Seçim Bürolarında Dağıtıldığı İddiası
Belediye şirketlerinden Grand Plaza A.Ş'de ''usulsüzlük'' yapıldığı iddiaları üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bağlı teftiş kurulunun yaptığı incelemede, stok kayıtlarına göre depoda bulunması gereken 21 bin 853 sandviç, 10 bin 33 meyve suyu ve 4 bin 618 şişe suyun depoda olmadığı, toplam 33 bin 365 liralık açık bulunduğu, bu açık miktarının 2009 yıl sonunda 37 bin 986 liraya ulaştığının tespit edildiği öğrenildi. Depo sorumlularının ifadelerinde ''yerel seçimlerin yapıldığı 2009 Mart döneminde Genel Müdür ve yardımcısının talimatlarıyla seçim bürolarına malzeme gönderildiğini'' söyledikleri bildirildi.
 
Polisin teknik takibinde, söz konusu sandviçlerin seçim bürosunda dağıtılmasına rağmen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında dağıtılmış gibi gösterildiğine ilişkin konuşma kayıtlarının bulunduğu öğrenildi. Konuyla ilgili teftiş kurulunca savcılığa gönderilen bilgide, yöneticiler tarafından makul bir açıklama getirilemeyen bu durumun, TCK'nın 155/2'nci maddesi gereğince ''Güveni kötüye kullanma'' suçu kapsamına girdiğinin değerlendirildiği bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN AHMETOĞLU 7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:37

HERKESİN ALLAH YARDIMCISI OLSUN KİM NE YAPTI İSE YANINDA KAR KALMASIN VARSA CEZASI ÇEKSİN ÇYOKSA DA ALLAH KURTARSIN

Yorumu oyla      13      6  
umıt aydın 7 Mayıs 2011 Cumartesi 09:48

haram olsun burnunuzdan gelsın

Yorumu oyla      14      9  
gül 6 Mayıs 2011 Cuma 22:22

Ne kadar ayıp. Haksız rekabet yok mu? İzmirli,nin parası seçimlerde kimere dağıtılmış. Çok ayıp.

Yorumu oyla      14      8  
dedektif 6 Mayıs 2011 Cuma 19:59

gizli işbirlikçi mi itirafçı mı nedir bütün herşeyi anlatmışsa bence serbest kalanlardan ve aziz başkana yakın olan biridir bu. pervin hanımı tutkladılar serpil baranın önü açıldı bence baran işbirlikçidir.

Yorumu oyla      14      14  
egenin çocuğu 6 Mayıs 2011 Cuma 19:57

46 milyon eski para ile 46 trilyon ediyor sanırım. bu kadar para izmirrimizden resmen çalınmış. ben şoktayım gerçekten. bu nasıl iş güvendiğim dağlara kar yağdı. 46 trilyon ne demek ya

Yorumu oyla      21      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
400 bin eylemci meydanlara iniyor
Kamuoyunda “filtreleme” olarak bilinen İnternetin Güvenli Kullanımı Yönetmeliği’ne ...
'15 Haziran'da ya müzakere dönemi başlar ya da...'
Abdullah Öcalan, "15 Haziran son tarihtir. 15 Haziran’dan sonra ya anlamlı ...
Büyükşehir sorgusunda ilginç sorular
Büyükşehir’e yapılan operasyonda savcıların 7’si Büyükşehir üst düzey ...
 
ÖSYM’ye 20 bin dilekçe
YGS'deki hatalı puan hesaplaması nedeniyle ÖSYM’ye itiraz dilekçesi sunan ...
Karar Kocaoğlu'nu ağlattı...
14 kişinin serbest bırakılıp 20 kişinin tutuklanmak üzere mahkemeye sevk ...
Asma tavan iddiası fos çıktı
Sayıştay raporunda bulunan asma tavan raporuyla ilgili olarak, Ermit Mühendislik ...
 
Leyleklerin 100 yıllık yuvaları
EÜ’den Prof. Dr. Mehmet Sıkı leyleklerin antik kentlerdik sütunları ömürleri ...
‘Kasırga’ sanıkları yargı önünde
Aralarında Buca Belediye Başkanı Tatı’nın da bulunduğu 105 sanıklı ‘ihale ...
Bergama'da kaza: 1 ölü 1 yaralı
İzmir'in Bergama ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva