HABERLER>GÜNCEL
6 Mayıs 2011 Cuma - 14:20

Büyükşehir sorgusunda ilginç sorular

Büyükşehir’e yapılan operasyonda savcıların 7’si Büyükşehir üst düzey yönetici 34 sanığın sorgulanmasında sorulan sorular şaşkınlık yarattı.

Büyükşehir sorgusunda ilginç sorular

Soner Çağlar / Egedesonsöz- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve belediye şirketlerine yönelik operasyonun ardından 17 kişinin tutuklanması tüm İzmir’de şok etkisi yaratırken, ‘şüpheli’ sıfatıyla önce savcılara ardından da mahkemede ifade veren 34 kişinin, sorgularındaki ilginç sorular dikkat çekti. Perşembe günü sabah saatlerinde İzmir Adliyesi’ne getirilen şüpheliler, bugün sabah saat 07.00’ye kadar mahkeme heyetinden çıkacak kararı beklediler. Adliye içerisinde yakınları bulunanlar ise, geceyi Adliye binasının önünde geçirdiler.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na muhalefet, örgüt kurarak suç işlemek, usulsüz evrak düzenleme, devleti zarar uğratma, ihaleye fesat karıştırma’ iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilere hem savcılık sorgusunda hem de mahkeme sorgusunda örgütlü suç işlemek konusunda soru sorulmadığı öne sürüldü.
 
Savcılar neler sordu?
Şüphelilerin emniyetteki sorgularında 129 liralık bilgisayar donanımı olan ‘mouse’ harcaması için, “Bunu sen mi aldın? Kime verdin? Nereden aldın?” gibi soruların da sorulduğu iddia edilirken, savcılık sorgularında da benzer şekilde farklı konularda soruların sorulduğu öne sürüldü.

Savcılık sorgularında, “Öğretmenler Günü’nde neden şal alındı?”, “Diş Fırçası ve macunu neden ayrı ayrı alınıp, daha sonra birleştirildi?”, “Şirketler koordinatörü ne demek? Bu koordinatör ifadesi çetenin arasındaki mesaj mı?”, “Huzur hakkını nasıl harcıyorsunuz?”, “Toptan çözüm ne demek?”, telefon dinlemelerine yönelik olarak“ ’Altınyol’da patlak var, hemen müdahale edelim’ ne demek?, şifre mi?”, “3-5 porsiyon köfte ne demek?” gibi ilginç sorular sorulduğu iddia edildi.
 
Sorgulardaki en ilginç sorular arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlara daha iyi hizmet götürebilmek ve sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak için adına 'Toptan Çözüm Ekipleri' denilen ekiplerin isminin de yer alması dikkat çekti.
 
Konser masrafları hakkındaki soruların yanı sıra örgüt kurarak suç işleme konusunda herhangi bir soru sorulmadığı öne sürüldü. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle açıklanmayan yakalama ve tutuklamalara sebep gösterilen belge ve bilgilere ulaşılmasında şüphelilerin avukatlarının müvekkillerini savunmada zorlandığı belirtildi.
 
Avukatların özellikle mahkemede suçların neden kaynaklandığı ve ellerinde yeterli belgenin bulunmadığı konusundaki itirazlarda bulundukları da ifade edildi. Mahkeme sorgularında ise, ‘arama ve yakalama kararı veren hakimin aynı zamanda mahkemedeki yargılamayı da yapmasının hukuka uygun olmadığı’ ifade edilirken avukatların bu konuda itirazda bulunacakları öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen 20 şüphelinin mahkemedeki sorgularında kendilerine soru sorulmadığı, konuları anlatmalarının istendiği ileri sürüldü.
 
Genç ve Keskin rahatsızlandı
Öte yandan Savcılıktaki sorgularının ardından saatlerce mahkeme salonu önündeki koridorda içeriye girme sıralarını bekleyen Pervin Şenel Genç ve Serpil Keskin’in rahatsızlandığı öğrenildi. Tansiyonlarındaki bozukluğu nedeniyle her iki kişiye de sağlık ekiplerinin müdahale ettiği belirtildi.
 
Polisin işçi sıfatıyla belediyeye girip, operasyonun en önemli dayanak noktalarından biri olarak gösterilen kamera görüntülerinin bu sayede alındığı ayrıntıları gazetelere yansırken, operasyona dayanak olarak Sayıştay raporlarının da gösterilmesi dikkat çekmişti. Büyükşehir Belediyesi'nin Sezen Aksu, Yaşar gibi şarkıcıların da sahne aldığı yaklaşık 80 konserle ilgili hizmet alım ihalesinin, önceden haber verildiği için sahne alacak sanatçılarla anlaşan ve böylece ihale duyurusu yapılmadan diğer firmalara karşı avantajlı olan tek firmaya verildiği öne sürülmüştü.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Mayıs 2011 Cumartesi 14:09

belediyenin harem bölümü ne oldu??belediyeye bağlı harsu=izsu genel müdürlükleri de var...

Yorumu oyla      12      10  
UMIT AYDIN 7 Mayıs 2011 Cumartesi 09:54

ATATURK BAHANE OLMUŞ DEMOKRAT SAHANE KALE OMUŞ HIKAYE PARALAR INCIN CEBE CEBE

Yorumu oyla      13      14  
CHP SEVGİSİ 7 Mayıs 2011 Cumartesi 09:53

deniz baykal gitti her şey ortaya döküldü.deniz bey dürüst bir liderdi şimdi ise çalın başınıza keman olsun.götürrrrrrrrrr.

Yorumu oyla      13      14  
kemal 7 Mayıs 2011 Cumartesi 09:36

Ne güzel değilmi. İzmirli herkesimin parasını sadece chp propagandasına harca. Sonra da sosyal devlet masalı yaz. Çok ayıplanacak bir durumla karşı karşıyayız. Eşit şartlarda seçime gidilmiyor İzmir'de.

Yorumu oyla      13      13  
barış 7 Mayıs 2011 Cumartesi 00:41

Arı Kovanı operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy un da bulunduğu 18 kişi, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı... peki ne oldu,insanların isimleri afişe edildi, çcukları başı öne eğik ailelerin psikolojileri bozuk... böyle hukukta, poliste, devlette olmaz olsun.. bir çoban bile sürüsünü daha iyi idare eder, kuzuyu kurda kaptırmamak için herşeyi yapar. madem usulsüzlük var madem yolsuzluk var suç üstü yakalansınlar ve anında cezasıda kesilsin, devletin malı deniz yiyen kerizler bedelini ödesin en ağır şekilde. anlamadıkları her ifadeyi şifre diye aylarca çözmeye çalışırlar kriptologlarla. son zamanların yükselen mesleği kriptoloji. olağan üstü hal ve sıkıyönetim alışkanlıkları, bir sabah ansızın gelebilirim... Aziz başkanı, korumasız, halkın içinde eşiyle bornova sokaklarında kemeraltında heryerde görmek çok doğal bir görüntü gören gözlere, bakıp görmeyenler için tren örneğini versek az olmaz sanırım...

Yorumu oyla      16      8  
chp li öz dürustler. 6 Mayıs 2011 Cuma 23:00

hep muhalefet yapmayı pek seviyorsunuz chpli (olmayan)dürustler.at gözlüğüile bakmayı bırakın biraz geniş bakın.siz melih gökçek'in askerleri sayıştay denetçileri.melih gökçek ten aldığınız arsaya karşılıkmı izmirde operasyon yaptırdınız.neden kayseri istanbul elazığ ANKARA DA İNCELEME YAPILMIYOR.DANIŞTAY İSTANBUL DA 100 ADET İHALE DOSYASI İÇİN SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİMİ?ORALALARI MALİ POLİS NEDEN BASMIYOR ?

Yorumu oyla      21      8  
KARAHAN 6 Mayıs 2011 Cuma 20:33

KOPYALA YAPISTIR DURUST OLMAYAN SEN ONCE SUSMAYI OGREN

Yorumu oyla      17      6  
okan 6 Mayıs 2011 Cuma 20:22

chpli dürüstler chpli gibi görüntü vermeyi bırak armut gibi sırıtıyorsun buram buram akp kokuyorsun her lafında takiyye var

Yorumu oyla      20      6  
chpli dürüstler 6 Mayıs 2011 Cuma 17:45

İzmir Halkı ne zaman başkanı sokaklarda gördü? Bir kahvede veya herhangi bir kafede sohbet imkanı bulabildi mi? Yada bir sinemada karşılaşabildiniz mi? Belediyeye gittiğinizde bırakın kendisiyle görüşebilmeyi herhangi bir bürokratıyla görüşebildiniz mi? Peki başkan verdiği sözleri tutabildi mi? Kocaman bir hayır elbette partimize sahip çıkacağız ama bunca usulsüzlüğü yapan ve göz yuman başkanın arkasında duramam sizlerinde duracağınıza inanmıyorum. Yâda inanmak istemiyorum. Bugün bunlara göz yumarsak sırf parti uğruna yarınlarımızdan çalacağız. Çocuklarımıza Dürüstlüğü anlatamayacağız dürüstlüğü farklı algılamalarına yol açacağız yapmayın beyler yapmayın hanımlar yarınlarımız için göz yummayalım. Suça ortak olmayalım Birileri çıkıp Kral Çıplak desin artık. Kanunsuzluk yapanları ne olur KAHRAMAN ilan etmeyelim onlar KAHRAMAN değil ne yazık ki! Sakın Kayseri’de, Ankara’da, İstanbul’da daha büyük olaylar oluyor onlara bakın demeyin biz İZMİRDE YAŞIYORUZ BURAYA BAKMALIYIZ

Yorumu oyla      22      1894  
Musti 6 Mayıs 2011 Cuma 17:01

Bu arada şoke oldum : SANIKLAR, OPERASYON KARARINI VEREN HAKİMİN KARŞISINA ÇIKARTILMIŞ, TARAFSIZ BİR HAKİMİN ÖNÜNE DEĞİL O DA DOĞAL OLARAK TUTUKLAMIŞ... (serbest bıraksa kendi kendiyle çelişecekti çünkü) inanılılır gibi değil...

Yorumu oyla      198      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖSYM’ye 20 bin dilekçe
YGS'deki hatalı puan hesaplaması nedeniyle ÖSYM’ye itiraz dilekçesi sunan ...
Karar Kocaoğlu'nu ağlattı...
14 kişinin serbest bırakılıp 20 kişinin tutuklanmak üzere mahkemeye sevk ...
Asma tavan iddiası fos çıktı
Sayıştay raporunda bulunan asma tavan raporuyla ilgili olarak, Ermit Mühendislik ...
 
Leyleklerin 100 yıllık yuvaları
EÜ’den Prof. Dr. Mehmet Sıkı leyleklerin antik kentlerdik sütunları ömürleri ...
‘Kasırga’ sanıkları yargı önünde
Aralarında Buca Belediye Başkanı Tatı’nın da bulunduğu 105 sanıklı ‘ihale ...
Bergama'da kaza: 1 ölü 1 yaralı
İzmir'in Bergama ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
 
Tatlıses’e saldırı şifresi ortaya çıktı
Tatlıses saldırısından sonra gözaltına alınan ve Adalet Bakanlığı ya da ...
'Valla çok güzel bir eylem oldu'
Kastamonu’da konvoya yapılan saldırıda PKK’lı teröristlerin yaptığı telsiz konuşmaları ortaya çıktı.
'Eylemcileri birkaç kişi yönlendiriyor'
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, 2 Mayısta DİSK'e bağlı Birleşik ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva