HABERLER>GÜNCEL
6 Mayıs 2011 Cuma - 10:41

‘Kasırga’ sanıkları yargı önünde

Aralarında Buca Belediye Başkanı Tatı’nın da bulunduğu 105 sanıklı ‘ihale yolsuzluğu’ davasına başlandı. Sanıklar hakkında 9 yıldan bin 18 yıla kadar hapis cezaları isteniyor.

‘Kasırga’ sanıkları yargı önünde

İZMİR - Antalya merkezli olarak, İzmir’in de aralarında bulunduğu dört kentte, belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla, aralarında, CHP’li İzmir Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Kortuteli Belediye Başkanı MHP’li Hasan Gökçe’nin de bulunduğu 34’ü tutuklu 105 sanığın, yargılanmasına İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Antalya, İzmir, Ankara ve Adana’daki bazı belediyelerin ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla geçen haziranda gerçekleştirilen ‘Kasırga’ operasyonuyla ilgili iddianame, İzmir Cumhuriyet Savcısı Faruk Çalışkan tarafından hazırlandı. İddianamede, suç örgütünün, belediye görevlileriyle hareket ederek ihaleleri kendilerinin kazanacakları şekilde şartname hazırladıkları, başka şirketlerin girmemelerini sağladıkları yer aldı.
 
ŞİFRELİ KONUŞMALAR
Hakkında 49 yıl hapis cezası istenen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın, belediyenin ortak olduğu Buca-Mar şirketi başkanı Fatih Hami Kara ile Antalya’da lüks otelde örgüt liderince ağırlandığı, belediye görevlilerine 300 bin TL rüşvet verilmesini kararlaştırdıkları da iddianamede yer aldı. A.Y.’nin, telefonda, Kara’dan “Fatma Abla”; Tatı’dan ise “Fatma ablanın kocası” diye söz ettiği de dosyada yer aldı.
 
KİME NE CEZA İSTENİYOR?
46 ihalede usulsüzlük yaptıkları idda edilen sanıklardan; çete lideri A.Y. hakkında bin 18 yıl, Buca Belediye Başkana Ercan Tatı için 19-49 yıl arası, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen için 11-30 yıl arası, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe için 16-42 yıl arası, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen için 15-42 arası hapis cezaları isteniyor. Diğer sanıklar hakkında ise 9 yıldan 141 yıla kadar hapis cezaları talep edildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 36 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 7 Mayıs 2011 Cumartesi 09:32

1 MAYIS ı anladıkta,6 MAYIS nasıl Özel gün olarak Adlandırılıyor hayret bir şey.Sizden başka Onu Bunu bahane edip KONSER düzenleyen TÜRKİYE de Başka bir Belediye varmı.Bu Ülkede muhakkak bu yazıları okuyan SAVCILARIMIZ bu KONSER DÜZENLEME Sevdanızın Altında yatan Sebepleri Günü Geldiğinde ortaya Çıkardığında O zaman Göreceğiz Gerçek Yüzünüzü.

Yorumu oyla      13      7  
Bucalı Gençlik 7 Mayıs 2011 Cumartesi 00:25

Haber kasırga operasyonu ama bazı arkadaşlar sadece Başkana laf atıyor.Daha önce golü yediler gene yiyecekler.Hak yerini bulacak.Ercan Başkan Buca için bir şanstır arkadaşlar.Yiğidi öldür hakkını yeme.Seçimden önce Bucada konserler olsun diye herkes istek veriyordu.Şimdi de "1 MAYIS ve 6 MAYIS"(bu günlerin özelliğini biliyorsunuz herhalde)neden konser verildiğinin hesabındasınız.Bu konserleri düzenleyenlere başta Başanım olmak üzere teşekkür ediyoruz.İnandığın bildiğin yolda devam Başkanım.Size güveniyoruz.Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Yorumu oyla      13      7  
YAYLACIKLI 7 Mayıs 2011 Cumartesi 00:18

sizin övdüğünüz başkanınız .... ne kadar reklam parası veriyor buca belediyesinin kasasından ? ....neden ercan beyin aleyinde yapılan yorumları yayınlamıyor ?

Yorumu oyla      13      7  
isimsiz 46 6 Mayıs 2011 Cuma 19:46

size bir tavsiyem var..Faaliyet raporunun içindeki resimlere bakmayıp rakamları incelerseniz şunları sizler de görebilirsiniz ;( internette Buca belediyesi sayfasına girip ulaşabilirsiniz..) 1 - tanıtma giderleri 2008 ' de 22.258 tl.,2009 ' da 57.668 tl.,2010 ' da çok tanıtıldığından Bucamız 332.720 tl.. 2 - Büro bakım ve onarım giderleri, 2008 ' de sadece 286 tl.,2009 da 31.752 tl. ,2010 da 16.726 tl.. 3 - tüketime yönelik mal ve hizmet alımları , 2008 ' de 1.495.000 ( eski parayla trilyon ) , 2009 da 1.641.000 , 2010 da 3.101.000 tl.. 4 - Bilgisayar yazılım ve alımları , 2008 de 1.416 tl.,2009 da 182.140 tl., 2010 da 251.389 tl.. Listeyi daha çok uzatabiliriz..Geri kalan ne var derseniz faaliyet raporunda , bilindik şeyler , park bahçe açılışları , gazete haberleri , resim yarışmaları , kardeş kent protokolleri , açılışlar , konser haberleri vb.vb.vb...Lütfen tarafsız şekilde inceleyin , unutmayalım ki rakamların dili vardır..

Yorumu oyla      13      8  
BUCALI 6 Mayıs 2011 Cuma 17:25

İSİMSİZ 45 ARKADAŞIM ELİNDE FAALİYET RAPORU VE PROJLER VE YAPILANLAR İLE İLGİLİ CD VAR DİYOR ACABA BİLİYORMU Kİ O FAALİYET RAPORLARINI KİMLER HAZIRLIYOR... NE EKSİKLER VAR NELERE GÖZ YUMDUKLARINI BİLİYORMUSUN...BAK BAKALIM FAALİYET RAPORUNDA KİMLERİN İMZALARI VAR ŞAKŞAKÇILARINNNNN....

Yorumu oyla      14      10  
DEMOKRAT 6 Mayıs 2011 Cuma 16:55

O zaman ne diye Konserler Parasız yapılıyor diye Ahkam Kesiyorsun.Sen hiç merak etmiyormusun.Vicdanen Rahatsanız söyleyecek sözüm yok artık.

Yorumu oyla      15      88  
isimsiz 45 6 Mayıs 2011 Cuma 16:53

NEDEN YANIYORSUN NE OLDU SENİ BU KADAR GEREN BAKIN SİZE BİR YARDIMIM OLSUN FAALİYET RAPORU PROJELER VE YAPILANLAR İLE İLGİLİ BİR CD VAR İZLEMENİ ÖNERİRİM.ANCAK ELİNİ VİCDANINA KOYARAK.

Yorumu oyla      97      9  
ismail yüce 6 Mayıs 2011 Cuma 16:50

demokrat git araştır belediyeye git ve fiyatlarını öğren bunları araştıracaksan madem merak ediyorsun da ya diğer belediyelerde herkes memnun konser olunca seni neden gerdi anlayamadım umarım yakın zamanda öğrenirsin fiyatlarıda için rahat eder

Yorumu oyla      47      7  
POLAT 6 Mayıs 2011 Cuma 16:46

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BASKIN YAPILIYOR 17 ARKADAŞIMIZ TUTUKLANIYOR BURADA BAZI KİŞİLER BUCAYA SALDIRIYOR BUNLARI KAFANIZIN ALMASI LAZIM

Yorumu oyla      24      7  
isimsiz 46 6 Mayıs 2011 Cuma 16:44

geçen gün de yazdım ; geçen iki yılda az şey yapılmadı..Hatta eski Bucalı başkan ' ın 15 yılda yapamadığı 2 yılda yapıldı..Bir bşk.yrd. bir de şirket müdürü içeri girdi..Arkadaşlar , fanatik şekilde savunma da saldırı da olmaz ama bu kasırga davasında 34 kişi içeri alındı , bizimkilerden 2 si içeride kaldı , diğerleri serbest..Bu bize birşeyler ifade etmeli..Ateş olmayan yerden duman da çıkmaz bildiğiniz gibi...Yorumculardan biri demiş ki ; daha önümüzde 3 yılımız var...İki yılda bu icraatlar yapıldıysa 3 yılda yanarız valla...

Yorumu oyla      14      102  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da kaza: 1 ölü 1 yaralı
İzmir'in Bergama ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Tatlıses’e saldırı şifresi ortaya çıktı
Tatlıses saldırısından sonra gözaltına alınan ve Adalet Bakanlığı ya da ...
'Valla çok güzel bir eylem oldu'
Kastamonu’da konvoya yapılan saldırıda PKK’lı teröristlerin yaptığı telsiz konuşmaları ortaya çıktı.
 
'Eylemcileri birkaç kişi yönlendiriyor'
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, 2 Mayısta DİSK'e bağlı Birleşik ...
Büyükşehir operasyonunda 17 kişi tutuklandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonunda mahkemeye ...
Encümen odasında böcek var!
Büyükşehir Belediyesi’ne ‘casus işçiler’ tarafından yerleştirilen casus ...
 
Büyükşehir operasyonunda 17 kişi serbest
Büyükşehir operasyonu sonucu adliyeye sevk edilenlerden 14’ü serbest kalırken, ...
‘Üç fidan’ın avukatı hayatını kaybetti
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın avukatı Halit Çelenk "üç ...
Almanya Başkansolosu Yücel Tonguç’ta
3 dilde verdiği yabancı dil eğitimiyle öğrencilerini dünya vatandaşı olarak ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva