HABERLER>GÜNCEL
6 Mayıs 2011 Cuma - 13:16

Karar Kocaoğlu'nu ağlattı...

14 kişinin serbest bırakılıp 20 kişinin tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edilmesinin ardından Adliye’den ayrılmayıp sabaha kadar bekleyen Kocaoğlu, mahkemenin tutuklama kararı ile adeta yıkıldı…

Karar Kocaoğlu nu ağlattı...

Egedesonsöz/ÖZEL- Beş gün önce Pazartesi sabahı güne, Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan polis operasyonuyla başlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, belki de yaşamının en zor günlerini yaşıyor. O günden itibaren, neredeyse günleri/geceleri birbirine karışan; bazen belediyede, bazen emniyet önünde, bazen açıklama yapmak üzere televizyonlarda olan Kocaoğlu, yaşamındaki en zor günlerin, en zor ve uzun gecesini de dün Adliye’de geçirdi.
 
14 kişinin serbest bırakılıp 20 kişinin tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından, saat 22.00 sıralarında Bayraklı’daki Adliye binasına gelen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu için, ilk sevinç anından sonra, gerilimli saatler başladı. İzmir Barosu’nun Adliye’nin 4. katındaki odasına çıkan Kocaoğlu; operasyon sürecini başından itibaren titizlikle izleyen İzmir Barosu Başkanı Avukat Sema Pektaş ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, 20 kişinin yargılanmasını adım adım takip etti.

14 kişinin serbest bırakılmasından sonra, sevincini serbest bırakılanların yakınlarıyla paylaşan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şu an mahkemesi görülecek 20 arkadaşımız adına da umutluyuz. Onların da serbest bırakılacağına inanıyoruz. Sonucu sükunetle bekleyeceğiz” diyen Başkan Kocaoğlu, 20 kişinin sorgulamasının bitip mahkeme kararının açıklanmasından sonra kelimenin tam anlamıyla yıkıldı. Buna rağmen sükunetini koruyan ve duruşma salonuna gidip, haklarında tutukluluk kararı verilen personeliyle kucaklaşıp onlara ‘metin olmaları, suçsuzluklarının mutlaka anlaşılacağı” telkininde bulunan, yanında olduklarını söyleyip onlara moral veren Başkan Kocaoğlu, bürokratlarının yanından ayrıldıktan sonra, içine akıttığı göz yaşlarını serbest bıraktı…

Personelinin morallerini bozmamak için o ana kadar son derece sakin ve soğukkanlı görüntüsünü muhafaza etmiş; ama mesai arkadaşları cezaevine doğru yola çıkarılınca kendisini tutamamıştı…
Eşinin gözyaşlarına, Türkegül Kocaoğlu da eşlik ediyordu…
 
“DOĞRUNUN KALESİ YIKILMAZ”
Operasyonun başladığı andan itibaren meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının ve halkın büyük desteğini alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu dün de amatör kulüplerin temsilcileri ziyaret etti.

Destek ziyaretinde bulunan 80 amatör kulübünün temsilcilerine kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Zor günler için çok sevdiğim iki laf var: ‘Doğru sarsılır, devrilmez. Doğrunun kalesi yıkılmaz’. Bu zorlukların da üstesinden geleceğiz” dedi.
Türkiye Amatör Futbol Federasyonu İzmir Şube Başkanı Kadri Yatkın, İzmirlilerin yöneticilerinin arkasında olduğunu herkese gösterdiğini söylerken, Türkiye Antrenörler Derneği İzmir Bölge Sekreteri Ati Göksu ise “Başkanımız bizi ağlattı. Hem sporcularımız, hem de antrenörler olarak ölünceye kadar onun arkasındayız. Yeni nesiller de onun arkasında olacak” diye konuştu.
 
Daha sonra sırasıyla söz alan İşçievleri Spor Kulübü Başkanı ve Buca Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Cihangir Lubiç, Yeni Bornova Spor Kulübü Başkanı Murat Keser, Çiğli Güzeltepe Spor Kulübü Başkanı ve Çiğli Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Osman Oflakçı ve Türkiye Atletizm Federasyonu Masterler Atletizm Genel Sekreteri Yavuz Tunç da destek mesajları verdi. Yamanlar Spor Kulübü Başkanı Mithat Umutoğulları ise “Gençlerimiz Başkan Kocoğlu’nu örnek alıyor. Yamanlar’da çocuklar ilk kez onun sayesinde formayla, satranç gibi aktivitelerle tanıştı. Çocukları geleceğe hazırlarken çok büyük destek veren Başkan Kocaoğlu’nun gençliğe yaptığı hizmetlerinin devam etmesini diliyoruz” dedi.
 
Kulüp temsilcilerine kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kısa konuşmasında şunları söyledi:
“Zor günler için çok sevdiğim iki laf var: ‘Doğru sarsılır, devrilmez. Doğrunun kalesi yıkılmaz’. Bu zorlukların da üstesinden geleceğiz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN AHMETOĞLU 7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:52

AZİZ BEY İ EVET ÜZENLER UTANSIN .FAKAT KENDİLERİ DE CHP DE SİYASET YAPTIĞI UNUTMUŞ OLAMAZ HERHALDE .CUMHURİYETİMİZ KURULALI BERİ DEDELERİ VE BABALARI BU MEMLEKETE VERDİKLERİ HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞTIR.MEMLEKET 8.5 YILDA YAPILANLAR İLE ÖZLEDİĞİ YERE GELMİŞ DÜNYADA HAKKETTĞİ YERİNİ ALMIŞTIR.BUNDAN BÖYLE İNADINA GÜNAY İNADINA AK PARTİ.SAĞOLASIN SN. BAKANIM İZMİRİMİZE ÇOK GÜZEL ŞEYLER KATACAĞINIZI İNANIYOR VE SİZLERİ KUTLUYORUM

Yorumu oyla      13      8  
ibrahim 7 Mayıs 2011 Cumartesi 11:12

böyle birsey olamaz yha ne bicim adalet

Yorumu oyla      17      7  
UMIT AYDIN 7 Mayıs 2011 Cumartesi 09:50

BUNALAR TIMSAH GOZ YASLARI

Yorumu oyla      13      13  
barış 7 Mayıs 2011 Cumartesi 00:58

Arı Kovanı operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy un da bulunduğu 18 kişi, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı, o manşetler unutuldu, ama ismi afişe edilen insanlar büyük sıkıntılar yaşadı. kul hakkı yiyenler kim olusa olsun hangi tarafta olursa olsun elbet kimsenin yanına kar kalmaz. özel yetkili de olsa... bu memleket bizim, bu insanlar bizim iyisiyle kötüsüyle, sevgisiz ilgisiz bir toplum olursak, birileri bir gün gelir bizi temiz sever, seve seve..

Yorumu oyla      16      6  
chpli dürüste.. 7 Mayıs 2011 Cumartesi 00:46

Merak ettim kim ezberletti bu yazdıklarını sana.her haberin altına aynı yorumu yapıştırıp duruyorsun..yazık, beynini kaç paraya sattın..

Yorumu oyla      17      7  
hasan koz 7 Mayıs 2011 Cumartesi 00:43

chp'li dürüstler. PLAK TAKILDI HERHALDE!!!!!

Yorumu oyla      15      9  
ali güneş 6 Mayıs 2011 Cuma 23:31

dürüstlüğün verdiği, temiz gözyaşları bunlar... birde şerefsizlerin takkiye için akıttığı göz yaşı var... aziz başkan seni seviyoruz, bu şerefsizliği yaşatanları, önce allah demeyelim onlar allaha inanmazlar, inandıkları şey üzerine yemin etsinler, ama onların yeminide tutmaz, çünkü şerefsizlerdir...

Yorumu oyla      19      7  
okan 6 Mayıs 2011 Cuma 20:18

kayseri belediyesinde adam ajanda tutmuş bir bir yazmış kimsen rüşvet aldığını ve bu defter başbakana gönderildi başbakan altında bunun imza yok dedi insan bu kadar aptal yerine konur mu gönder kriptolojiye o el yazısı kendisinin mi başkasının mı çıkar ortaya bu kadar basit o yüzden akp sen bize kendini dürüst diye yutturamasın izmir'de hele hiç bilmem anlatabildim mi

Yorumu oyla      20      6  
bahadır tan 6 Mayıs 2011 Cuma 20:10

sen kafanda olayı bitirmişsin arkadaşım imalı imalı konuşmak dogrumudur kendine bir sor tutukluya sanık muamelesi yapamazsın ispat edilmiş bir sucmu var ki bu şekilde mesaj veriyosun bildigin birşey varsa bizide aydınlat

Yorumu oyla      204      6  
okan 6 Mayıs 2011 Cuma 20:08

chpli dürüstler adlı kişi chpli gibi gözüküp akp propagandası yapma armut gibi sırıtıyorsun

Yorumu oyla      159      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asma tavan iddiası fos çıktı
Sayıştay raporunda bulunan asma tavan raporuyla ilgili olarak, Ermit Mühendislik ...
Leyleklerin 100 yıllık yuvaları
EÜ’den Prof. Dr. Mehmet Sıkı leyleklerin antik kentlerdik sütunları ömürleri ...
‘Kasırga’ sanıkları yargı önünde
Aralarında Buca Belediye Başkanı Tatı’nın da bulunduğu 105 sanıklı ‘ihale ...
 
Bergama'da kaza: 1 ölü 1 yaralı
İzmir'in Bergama ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Tatlıses’e saldırı şifresi ortaya çıktı
Tatlıses saldırısından sonra gözaltına alınan ve Adalet Bakanlığı ya da ...
'Valla çok güzel bir eylem oldu'
Kastamonu’da konvoya yapılan saldırıda PKK’lı teröristlerin yaptığı telsiz konuşmaları ortaya çıktı.
 
'Eylemcileri birkaç kişi yönlendiriyor'
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, 2 Mayısta DİSK'e bağlı Birleşik ...
Büyükşehir operasyonunda 17 kişi tutuklandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonunda mahkemeye ...
Encümen odasında böcek var!
Büyükşehir Belediyesi’ne ‘casus işçiler’ tarafından yerleştirilen casus ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva