HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2011 Cuma - 15:38

Onur Öymen'den Kılıçdaroğlu için şok iddia!

Baykal'ın yerine Kılıçdaroğlu'nun getirileceğini iki yıl önceden bilen ABD raporu, CHP'yi sarstı. Onur Öymen, müthiş açıklamalarda bulundu.

Onur Öymen den Kılıçdaroğlu için şok iddia!

İSTANBUL - İşte Takvim'den Emin Pazarcı'nın yazısı...
 
‘Bu köşede dün yayınlanan Slikroad Enstitüsü'nün CHP raporu, hayli yankı yaptı. Özellikle CHP içinden yoğun telefonlar geldi...
 
CHP'nin eski genel başkan yardımcısı Onur Öymen, Baykal'ın gidişi ve Kılıçdaroğlu'nun gelişinin "ABD destekli bir operasyon" olduğu yönünde belgeler bulunduğunu söyledi. Öymen, "Bu rapor 2009 yılı başlarında bana da ulaştı" dedi:
 
- Raporun altında imzası bulunan Svante E. Cornell bizzat ziyaretime geldi. Türkiye ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Giderken de bu raporu bıraktı.
 
Cornell'in ayrılmasının ardından raporu incelediğini belirten Öymen, ardından Baykal ve Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü anlattı:
 
- Rapordaki kendisi ile ilgili bölümleri Baykal'a gösterdim. O günlerde raporda yer alanlar Baykal'a hayali bir çalışma gibi göründü. Rapordan Kılıçdaroğlu'na da bahsettim. Hakkında yazılanları aktardım. Tepki vermedi ve önemsemez gibi davrandı.
 
Baykal'ın "hayali bir çalışma" olarak gördüğü, Kılıçdaroğlu'nun ise "önemsemediği" rapordaki öngörüler, 1,5 yıl sonra aynen gerçekleşti!
 
***
 
Onur Öymen, ABD derin devletine yakın Slikroad Enstitüsü'nün 2008 yılında hazırladığı ve içinde "Baykal istifa ettirilecek, yerine Kılıçdaroğlu gelecek" ifadesinin yer aldığı raporun, diğer belgelerle birleşince daha fazla anlam kazandığı görüşünde... Öymen, "Sadece bu kadar değil ki" dedi...
WikiLeaks belgelerinde de benzer ifadelerin bulunduğunu söyledi. İki önemli belgeyi daha gündeme getirdi:
 
1) Dönemin ABD Büyükelçisi'nin Washington'a yazdığı yazı.
2) ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Ankara'ya gönderdiği resmi yazı.
Öymen'in birer kopyalarını da verdiği belgelerden birincisinde, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, "Baykal gitmelidir" anlamına gelen bir yazıyı Washington'a gönderiyor: "Erdoğan'ın iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'ne karşı daha prezantabl bir muhalefet lideri oluşturmak, ordu ve adli baskıdan daha etkili bir silah olacaktır.
 
Kendi partisinden yüzde 70'i ona karşı olmasına rağmen Baykal'a oy veriyor. Baykal'ın yakınları haricinde herkes, değişime ihtiyaç duyulduğu fikrine katılıyor."
 
Diğer belgede ise, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ankara Büyükelçiliği'ne gönderdiği resmi yazıda, "Baykal yerine Kılıçdaroğlu olur mu?" sorusuna cevap arıyor. Onur Öymen'in yorumu:
- Bunlar basit ve hafife alınacak olaylar değil. ABD tarafından CHP'nin başından Baykal'ın gitmesinin istendiği açık ve net olarak ortada.
 
Öymen, WikiLeaks belgelerinden yola çıkarak, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden Washington'a 26 bin telgraf çekildiğini ve bunun 6 bininin CHP ile ilgili olduğunu da hatırlatıyor: "Bu yazışmalar incelendiğinde, ABD'nin o dönem CHP'nin başında bulunan kadrodan rahatsız olduğu açıkça ortaya çıkıyor."
 
***
 
Öymen, ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nın ardından, benzer bir operasyonu Japonya'daki Sosyalist Parti'ye de yaptığını söylüyor:
 
- Japon sosyalistlere baskılar uygulamış, onlardan da söylemlerini ve yönetimlerini değiştirmelerini istemişler. O dönemde Japon Parlamentosu'nda sosyalistlerin 146 milletvekilleri varmış. Yapılan operasyonlardan sonra Japon Parlamentosu'nda sadece 6 milletvekilleri kalmış.
 
Öymen, Deniz Baykal'ın CHP'nin başından gitmesinin "kişisel bir olay olmadığını" savunuyor:
- Kılıçdaroğlu ile birlikte, CHP neredeyse reddi miras yapan bir yapı haline geldi.
- Partinin bütün politikaları değişti.
- CHP'deki Cumhuriyetçi kadrolar tasfiye edildi.
Ve ekliyor:
- Bunun üzerine gitmek lazım!
 
***
 
CHP içindeki "Dersim Tartışmaları" ise sürüyor... Geçen yazımda cevap gelmediği için CHP'ye soru sormaktan vazgeçtiğimi belirtmiştim. Dün CHP örgütlerinden arayanlar, "Sen sorma, biz soruyor ve cevap bekliyoruz" dediler:
 
- Dersim tartışmasını başlatan Hüseyin Aygün, Kılıçdaroğlu'nun teyzesinin oğlu mudur?
ABD'nin Adana konsolosu ile kaç defa bir araya gelmiştir? Neler konuşmuştur?’

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 8 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zülküf 27 Kasım 2011 Pazar 21:43

Onur Öymen Maşallah Politikayı öğrenmişe benziyor.Amerika Arap Baharı dizayn ederken Türkiyeyi camdan mı izliyor. veya önümüzdeki süreç dizayn edilirken Amerika dışardanmı bakacak.Onur Öymen Politikada Biryerlere gelirken kendi birikimi ilemi gelmiş. Chp'de gün birlik günü iken bu söylemler kimseye fayda getirmez. Bu söylemler ABD nin daha iyi dizayn etmesini kolaylaştırır.

Yorumu oyla      21      6  
hülya 26 Kasım 2011 Cumartesi 12:22

Peki insana sormazlar mı CHP PM si, delegeleri ve MYK sı da mı ABD nin emirleri doğrultusunda hareket etti? Madem böyle bir şey vardı neden CHP yönetimleri" buna karşı önlem almadılar da "öldü kral yaşasın yeni kral" davulları çalıp candaş medyada Gandiler-karaoğlanlar yarattılar? Herşeyi başkalarının üzerine atmak yerine bir kere aynaya baksanız nasıl olur? Bu çok büyük bir beklenti mi? demek ki bu durumda CHP nin de AKP den kalır yanı yokmuş.

Yorumu oyla      15      8  
Ertuğrul Özkan 26 Kasım 2011 Cumartesi 09:40

Nihayet Kılıçdaroğlu isimli kişinin de Amerikan hükümeti tarafından CHP nin başına getirildiği gerçeğini itiraf edebildiler.Ama UYANBABA ya geldik bile.GÜNAYDIN.!

Yorumu oyla      17      8  
sonnur 26 Kasım 2011 Cumartesi 00:31

evet bır sen kalmıstın oralıkta dolasmamıs ne berbatsınız be gun bırlık beraberlık gunu ıken sız oralık karıstırın zaten dısarıya gerek yok ıcerde sızın gıbıler varken

Yorumu oyla      22      7  
Işık Dikicigil 25 Kasım 2011 Cuma 23:35

CHP Lİ LER İÇİN ALEVİ DE BİRDİR SUNNİ DE . İLERCİ ÇAĞDAŞ DEMOKRAT İNSANLAR MEZHEP KÖKEN ETNİK KİMLİK AYRIMI YAPMAZ. ONU YAPAN TAKİYECİ VE RADİKAL PARTİLERDİR. İNSAN OLAN AYRIM YAPMAZ. HERKEZ ALLAHIN KULUDUR.

Yorumu oyla      28      7  
25 Kasım 2011 Cuma 22:32

yeter artık dersim üzerinde siyaset yapmayı bir dersimli olarak bunu istemiyoruz hep aleviler yılarca dışlandı halbuki chp ye hep dersim halkı oy veren olmuştur ama yinede kılıçdar oğlundan rahasız olanlar vardır aleviler hep yönetilenmi olacak birazda yöneten olsun budanda kimse rahasız olmasın ama ne olursa olsun dersim üzerinde siyaset yapıp kılıçdaroğlunu yıpratmaya kimsenin hakı yok herkes tarihiyle yüzleşmeli alevi olayları sadece dersimde olayları olmadıki sivas ve çorum maraş olayları

Yorumu oyla      24      9  
Arif ÇALIŞKAN 25 Kasım 2011 Cuma 20:06

HİÇ KİMSE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN PARTİSİ CUMHURİYET HALK PARTİSİNİ ESKİTMEYE GÜCÜ YETMETECEK...YENİ DEĞİL YENİDEN CHP

Yorumu oyla      27      6  
Arif ÇALIŞKAN 25 Kasım 2011 Cuma 20:02

Onur Öymen'in düşüncelerine yürekten katılıyorum.BAYKAL'ın siyasetten uzaklaştırılması küresel güçlerin tuzağı.İnadına BAYKAL...

Yorumu oyla      24      21  
mehmet 25 Kasım 2011 Cuma 19:24

Allah bu CHP lilere akıl fikir versin ne diyeyim.Tanrı akıl dağıtırken!! bunlar neredeydi acaba?

Yorumu oyla      21      18  
TUNCELİ 25 Kasım 2011 Cuma 18:48

HÜSEYİN AYGÜN KEMAL KILIÇDAROĞLU NUN TEYZESİNİN OĞLU DOĞRUDUR KATIKSIZ 72 İKİ YIL GEÇMİŞ OLAYIN ÜSTÜNDEN ŞİMDİMİ AKILLARINA GELDİ DERSİM OLAYI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜ SUÇLUYORLAR HABERDARDI DİYORLAR YAZIK Kİ ATATÜRK YAŞAMIŞ OLSA İDİ BU ÜLKEYİ SİLAH ARKADAŞLARINLA KURTADIĞINA PİŞMAN OLMUŞ OLURLARDI KINIYORUM HERKEZ BİRŞEYLER SÖYLÜYOR YAZIYOR KİME İNANACAĞIZ TÜRKİYEDE TOPLASANIZ 4 TARİHÇİ BULURSUNUZ BUNU EN İYİ BİLEN TARİHÇİLERDİR SAYGILAR.

Yorumu oyla      28      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Güler operasyonu eleştirdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, ...
Güler: Kadına dönük şiddet üretimle aşılır
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, İzmir ziyareti ...
Ak Parti Bayraklı’da Seyitler dönemi başladı
İlçe kongrelerine başlayan AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda başkan adaylarını ...
 
CHP’li vekil komisyona böyle geldi
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na üzerine iliştirdiği taleplerinin yazılı ...
CHP'li Rahmi Aşkın Türeli'den 32 kuruşluk zam sorusu!
CHP İzmir Milletvekili ve Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, ...
Aydın Menderes hastaneye kaldırıldı
Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in, bağışıklık ...
 
AK Parti kongreleri Torbalı'dan başladı
AK Parti İlçe Kongreleri Torbalı İlçe Teşkilatı ile başladı. Mevcut Başkan ...
İnce: Gidiyorum ama 100 vekille geleceğim
TRT önünde açıklama yapan CHP’li milletvekilleri, yarınki gensoru görüşmelerinin ...
Ulema: Kadına şiddetin farkındalığını yaratmalıyız
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva