HABERLER>POLİTİKA
26 Kasım 2011 Cumartesi - 13:54

Ak Parti Bayraklı’da Seyitler dönemi başladı

İlçe kongrelerine başlayan AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda başkan adaylarını kendisi belirleyen Genel Merkez parti tabanından ikinci golü yedi. Yeni başkan Erdal Seyitler oldu.

Ak Parti Bayraklı’da Seyitler dönemi başladı

CAN ÖZLÜ/FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Urla’da Genel Merkez’in adayı Mehmet Öget’in adaylıktan çekilmesinin ardından Bayraklı’da da Ankara’nın yeniden aday gösterdiği İsmail Sarı seçimi kaybetti. 

AK Parti İzmir'de ilçeler hareketli
 
Bayraklı ilçe Kongresi’nde kullanılan toplam 402 oyun 217'sini alan Erdal Seyitler AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı seçildi. Genel Merkez’in adayı İsmail Sarı ise 182 oyda kaldı. 3 oy ise geçersiz sayıldı.


 
Yeni İlçe Başkanı Seyitler seçimin ardından, “Partimiz kazandı. Demokrasi kazandı. 2014 öncesi Bayraklı yolun açık olsun dedi” dedi.
 
Genel Merkez tarafından yeniden aday gösterilen mevcut ilçe başkanı İsmail Sarı ile muhalif delegelerin desteği ile başkanlığa soyunan Erdal Seyitler’in listelerinin yarıştığı seçimler, Belediye Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Gergin geçmesi beklenen ikinci olağan ilçe kongresine; AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Cantemur, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda parti üyesi katıldı. Kongre öncesi, salona birlikte giren Sarı ve Seyitler, ellerinki gülleri kadın partililere dağıttı. Genel merkez desteğini arkasına alarak kongreye giren Sarı ve teşkilat içi muhaliflerin öncülüğünü yapan Erdal Seyitler, sandıklar kurulmadan önce bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları vermeyi de ihmal etmedi.
 
ADAYLAR KOZLARINI PAYLAŞTI
İlçe Teşkilatı Faaliyet Raporları ve Gelir Gider Bütçesi’nin okunup kabul edilmesinin ardından adaylar kürsüye çıktı. İlk sözü alan İsmail Sarı, göreve geldikleri günden itibaren, girdikleri tüm seçimlerde AK Parti Bayraklı İlçe Örgütünü başarıya taşıdıklarını söyledi. Sarı “Bayrağımızı hiç yere düşürmedik. Hep önde olduk hep birinci olduk. Son seçimlerde Bayraklı’da yüzde 43 oy oranına ulaştık. Metropol ilçeler arasında birinciyiz. Otuz ilçe arasında ikinciyiz. Demek ki ilçe teşkilatımız durmuyor, çalışıyor. Genel seçim sürecinde de büyük bir seferberlik ilan ettik. Çalışmalarımızın neticesini hep beraber aldık. 2007 genel seçimlerinde, CHP’nin 57 bin oy gerisine düşmüştük. Şimdi 5 bin oy öndeyiz. Hedef 2014 yerel seçimlerinde iktidarı kazanmak. Önce Bayraklı’yı kazanacağız sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağız. Çalışmalarımızı kapı kapı dolaşarak anlatmamız lazım. Birlik ve beraberlik olmamız lazım. 2014’te ak parti bayraklı belediyesini 30 bin oy farkıyla alacak. Kafamızın arkasında başka hesap kitap yok” dedi.
 
Genel Merkez kararına karşı çıkarak, muhalif kanatta yer alan İpek Özgür, Mikail Bilici, İzzettin Nizam ve Yücel Demir’in desteği ile başkalık için kolları sıvayan Erdal Seyitler ise önemli olanın laf değil icraat olduğunu belirtti. Seyitler “Teşkilat mensubu olarak yapmamız gereken şeyleri yerine getireceğiz. Birlik ve beraberlik duygularımızı tesis etmek çok önemli. Bugün Bayraklı Ak Parti’nin düğünü ve kazanan da Bayraklı olacak. Kaybeden olmayacak. Bu sandık icraat yeri. Biz de icraatlarımızı konuşturacağız” diye konuştu.
 
AKAY’DAN BİRLİK MESAJI
Adaylar arasında gergin geçmesi beklenen seçim yarışında açılış konuşmasını ise AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay yaptı. Akay, birlik ve beraberlik mesajları ile hher iki aday ismin taraftarlarını sakinleştirmek için çaba gösterdi. Akay “12 Haziran’da İzmir’de partimizin ne yapmak istediğini dosta düşmana gösterdik. Kongre mevsimleri partilerin bahar mevsimleridir. Bahar mevsimlerinin iki ismi vardır. Biri sonbahar biri ilkbahar. Biz Ak Parti olarak ilkbaharları yaşamak istiyoruz. Ardından da yaz mevsimini göreceğiz. Siyasi parti faaliyetleri gönüllü faaliyettir. Zorla yaptıramazsınız. Ben Bayraklı’daki kardeşlerimin bu faaliyetlerini gönülden yaptıklarına inanıyorum. Tecrübe, gençlik ve merhamet bir araya gelirse Ak Parti’de Bayraklı’da başarı elde eder. Biz halka hizmeti, Hakk’a hizmet olarak gördük. İnsanın gönlüne girmek için Mevlana’nın dediği gibi 70 bin kapı çalacağız. Ortada bir heyecan, bir coşku ve rekabet var. Demokrasi mücadelesinin nasıl olduğunu ve partimizin birlik ve beraberlik içinde nasıl yola devam edeceğini hep birlikte göreceğiz. Bu bir hizmet yarışıdır. Önceden yaşanan olumsuzlukların bundan yaşanmaması konusunda bana söz verin” ifadelerini kullandı.


 
İŞTE YÖNETİM KURULU LİSTELERİ
İsmail Sarı’nın ‘Sarı listesi’: İsmail Sarı, Abdullah Mertoğlu, Serkan Ayan, Seçil Öztürk, Mehmet Emin Ceylan, Aynur Çetin, İsmail Yağcı, Fahri Çakır, Kemal Büyükkesim, Özlem Hangay, Tanfer Kemerli, Tarkan Düzman, Halil Polat, Ramazan Süner, Adem Seçilmiş, Osman Sağlam, Yeşim Özkök, Tahsin Dumlu, Halit Dağlı, Mahmut Özder, Fahrettin Tunç, Mustafa Kandemir, Seyfullah Aydoğdu, Abdullah Yalçın, Fatih Sağlam, Leyla Türkoğlu, Aydan Kocaman, Zuhal Uzun, Mustafa Karaman, Yusuf Kucur. Büyükşehir operasyonu kapsamında gözaltına alınan İlçe Başkan Yardımcısı Çağlar Haspolat, yedek yönetim listesinin birinci sırasında yer aldı. Haspolat’ın, serbest bırakılması halinde, yönetimden birinin istifa ettirilerek Haspolat’ın asıl listeye dahil edilmesi düşünülüyor.

Erdal Seyitler’in ‘Beyaz listesi’: Metin Fitoz, Coşkun Demir, Cemil Kurkut, Süleyman Yurt, Uğur Bayrak, Süleyman Yeşilyurt, Mürsel Bardakçı, Ahmet Dağlıer, Bektaş Türk, Abdürrahim Aydın, İdris Avcı, Recep Aslan, Ümran Aytekin, Ali Evren, Seyhan Ceylan, Safiye Çakır, Ali Rasim Alkışlar, Bedri Onur, Yılmaz Sayni, Turgut Savaş, Derya Balta, Hasan Şafak, Mevlüt Kömür, Ziya Uslu, Süleyman Aksoy, Behzat Biler, Osman Turhan, Ercan Cömert, Buket Gökmen.

AK Parti Urla’da Bakırlı yeniden başkan
Urla’da genel merkez tarafından aday gösterilen Mehmet Öget çekilirken mevcut ilçe başkanı Tarkan Bakırlı aday oldu. Torbalı ile birlikte ilçe kongrelerinin startını veren AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda işler karıştı. Genel merkezin ‘tek aday’ uyarılarını dinlemeyen teşkilatta süreç kızıştı. Bayraklı İlçe Başkanı İsmail Sarı’nın genel merkezden vize almasına rağmen ilçede ikinci aday çıkarken bir tartışma da Urla’dan geldi. Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ege Bölge Koordinatörü Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ve İzmir Koordinatörü Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı’nın toplantıda ilçe başkanlığına aday gösterilen emekli polis memuru Mehmet Öget adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kongre salonuna bile gitmeyen Öget’in genel merkez uyarılarına rağmen karşısında adayların çıkması nedeniyle bu kararı aldığı öğrenildi. Bakırlı 144 delegeden 92'sinin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Urla’da ilçe başkanlığına mevcut ilçe başkanı İl Genel Meclis Üyesi Tarkan Bakırlı aday oldu. İlk olarak genel merkez adayı Mehmet Öget’e destek veren Bakırlı daha sonra adaylığını açıkladı. İlçenin tanınmış isimlerinden aday olan Adnan Tınaz ve Gürbüz Karadağ da çıktıkları yolculuktan vazgeçerek Bakırlı’ya destek olma kararı aldı. Adaylıktan çekilen Öget, duruma tepki gösterirken Tınaz ve Karadağ, Bakırlı’nın yönetiminde yer aldı ve il delegesi oldu.
 
Bakırlı’nın ve yanındakilerin genel merkez kararını hiçe saydığını söyleyen Öget, “Ne olursa olsun aday olacağımı söyleseydim. İlçe başkanı olurdum. Ama aday olursam ilçede teşkilat bölünecekti. Kendimden çok partimi düşündüm ve çekildim” dedi. İlçe Başkanı ve kongre adayı Bakırlı da, “Partinin her kademesinde çalıştım. Aday olacağımı açıkladığım zaman kimse çıkmadı. Biz yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


 
BORNOVA'DA SÜRPRİZ ADAY KARAMAN
Delege seçimlerinde rakiplerine uzak ara fark atan ve temayül yoklamasında da aynı sonucu alarak Ankara'ya en güçlü aday olarak giden AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan'ın karşısına son dakikada sürpriz bir rakip çıktı. İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın yardımcılığından bir süre önce istifa eden Mali İşlerden Sorumlu İl Başkanı Yardımcısı Hasan Ali Karaman, Bornova ilçe başkanlığı için adaylığını dün Bornova'da açıkladı. Karaman, il başkan yardımcılığından istifa metninde 'işlerinin yoğunluğunu' göstermişti. Delege seçimlerinden itibaren üç kez aday değiştiren Özkan muhaliflerinin bu isme destek vermesi bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 42 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
METİN 1 Aralık 2011 Perşembe 14:06

BAK HELE LAFİFE ŞİMDİ BUNUN HESABINI VER BAKALIM ERDAL SEYİTLER LATİF AYDEMİR ORTAĞINIDA LİSTEYE KOYMUŞ

Yorumu oyla      17      9  
10 nisan 2009 tarihli milliyet gazetesı 1 Aralık 2011 Perşembe 13:20

Aydemir, hem sitem hem de istifa etti AKP’de, seçim yenilgisinin ardından başlayan hesaplaşmalar, yaprak dökümüne dönüştü. Bornova Belediye Meclisi’nin eski üyesi Latif Aydemir, parti yöneticilerinin, 30 ilçeden sadece birinde kazanmayı başarı olarak gördüğünü kaydederek, “Bu partinin İzmir’de küçük beyinlerle yönetilmesine karşı olduğum için gidiyorum” dedi ve istifa etti. Aydemir, “İzmir’i İzmirliler yönetmiyor. İstifamla bir kıvılcım çaktım. Bunun volkana dönüşeceğini düşünüyorum” diye konuştu. Bayraklı Belediye Başkan aday adaylığına soyunan, aday gösterilmeyen 36 yaşındaki Latif Aydemir, meclis üyeliği listesinde 17’inci sırada yer bulmuş, seçilen 13 kişi arasına girememişti. İZMİR DHA

Yorumu oyla      18      8  
bye bye bayraklı 30 Kasım 2011 Çarşamba 13:20

arkadaşlar bizim erdal seyitler ile bir sıkıntımız yok onu kullandılar kullanacaklar. yönetim listesi il delegesi listesine bakan ne demek istediğimi az çok anlar 2014 yerel gittide biz 2019 yerele ya nasip diyelim.saygılar

Yorumu oyla      20      9  
slim 29 Kasım 2011 Salı 17:26

meçhulcüm i.sarı beklediğinizM.E.B kitap dağıtım ihaleleri veya inşaat işleri işletme işleri vermediği içinmi deseteklemediniz 2 sene önceyi hatırlıyorumda el üstünden indirmiyordunuz şimdi ne oldu boğaz boğaza kavga yaptığınız adamlarla hala daha birbirinize küfrettiğiniz adamlarla kanka oldunuz merak ediyorum amaç gerçekten ak partililikmi yoksa rantcılıkmı bizler sonona kadar ak partiliyiz allah nasip ettiği sürece tayyip erdoğsnın yanundayız küsmeyeceğiz ya siz görewden alınınca partide dura

Yorumu oyla      18      10  
meçhul 28 Kasım 2011 Pazartesi 21:58

sayın sarı:sizi ilçe başkanı yapmakiçin çok çalışan kişilere bşkan olunca sırtınızı döndünüz zannettinizki hep böyle bu saltanat sürecek şunu unutmaki biz seni o koltuğa nasıl oturttuysak indirmesini de biliriz yani taban olmazsa tavan da olmaz bunu unutma bu da sana bir ders olsun

Yorumu oyla      21      11  
meçhul 28 Kasım 2011 Pazartesi 21:57

sayın sarı:sizi ilçe başkanı yapmakiçin çok çalışan kişilere bşkan olunca sırtınızı döndünüz zannettinizki hep böyle bu saltanat sürecek şunu unutmaki biz seni o koltuğa nasıl oturttuysak indirmesini de biliriz yani taban olmazsa tavan da olmaz bunu unutma bu da sana bir ders olsun

Yorumu oyla      18      9  
27 Kasım 2011 Pazar 23:49

sy ismail başkan sen elini başına koy nerde hata yaptım diyedüşün yönetim listenebak listede 5 kişi haricinde teşkilatın tanıdıgı sima yok o 5kişi m ali ceylan kardeşine bile sahip cıkamadı ismail yacı fatih seyfullah aydogdu ramazan sümer erdal başkana ilceye faydalı olacagınıza inanıyorum sakındestegizi kesmeyin siz bu partinin saygı deger insanlarısınız

Yorumu oyla      19      11  
osmanlı 27 Kasım 2011 Pazar 22:27

kim kazandı!!! TABAN kazandı kardeşim .unutmayın bu ülkede dayatmalarla bir şeyler yapmak mazide kaldı.Madem birlik ve beraberlik sağlanacaktı bak beşi bir yerde dedikleriniz listelerde olmamasına ve hiç bir menfaat gözetmeksizin sadece AKPARTİ Bayraklı da beyaz sayfa açmak adına erdal seyitler de birleştiler.peki neden aynı birleşme ismail sarı altnda olmadı onuda siz düşünün...

Yorumu oyla      25      13  
kim kazandı !!! 27 Kasım 2011 Pazar 20:39

4 aday birleşip bir kişiye karşı 217 oy aldı yaklaşık bu adayların aldığı oy 55 diğer tarafta ise 187 oy var. İn şalah menfaatler çakışmaya başlayınca partimiz zarar görmez ayrıca genel merkeze il teşkilatının kararına karşı gelerek aday olan birisi nasıl buralarla koordineli olarak çalışacaktır. Çok merak ediyorum. 2 sene öncede kesin kazanacağız gözüyle baktığımız bayraklıyı chp zihniyetine kaptırdık. İnşallah ucuz hesaplar yüzünden yine kaybetmeyiz. Genel merkez buna dur demeli

Yorumu oyla      23      17  
HAKAN HAKYEMEZ 27 Kasım 2011 Pazar 19:42

MOROĞLU NASILDA ANLADIN.YÜZ PUANLIK UZMAN SORUSUNU ÇÖZDÜN TEBRİKLER.....

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li vekil komisyona böyle geldi
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na üzerine iliştirdiği taleplerinin yazılı ...
CHP'li Rahmi Aşkın Türeli'den 32 kuruşluk zam sorusu!
CHP İzmir Milletvekili ve Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, ...
Aydın Menderes hastaneye kaldırıldı
Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in, bağışıklık ...
 
AK Parti kongreleri Torbalı'dan başladı
AK Parti İlçe Kongreleri Torbalı İlçe Teşkilatı ile başladı. Mevcut Başkan ...
İnce: Gidiyorum ama 100 vekille geleceğim
TRT önünde açıklama yapan CHP’li milletvekilleri, yarınki gensoru görüşmelerinin ...
Ulema: Kadına şiddetin farkındalığını yaratmalıyız
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete ...
 
CHP’li vekillerden hükümete operasyon eleştirisi
CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, Büyükşehir ...
Sözleşmeli öğretmenlik artık tarih mi oluyor?
Bakan Dinçer, bakanlık kayıtlarında sözleşmeli olarak görev yapan 165 ...
Kılıçdaroğlu: Özür yetmez, devlet arşivini aç
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dersim konusunda Başbakan’ın özür dilemesinin ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva