HABERLER>YEREL MEDYA
11 Ocak 2011 Salı - 00:00

Oktay Ekşi 58.hizmet yaşını İzmir’’de kutladı’…

Ege-Koop’’un düzenlediği ’“Siyaset-Basın ve Sandık’” konulu panele katılmak üzere İzmir’’e gelen Gazeteci Yazar Oktay Ekşi, gazeteciliğe başlamasının 58. yılını sürpriz bir partiyle gazeteci dostlarıyla birlikte kutladı.’

Oktay Ekşi 58.hizmet yaşını İzmir’’de kutladı’…



İZMİR - ’“Siyaset-Basın ve Sandık’” konulu panele katılmak için İzmir’’e gelen Gazeteci-Yazar Oktay Ekşi, 8 Ocak günü mesleğe başlamasının 58. yılını dostlarıyla birlikte pasta keserek kutladı. Gazeteci-Siyaset Adamı Altan Öymen, Gazeteci-Yazar, Nail Güreli, Gazeteci-Yazar Fikret İlkiz, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtüna, Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Gazeteci-Yazar Öcal ULUÇ, Gazeteci-Yazar Can Ataklı, Gazeteci-Yazar Ali Sirmen, Gazeteci-Yazar İsmet Solak, RTÜK Uzman Denetçisi Yusuf Turan, Habertürk Gazetesi Bölge Temsilcisi Rıdvan Kaynar, Hürriyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi, Sabah Gazetesi Bölge Temsilcisi Ünal Ersözlü, TRT Haber Dairesi eski Başkanı Aydoğan Kılıç, Ege-Koop Danışma Kurulu Üyesi Gazeteci-Yazar Kemal Önderoğlu, Tarihi Kemeraltı Çarşısı Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar’’nın da  hazır bulunduğu Tarihi Asansör Restoran’’daki yemekte Gazeteci-Yazar Oktay Ekşi,  büyük bir sürpriz ile karşılaştı. Gazeteci dostlarıyla yemek yiyen Ekşi, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’’ın hazırlattığı sürpriz pasta karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Dostlarıyla birlikte 58. hizmet yılı pastasını kesen, bol bol fotoğraf çektiren Ekşi’’ye ikinci kutlama ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’ndan geldi. Gecenin ilerleyen saatlerinde seçkin konuklarla birlikte olan Kocaoğlu, beraberinde getirdiği pasta ile Ekşi’’ye ikinci bir sürprizi yaşattı.
 

Yakın dostlarıyla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Ekşi,  ’“Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’’a hem Türkiye’’nin önündeki en önemli sorunlarının dile getirildiği Siyaset-Basın ve Sandık konulu paneli düzenleyerek hem halkla bizi buluşturduğu hem de yakın dostlarımla birlikte 58. hizmet yılımı kutlama imkanı verdiği için çok teşekkür ederim. Dostlarımla birlikte unutulmaz bir gece yaşadım. Büyük moral buldum’” dedi.
 
Gazeteci Yazar Oktay Ekşi’’nin onurlu duruşu, güçlü kalemiyle kendisinden sonraki kuşaklara örnek olmaya devam edeceğini vurgulayan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, ’“Hepimizin ağabeyi Oktay Ekşi’’nin 58. hizmet yılını İzmir’’de kutlamak bizler için büyük onur, zevkli ve keyifli bir görev oldu. Meslek büyüğümüz ve tüm gazetecilerin ağabeyi Oktay Ekşi’’nin Türk basınına, demokrasisine ve toplumsal yaşamına katkılarını ve kalıcı hizmetlerini kelimelerle anlatmak çok zor. Kendilerinin 27 Mayıs sonrası Danışma Meclisi üyesi sıfatıyla ve daha sonra da gazeteci yazar olarak basın özgürlüğünün alanının genişletilmesinde, basın meslek ilkelerinin oluşmasında ve ifade özgürlüğünün anlam kazanmasında başarılı ve kalıcı etkileri büyüktür. Basın Konseyi Başkanı olarak basın ve ifade özgürlüğünü savunma ve desteklemenin yanında yayın konusu olan kişilerin de kişilik haklarının korunması konusunda hakem rolü oynamıştır. Demokratik, laik Cumhuriyet’’imizin savunulması konusunda en etkili mücadeleyi veren Sayın Ekşi; onurlu duruşu, güçlü kalemi insan sevgisi ve hukuk adamı kimliğiyle kendisinden sonraki kuşaklara örnek olmuştur’” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel: Gazeteciler kendi haklarını savunma noktasında çaresiz
Türkiye Gazeteciler Federasyon Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
Gündeme ışık tutan panel: Siyaset-Basın ve Sandık’…
Ege-Koop tarafından Atatürk Kültür Merkezi’’nde düzenlenen panelde siyasetin ...
Yargı ve güvenlik muhabirleri tek çatıda buluştu
Çeşitli gazete ve televizyonlarda çalışan, polis, jandarma ve adliyedeki ...
 
Basının dertlerine Bornova’’da derman aranacak
Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’’nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
CHP’’den bu kez de ’‘Wikiİstanbul’’
CHP’’li İnce, iktidar partisine mensup bir belediye meclis üyesinin ilişkili ...
Gündeme ışık tutan panel: Siyaset-Basın ve Sandık
Ege-Koop’’un düzenlediği ’“Siyaset- Basın ve Sandık’” konulu panel Cumartesi ...
 
MHP’’da Adana depremi!
Aytaç Durak’’ın İçişleri Bakanlığı’’nca görevden uzaklaştırılmasının ardından ...
Sertel GÖP’’ün dönem başkanlığını devraldı
Gazetecilere Özgürlük Platformu’’nun dönem başkanlığını devralan Atilla ...
Suda'dan ’‘su’’ gibi bir İzmir yazısı
Habertürk yazarı Pakize Suda, Hüseyin Çelik’’in benzetmesi sonrası ülke ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva