HABERLER>YEREL MEDYA
5 Ocak 2011 Çarşamba - 00:00

Gündeme ışık tutan panel: Siyaset-Basın ve Sandık

Ege-Koop’’un düzenlediği ’“Siyaset- Basın ve Sandık’” konulu panel Cumartesi günü AKM’’de gerçekleştirilecek. Panel arifesinde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.’

Gündeme ışık tutan panel: Siyaset-Basın ve Sandık


İZMİR - Yaklaşan Genel Seçimler ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Öncesinde Ege-Koop tarafından düzenlenecek olan ’“Siyaset- Basın ve Sandık’” konulu panelle ilgili olarak İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Lokali’’nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ile Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı, Gazeteci- Yazar Öcal Uluç, ’“Siyaset, Basın ve Sandık’” üçgenine yönelik mesajlar verdi.
Atilla Sertel’’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Cumartesi düzenlenecek organizasyonla ilgili ilgi veren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bugüne kadar düzenledikleri 40 panelle Türkiye’’nin geleceğine ışık tutuklarını söyledi, siyaset ve basın arenasında hararetli tartışmaların yaşandığı şu günlerde gerçekleştirecekleri 41’’inci etkinlikle de belli başlı aktörlerin siyaset yapma biçiminin basına yansıması, basınla ilişkileri ve gazetecilere uygulanan baskıların altını çizdi.

Aslan, ’“Ege-Koop olarak hayata geçirdiğimiz 40 panel 18 eğitim seminerine yenilerini ekleme ve halkımızı bilgilendirme misyonumuzu sürdürme kararlılığımız tüm inancımızla devam ediyor. İşte bu inanç ışığında siyaset- basın ilişkisini ve buna bağlı olarak da basınımızın için de bulunduğu durumu; yaklaşmakta olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve Genel Seçimler Öncesinde 2011 yılında en çok konuşacağımız ’‘SİYASET- BASIN VE SANDIK’’ başlıklı panelimizle paylaşma kararı aldık’” dedi.
Amaçlarının siyasetle uğraşan önemli kurumların etki alanlarını, yönlendiricilik özelliklerini, politika üretme ve bu politikaların uygulanış sürecindeki katkıları ile basın ve medya dünyasındaki yansımalarını tartışmak olduğunu belirten Aslan, ’“Siyaset ve basın arenasında hararetli tartışmaların yaşandığı şu günlerde, gerçekleştirmeye hazırlandığımız bu panelde, belli başlı aktörlerin siyaset yapma biçimlerini, basına yansıması ve basınla ilişkilerini ve basına ve gazetecilere uygulanan baskıları irdelemek istedik. Bu çerçevede siyaset yapanlarla, basın sektörünün mutfağında olanları ortak bir platformda buluşturmayı hedefledik. Panel kapsamında tartışılacak konular, 2011 Haziran’’ında yani 5 ay sonra yapılacak genel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi, olası Başkanlık sistemine geçiş ve Anayasa değişikliği tartışmalarında belirleyici olacaktır’” diye konuştu.
Panelde; 50 gazetecinin hapiste olduğu, uzun tutukluluk sürecinin fiili cezaya dönüştüğü, gazeteciler hakkında 5 bin soruşturmanın yürütüldüğü, 2 bin davanın açıldığı ’“yok edici’” nitelikteki ’“tazminat cezalarının’” verildiği hukuk ve medya düzenine ’“ileri demokrasi’” denilebilir mi? sorusuna cevap aranacağının altını çizen Aslan, ’“Basın dünyasının usta kalemlerinin, Türkiye’’de ilk defa böylesine geniş katılımlı olarak bir araya geleceği ve Türkiye’’nin geleceği açısından çok önemli mesajların verileceği ’“SİYASET - BASIN VE SANDIK’” başlıklı panelimizin, içinde bulunduğumuz süreç açısından oldukça verimli olacağı kanaatindeyiz’” dedi.

Sertel: ’“Türkiye’’nin içinde bulunduğu süreç açısından önemli bir panel’”
Ergenekon Davası nedeniyle tutuklu bulunan gazetecileri işaret ederek, Türkiye’’nin içinde bulunduğu süreç açısından söz konusu panelin ülke ve basın sektörü için önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ise Ege-Koop’’u, düzenlediği bu sosyal sorumluluk projesi nedeniyle tebrik etti; panel kapsamında tartışılacak konuların gündem açısından belirleyici olacağının da altını çizdi.

Uluç: ’“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü unutulmayacaktır’”
Panele konuşmacı olarak katılacak gazetecilerin çoğunun geçmiş yıllarda basın sektörünün içinden geçtiği çalkantılı dönemi birebir yaşadığını hatırlatan Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı, Gazeteci- Yazar Öcal Uluç da, söz konusu panelin siyaset ve basın açısından belirleyici olacağını söyledi.
KİMLER KATILIYOR?
İzmir’’de ilk kez Cumartesi günü Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’’nda gerçekleştirilecek olan panelin açılış konuşmasını Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan yapacak. Panele CHP adına partinin Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile MHP adına Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural katılacak. 
Siyasi parti temsilcileri ile basın sektörünün usta kalemlerinin görüş ve değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşacakları ’“SİYASET-BASIN VE SANDIK’” konulu panelin sunuş konuşmasını Gazeteci-Siyaset Adamı Altan Öymen yapacak. Oturum Başkanlığı’’nı Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’’in üstlendiği panelin ’“Tebliğler’” bölümünde ise Gazeteci-Yazar Oktay Ekşi, Nail Güreli ile Fikret İlkiz, ’“Siyaset ve Basın’” konusunda önemli açıklamalarda bulunacak. 
Oturum Başkanlığı’’nı Ankara Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna'nın yapacağı panelin ikinci bölümünde de; Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Gazeteci-Yazar Öcal Uluç, Gazeteci-Yazar Can Ataklı ile Ali Sirmen ve Hamdi Türkmen konuşmacı olarak hazır bulunacak. Sonuç bölümünde ise Gazeteci-Yazar İsmet Solak panelin genel bir değerlendirmesini yapacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’’da Adana depremi!
Aytaç Durak’’ın İçişleri Bakanlığı’’nca görevden uzaklaştırılmasının ardından ...
Sertel GÖP’’ün dönem başkanlığını devraldı
Gazetecilere Özgürlük Platformu’’nun dönem başkanlığını devralan Atilla ...
Suda'dan ’‘su’’ gibi bir İzmir yazısı
Habertürk yazarı Pakize Suda, Hüseyin Çelik’’in benzetmesi sonrası ülke ...
 
İGC 2011’’i erken karşıladı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Geleneksel Yılbaşı Balosu, 400 cemiyet üyesinin ...
Bakan Özak: Eğer bu ülkeyle AB’’de olacaksak’…
Devlet Bakanı Faruk Özak, Pınar Karşıyaka’’ya Lefkoşa’’da yapılan saldırıları ...
Politikanın nabzı bu programda attı
Egetv’’nin tiryakilik oluşturan programlarından ’‘Söz Meclisten İçeri’’, ...
 
Basın Müzesi’’ne bir büyük katkı da Kemal Ertan’’dan
SKY TV Genel Müdürü Ertan, fotoğraflar, daktilo, fotoğraf makinası, ses ...
Haber Ekspres 10 yaşında
Deneyimli gazeteci Aydın Bilgin’’in sahibi olduğu Haber Ekspres Gazetesi, ...
Bu program yine çok konuşulacak
Türkiye’’nin en büyük bölge televizyonunda, uzman gazeteciler Gönül Soyoğul, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva