HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2023 Çarşamba - 17:45

Ödemiş'te öğrencilere kırtasiye desteği!

Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in “Savaş meydanlarında kurşunla kazandığımız zaferi bilim yolunda kurşun kalemle taçlandıracağız” diyerek başlattığı “Kurşun Kalem Dayanışması” ile yeni eğitim yılının ilk günlerinde Ödemişli ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımları ulaştırıldı.

Ödemiş te öğrencilere kırtasiye desteği!

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü dolu dolu, tarihe ışık tutan etkinliklerle ve 39. Ödemiş Milli Fuarı ile kutlayan Ödemiş Belediyesi, konser düzenlemek için kullanacağı kaynaklarla 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında 1000 aileye kırtasiye yardımında bulundu.  

Kampanya çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelerin Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ve kırsal mahallelerde de muhtarlıklara yaptığı başvuruların değerlendirilmesi sonucunda içerisinde kalem setleri, defter setler, kuru boya ve pastel boya ile geometri takımlarının da yer aldığı kırtasiye setleri kısa sürede ailelere teslim edildi.  

1. Sınıf’a başlayan öğrenciler için kırtasiye setlerinin yanı sıra okul çantalarının da yer aldığı Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan paketlerin yanı sıra hayırsever Ödemişliler ve Ödemiş Ticaret Odası’nın destekleriyle ihtiyaç duyan öğrenciler için okul çantası ve okul forması da temin edildi. Anasınıfı yaş gruplarına da okul çantası armağan edildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, yardımları kırsal mahallelerde muhtarlarla birlikte teslim etti.  

EĞİTİMCİ BAŞKAN ERİŞ: “ALAN EL VEREN ELİ GÖRMEDİ” 
“Alan el veren eli görmedi, kırtasiye yardımlarımız yüzlerce çocuğumuza ulaştırıldı” diyen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Biz büyük bir aileyiz diyerek çıktığımız bu yolda derin bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldık. Bu zor dönemde bizler de çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliğine bir parça da olsa katkı sunmak, onları bin bir emekle ve özveriyle yetiştiren ailelerimizin yüküne bir nebze omuz vermek adına “Kurşun kalem dayanışması” başlatmıştık. Bir kurşun kalemin, bir defterin, bir resim defterinin ya da rengarenk boya kalemlerinin bir çocuğun dünyasındaki yerinin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz de tüm ihtiyaçları düşünerek bu setleri hazırladı. 

 “CUMHURİYETİMİZİN GÜVENCESİ OLACAKLAR” 
‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert bile yoktur’ diyen Başöğretmenimiz Atatürk’ün izinde çocuklarımızın O’nun mirası olan akıl ve bilimden kopmadan yetişmelerini biz de kendimize görev biliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamaya hazırladığımız bu güzel günlerde okul sıralarından geçecek nesillerimiz Cumhuriyetimizin de güvencesi olacaktır. Şimdiye kadar kampanyamıza destek veren Ödemiş Ticaret Odamıza, hayırsever Ödemişli hemşehrilerimize teşekkürü bir borç biliyorum.   

DAYANIŞMA KAMPANYASI SÜRÜYOR 
Dayanışma kampanyamız devam edecektir. Sonuç olarak yaklaşan kış mevsiminde öğrencilerimizin özellikle giyim ve ayakkabı konusunda ihtiyaçları olacaktır. Bu anlamda ilçemizdeki odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırseverlerimizin katkılarını bekliyoruz. Hep söylediğimiz gibi; ‘Ödemiş bizim evimiz, biz büyük bir aileyiz’” şeklinde konuştu. 

 
Aliağa’nın kurtuluşunun 101.yılı kutlandı
 
Göçmenler Yunanistan diye Datça'ya bırakıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa’nın kurtuluşunun 101.yılı kutlandı
Aliağa’nın 13 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü ...
Taçsız Kral unutulmadı!
Taçsız Kral Metin Oktay’ı anma töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı ...
Doğaseverler Flamingo Festivali’nde buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği işbirliğiyle 15-17 Eylül tarihlerinde ...
 
Danimarka Büyükelçisi’nden Başkan Soyer’e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Danimarka’nın Türkiye Büyükelçisi ...
AYM ve AGM’de ASEV kış dönemi kurs kayıtları başlıyor
Aliağa Belediyesi tarafından Örnekkent mevkiinde projelendirilen ve yaklaşık ...
Büyükşehir'den öğrencilere 60 milyonluk destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversite ...
 
Binali Yıldırım Hasat Festivali Finali’ne katılacak
Kınık ilçesinde düzenlenen Hasat Festivali son gününde son Başbakan ve ...
Menemen’in çömlekleri görücüye çıkıyor!
Menemen’in çömlekleri, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından en iyi ...
Tepecikli gençlerden tiyatro şöleni
Konak Belediyesi Roman Kültür Merkezi’nin Drama Atölyesi kursiyerleri, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva