HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2023 Çarşamba - 14:44

Büyükşehir'den öğrencilere 60 milyonluk destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine desteğini artırıyor. Bu yıl, ailesi İzmir’de ikamet eden ve desteğe ihtiyacı olan 10 bin üniversite öğrencisine toplam 60 milyon liralık destek sağlayacak. Başvurular 15 Eylül’de başlıyor. Başkan Tunç Soyer, geleceğin gençlerin elinde şekilleneceğini belirterek “Her alanda onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Büyükşehir den öğrencilere 60 milyonluk destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda üniversite öğrencilerine destekler artarak devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, ekonomik krizin derinleşmesi nedeniyle gençlere verdiği maddi desteği bu yıl yüzde 50 oranında arttırdı. 

2023-2024 eğitim öğretim yılında ailesi İzmir’de ikamet eden, maddi olanakları kısıtlı 10 bin ön lisans ve lisans öğrencisine 750 lira olmak üzere 8 ay boyunca toplam 6 bin liralık yardım yapılacak. Böylelikle yeni eğitim sezonunda üniversite öğrencilerine 60 milyon liralık destek sağlanmış olacak. 

Soyer: “Her alanda gençlerin yanında olmaya devam edeceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geleceğin gençlerin elinde şekilleneceğini belirterek “İzmir’in hem bugünü hem yarınında gençlerin öncülüğü olsun istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. 13 binin üzerinde öğrenciye son iki yılda 50 milyon liranın üzerinde eğitim desteği verdik. Yeni eğitim-öğretim yılı için de ise 60 milyon liralık burs desteği sağlıyoruz. Üniversitede okuyan öğrencilerimiz için Bornova ve Çiğli’de ücretsiz çamaşır yıkama hizmetini başlattık. Ayrıca İzmir’de yaşayan ve ev taşıyacak üniversite öğrencilerine Taşıyıcı adını verdiğimiz ücretsiz nakliye desteğini başlattık. Üniversite öğrencileri için 6 noktada Çorba Durağı kurduk. Bir taraftan sıcak yemek desteği de veriyoruz. Ülkemizdeki toplumsal yaşamın her kademesinde ihtiyaç duyulan değişim gençler sayesinde olacak. Ancak derinleşen ekonomik kriz gençleri de çok etkiliyor. Biz ise her alanda onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başvurular Bizizmir’den
Eğitim desteği için başvurular 15 Eylül’de başlayacak ve yalnızca bizizmir.com sitesi üzerinden kabul edilecek. Belirlenen 10 bin öğrenci için eğitim desteğinin ilk 3 aylık ödemeye karşılık gelen 2 bin 250 liralık bölümü aralık ayında, ikinci bölümü ise 2024 yılında verilecek.

İzmir gençlere kucak açıyor
Üniversitelilere destek için yeni eğitim ve öğretim yılında “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesi de devam ediyor. Platform, üniversite öğrencilerine maddi destek vermek isteyen ve evini öğrencilere açmak isteyen vatandaşlar ile üniversite öğrencilerini buluşturulacak. Üniversite öğrencilerine eğitim desteği ve barınma ihtiyacı için evini ya da evinin bir odasını açmak isteyen vatandaşlar, bizizmir.com internet sitesinden başvurularını yapabilecek. Başvurular 15 Eylül’de başlayacak.

 
Binali Yıldırım Hasat Festivali Finali’ne katılacak
 
AYM ve AGM’de ASEV kış dönemi kurs kayıtları başlıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kırsal - Kiralar Ucuz - Yaşam Kolay 13 Eylül 2023 Çarşamba 17:00

İzmir kırsal ilçe otobüslerinde ; İzmir merkez ilçelerindeki toplu taşıma araçlarında uygulanan 120 dk. aktarma hakkını veremeyen İzmir BB’si “” eğitimde fırsat eşitliği “” doğrultusunda öğrencilere destek verecekmiş . “” Öğrenciye , öğretmene indirimli taşıma yapıyorsan köylerdeki vatandaşa da aynı hizmeti vereceksin . İzmir BB’nin hizmet anlayışı bu . Biz merkezde yaşayan kırsalda yaşayan ayrımı yapmadık , yapmayacağız . Tam aksine kırsaldaki vatandaşı daha çok kollayacağız . Çünkü köylü , çiftçi üretmekten vazgeçerse o şehirdeki insanın konforlu yaşaması mümkün değildir . Sayın Tunç Soyer - İzmir BB Başkanı . Ödemiş - Kaymakçı İZTAŞIT projesi başlama konuşmasından . “”Köylü üretmekten vazgeçerse o şehirdeki insanın konforlu yaşaması mümkün değil “ Bu sözü ben değil , İzmir. BB Başkanı Sayın Tunç Soyer söylüyor . O zaman hem ulaşımda fırsat eşitliği , hem de köylü üretimden vazgeçmemesi için kırsaldaki vatandaşı da daha çok kollamak yerine adil ve eşit hizmet vermeniz yeterli değil mi ? ÇÖZÜM : Kırsal ilçelerdeki otobüslerde : 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin ( BEDAVA DEĞİL ) uygulanması .

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binali Yıldırım Hasat Festivali Finali’ne katılacak
Kınık ilçesinde düzenlenen Hasat Festivali son gününde son Başbakan ve ...
Menemen’in çömlekleri görücüye çıkıyor!
Menemen’in çömlekleri, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından en iyi ...
Tepecikli gençlerden tiyatro şöleni
Konak Belediyesi Roman Kültür Merkezi’nin Drama Atölyesi kursiyerleri, ...
 
Gençlik Başkenti adaylığı için geri sayım başladı
2026 Avrupa Gençlik Başkenti adayı İzmir için geri sayım başladı. İzmir ...
Başkan Oran’dan AK Partili İnan’a ‘Çeşme’ yanıtı: Kazanan CHP, adayı ise ben olacağım!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir ...
Çeşme'de efsane festival geri dönüyor... Oran'dan hükümete 'plaj' çağrısı!
Çeşme Festivali ile ilgili düzenlenen lansman toplantısında konuşan Çeşme ...
 
Buca’ya hareket geliyor
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Buca, birbirinden renkli etkinliklere ...
Başkan Tugay gençlerle buluştu: Atalarımızın yolundan yürümeliyiz!
Karşıyaka Kent Konseyi Gençlik Kampına katılan Karşıyakalı gençler, uzman ...
Başkan Soyer EGİKAD'ın yemeğinde konuştu: Kadınlar aydınlık geleceğin mimarı olacak
Ege İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD) 15’inci kuruluş yıldönümü yemeğine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva