HABERLER>POLİTİKA
27 Haziran 2011 Pazartesi - 15:45

'Kurultay istiyorum'

Küçük Menderes Havzası’nın Başbakanı olarak nitelendirilen 50 yıllık deneyimli siyasetçi CHP Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk kurultay istediğini dile getirdi.

 Kurultay istiyorum

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk, kurultay için ilk imza atanlardan biri olduğunu söyledi. Öztürk, “İsmet İnönü zamanında da kurultay delegesiydim. Bir Bülent Ecevit fırtınası vardı. İsmet İnönü’ye karşı kurultay için yine imza atmıştım” dedi.

12 Haziran genel seçimleri ardından olağanüstü kurultay seslerinin giderek yükseldiği CHP’de İl Başkanlığı’nın haftasonu yaptığı toplantıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek verdiğini açıklamasına rağmen parti içi muhalefet de imza kampanyasını sürdürüyor. 48 kurultay delegesinin bulunduğu İzmir’de kulislerde 25 delegenin kurultay yapılması için imza attığı konuşulurken, ilk imzalardan birini ise Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk attı.

KILIÇDAROĞLU SÖZÜNDE DURMADI
Emin Öztürk, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözleri tutmadığını belirterek, “Çarşaf listeyle PM’yi seçeceğini söyledi. Blok liste yaptı. Milletvekillerinin belirlenmesi için önseçim yapacağını söyledi yine yapmadı. Kurultaya gidilerek çarşaf liste şeklinde delegenin istediği isimlerin PM’ye girmesi sağlanacak ve burada kazanan yine CHP yine demokrasi olacaktır” diye konuştu.

Hayatı boyunca demokrasiyi savunduğunu ifade eden tecrübeli Başkan Öztürk, “Atatürk’ün kurduğu partinin mensuplarıyız. Delege istiyorsa kurultay yapılır. Engel olmaya çalışmasınlar. CHP demokrasinin kalesidir. İsmet İnönü CHP lideri olduğu zaman, Bülent Ecevit’le girdiği çekişme sırasında da hiç düşünmeden kurultay yapılması için imza atmıştım. Çünkü o zaman Ecevit rüzgar gibi esiyordu ve partiye dinamizm kazandıracaktı” dedi.

Partinin içinde bulunduğu durumun kendisini yerel seçimler için korkuttuğunu da belirten Öztürk, “Bu şekilde bir ilerleyiş devam ederse 2014’teki yerel seçimlerde çok büyük hüsrana uğrarız. 2009’daki başarı hayal olur” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiğini açıklayan bir kesime karşılık da açıklama yapan Öztürk, “3-5 günlük partililer çıkıp destek vermiş, ne olur. Kimin ne olduğunu herkes biliyor” ifadesinde bulundu.

YENİ CHP TUTMADI
Şu anki Yeni CHP söylemlerinin kendisini memnun etmediğini söyleyen Emin Öztürk, “Yeni CHP örgütleri parasız bıraktı. Seçim zamanında örgütler kendi ceplerinden para harcayarak seçim çalışması yaptı. Atatürk’ün CHP’sini, Cumhuriyete kuran 87 yıllık bir partiyi yeni sıfatıyla çalkalamak kimsenin harcı değildir. Biz Yeni CHP’li değil, Atatürk’ün kurduğu CHP’nin mensuplarıyız” ifadelerinde bulundu.

Yeni CHP’nin en önemli hatasının partinin ana damarlarını kesmek ve parti içinde büyük ölçüde tasfiye yapmak olduğunu söyleyen Öztürk, kendilerinin böyle bir amaçla hareket etmediklerini amaçlarının parti içi kan davası yaratmak değil, yaratılan kan davasını çözmek, eskinin ve yeninin doğruları üzerinden değişimi sürdürmek olduğunu söyledi. Genel Merkez düzeyinde imza verecek kurultay delegelerine gözdağı verilmesinin kesinlikle doğru olmadığını, delegenin iradesine ipotek konulma çabasının CHP’de her zaman ters tepeceğini söyleyen Emin Öztürk, “Genel merkez kurultaya gitmemek için her türlü baskıyı kullanıyor. İnsanları görevden almak yerel seçimde hesap sormak, bu partiye emek verenleri protesto ettirmek gibi parti içi kaosu daha da tetikleyecek adımlar atıyor. Ancak tüm bu baskılar CHP delegelerinin imza verme konusundaki tavırlarını daha da netleştirmekten öte gitmiyor. CHP örgütü baskıya boyun eğmediği gibi bu türden baskıların ardından aldıkları kararın ne kadar da yerinde olduğunu görüyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yiğit 28 Haziran 2011 Salı 22:55

helal sana ulu çınar...Chp yi çizgisinden çıkarmaya çalışanlar başarılı olamayacaklar.Rahat ol.

Yorumu oyla      15      8  
a.rıza bodurdan alıntı 28 Haziran 2011 Salı 11:54

Emin öztürk beyin kanaması geçiryor,koma haliyle ege ye yollanıyor.2.gün yavaş yavaş normale dönüyor.nerde olduğunun bilincinde değil insanları zar zor tanıyor.o esnada ali rıza bodur ziyarete geliyor onu görünce direk parayı yatırdılarmı diyor,o para şu anki chp binasının kalan meblağı para önder bey ve deniz beyin katkılarıyla yatıyor ve ödemiş chp binası alınıyor.sevgi bu aşk bu chp bu.çıkmış il başkanı sağda solda ödemişi görevden alcam diyo şimdi yani öztürkü .LAFA BAKARIM LAFMI DİYE SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE ALMAZSANIZ AHTIM KALIR

Yorumu oyla      18      9  
Arif ÇALIŞKAN 28 Haziran 2011 Salı 05:53

Sayın İlçe Başkanım Emin ÖZTÜRK;düşüncelerine aynen katılıyorum,seninle beraber çalışmaktan her zaman onur duydum,senden,tecrubelerinden çok şeyler öğrendim.Kurultay olmalı,parti meclisi değişmeli,CHP si politikalarını yeniden gözden geçirmeli,Yeni CHP değil,Yeniden sosyal Demokrat Atatürkçü eski CHP 'ye ihtiyaç var.CHP Ödemiş Gençlik Kolları Eski İlçe Başkanı Arif ÇALIŞKAN

Yorumu oyla      19      10  
Selahattin Erkan 27 Haziran 2011 Pazartesi 22:28

Helalin var Emin Öztürk! Adam gibi adamsın...

Yorumu oyla      16      8  
Hikmet 27 Haziran 2011 Pazartesi 18:49

Fotoğrafa da bakın: Mahşerin Dört Atlısı... Mustafa Ali Fırtına, Deniz Baykal, M. Emin Öztürk! Dördüncü mü kim? O da Önder Sav... Çok yakında siyaset arenasında...

Yorumu oyla      19      9  
İsmail Gülşen 27 Haziran 2011 Pazartesi 16:38

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetimi kurultayda çarşaf listeyle belirlenmelidir. Emin Öztürk'e katılıyorum. Fotoğraftaki genç arkadaşı Mustafa Ali Fırtına'yı da siyasete kazandıran Emin Öztürk'dür. Koltuk sevdası var diyen halt işlemiş Fırtına'yı ilçe başkanlığı için hazırlıyordu ama buna engel oldular. Emin Öztürk alıcı değil verici bir ilçe başkanıdır. Bu parti için nam dır nimetdir. Önünde saygıyla eğiliyorum.

Yorumu oyla      23      11  
ERKAN TEK 27 Haziran 2011 Pazartesi 16:17

YAŞAMINI CHP YE ADAMIŞ ÇINAR AĞACIM,BEKLENTİ YOK İHALE YOK ÇIKAR YOK DİYOR Kİ CHP SAĞOLSUN SENİN CANIN SAĞOLSUN BABALIK İZMİRDE HİÇ BİR MAKAM GÖZETMEDEN SİYASET YAPAN TEK KİŞİ RUHU GÜZEL AH AH NELER GÖRDÜN KİM BİLİR

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kritik yemin kararı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yarın Meclis’e gideceklerini, ancak yemin ...
Bizi tek bir şartla bırakırlar...
MHP'nin Silivri'de yatan Milletvekili Engin Alan, tahliyesiyle alakalı ...
Başkanlar imza nedenlerini açıkladı
Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Menemen Belediye Başkanı Tahir ...
 
Sav: İmzalar 500’ü geçti
Önder Sav, kulislerde, genel merkezin 250'lerde kaldığını düşündüğü şeklinde ...
2. kabine için büyük yarış başladı
Milletvekili seçimlerinde beklentilerin üzerinde bir oy ve sandalye kazanan ...
CHP'de 508 imza iddiası
12 Haziran seçimleri öncesi genel merkez tarafından görevden alınan CHP ...
 
Anadol'dan çok sert 'rapor' yanıtı
Seçim sonuçlarının ardından parti içi muhalefetin, Genel Merkezi başarısız ...
'İyi niyetle salı gününü bekliyoruz'
Tutuklu vekillerle ilgili soruları yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Balkanların siyasi temsilcisi Şanlı oldu
Balkan ve Rumeli Platformu’nun başına Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı getirildi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva