HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2024 Cumartesi - 18:32

Muhalefete 'Paris' çıkışı: Har vurup harman savurdular!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Paris temaslarına işaret ederek israf suçlaması yöneltti. Erdoğan, "Eleştirilmesi gereken Çukurova Havalimanı değil, halkın parasını Paris’te har vurup harman savuran müsriflerdir" dedi.

Muhalefete  Paris  çıkışı: Har vurup harman savurdular!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin'deki Çukurova Uluslararası Havalimanı açılış törenine katıldı. Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

* "Bugün sadece bir havalimanı değil, Yenicemizden tüm Türkiye'ye hatta tüm dünyaya yeni, modern, estetik bir kapı açıyoruz. Çukurova'nın eşsiz güzellikteki sembollerinin her köşesine işlendiği havalimanımızın dünya standartlarında bir eser olduğunu görüyoruz.

"ÇUKUROVA HAVALİMANIMIZIN YILLIK KAPASİTESİ 9 MİLYON"

* Çukurova Havalimanımızın yıllık kapasitesi 9 milyondur. Terminal alanı 110 bin metrekarelik büyüklüğe sahiptir. 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre gövde genişliğindeki ana pistine en geniş gövdeli yolcu uçakları dahi iniş ve kalkış yapabilecektir. Ana piste ilaveten ayrıca 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 45 metre gövde genişliğinde yardımcı pist vardır. 

* Tüm bunlarla birlikte, 48 uçak kapasiteli yaklaşık 279 bin metrekare apronu, 21 uçak kapasiteli yaklaşık 56 bin metrekare genel havacılık apronu, yer hizmetleri, araç park yeri, nöbetçi kulübeleri ve çevre güvenlik yoluyla havalimanımız en üst standartta imkanlarla donatılmıştır. Pek çok eseri kamu-özel ortaklığıyla hayata geçirdik. Devletin bütçesinden tek kuruş harcamadan bu eserleri tamamladık. Böylece sadece ülkemizin alt yapı eksiklerini süratle gidermekle kalmadık, aynı zamanda Türkiye ekonomisine de ciddi katma değer oluşturduk.

"HAVALİMANININ TOPLAM YATIRIM MİKTARI 608 MİLYON 500 BİN EURO"

* Kamu-özel iş birliğiyle inşa edilen havalimanının toplam yatırım miktarı 608 milyon 500 bin Euro'dur. Devletimiz buradan 25 yıl içerisinde toplam 297 milyon 100 bin Euro kira bedeli elde edecektir. Bu sadece kira bedeli olarak devletimizin kasasına girecek olan tutardır. Havalimanımızın Adana'ya mesafesi 35 kilometre, Mersin'e mesafesi ise 40 kilometredir. Yani her iki şehrimizin de tam ortasında konumlanmıştır. Havalimanımız Mersin ve Adana'dan hem D-400 yolu hem de otoyol üzerinden kolay ulaşım imkanına sahiptir.

"ÇUKUROVA HAVALİMANIMIZI MERSİN-ADANA-GAZİANTEP HIZLI TREN HATTINA ENTEGRE EDİYORUZ"

* Çukurova Havalimanımızı Mersin-Adana-Gaziantep hızlı tren hattına entegre ediyoruz. Hat tamamlandığında saatte 200 kilometre hıza ulaşabilecek hızlı trenlerle Mersin-Adana arası seyahat süresi 35 dakikaya inecek. Adana veya Mersin'den trene binen kardeşlerimiz yalnızca 23 dakikada Havalimanımıza varacak.

* Hem Mersinli vatandaşlarım hem Adanalı vatandaşlarım bu yatırımın ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu kısa bir süre içerisinde göreceklerdir. Havalimanımız bölgemizdeki işletmeleri daha geniş pazarlara açarak şirketlerimizin ihracat potansiyellerini ve rekabet gücünü arttırarak, acil ve kritik malzemelerin teslimatının süratle yapılmasını sağlayarak velhasıl birçok hususta ticaretimizin gelişmesine, tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine, ekonomik hayatın güçlenmesine yardımcı olacaktır.

"ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI'NIN KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

* 'Şakirpaşa Havalimanı'nı kapatacağız' böyle diyor. Nereden çıktı bu? Böyle bir şey yok. Aydın'da biliyorsunuz bizim bir eğitim merkezimiz var. Şimdi Şakirpaşa Havalimanı işte bir eğitim merkezi olarak bölgeye hizmet verecek. Kapatma diye bir şey söz konusu değil ama muhalefetin işi gücü hep bu tür yalanları uydurmak. Tutmayacak bu yalanlar. Düşünebiliyor musunuz, Adana ve Mersin dahil tüm bölgeye katkı sunacak devasa bir eser inşa ediliyor, muhalefet hizmeti sahiplenmek yerine buna bile çamur atacak, bunu bile kötüleyecek bir bahane mutlaka buluyor. Bir kısmı çarpıtma, bir kısmı manipülasyon olan iddialarla Havalimanımızı karalamak için kendilerini paralıyorlar. 

* Adanalı kardeşlerimizi, Mersinli kardeşlerimizi bize karşı kışkırtarak yapılan yatırımı gölgelemeye çalışıyorlar. Açık söylüyorum, böyle siyaset olmaz. Hizmet ve eser düşmanlığı yapan muhalefet olmaz. Allah aşkına, dünyanın hangi ülkesinde böyle bir muhalefet var? Havalimanından rahatsızlık duyan bir muhalefet olabilir mi? Yatırımı kötüleyerek nereye varmaya çalışıyorsunuz? Vatandaşımızı provoke ederek neyi elde etmeye çalışıyorsunuz? Hem bu ülkede dikili tek bir ağacınız yok hem de ülkemizi çağ atlatacak hava ulaşımında bizi bir üst lige yükseltecek projelerimize laf söylüyorsunuz. Bunun adı siyasi hasetliktir.

"HALKIN PARASINI PARİS’TE HAR VURUP HARMAN SAVURAN MÜSRİFLER"

* Eleştirilmesi gereken Çukurova Havalimanı değil, halkın parasını Paris’te har vurup harman savuran müsriflerdir. SGK’ya borç ödemeye, millete hizmet etmeye gelince kasada para yok fakat cümbür cemaat Paris’te keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok. Bunun takdirini de aziz milletime bırakıyorum. İnsanımızın her türlü tenkidine, serzenişine sonuna kadar tahammülümüz vardır ancak ülke ve milletin kaynakları üzerinden keyif satanlara kulaklarımız tıkalıdır. Çukurova Havalimanı'nı depreme öne sürerek eleştirmek de tam bir akıl tutulmasıdır. Soruyorum sizlere, daha büyük ve modern bir havalimanımızın olması deprem yardımlarının ulaştırılmasında elimizi rahatlatır mı? Yoksa muhalefetin iddia ettiği gibi işimizi zorlaştırır mı? Tabii ki kolaylaştırır."

 
Zorlu Enerji'den İsrail'deki doğalgaz santrallarına ilişkin açıklama
 
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Paris' yanıtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efkan Ala: 14 Ağustos'ta partiye yeni katılımlar olacak
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, partinin 23. kuruluş yıldönümü ...
Dışişleri: İsrail insanlığa karşı yeni bir suç işledi
Dışişleri Bakanlığı, "İsrail, Gazze'nin Derec mahallesindeki bir okul ...
DEM Parti'den istifasını açıklamıştı... Kararını değiştirdi!
DEM Parti'den istifasını açıklayan Kızıltepe Belediye Başkanı İpek ''İstifa ...
 
CHP’li Bakan’dan ‘tüzük kurultayı’ yorumu: Seçimli kurultay mümkün değil!
Eylül ayında yapılması planlanan tüzük kurultayı konusunda değerlendirme ...
Erdoğan: Futbola kavga ve ideoloji girmemeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:, "Hangi sebeple olursa olsun futbola ...
O ilçede belediye başkanı partisinden istifa etti
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak, DEM Parti'den ...
 
Komisyondan olağanüstü toplantı: Gündem Instagram yasağı
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, 16 Ağustos'ta Instagram'a erişim engelini ...
Sokak hayvanları yasası için başkanlara çağrı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak hayvanları ile ilgili yasa için AYM'ye ...
CHP'den Meclis'e Can Atalay çağrısı!
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Can Atalay konusunda verdiği kararın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva