HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mart 2010 Cumartesi - 00:00

Menemen'de hedef 4 yılda 1 milyon fidan

Menemen Belediyesinin katkılarıyla, Menemen Toplumsal Eğitim Derneğinin Orman haftası nedeniyle düzenlediği Ağaç Bayramında 1500 çam fidanı toprakla buluştu.’

Menemen'de hedef 4 yılda 1 milyon fidan

Menemen Belediyesinin katkılarıyla, Menemen Toplumsal Eğitim Derneğinin Orman haftası nedeniyle düzenlediği Ağaç Bayramında 1500 çam fidanı toprakla buluştu.’
 
İZMİR - Menemen Belediyesinin katkılarıyla, Menemen Toplumsal Eğitim Derneğinin Orman Haftası nedeniyle düzenlediği Ağaç Bayramında toplam 1500 çam fidanının toprakla buluşmasında ilk fidanı Kaymakam Turgut Subaşı ile birlikte diken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ’“hedefimiz yılda 250 bin fidan dikerek, görev süremiz sonunda dört yılda bir milyon fidanı Menemen’’e, bölgemize kazandırmak’” dedi.
           
Ege TV’’nin İcra Kurulu Başkanı Sayın Cem Bakioğlu Ege Orman Vakfı aracılığıyla bölgemizde yürüttüğü ağaçlandırma çalışmaları, çevreye ve doğaya katkılarının hepimizin gurur kaynağı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Tahir ŞAHİN, Bizler Ege TV’’nin değerli yöneticilerini kendimize örnek alıyoruz, temiz, sağlıklı bir dünya, yaşanabilir bir çevre bırakmak adına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı kutluyorum dedi.
 
Yerel yönetim olarak sadece kendimizi dinlemekle başarının sağlanamayacağını vurgulayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ’“sivil toplum örgütleri, esnafı, sanatkarı, muhtarları yanında olmayan hiçbir kurum kuruluş, özellikle yerel yönetimler başarılı olamazlar. Biz sivil toplum örgütlerimizle, esnafımız, sanatkarımız, muhtarlarımızla bir arada yan yana olmak istiyoruz, onlar da bu duygu ve düşüncelerle bizimle bir arada olmak istiyorlar; Menemen Toplumsal Eğitim Derneği Başkanı Sayın Gülay Mete ve arkadaşlarının Ağaç Dikme Şöleni olarak adlandırabileceğimiz bu etkinlikleri için belediyemizden yer talepleri oldu.
 

 
1/25.000’’lik nazım imar planı içerisinde Üniversite alanı olarak ayırdığımız bu bölgede, üniversite yapıldığında, bu alan üniversite öğrencilerimizin, gençlerimizin dinlenip, piknik yapabilecekleri alanlar olarak onların hizmetine, insanlarımızın hizmetine sunulacak. Bizim bütün amacımız, bütün çabalarımız öğrencilerimiz için, her şey onlar için’” dedi.
 
Belediye olarak bütçeden pay ayırarak 4 yılda bir milyon fidanı toprakla buluşturmayı, Menemene kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan ŞAHİN, Buradan gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir dünya, yaşanabilir bir çevre bırakmak adına Menemen Toplumsal Eğitim Derneğimizce yapılan bu çalışmalara ve Ege Bölgesinde gerçekleştirdikleri ağaçlandırma çalışmaları için Ege TV yöneticilerine ve Ege Orman Vakfı’’na teşekkür ettiklerini söyledi.
 
Menemenin en güzel alanlarından, adeta vitrin sayılabilecek bu bölgede ağaçlandırma çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür eden Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı; Hepimiz bize bu dünyanın miras değil, bizim geleceğe bırakacağımız bir emanet olduğu anlayışını taşıyoruz. Dolayısıyla hangi yaşta, hangi konumda olursak olalım. Ağaçlandırma çalışmalarına toplum olarak önem vermeliyiz dedi. Köylere Hizmet Götürme Birliği il özel idaresi olarak köylerimizde muhtarlarımızla ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Çevreye yönelik yatırımlara öncelik veriyoruz, Muhtarlarımız köylerinde ekonomik gelir getirecek çalışmalar yaparken toplumsal bilinç olarak ağaçlandırmanın öneminin farkına vardığımızı görmek beni mutlu ediyor dedi.
 
Çocukların, gençlerin eğitimi ile birlikte, toplumsal duyarlılığı arttırıp, ortak bir bilinç oluşturmak, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla 2007 yılında kurulan Menemen Toplumsal Eğitim Derneğinin toplum yararına olan her etkinlikte yer almaya özen gösterdiğini söyleyen Dernek Başkanı Gülay Mete, derneğin yapmış olduğu faaliyetlere katkı koyan herkese teşekkür etti.
 
Menemen Toplumsal Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Sivil Toplum Örgütleri, İlçe Tarım Müdürü, Muhtarlar, Okul Müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törende tüm katılımcılar toplam bin beşyüz adet fıstık çamını toprakla buluşturdular.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: Önceliğimiz temiz su
Dünya Su Günü’’nde tüm İzmirlilere çağrıda bulunan Büyükşehir Belediye ...
Kahvaltılar ’“organik’” olacak
Organik tarım konusundaki çalışmalarıyla dikkat çeken İzmir Büyükşehir ...
İZKA desteği ile iş yaşamına adım attılar
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından sağlanan hibe desteği ile açılan ...
 
Ödemiş Belediyesi’’nden örnek kampanya
Ödemiş’’te pazar alışverişlerinde naylon poşet kullanımını azaltmak ...
Kentin sakini değil sahibi oldular!
Bornova Kent Konseyi ikinci olağan Genel Kurulu büyük bir katılımla ...
Başkan Tartan'dan minik izcilere anlamlı hediye
Konak Belediyesi, 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü nedeniyle ...
 
Basketçiler için destek istedi
Yeni Zelanda Büyükelçisi Andrea Smith, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Sarnıç’’ta ’‘hayırlı’’ kahvaltı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Sarnıç’’ta sabah kahvaltısında ...
Yaralı Caretta özgürlüğüne kavuştu
Sahilevleri’’nde bulunarak İzmir Doğal Yaşam Parkı’’nda tedavi altına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva