HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ekim 2011 Cuma - 12:58

Menemen Katı Atık Tesisi mahkemelik oluyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen’de yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi yargıya taşınıyor. AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, meclis kararı ve resmi çalışmalar hakkında İdare Mahkemesi’ne dava açacaklarını söyledi. CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, “Birileri alkışlayacak diye vatandaşın istemediğini kabul etmem” dedi.

Menemen Katı Atık Tesisi mahkemelik oluyor

Fatih Yapar/Egedesonsöz –  İzmir’in uzun zamandır en çok konuşulan konuları arasında yer alan katı atık toplama merkezlerinin yapılı ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önce meclis toplantısında sunum yaparak anlattığı ardından da basın toplantısı düzenleyerek ayrıntısını aktardığı Katı Atık Bertaraf Tesisi krizi sürüyor. Kocaoğlu’nun ‘kentin bir Kuzey’ine bir de Güney’ine olmak üzere iki tarafına da yapılacak’ dediği katı atık çöp bertaraf tesislerinden birinin yeri olarak planlanan Menemen İlçesi, tepki göstermeye devam ediyor. Kocaoğlu’nun son toplantıda kararlılığını ifade eden açıklamalarla birlikte ‘kesinlikle yapılacak’ mesajı verdiği Menemen Katı Atık Bertaraf Tesisi yargıya taşınıyor.
 
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in karşı çıktığı belediye meclis üyelerinin Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda oylamasına katılmadığı bertaraf tesisi kararı için yargı yolu göründü. Menemen AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran, tesisi kesinlikle yaptırmayacaklarını söyledi. 1994 yılında kredi alınarak yapılan ve atıl durumda kalan tesisin kapasitesinin arttırılması, yeni teknolojinin getirilmesi, alanının büyütülmesi ile birlikte yapılacak işlemlerde yaklaşık 250 bin metrekare alana kurulması planlanan yeni tesis muhalefetten de tepki gördü. AK Parti İlçe Başkanı Kuran, “ Menemen’e bu tesisin kurulmasını istemiyoruz. Bölge halkı da kesinlikle bu işe karşı. Menemenliler olarak belediyenin aldığı kararın uygulanmaması için elimizden geleni yapacağız. Pamuk tarlalarının ortasında kurulacak katı atık tesisini kesinlikle istemiyoruz” dedi.
 
BAKANLIĞA RAPOR
Tesisin yapılması için gereken diğer ilgili bakanlık kararları öncesinde Ankara’da temaslarda bulunacaklarını söyleyen Kuran, “Tarım alanlarının içine yapılması planlanan bu tesis için bir rapor hazırlığına başladık. Yapılacak çalışma ve bölge halkının da taleplerinin içinde olduğu bir dosyayı Ankara’ya götüreceğiz. Kimse bu tesisi istemiyor. Biz de istemiyoruz. Elimizden geleni yapıp gerekirse bu durumu eylemlere ve toplumsal tepkilere kadar götüreceğiz” diye konuştu. Alınan kararın hiçbir vicdana sığmayacağını söyleyen Kuran, meclis kararı olmak üzere yapılacak resmi işlemleri İdare Mahkemesi’ne taşıyacaklarını söyledi.
 
SÖZÜNÜ TUTSUN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun iki yıl önce atıl kalan tesisle ilgili verdiği sözleri yerine getirmesini isteyen Kuran, “Önceki dönem meclis üyemiz Avukat Hakkı Durmaz, eski atık bertaraf tesisi hakkında mecliste soru sordu. Sayın Kocaoğlu o zaman bu sorunun karşılığında ‘burası benim için yok hükmündedir. Arsadan başka bir anlamı yoktur’ cevabını verdi. Şimdi Kocaoğlu’ndan bu sözlerinin arkasında durmasını istiyoruz. Kimsenin tarım alanlarını açıp, tesis yapmasına pamuk tarlalarını yok etmesine izin vermeyeceğiz. Başta bölgede tarım yapanlar olmak üzere tüm Menemen halkı buna karşı duracaktır” diye konuştu.  
 
TRİBÜNE OYNAMA
CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin başta olmak üzere Menemen’in Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev alan belediye meclis üyelerine de seslenen Kuran, “Menemen’e atık bertaraf tesisi yapma kararı komisyonlara geldiğinde hiçbirisi itiraz etmedi. Sonra aynı karar meclise geldiğinde başkan ortaya çıkmazken diğer meclis üyeleri de oylamaya katılmadı. Madem ki samimi davranıyorlar o zaman neden komisyonlarda da ret kararı vermediler. Tahir Şahin ve meclis üyeleri tribüne oynamaktan başka bir iş yapmıyorlar. Samimi de değiller” dedi.
 
BİRİLERİ ALKIŞLAYACAK DİYE İŞ YAPMAM
Tesisin olumlu ve faydalı olacağı konusundaki fikirlerin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendi görüşü olduğunu söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Birileri alkışlayacak diye halkın istemediği bir projeye ‘evet’ diyecek durumda ve anlayışta değiliz. Bu konuda muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve Menemen halkı ile ortak toplantılar yapacağız. Buralardan yüzde 90 ‘hayır’ cevabı çıkacağını umuyorum. Ona göre biz de kendi yol haritamızı çizeceğiz. Çöp tesisisin durumu ve ona karşı alınan tavrı ortamı germeden gün gün yaptığımız çalışmalarla anlatacağız. Bunu da kamuoyu görecek” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nden hiç kimsenin ilçeye gelip projeyi kendisiyle paylaşmadığını da sözlerine ekleyen Şahin, “Ne şahsıma ne de halka bu proje anlatılmış değil” ifadelerini kullandı.
 
YER ARAYIŞLARI DEVAM EDİYOR
Öte yandan kentin Kuzey Bölgesi için Menemen İlçesi’nde ısrar eden belediye, Güney’de de yeni yer arayışlarına girdi. Torbalı Taşkesik Köyü’nde yapılması planlanan daha sonra bölge halkının isyanı ile karşılaşan tesis projesi bakanlığın olumsuz raporunun ardından iptal edilmişti. Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Daire Başkanlığı ve İZSU yetkililerinin yeni yer arayışlarına devam ettiği ifade edildi. Taşkesik dışında Menderes’e yakın bölgelerde Torbalı İlçesi sınırlarında araştırma yapan belediye görevlileri Kemalpaşa’da da inceleme yapıyor. Belediyenin diğer alternatif yerleri arasında Urla da bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menemenli 29 Ekim 2011 Cumartesi 10:07

sayın tahir şahinin çöp konusudaki duyarlılığına hayran oldum.. menemen sokakları harmandalı çöplüğünden beter farkında değil. çünkü son zamanlarda belediyeye bile uğramıyor kendileri.

Yorumu oyla      12      6  
29 Ekim 2011 Cumartesi 09:52

Zaten MENEMENİN MERKEZİ belediye başkanı sayesine yıllardır çöplük halinde, bıraksınlarda MENEMEN OVASI temiz kalsın!Bunu göremiycek kadar sizin beyniniz çöpleşmiş!

Yorumu oyla      12      6  
ÇÖP RUMUZLU YAZIYA CEVAP 29 Ekim 2011 Cumartesi 09:15

ÇÖPLERİ ATACAK ÇOK YER BULUNUR TABİ Kİ. yeterki pamuk tarlalarından başka yer göremeyecek kadar beyniniz ve ufkunuz çöpleşmesin

Yorumu oyla      13      7  
ozan 29 Ekim 2011 Cumartesi 01:11

Bir Karşıyakalı olarak menemen ve çiğli halklarına verdikleri mücadele sebebiyle desteklerimi sunarım.Yıllardır Kentin kuzeyini çöpe çeviren,güneyinin pisliğini kuzeye taşıyan zihniyete karşı verilecek tüm mücadelelere karşıyakadan katılmaya hazırım.Takdik belli menemen ovasını çöpe çevirip sözde güneye de yapılması düşünülen çöp tesisini zamanla unutturup narlıderenin,balçovanın çöpünü kentin kuzeyine taşımaya devam edecekler.Kusura bakmayın,önce bi urlaya yapın bakalım çöp tesisi..

Yorumu oyla      14      6  
çöp 28 Ekim 2011 Cuma 22:05

kurulacak tesise itiraz eden arkadaşlar, o zaman tam 20 yıldır her gün evinizden harmandalına gönderdiğiniz çöpleri bir hafta evinizde biriktin de ondan sonra bir daha düşünün. orada artık tamamen evlerin dibine dökülüyor bu çöp. üstelik menemen gibi bir tesiste yoktu. eğer hala istemiyorsanız o zaman evinizden çöp de çıkarmayın!!! Akp liler de zaten bu konuda büyükşehiri zor durumda bırakmak için dürüst davranmıyorlar. kendi çözümleri nedir? çöpü ceplerine mi koyacaklar?

Yorumu oyla      13      6  
ahmet 28 Ekim 2011 Cuma 21:20

aziz kocaoğlu , tahir şahin çekişmesinin bedelini menemen ödemesin.Aziz başkan Menemen ovasına çöp fabrikası yapma kararı bir çevre katliamıdır .

Yorumu oyla      12      6  
Günaydın Tahir başkan!.... 28 Ekim 2011 Cuma 18:41

Güzelim ovayı berbat edeceksiniz.Şimdi mi uyandınız Tahir Başkan? İzmir'in en verimli arazilerinin bulunduğu bu topraklara çöp dökerek mahvetmeyin.Arkanızdan rahmet(!) okunmasına müsaade etmeyin.Menemen Ovası temizdir,temiz kalacak...

Yorumu oyla      14      6  
çiftçi 28 Ekim 2011 Cuma 18:29

çöp konusunda chp meclis üyeleri ikili oynadı anlaşılan ak parti ilçe başkanını bu işi engellerse gidip tebrik edecem. yazık ovanın en iyi arazisi oraları

Yorumu oyla      14      6  
Editör 28 Ekim 2011 Cuma 17:22

Aynı İP üzerinden farklı isim ve rumuzlarla yazılan yorumlar silinir... Okuyucularımızdan bu konuya özellikle hassasiyet göstermelerini önemle rica ediyorum...

Yorumu oyla      14      11  
28 Ekim 2011 Cuma 17:15

Büyükşehir çöpü atacak PAMUK TARLASINDAN başka yer bulamamış mı?

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’den 4 yardım aracı yardım yola çıktı
Çiğli Belediyesi’nin Van’da meydana gelen depremden etkilenen depremzedeler ...
Aliağa'dan Van'a yardım eli
Aliağa Belediyesi’nin, Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından başlattığı ...
3 bin 376 kişi itfaiyeci olmak için ter döktü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiyeci kadrosuna girebilmek için başvuran ...
 
Aziz Başkan’a Simav teşekkürü
Mayıs ayında 5.9’luk depremle sarsılan Simav’ın Belediye Başkanı, İzmir ...
Başkan Solak’a Milli Eğitim’den plaket
Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı, eğitime yaptığı önemli katkılardan dolayı ...
Bucalılar yardım başında
Buca Belediyesi tarafından Van’daki depremzedeler için başlatılan yardım ...
 
EXPO toplantısında taş ocağı kavgası
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İl Özel İdaresi Genel ...
Kocaoğlu, başkanları dayanışmaya çağırdı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görevler bittikten sonra ...
İzmir'in çöpü sorun olmaktan çıkıyor!
Başkan Kocaoğlu, İzmirli gazetecilere Menemen’deki Katı Atık Değerlendirme ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva