HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2024 Çarşamba - 18:58

Menemen’de tartışmalı meclis!

Menemen Belediye Meclisi'nde gündeme gelen önergelerle ilgili olarak AK Parti ve CHP grupları arasında sık sık tartışmalar yaşandı.

Menemen’de tartışmalı meclis!

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi Eylül ayı birinci oturumu, Başkanvekili Feyzullah Ergin yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın bu mecliste de kürsüde olmaması, muhalefetin tepkisine yol açarken, dilek ve temennilerde yapılan uzun konuşmalar Meclis’i gerdi.

BAŞKANLIK ÖNERGELERi OYBİRLİĞİYLE GEÇTİ
Başkanlıktan verilen önergeler, oybirliğiyle meclisten geçerken, bazıları da yine oybirliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yatırım teşviklerinden yararlanılması amacıyla belgenin alınabilmesi için Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’a yetki verildi. Meclis üyeleri tarafından verilen önergeler de gündeme geldi.

CHP’NİN ÖNERGELERİ REDDEDİLDİ
Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerinin verdiği 10 önergenin tamamı, Cumhur İttifakı meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Belediyenin borç ve alacakları, hacizli ne kadar malın olduğu, ne kadar yer satışı yapıldı, ne kadar gelir elde edildi gibi pek çok önerge reddedilirken, orman yangınında özveriyle görev yapan Menemen Belediyesi işçilerine arazi ve görev tazminatı adı altında birer maaş ikramiye verilmesiyle ilgili önerge gündeme dahi alınmadı. MHP Grup Başkanvekili Bahadır İnanlı, bir maaş ikramiye önerisinin yerinde bir öneri olduğunu, bunu idari olarak değerlendireceklerini duyurdu.



ERYILMAZ: BAŞKANIMIZI ARTIK MECLİSTE GÖRMEK İSTİYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Necati Başar Eryılmaz, imarla ilgili konuşmasında, ilçe genelinde imar yönetmeliğine uyulmadığını öne sürdü. Eryılmaz, “Üst sınırların üç dört kat aşıldığını görüyoruz ve bunun Başkan Aydın Pehlivan’ın bilgisi dahilinde mi oluyor, bilmek istiyoruz. Olması gerekenden 15-20 dairenin fazla yapıldığı yerler var. Bu tehlikedir. Seyrek’te kışın mezar kazılıyor, içinden su çıkıyor. Su motorla çekildikten sonra defin işlemi yapılıyor. Orada bile beş kat yapılaşma var. Bu imar konusunu parti ayrımı yapmadan çözelim. “Belediyemizin yaptığı çömlek fuarı için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hizmetler yarım diyoruz. Tramvay nerede? Top sahasına kadar gidip gelecekti. Tramvay, Tariş’te toz toprak içinde duruyor. Sulama kanalından geçerken çok para harcadığımız yere bir bakın. Işıklandırdık ama sular kesildi ve o kanal bir temizlensin. Eskiden ilçemizin çöplük alanı vardı, orada yakılırdı, 20 yıl önce. Şimdi 5-6 yerde çöp yakılıyor. Belediye elemanları yakıyor, hurda toplayanlar da yakıyor. Bunların önüne geçmek lazım. Çevre felaketini daha da büyütmeyelim. Oralara çöp dökülmesini önleyelim. Çanakkale asfaltında bir sorun var. Yanıkköy kavşağından sonraki bölümde yeşil alan orta refüj çalışması olsun, otlar kesilsin. Bir taraf temizlendi, öteki tarafı kurtarılmış bölge gibi olduğu halde bırakıldı. Orada ne otlar temizlendi, ne zakkumların dibi temizlendi. Orada yine yangın çıkabilir, benden söylemesi. Sizin dönemde yapılanlara bakılıyor, eskiden yapılanlara bakılmıyor.” dedi.

CHP’Lİ ÖĞÜTLÜ’NÜN KONUŞMASI, TEPKİLERE SEBEP OLDU
Bu arada CHP’li meclis üyesi Şenol Öğütlü, eğitim başta olmak üzere çeşitli konularda genel siyasete dair uzun bir konuşma yapınca mecliste gerilim yaşandı. Oturumu yöneten Feyzullah Ergin, Büyükşehir Meclisi’nde olduğu gibi dilek ve temennilerde grup başkanvekilleri dışında üçer kişiye izin verilme kararı alındığını, sürenin de 5 dakika olduğunu hatırlattı. AK Parti Grup Sözcüsü Dilaver Kişili de Şenol Öğütlü’ye tepki gösterdi.



KİŞİLİ: BEN DE CEMİL TUGAY’I MECLİSİ YÖNETİRKEN BEŞ KEZ GÖRMEDİM

Kişili şunları söyledi: 

“CHP’li 12-13 arkadaş dilek ve temennilerini dile getirdiler, hiçbirine müdahale etmedik. Kimseye saygısızlık etmedik. Şenol bey genel siyaset yapana kadar! Burası Menemen Belediye meclisidir. O metin size aitse, sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. Buradan iktidarı aşağılayan bir dille, meclisi ilgilendirmeyen uzunca bir metin okuyarak meşgul edemezsiniz. Sonra da ben İzmir Büyükşehir’i eleştirdiğimde, burası Menemen Meclisi diyorsunuz, ne alakası var, diyorsunuz. Torbalı’da yapılan Büyükşehir meclis toplantısında arkadaşımız sözü uzattı diye başkan mikrofonu kapattırdı. O zaman karar alalım, dilek ve temenniler canlı yayından çıkarılsın, çünkü şova dönüştürüyorsunuz. Belediye Başkanımız Aydın Pehlivan’la ilgili sözlere gelince. Başkanımız bir yere gitmiş değil. Belediye başkanımız burada. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum burada, onunla görüşüyor. Menemen Belediyesi’nin bazı projeleri için… Aydın Pehlivan meclise katılmıyor diye eleştiriyorsunuz. Ben de Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı beş defa görmedim meclisi yönetirken… Sorgulayabilirsiniz bunu ama kişiselleştirmeyin. Kişisel saldırıya çevirmeyin, yerelden çıkarıp genel siyasete yaymayın.”

 

 
Anne ve ikiz bebekleri ölümden döndü!
 
Dilruba'ya ikinci dava... Cumhurbaşkanına hakaretten de yargılanacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'ın kurtuluşunun 102. yılı coşkuyla kutlanacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102. kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
Balçova'nın stratejik planına oy birliği!
Balçova Belediyesi'nin 2025-2029 Stratejik Planı oybirliğiyle Meclis üyeleri ...
Buca'da AK Parti'den CHP'ye ‘cemevi’ çıkışı: Tasarruf tedbirleri kılıf bulma çabası!
Buca Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında cemevine tahsis edilecek ...
 
Güzelbahçe Belediyesi, Lanzarote Sözleşmesi'ne taraf oluyor
Güzelbahçe Belediyesi, çocuklara yönelik cinsel suçları önlemek ve bunlarla ...
AK Parti’den İzmir'deki belediyeler için açıklama: İlçe ilçe borç listesi!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik (SGK) Bakanı Vedat Işıkhan'ın İzmir temaslarında ...
Karşıyaka’da Zabıta Haftası kutlandı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla ...
 
Bir ismi daha görevden aldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, seçimi kazanmasının ardından ...
İzmirli müzisyenler Narlıdere'de sahneye çıkacak
Narlıdere Belediyesi, İzmir'in kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü kapsamında ...
Konak’ta sosyal hayata engel yok
Sosyal belediyecilik anlayışıyla yaşamın her alanına dokunan Konak Belediyesi, ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva