HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Temmuz 2024 Çarşamba - 10:49

Memurlar iş bıraktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki sosyal denge tazminatını içeren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine memurlar iş bıraktı. Belediye memurlar tepkilerini dile getirmek için CHP İzmir İl Başkanlığı'na yürüyüş gerçekleştirdi.

Memurlar iş bıraktı!

Oktay GÜÇTEKİN-Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler sürüyor.

CHP'DEN SENDİKANIN ZAM TALEBİNE RET!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurlar, sendikanın çağrısı ile bugün tam gün iş bıraktılar.

İş bırakan memurlar, fuar hollerinde yürüyüş gerçekleştirdiler. Memurlar, tepkilerini dile getirmek için CHP İzmir İl Başkanlığı önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında memurlar CHP Gneel Başkanı Özgür Özel'e gönderme yaparak "küfe" taşıdı.

Parti binası önüne gelen memurlar "Hak. Hukuk, Adalet", "Direne direne kazanacağız", "Özel baksana, kaç kişiyiz saysana" sloganlarını attı. 

Memurlar içerisinde bulunan bir heyet ise parti yetkilileri ile görüşmek üzere içeri girdi.

CHP BİZE YÜZDE 0 ZAM DAYATIYOR
TÜM-BEL-SEN İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş yaptığı açıklamada "Bize 'Erdoğan tek adam' diyorlar, biz de diyoruz. Ama aynı şeyi kendileri yapıyor. 'Bu kadar zam veriyoruz' diyorlar. Bunu kabul etmeyiz. Bizimle oyun oynar gibi sayın Tugay, CHP’ye topu atıyor, CHP biz bu kadar uygun gördük diyor. CHP, her gün sokaklara, TV’lere çıkıp 'geçinemiyoruz, enflasyon, işsizlik var' diyor. Ancak bize iki yıl boyunca 0 zam dayatıyor. Kabul etmiyoruz. Özgür Bey dünkü açıklamasında Erdoğan’a yanıt olarak “küfeyi taşımaya razıyız’ demişti. Biz de buraya küfe ile geldik. Siz bu küfenin içindeki yumurtaları kırdınız. Emekçilerin hakkından elinizi çekin" dedi.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"İzmir Büyükşehir Belediye Yönetiminin emekçilerinin kazanılmış haklarına el koymasıyla başlayan mücadele, haftalardır emekçilerin azmi ve kararlı duruşu ile devam etmektedir. Önce, AKP’nin hukuksuz olarak düzenlediği yasal sınır bahanesinin arkasına sığınan Sayın Tugay, Kurban Bayramından önce sosyal denge tazminatını yasal sınırda ödeyerek bayramı emekçilere zehir etmiştir. Belediye emekçileri haklarına sahip çıkmak için sendikal, anayasal ve demokratik haklarını kullanarak, her geçen gün kitleselliği artan eylemler gerçekleştirmiştir. Belediye yönetimi emekçilerin demokratik haklarını kullanmalarını engellemek için daire başkanları aracılığı ile baskı oluşturmak amacıyla, eyleme katılan emekçilerin isim listeleri toplanmıştır. Ayrıca İş yerlerimizin içine kadar emniyet güçlerini çağırarak emekçilere biber gazı sıktırarak, şiddet uygulatmış, demokratik haklarını kullanan emekçilere soruşturma açmıştır. Tüm baskılara rağmen emekçiler kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceğini her gün yaptıkları eylemlerle göstermiştir.

Sayın Tugay Emekçilerin kararlı tutumu karşısında İzBB Meclisinin kendisine toplu sözleşme yetkisi vermesine rağmen, Temmuz ayında yapılan Belediye Meclis Toplantısına yasal sınırın üstünde toplu sözleşme yapmak için yetki istemiş, Belediye Meclisinde grubu bulunan tüm partilerin oy birliği ile kendisine yetki verilmiş, ancak Sayın Tugay, kazanılmış haklarınızı koruyarak ve memur maaşlarına gelen zamları yansıtarak sizinle toplu sözleşme yapmak istiyorum ancak CHP Genel Merkezinden onay bekliyorum diyerek, İzBB Meclisinin verdiği yetkiyi yeterli görmemiş olacak, bir de CHP Genel Merkezinden yetki alma ihtiyacı duymuştur.

CHP Genel Merkezi, ülkede yaşanan yüksek enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle halkın yoksullaştığını, alım gücünün düştüğünü ve halkın geçinemediğini her gün televizyon ekranlarından ifade etmesine rağmen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının onay verirseniz enflasyon artışlarını dahil ederek memurlarla toplu sözleşme yapmak istiyorum talebine, 21 ay boyunca hiç artış olmadan sözleşme yapacaksın eğer kabul etmezlerse, AKP iktidarının gerici, yasakçı ve hukuksuz yasalarını uygulayarak, yasal sınırdan  ödeme yapmasını önererek 6200 belediye memurunu açlıkla yoksullukla tehdit etmiştir.

Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay ile CHP Genel Merkezi arasında emekçilerin kazanılmış haklarını gasp etmek için paslaştıklarını görüyoruz, biri sıkışınca topu diğerine atarak birbirlerini rahatlatmaya çalışıyorlar. İktidara yürüdüğünü iddia eden bir partinin, yaklaşık 2 yıl boyunca hiç artış yapılmadan toplu sözleşme dayatmasında bulunması, yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır sözünü hatırlatıyor. Bizde, iktidara giden yolun yerel yönetimlerden geçtiğini kendilerine hatırlatmak isteriz. Haktan, hukuktan, adaletten, emekten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olduğunu iddia eden bir siyasal anlayışın, belediye başkanına 2 yıl artış olmadan sözleşme yapacaksın, kabul etmezlerse mevcut verdiğinin yarısını keseceksin talimatı vermesi, söylenilenle uygulananın örtüşmediğini çok açık göstermektedir.

Buradan ifade etmek isteriz ki, belediye emekçileri hiçbir baskıya boyun eğmemiştir, emekçilerin haklarına yapılan saldırı kimden gelirse gelsin mücadele etmiştir. Buradan CHP Genel Merkezini emekçileri, sendikaları, toplu sözleşme masasını yok sayan bu kararından vazgeçmeye çağırıyoruz. Özgür toplu sözleşme masasının kurulması ve demokratik ortamın yaratılması için kendilerini göreve davet ediyoruz.

Belediye emekçileri mücadele ederek, bedeller ödeyerek kazandığı haklarının gasp edilmesine asla müsaade etmeyecektir. Gasp edilen haklarımız iade edilene ve özgür toplu sözleşme masası kurulana kadar, İzmir ve Ankara’nın her yeri mücadelemizin merkezi olacaktır."

MEMURLAR, EGEMENLİK EVİ BİNASI ÖNÜNE YÜRÜDÜ
CHP önünde yapılan eylemin ardından belediye memurları, rotasını Cemil Tugay'ın makamının bulunduğu Egemenlik Evi'ne çevirdi. Memurlar tepkilerini Egemenlik Evi önünde gösterdi. Sendika Şube Başkanı Keleş burada yaptığı açıklamada "Görüşme talep ettik ancak Cemil Tugay arka kapıdan kaçarcasına gitti. Nereye kadar kaçacaksınız? Kararlılıklar eylemlerimize devam edeceğiz. Belediye emekçileri haklarını alana kadar eylemlerine devam edecek" dedi.

 
MİT'ten sınır ötesine nokta operasyon
 
Venedik Film Festivali seçkisi açıklandı
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 25 Temmuz 2024 Perşembe 11:32

memura ne de güzel sallamışsınız.. trilyonluk ihalelerin altına imzanızı atın sonra da bu para fazla diye cak cak cak ötün bakalım.. size verilen 3 kuruşa isyan etmeyip işini yapan hakkını arayan memurun aldığına göz dikip onu da yaparım bunu da yaparım diye üfürün.. sürünmeyi hak eden toplum profili bu işte..

Yorumu oyla      2      3  
SÖZÜNÜN ERİ 25 Temmuz 2024 Perşembe 10:24

seçimlerden önce cemil tugay değilmiydi sendikaları ziyaret edip daha iyisini vereceğiz diye. Gaziemir belediye başkanı sayın Ünal ışık da seçimlerden önce söz vermişti ama nedense toplu sözleşme masasından sürekli kaçış peşinde. önümüzdeki günlerde göreceğiz SÖZÜNÜN ERİ olanları.

Yorumu oyla      4      0  
izmirli 25 Temmuz 2024 Perşembe 10:18

memurunu beğenmeyen, asgari ücret diye sallayan arkadaşlar trilyonluk ihalelere imza atmaya sorumluluğunu almaya da var mısınız?.. Bu arada İstanbul Ankara da durum ne bir söylesenize canlar... Cemil otur evladım sıfır...

Yorumu oyla      3      0  
25 Temmuz 2024 Perşembe 06:00

25 yorumdan sadece 10 u verildiğine göre millet bayağı bi saydırmış demek ki. Kime olacak sendikacı ve eylemcilere.

Yorumu oyla      4      8  
24 Temmuz 2024 Çarşamba 22:45

ne yazsam bilemedim... hergün sabah 6.45 de evden çıkıyorum işe gel is başı yap 8. aksam 6 da paydos eve gel 8. aldığım maaş asgari ücret. çok detaya girmeyeceğim ama inanın bu belediye başkanına altındaki bürokratlara genel sekreterlik yardımcıları daire başkanları zerre güvenim yok. cv bank hayal ürünü bir kişi cagrilmamistir inanın ama adamı kimin varsa hava civa cv bank hoop ertesi gün masa başı. adalet mi? degil! ama işte bu bürokratların işe aldığı özellikle eski kadrodan sadece GENEL SEKRETER kaldı ki o biliyordur bu elemanları şuanda çok memnundur bu beyfendi işe aldığı bu arkadaşlardan! yazık yazık! hepiniz burnunuz havada geziyorsunuz! unutma OYUN BITINCE PIYONDA AT TA AYNI KEFEYE GIRIYOR!

Yorumu oyla      9      4  
Ali Sarı 24 Temmuz 2024 Çarşamba 22:15

Sayın Cemil Tugay ve Sayın Barış Özel(pardon KARCI) şu GENÇ BANKACI nın yazdıklarından ben bir izmirli olarak utandım sizde utanın diycem ama ne desem bilemedim!!! Gözünüzü açın gençler sizden iş istiyor iş!!! O koltukları imza atmak için oturmadı bu vatandaş!!!

Yorumu oyla      14      4  
Acı Gerçekler 24 Temmuz 2024 Çarşamba 19:41

Şımarttınız, şımarttınız olacağı bu işte, zamanında populist davranan başkanlar yüzünden bu olup biten, aslında Cemil Tugay’da bunlardan biri, şimdi köşeye sıkıştı.

Yorumu oyla      5      9  
Ali Sarı 24 Temmuz 2024 Çarşamba 19:29

Sayın Cemil Tugay ve Barış Özel (pardon Karcı) neyi bekliyorsunuz daha bu elemanları çıkarmak için? Gene mi Üstünüze yürüsünler yoksa? Şu eylem yapanların %50 si boş beleş maaş almıyorsa ben bisey bilmiyorum alanlar vardır oda kalan %50. yas ortalaması 50.55 olan bir iş yerinden bahsediyoruz bu gençliğin hali nolacak? akp den ne farkınız kaldı?

Yorumu oyla      14      8  
mandrake kemal 24 Temmuz 2024 Çarşamba 17:32

asgari ücretle çalışabilir beğenmeyen.

Yorumu oyla      9      13  
Sir alex ferguson 24 Temmuz 2024 Çarşamba 17:27

istifa edebilirsiniz o da bir yöntem

Yorumu oyla      9      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökhan Zeybek'ten Bornova'ya ziyaret... Projeleri yerinde inceledi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Bornova’daki projeleri yerinde ...
Onur Yiğit ve CHP Balçova Örgütü'nden Anıtkabir ziyareti
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, CHP Balçova İlçe Örgütü ile birlikte ...
Menderes'te çocuklara 'şarjı bitmeyen oyunlar'
Menderes Belediyesi tarafından çocuklar için "Şarjı Bitmeyen Oyunlar" etkinliği gerçekleştiriliyor.
 
Selçuk'ta zabıtalardan tuvalet denetimi!
Selçuk Belediyesi zabıta ekipleri, yaz döneminde artan hava sıcaklığı ...
Başkan Duman'dan 'Lozan' mesajı: Zafer anıtıdır!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yılı ...
İzmir'de bir ilçeye daha Kent Lokantası açılıyor
Ödemiş Belediyesi, vatandaşların hem lezzetli hem de hijyenik yemeklere ...
 
Kaynak makinesine kadın eli
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü tarafından ...
İzmir'e yeni karavan parkı yerleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz nisan ayında Bornova Aşık Veysel ...
Ender ALDANMAZ yazdı... İZBAN kullananlara kötü bir haberim var!
Ender ALDANMAZ yazdı... İZBAN kullananlara kötü bir haberim var!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva