HABERLER>SAĞLIK
1 Nisan 2010 Perşembe - 00:00

Kopan kafa derisi yerine dikildi

9 yaşındaki Seren, mercimek ekme makinesinin merdane kısmına saçlarını kaptırdı. Kaşlar ve kulaklarla birlikte tamamen kopan kafa derisi yerine dikilirken, iyileşen Seren'in saçları da çıkıyor.’

Kopan kafa derisi yerine dikildi



ANKARA -
Ankara'dan Çorum'daki dedesini ziyarete giden ve tarlada çalışan dedesini izleyen 9 yaşındaki Seren Yurtsever, traktöre bağlı bulunan mercimek ekme makinesine, arkadan bağlı olan saçlarını kaptırdı.
 
Küçük kızın kafa derisi kaşlarını ve kulaklarını da kapsayacak şekilde koptu. Saçın makineye sıkışması sonucu cihazın durmasıyla Yurtsever, ölümden döndü.
 
Acil olarak hastaneye kaldırılan Seren Yurtsever, Çorum Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile temas kurularak, kopan parça ile birlikte dört saatlik bir yolculuktan sonra Ankara'ya getirildi.
 
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanları, önce kopan parçadaki damarları mikroskop altında hazırladı. Daha sonra küçük kızın kafasındaki damarlar ameliyata hazır duruma getirildi.
 
Yaklaşık beş buçuk saatlik ameliyatın ardından Yurtsever'in kopan kafa derisi başarılı bir operasyonla yerine dikildi.
 
Operasyon, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Serdar Nasır başkanlığında Dr. Elçin Apdulayev, Dr. Engin Öcal ile Dr. İpek Suher'den oluşan ekip tarafından gerçekleştirildi.
 
EN BÜYÜK KOPMA VAKASI
HÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nasır, olayın bugüne kadar karşılaştıkları en büyük parça kopma vakası olduğunu belirterek, ''Yaptığımız dünyada da çok sık karşılaşılan bir ameliyat değil. Eskiden merdaneli çamaşır makinesi kullanıldığında bu tür vakalarla karşılaşırdık, ama bu denli büyük bir kopma çok karşılaşılır bir durum değil. Genellikle hep kafanın bir bölümünün koptuğu vakalarla karşılaştık. Ancak, Seren'in kafa derisi tamamen kopmuş ve kafatası görünür bir haldeydi. Kopan parça bulunduğu için çok şanslı, yoksa sonuç hiç iyi olmazdı'' diye konuştu.
 
Operasyonda mikro cerrahi yönteminin kullanıldığını ve kaşlarının altından başlayan ve iki kulağı da kapsayarak ensede bitecek şekilde kopan deriyi yerine diktiklerini anlatan Nasır, ameliyatın çok başarılı geçtiğini ve hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi.
 
Nasır, ameliyat sonrasında yüzde 90 dokunun yaşadığını belirterek, ''Seren, bize kafa kemiği açık halde gelmişti. Buz dolu bir kap içinde gelen kopan parça hiçbir sorun çıkmadan yerine dikildi. Seren'in saçları tekrar eskisi gibi çıkabilecek. Gerçekten çok zor bir ameliyattı. Tüm ekip, başarılı bir iş çıkardı. Şu anda, bölgedeki yüzde 90 doku yaşıyor. Geri kalan yaşamayan dokuları da daha sonra sağlam dokularla tamamlayacağız. Ameliyattan bu yana hastamızın saçları çıkmaya başladı bile'' dedi.
 
SEREN ÇOCUK DOKTORU OLMAK İSTİYOR
İlköğretim üçüncü sınıf öğrencisi Seren Yurtsever de olay olduğunda çok korktuğunu belirterek, ''Doktorlarım, tekrar sağlığımı yerine getirdiler. Onlara çok teşekkür ediyorum, onları çok seviyorum'' diye konuştu.
 
Ameliyat sonrasında yüzünün nasıl olacağını merak ettiğini ifade eden Yurtsever, okuldaki arkadaşlarını çok özlediğini, derslerinden geri kaldığı için üzgün olduğunu, ancak tekrar sağlıklı olacağı için mutlu olduğunu söyledi.
 
İleride doktor olmayı istediğini, bunun için çok çalışacağını anlatan Yurtsever,  gelecekten söz ederken ''Çocuk doktoru olacağım. Benim doktorlarım gibi, yardıma ihtiyacı olan tüm çocukları iyi etmeye çalışacağım'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Öksürük şurubu kullanımından kaçının''
Gribal enfeksiyon ya da alt solunum yolu kaynaklı öksürük şikayetlerinde, ...
Düzensiz beslenme ömrü kısaltıyor
Yaşlılarda hatalı beslenme ve hareketsizlik, organların işlevlerinde ...
Özel odaya ek ücret ödenmeyecek
Özel oda talebinde, tıbbi gerekçesi ilgili doktor tarafından düzenlenecek ...
 
Öksürüğü ciddiye alın
3 haftayı geçen öksürük şikayeti, akciğer kanserinin belirtisi olabilir.’
’“Check-up kanser teşhisinde belirleyici değil’”
Prof. Ahmet Demirkazık, kanserden korunmak adına kapsamlı check-up yaptırılmasının, ...
Böbrek kanserinde yeni umut
Yeni ilaçlar, kemoterapiye direnç gösteren ve cerrahi şansı bulunmayan ...
 
Abur cubur bağımlılık yapıyor
Bilim adamları, bol şekerli ve kalorili abur cubur yiyeceklerin de uyuşturucu ...
AIDS ile mücadeleye devam
Maddi sıkıntılar nedeniyle kapanan AIDS İle Mücadele Derneği Başkanı ...
Yeni SUT yayımlandı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan yeni Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) yayımlandı.’
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva