HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2024 Çarşamba - 20:25

Konak'ta 'kiralık araç' tartışması!

Konak Belediyesi'nin 17 sürücüsüz araç kiralama önerisi tartışmalara neden oldu. AK Parti grubu önergede 42 aracın daha yer aldığını iddia ederken Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, " Arkadaşlar, önergeye 42 diye bir sayı yazmadık. Bizim şu anki talebimiz sadece 12 + 5, yani toplamda 17 araç. Bunlar sürücüsüz ve akaryakıtsız olarak kiralanacak araçlardır" ifadelerini kullandı. Konuşmalar sonrası AK Parti grubu ret oyunu 'evet' olarak çevirerek oy birliği ile gündem maddesini kabul etti

Konak ta  kiralık araç  tartışması!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Eylül ayı olağan meclisinin ikinci oturumunu tamamladı. Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen oturumun gündeminde ise araç kiralama önergesi yer aldı.

ÖNEN: 42 ARAÇ TALEBİ VAR
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi  İlhan Önen, "Bilindiği üzere, Konak’ımıza hizmette herhangi bir aksaklık olmaması için personelimizin can güvenliği en önemlisidir. Temmuz ayında temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımı için yetki verilmişti ve biz de 16 aracın alınmasına oy birliği ile destek verdik. Ağustos ayında ise 4 araç alınması için yapılan oylamayı komisyonlardan oy birliği ile geçirdik. Şimdi ise yine meclisimize, bu ayda, bir satın alma talebi geldi ve bunu da komisyonlarımıza havale ettiğimizde, oy birliği ile kabul ettik. Yani Temmuz’da 16, Ağustos’ta 4 ve şu anda da on 3 aracın alınması için oy birliği ile destek verdik. Bu konuda desteğimizi her zaman vermeye devam edeceğiz. Ancak şu an araç kiralanması ile ilgili hususta, komisyonlarda yaptığımız değerlendirmelere de değinmiştim. 17 mevcut aracın yeniden kiralanması ve ilave 42 aracın kiralanması noktasında bir talep var. Bu 42 aracın içeriği, türü veya hangi özelliklerde kiralanacağı hakkında bize detaylı bilgi sunulmadı. Bu nedenle, bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığımız için oy çokluğu ile oy kullanma gereği duydum. Gelecekte belediyemizin veya müdürlüklerimizin ihtiyaçları olduğu takdirde, komisyonlarımıza başkanlıktan gelen talepler doğrultusunda gerekli desteği yine vereceğimizi belirtmek istiyorum. Ancak, şu anda kiralanması istenen araçlarla ilgili detaylı bilgiye sahip olmadığımız için bu konuda oy çokluğu ile karar verdik" ifadelerini kullandı.



YILDIZ:  17 ARAÇ İHALESİ YAPILACAK
Plan Bütçe Komisyon Başkanı CHP'li Ahmet Yıldız  ise, "Acil koduyla ilk meclisimizde gündeme geldi, İlhan arkadaşımız da ifade etti. Satın almayla ilgili konuda oy birliği ile karar verdik, kendisi imza attı. Aynı şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan, Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nden olur yazısı alındı. 17 taşıtın kiralanması aslında bugüne mahsus bir olay değil, süre gelen bir durum. Yıllara yayılarak bu araçlar kiralık vaziyette kullandığımız araçlar. Hatta şu anda 17 adet taşıtın kiralanması ile ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında tasarruf tedbirleri kapsamında daha önce yirmi 3 adet olan araç sayısını 17ye düşürdük. Ve bu yirmi 3 araçtan 18i binek araçtı ve müdürlüklerimizde kullanılıyordu. Bu araçların tamamı başkanımız tarafından havuza çekildi ve 12 tanesi binek araç bulundurulmaya devam ediliyor. 6 tanesinden ise tasarruf ettik, bu da yüzde 35 tasarruf anlamına geliyor. Yakıtta ve araç kullanımında bu şekilde bir tasarruf sağladık. Diğer konu ise 42 adet taşıtın kiralaması ile ilgili. Bu araçlar 3 yıl süreyle kiralanacağından dolayı ihale edilmesi gerekiyor ve bunun da olur yazısı var. Bakanlıktan gelen bu yazıya göre, 42 adet araç hala mevcut olarak kullanılan minibüsler, yeni binek araçlar, kamyonetler ve panelvanlar gibi araçların yıllık olarak sözleşme yenilenmesine gidildiği için bu tabloda gösterilmesine gerek olmadığı bilgisi ulaştı. İlhan arkadaşımız o gün de sormuştu neden bu tabloda yer almadı diye, biz de bu tabloyu kendisine sunduk. 17 adet aracın bilgilerini buraya koyduk; 12 binek araç ve 5 panelvan olarak. Diğer araçların ihalesi yapılacak, bu yüzden onların bu tabloda yer almadığını ifade etmek isterim" diye konuştu.



MUTLU: BUGÜNKÜ KONU SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ KİRALAMA
Başkan Mutlu ise bilgi verirken, "Şimdi bu 12 binek ve 5 panelvan, Doblo tarzı araçlar müdürlüklerde kullanılıyor. İlk geldiğimizde müdürlerimizden araçları çekmek oldu. 3 araç havuzda bulunuyor. Herkes sabah metroda ya da otobüste bizim müdürlerimizle karşılaşabilir. Hepsi toplu taşımayla ya da kendi araçlarıyla işe geliyorlar. Gün içinde belediyeyle ilgili bir görevleri olduğunda kamu araçlarını kullanıyorlar. Bu araçlar, belediye çalışanlarının kullandığı araçlar. Yıl sonunda sürücülü araç kiralama ihalesi olacak, bu ayrı. Bugünkü madde ise sürücüsüz araç kiralama konusu" dedi.

ÖNEN: HERHANGİ BİR SAYI BELİRTİLMEMİŞ
Yeniden söz alan AK Partili İlhan Önen, "Sayın Başkan, 12 + 5 aracı zaten biliyoruz. 12 binek ve 5 kamyonet ya da panelvan. Burada bir problem yok. Ancak gelen önerge 17 + 42 olarak geldi, dolayısıyla 42 tane araç hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Şoförsüz ve yakıtsız olarak kiralanacak bu araçlarla ilgili detaylı bilgiye sahip olmadığımız için bu konuda oy çokluğuyla karar verdik. Bakanlıktan gelen yetki yazısında, kiralama yapılabilecek araçlarla ilgili herhangi bir sayı belirtilmemiş. Burada belirtmek istediğim buydu" ifadelerini kullandı.

MUTLU: SÖZLEŞME YIL SONU BİTİYOR
Başkan Mutlu yeniden araç sayısı ile ilgili bilgi verirken, "Siz de söylediğiniz sürücülü olan ihaledeki 42 araçla ilgili. Otobüs, minibüs, binek araçlar ve panelvanlar var. O 42 aracın ihalesi zaten 31 Aralık 2024'te bitiyor. Hazırlıkları başladı, bu yıl bir tane de büyük otobüs ekliyoruz. Cenaze araçları, servis araçları, panelvanlar, minibüsler bu araçların arasında bulunuyor. Ancak bugünkü madde, sürücüsüz olan araçlar için yapılan kiralama talebidir" diye konuştu.



ÖZEN: GEREKSİZ OLDUĞU İÇİN RET OYU VERİYORUZ
AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, 42 aracın gereksiz olduğunu belirtirken, "Sayın Başkan, İlhan kardeşim de söyledi zaten. 17 araç konusunda bir sıkıntımız yok. Eğer bu önerge ayrı ayrı gelseydi, 17 araca oy birliği ile kabul ederdik. Ancak ek olarak gelen 42 araçla ilgili sıkıntımız var. Zaten elimizde otuzdan fazla araç bulunuyor. Belediyemizin maddi durumu da ortadayken, bu 42 aracın alınmasını gereksiz bulduğumuz için bu konuda ret oyu kullanıyoruz" dedi.

MUTLU: 42 SAYISI BELİRTİLMEDİ
Son olarak bir kez daha söz alan Başkan Mutlu,  "Arkadaşlar, önergeye 42 diye bir sayı yazmadık. Bizim şu anki talebimiz sadece 12 + 5, yani toplamda 17 araç. Bunlar sürücüsüz ve akaryakıtsız olarak kiralanacak araçlardır. 42 sayısı başka bir ihale ile ilgili, bunu belirtmek istedim" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası AK Parti grubu kiralanan araç sayısının 17 olduğunun tutanaklara geçirilmesi kaydıyla araç kiralama önersine oy birliği vereceğini açıkladı.

89 ARAÇLIK ÜCRETSİZ PARK YERİ
Meclis'te bilgilendirme yapan Başkan Mutlu, Hatay Pazaryeri’ndeki otopark sıkıntısını aşmak için mevcut otopark alanının kapasitesini arttırdıklarını ve düzenleme çalışması yaptıklarını belirterek, “Hatay Pazaryerinde yıllardır büyük bir sıkıntı vardı. Orada 89 araçlık bir otopark düzenlememiz bitti. Hem pazarcıların hem de halkın kullanımına ücretsiz açtık” dedi.

Engelli vatandaşların engelli bakım merkezinden yararlanabilmeleri için muhtarlarla birlikte kapsamlı bir çalışma başlattıklarını da dile getiren Başkan Mutlu, şöyle konuştu: “Engelsiz Yaşam Köyümüzü daha aktif kullanmak üzere muhtarlarımızla çalışma yapıyoruz. Konak’ta 3 bin 800 raporlu engelli kaydı bulunuyor. Hem muhtarlarımız hem biz şu anda yanımızda psikoloğumuz ve sosyoloğumuzla, tek tek, ev ev geziyoruz. Engelli ve engelli yakınlarıyla görüşmeler yapıyoruz. Engelli yakını olmak, en az engelli olmak kadar zor. Bu çalışmalarımız devam ederken engellilerimizi merkezimize davet ediyoruz. Burada tam gün eğitim alabilecekleri, spor yapabilecekleri, el becerileriyle kendilerini sanat alanında da kendilerini başka türlü sağaltabilecekleri bir çalışma içindeyiz.”

Konaklı muhtarlarla her hafta sokak sokak gezerek yaptıkları alan çalışmalarını da değinen Başkan Mutlu, tüm boş alanları değerlendirmeye çalıştıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Kütüphane Parkı, Sarmaşık Parkı gibi yenilediğimiz, her gün teşekkür mesajları aldığımız, çok aktif kullanılan parklarımız var. Biz haftanın en üç günü muhtarlarımızla sokakları geziyoruz. Bu ekibin içinde etüt projeden arkadaşlar dijital ortamda bize yardımcı oluyorlar ve alanlar üzerinde anlık çalışarak anlık çözüm üretmeye çalışıyoruz. Park olmasa bile yeşillendirme yaptığımız alanlar var. Bulduğumuz her yere ağaç dikiyoruz. Kocakapı’da açık ihale yaptığımız park inşaatımız başladı. O parkın açılışını yapacağız. Tüm planları didik didik araştırıyoruz. Büyükşehir alanlarına da bakıyoruz. Tek tek, sokak sokak gezerek alan bulduk ve 13 park için çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir’den aldığımız Muratreis Camii altındaki parkımızda da üçüncü kafe hazırlıklarımız var.”

YENİ SEMT MERKEZİ
Başkan Mutlu, yeni semt merkezi ile kreş müjdesi de verdiği konuşmasında Eşrefpaşa’da belediyeye tescilli bina bağışı olacağını belirtti ve “Eşrefpaşa’da, MHP’li meclis üyelerimizin de desteğiyle çok yakında tescilli bir binanın bağışı gerçekleşecek. Orayı çok yakında kreş ve semt merkezine dönüştüreceğiz. Ayla Ökmen binamızın yakında kreş olarak hizmete girmesi söz konusu. Mersinli’de Büyükşehir’den devraldığımız kreşimiz de devreye giriyor” ifadelerini kullandı.

Mecliste bir müjde daha veren Başkan Mutlu, “Güney Mahallesi’nde bize ait bir su deposu alanı var. Muhtarlarımız ve halkla yaptığımız görüşmelerde de pazar yerine ihtiyaç olduğunu gördük. Orası hem pazar yeri olarak kullanılacak hem de haftada bir gün bit pazarı olarak kullanılacak. Önümüzdeki hafta düzenlemesi yapılıp pazar yeri ve bit pazarı olarak hayata geçecek” diye konuştu.

KONAK'A İKİ YENİ KARDEŞ
Başkanlıktan gelen önergelerde Adıyaman Belediyesi ve Rize Fındıklı Belediyesi’nin kardeş şehir protokolü istekleri okundu. Hızla gündeme alınan maddeler Hukuk Komisyonuna havale edildi. Özellikle Adıyaman ile kurulacak kardeş şehir ilişkisi için açıklama yapan Başkan Mutlu, “Adıyaman, depremden çok etkilenen ve desteğe ihtiyacı olan bir şehir. Pek çok belediyeyle kardeş belediye olarak yaralarına destek istiyorlar” dedi.

HASTANE PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE ONAY
Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi için İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından gelen,“Kültür Mahallesi, 1204 ada, tescilli 36 parselin TAKS:0.45, Yençok:8 Kat yapılaşma koşullu Hastane Alanı, 1204 ada, 37 parselin ise Trafo Alanı olarak belirlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği” talebi de oybirliğiyle uygun bulundu.

 
Çiğli'de gündem kayıp kamyon, telefon, kameralar... Başkan Yıldız'dan 'haberim yok' yanıtı!
 
Motosiklet faresi yakayı ele verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de gündem kayıp kamyon, telefon, kameralar... Başkan Yıldız'dan 'haberim yok' yanıtı!
Çiğli Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu Onur Emrah Yıldız ...
Menemen’de tartışmalı meclis!
Menemen Belediye Meclisi'nde gündeme gelen önergelerle ilgili olarak AK ...
Seferihisar'ın kurtuluşunun 102. yılı coşkuyla kutlanacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102. kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
 
Balçova'nın stratejik planına oy birliği!
Balçova Belediyesi'nin 2025-2029 Stratejik Planı oybirliğiyle Meclis üyeleri ...
Buca'da AK Parti'den CHP'ye ‘cemevi’ çıkışı: Tasarruf tedbirleri kılıf bulma çabası!
Buca Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında cemevine tahsis edilecek ...
Güzelbahçe Belediyesi, Lanzarote Sözleşmesi'ne taraf oluyor
Güzelbahçe Belediyesi, çocuklara yönelik cinsel suçları önlemek ve bunlarla ...
 
AK Parti’den İzmir'deki belediyeler için açıklama: İlçe ilçe borç listesi!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik (SGK) Bakanı Vedat Işıkhan'ın İzmir temaslarında ...
Karşıyaka’da Zabıta Haftası kutlandı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla ...
Bir ismi daha görevden aldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, seçimi kazanmasının ardından ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva