HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2009 Cumartesi - 00:00

Konak-Brooklyn resmen kardeş

New York’’un en önemli merkezleri arasında yer alan Brooklyn ile Konak Belediyesi resmen kardeş şehir oldu.’

Konak-Brooklyn resmen kardeş

New York’’un en önemli merkezleri arasında yer alan Brooklyn ile Konak Belediyesi resmen kardeş şehir oldu.’ Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz eşi Jenie Markowitz ile İzmir’’e gelerek Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile kardeş şehir protokolünü imzaladı.
 
İki belediye başkanı imzaladıkları anlaşmaları birbirlerine teslim ederken Konak Belediye Başkan Hakan Tartan, Brooklyn Belediye Başkanı Markowitz’’e kentin sembolik anahtarını teslim etti. İzmir’’i çok beğendiğini ifade eden Markowitz, ’“Bizim de denizimiz ve kıyılarımız var ama sizin kıyılarınız çok daha güzel’” dedi. Kardeş şehir protokolü imza törenine Amerikan-Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Yusuf Sami Özçayır da katıldı. Markowitz’’in yakasına taktığı Türk Bayrağı ve Atatürk rozeti dikkat çekti. Gazetecilerin sorusu üzerine Markowitz Türk Bayrağı’’nı geçen sene İstanbul’’da bir lokanta işletmecisinin hediye ettiğini, Atatürk rozetini ise İzmir’’de kendisinin aldığını söyledi. İki başkan imzaların atılmasının ardından ABD ve Türk bayraklarını sallayarak kardeş şehir olmalarını kutladı.
 
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise iki hafta önceki ABD ziyaretinde Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz’’i ziyaret ettiklerini ve kardeş şehir ön protokolünü imzaladıklarını, Markowitz’’in de sözünü verdiği gibi hemen İzmir’’e geldiğini belirterek, ’“Kardeş şehir ilişkimiz İzmir ve Türkiye'nin tanıtımı açısından çok yararlı bir anlaşma olacak ’“dedi. Markowitz’’in yüzde 85 oy oranı ile belediye başkanlığına seçildiğini hatırlatan Başkan Tartan, ’“İki belediye başkanı olarak geliştirecekleri iyi ilişkilerin hem Türk-Amerikan ilişkilerini hem de Türkiye’’nin ABD’’deki lobi faaliyetleri ile İzmir ve Türkiye’’nin turizmini geliştirecektir’” dedi.
 
İZMİR’’E DAHA ÇOK ABD’’Lİ TURİST GELECEK
Gerçekleştirilecek karşılıklı işbirliği ve çeşitli etkinliklerle İzmir ve Türkiye'nin ABD'de çok olumlu bir şekilde tanıtımının yapılacağını belirten Başkan Tartan şöyle konuştu: ’“Brooklyn ve Konak Belediyesi arasında imzaladığımız protokol sonrasında iyi ilişkiler gelişecek. Gerek İzmir ve gerekse ülkemizi yakından ilgilendiren tanıtım amaçlı çalışmalara hemen başlayacağız. İzmir'in, kültür, sağlık, sanat ve turizm gibi zenginliklerle dolu değerlerini Amerikalılar’’a anlatıp, İzmir'e daha çok turist gelmesine yardımcı olacağız. New York ve İzmir sahip oldukları zenginliklerle çok önemli şehirler, bu işbirliği çerçevesinde Türkiye ve ABD arasında iyi ilişkileri geliştirmek için de elimizden geleni karşılıklı olarak yapmaya karar verdik. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen, 29 Ekim Cumhuriyet’’in 89’’uncu yılı kutlama etkinlikleri sırasında temeli atılan kardeş şehir anlaşması sonrasında ülkemiz, ABD’’deki pozitif lobi çalışmaları sırasında aktif rol alacak.’”
 
Marty Markowitz de  Brooklyn’’in ABD’’de Türklerin en çok yaşadığı kentlerden biri olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: ’“2.6 milyonluk nüfusumuzun 50 binini Türkler oluşturuyor. Türklerle ilişkilerimiz son derece kuvvetli. ABD ve Türkiye  her zaman dost iki ülke oldu. ABD Müslüman, Musevi, Hindu, Hiristiyan her topluma açık hoşgörü ülkesi. Hepimiz birbirimize çok saygılı mutlu bir şekilde yaşıyoruz. Hepimizin bir tek tanrısı var. Sıcak ilişkilerimizle demokrasimizi daha da geliştirelim ki ileride çocuklarımız barış içerisinde yaşayabilsin.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavişehir yağmur sınavını geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin 1.7 milyon TL’’lik yatırımla yaz ...
Meclisten İlçe belediyelerine onay çıktı
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’’nin Kasım ayı üçüncü toplantısı, ...
Başkan Kocaoğlu’’ndan muhalefet turu
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sırasıyla MHP, AKP ve DP İl ...
 
Konsoloslar Kongresi İzmir’’i dünyaya tanıtacak
Vali Kıraç, İzmir’’de düzenlenecek 9. Dünya Fahri Konsoloslar Kongresi'nin ...
Bayraklı’’dan Ömerli’’ye temizlik desteği
Bayraklı Belediyesi tarafından Mardin'in Ömerli ilçe belediyesine ...
Başkan Tatı’’nın desteği hayata döndürdü
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın, intihardan vazgeçirdiği 2 çocuk ...
 
İzmir geri dönüşümde örnek
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydoğan, İzmir’’in ambalaj atıklarının ...
EBSO'dan Kocaoğlu'na teşekkür
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TSK ...
Başkan Özgüven yargılanacak!
Danıştay, ’‘kaçak elektrik’’ davasından şikayetin işleme konulmaması konusunda ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva