HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Kasım 2009 Cuma - 00:00

Başkan Kocaoğlu’’ndan muhalefet turu

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sırasıyla MHP, AKP ve DP İl örgütlerine ziyarette bulundu. ’

Başkan Kocaoğlu’’ndan muhalefet turu


Kocaoğlu’’nun ’‘muhalefet turu’’nda en ilgi çekici açıklaması AKP ziyareti sonrası ’“Muhalefet bazen kantarın topuzunu kaçırıyor’” ifadeleri oldu.
 
Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP, MHP, DSP ve DP'nin İzmir İl Başkanları'nı ziyaret etti. Sabah saatlerinde başlayan ziyaret programının ilki MHP oldu.

İLK DURAK MHP
Yerel seçimlerde MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Dervişoğlu'nu yeniden İl başkanı seçilmesinden ötürü makamında ziyaret ederek kutlayan Kocaoğlu, yeni dönem için başarılar diledi. Kocaoğlu'nun kendilerini ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Dervişoğlu ise, "İzmir'de bundan önce yürüttüğümüz sorumlu muhalefet anlayışını devam ettireceğiz. Muhalefeti sadece siyasi fayda elde etmek için çığırtkanlık yapmayacağız. Projelerin yapılabilmesi için kente katkı koyacağız" dedi. 

 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Kasım Pazar günü İzmir- Ankara bölünmüş yolununu açılışı için kente gelecek olmasını da değerlendiren Dervişoğlu, "Başbakan İzmir'de demokratik açılımı da anlatacakmış. Mümkünse sadece yol açsın başka bir şey açmasın. Açılım yapmasın" diye konuştu.

Demokratik açılım ile ilgili de açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, "İzmir"de şehit aileleri demokratik açılıma destek veriyor" diyen AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak için de "Genel Başkan açılırken İl Başkanı da saçılıyor. Siyaseti yanlış anlıyor. İzmir"de açılımdan memnun olan şehit ailesine rastlamadım" şeklinde konuştu. 
 

 
’‘BAZEN KANTARIN TOPUZU KAÇIYOR’’
Kocaoğlu'nun ikinci ziyareti ise genel de iktidar olan AKP'nin İzmir İl Başkanı Ömür Kabak oldu. Burada İl Başkanı Ömür Kabak'ın yeni görevinden dolayı kutlayan Kocaoğlu, partinin yeni il binasının da hayırlı olmasını diledi.
    
Kabak, buradaki konuşmasında, yerel seçimlerin İzmir'in havasına uygun bir şekilde, centilmence geçtiğini aktararak, Kocaoğlu'nu elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti.
 
''Her türlü iyi icraatın içinde olacağız, desteğimizi sürdüreceğiz'' diyen Kabak, gördükleri eksiklikleri de iyi niyetle dile getireceklerini söyledi.
   
Kocaoğlu da, icra makamı olduklarını, bu nedenle yaptıkları işlerde mümkün olduğunca kenti kalkındırmayı amaçladıklarının ifade ederek, bir belediye başkanının kendisinden sonra gelecek olan başkana bırakacağı en büyük mirasın doğru yaptığı projeler olacağını belirtti.
    
Her zaman katılımcı yönetimden yana olduklarını ifade eden Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde İzmir'deki tüm partilerin il ve ilçe başkanlarıyla biraraya gelerek, geniş katılımcı bir toplantı düzenleyeceklerini, bu toplantıda 5 yıl içinde yapmayı planladıkların projeleri bir sunumla anlatacaklarını bildirdi.
    
Kocaoğlu, ''AK Parti genelde, biz CHP olarak yerelde iktidarız. Birbirimize destek olacağız'' diyerek, hükümetin İzmir'e verdiği destek konusunda bir problem yaşanmadığını kaydetti.
   
İşin doğasından gelen birtakım sıkıntılar bulunduğunu belirten Kocaoğlu, bunların anlatılarak aşılabileceğini söyledi.
    
Ziyaret sonunda bir basın mensubunun AKP İl Başkanı Ömür Kabak'ın göreve gelmesinin ardından yürüttüğü yerinde muhalefet anlayışını sorması üzerine Kocaoğlu,"Gazetelerde çıkan tüm eleştirileri titizlikle okuyorum, ders çıkarmaya çalışıyorum. Benim düşünmediğim atladığım konular varsa farklı fikirlerden yararlanıyorum. Demokrasilerde bu normal’… AKP'nin muhalefet partisi olarak eşletiri yapmasını çok doğal buluyorum. Ancak bazen kantarın topuzu kaçıyor. AKP Grup Başkan Vekili Kenan Çakar bunu çok iyi bilir" dedi.  

 
DSP İL BAŞKANI MUTLU’’DAN KORDON TEŞEKKÜRÜ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu daha sonra Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanlığı’’nı ziyaret etti.

DSP İzmir Başkanı Rıfat Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, kurdukları ’“gölge meclis’”lerle yerel siyasete katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’’nin Kordon’’da yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten Mutlu, ’“Kordon’’u ’‘çadırkent’’ görünümünden kurtardığınız için teşekkür ederim. Orada oluşan ve İzmir’’e yakışmayan görüntülerin kaldırılmasının son derece olumlu bir icraat olduğunu düşünüyorum’” dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu da belediye çalışmaları hakkında bilgi vererek, partililerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

 
DEMOKRAT PARTİ ZİYARETİ
Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Fatih Dalan'ı da İl başkanlığı binasında ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Anavatan Partisi ile yapılan birleşmenin merkez sağ için olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Hem Dalan'ın il başkanı seçilmesini hem de birleşmeyi kutlayan Kocaoğlu, iki köklü partinin barışan Türkiye adına bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
 
Kocaoğlu, "Türkiye için bu birleşme olumlu oldu. 1945'den sonra başlayan çok partili dönemde arada ayrışmalar olsada bu bütünleşme Türkiye'nin geleceği için önemli oldu. Türk siyasetine pozitif yönde katkıları olacaktır" dedi.
 
Yerel seçimlerin ardından 5 yıllık yeni bir sürecin başladığını hatırlatan Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde siyasi partilerin İzmir İl Başkanları ile bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesi'nin beş yıllık çalışma programı ile ilgili geniş bir sunum yapacağını da dile getirdi.
 
DP İzmir İl Başkanı Fatih Dalan ise, Kocaoğlu'nun kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, parti teşkilatı olarak İzmir'de sürdürdükleri pozitif siyaseti devam etireceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin ve Kocaoğlu'nun olumlu çalışmalarına her zaman destek vereceklerini dile getiren Dalan, "Çizmeleri ayağımıza geçirip metroya inerek, muhalefet yaparak bir siyaset yapmayacağız. Pozitif siyaset anlayışımızı sürdüreceğiz. İzmir'i ileriye götürecek her çalışmaya destek vereceğiz" şeklinde konuştu. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konsoloslar Kongresi İzmir’’i dünyaya tanıtacak
Vali Kıraç, İzmir’’de düzenlenecek 9. Dünya Fahri Konsoloslar Kongresi'nin ...
Bayraklı’’dan Ömerli’’ye temizlik desteği
Bayraklı Belediyesi tarafından Mardin'in Ömerli ilçe belediyesine ...
Başkan Tatı’’nın desteği hayata döndürdü
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın, intihardan vazgeçirdiği 2 çocuk ...
 
İzmir geri dönüşümde örnek
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydoğan, İzmir’’in ambalaj atıklarının ...
EBSO'dan Kocaoğlu'na teşekkür
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TSK ...
Başkan Özgüven yargılanacak!
Danıştay, ’‘kaçak elektrik’’ davasından şikayetin işleme konulmaması konusunda ...
 
Önce kendi kaçağını yıktı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce bir ilke imza attı. Seçim ...
''TOBB'un ortaklığı İzmir'i güçlendirir''
Kocaoğlu, İzmir Limanı özelleştirme ihalesini kazanan konsorsiyumun ...
Mahmut Özgener’’e ’“kral çıplak’” dendi!
Alpan Manas, 80 milyon TL'ye mal olacak Örnekköy’’deki yeni stadın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva