HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2015 Cumartesi - 13:57

Kocaoğlu’ndan Özhaseki’ye: Kimse kimseye keş bağışlamıyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı İnciraltı’ndaki yeni araç tanıtım töreninde Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Özhaseki’nin sözlerine yanıt verdi. Kocaoğlu, “Kırılmadım, darılmadım ama yakıştıramadım. Bizim paranın fazla olmasını sağlayan, İzmirlinin verdiği vergidir. Kimse kimseye keş (para) bağışlamıyor. İzmirli merkezi hükümete bu kadar veriyor, kanunen payı neyse de merkezi hükümet o kadarını veriyor demektir” dedi.

Kocaoğlu’ndan Özhaseki’ye: Kimse kimseye keş bağışlamıyor!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bütünşehir Yasası’yla bağlanan yeni ilçeler ve kent merkezinde görev yapması için 44,2 milyon liraya filosuna kattığı iş makineleri, otobüsler, kamyonlar, temizlik araçları ve ilçe belediyelere verilecek 10 adet sahil kumu temizleme makinesi ile 10 adet traktör, İnciraltı Kent Ormanı’nda yapılan törenle hizmete girdi.



Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Tacettin Bayır, Ali Yiğit, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, siyasi parti temsilcileri, AK Parti, MHP ve CHP’li ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YAKIŞTIRAMADIM
Başkan Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin sözlerine yanıt verdi.

“İzmir’e yeterli kaynağın gönderilmediği doğru değil. İzmir, Maliye Bakanlığı’ndan gönderilen kişi başına düşen payda, Türkiye’de ikinci sırayı alıyor” ifadelerini yorumlayan Kocaoğlu, “İl, ilçe ve belde belediyelerinin geliri, nüfuslarına göre İller Bankası kanalıyla devlet bütçesinden aldıkları paydır. Büyükşehirler de aynı kaynaktan pay alırlar. Büyükşehirler çok büyük yatırımlar yaptıkları için, o kentte üretilen verginin bir kısmı kanunen Büyükşehirlere verilir, biz de onlarla yatırım yaparız. Böyle bir açıklama yapmayı benim çok sevdiğim kıymet verdiğim başkanımıza yakıştıramadım. Kırılmadım, darılmadım ama yakıştıramadım. Bunu bilmemesi mümkün değil. Bir dönem önce de Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzel, Maliye Bakanı’nı Başbakan’a şikayet etmişti. ‘Bürokratlarına sahip çıkamıyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne fazla para veriyorlar’ demişti. O zaman cevap vermedim, bir toplantıda bir araya geldik, ‘Sen sanayi odası, ticaret odası mensuplarını toplayacaksın’ dedim. Kayseri de toplayacak. İzmirli vergi veriyor, vergisini ödüyor. O vergiden de biz hesaba göre pay alıyoruz. Bizim paranın fazla olmasını sağlayan, İzmirlinin verdiği vergidir. Kimse kimseye para bağışlamıyor. İzmirli merkezi hükümete bu kadar veriyor, kanunen payı neyse de merkezi hükümet o kadarını veriyor demektir. Belli illerde metroyu, banliyöyü, tramvayı, su arıtmasını kim yapıyor ona bakacaksınız. Esas destek, sahip çıkma oradan ortaya çıkıyor. Merkezi hükümetin bunları yapma, bakanlıklara yaptırma yetkisi var. Diğer illerimize merkezi hükümetten ne kadar kaynak ayrılmış, İzmir’e ne kadar kaynak ayrılmış bunu değerlendirdiğimizde ortaya çıkan tablo bizim 11 yılda merkezi hükümetten daha çok yatırım yaptığımız gösteriyor. Başka hükümetten fazla iline hükümetten fazla yatırım yapan varsa kıyaslanır ortaya çıkar” dedi.


 
BU BİR GÜÇ KAYBIDIR
Kocaoğlu törende Travel Turkey haftası nedeniyle turizm mesajları da verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı, Dünya Turizm Yazarları Federasyonu Başkanı Tijani Haddad’ın Fuar İzmir’i çok beğendiğini ve ‘Ben bu kadar mükemmel organize edilmiş bir fuar binası görmedim. Bütün dünyayı dolaşıyorum işim bu’ dediğini belirtti. İzmir’de bu yıl 7-10 Mart 2016’da 39’uncusu düzenlenecek Shoexpo Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın bir benzerinin aynı tarihlerde Antalya’da ‘Eksposhoes’ adıyla yapılacak olmasına tepki gösteren Kocaoğlu, “Fuar İzmir ve planladığımız kongre merkezlerine hep birlikte sahip çıkmalıyız. Biz Mart’ın 7’si ile 10’u arasında bir fuar yapıyoruz, bu yıl 39’uncusu olacak. Başka bir ilimizde, 7-10 Mart arasında aynı sektörde rakip fuar düzenleniyor. Bunların doğru düzenlenmesi gerekiyor. İzmir, yıllar önce mermer fuarını keşfetti, büyüttü ve mermer fuarının katılımcı sayısıyla mermerdeki ihracatımız arttı, milyarı geçti. 2,5-3 milyar ihracat yapıyoruz. Türk mermerini tanıtan tek fuar, İzmir Mermer Fuarı’dır. İstanbul’da, Antalya’da denendi, Bursa’da deneniyor. Bu bir güç kaybı. Mermerin merkezi Afyon, Balıkesir, Burdur, Isparta ve İzmir’dir. Türkiye’nin mermer ihracatın yüzde 90’ı İzmir Limanı’ndan yapılır, burası bu işin merkezidir. Başka yerlere götürmeye, güç kaybına, enerji kaybına, kaynak israfına gerek yoktur. Rekabettir ama rekabetin ne memlekete, ne ilçelerimize illerimizi ne de yapan arkadaşlara faydası vardır” diye konuştu.
 
KATKI VE DESTEK BEKLİYORUM
Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün sır, kazanç ve katma değer yeniliktedir, inovasyondadır, tasarımdadır, olmayanı yakalamaktadır. Onun için burada İzmir Fuarı’nın gelişmesi,kalkınması için İzmirli Egeli sanayicilerimiz olmak üzere yerel yönetimlerden katkı destek bekliyorum. Buna hakkımız var diye düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin asli görevi olmayan fuarcılık faaliyeti için, hangi sektörde olursa olsun dünya insanı bu kentte buluşacak diye fuarlar yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi bir belediye tek başına 400 milyon lira harcayarak, böyle bir değeri, kapıyı, arenayı İzmirli hemşerilerimize kandırmıştır. Burada merkezi hükümetimize,tüm sanayicilerimize, turizmcilere seslenmek istiyorum; bu arena, fuar arenasında hem İzmir’in iklimi, ulaşımı, trafik serbestliği, havaalanında 10 dakika mesafede olması gibi böyle bir yerde de bunu yapmanın ve sürdürmenin onurunu hep birlikte yaşayalım istiyoruz.”


 
İNCİRALTI’NI PLANLAYACAĞIZ
Bayraklı-Salhane-Liman arkası bölümünün ardından İnciraltı için de plan çalışma yaptıklarını ancak 2015 yılında seçimlere kurban gittiğini belirten Kocaoğlu, “Kentin kalkınması, bu bölgenin yine aynı sağlıklı yeşil alan dokusunun bozulmadan planlanması için çalışma yaptık. Ön çalışma uzun süredir elimizde ama 2015 yılı seçimler yılı oldu. 2015 yılı hem özel,hem devlet projeleri, hem de yerel yönetim projeleri açısında kaybedilmiş yıl oldu. Seçimler bitti, hükümet kuruldu. Hep birlikte 2015 yılında kaybettiğimiz zamanı hızlı şekilde telafi etmemiz gerekiyor. Bunun için de çalışmalarımızı bitirdik, bitiriyoruz. Hükümetle birlikte yapılacak, iznine tabi konuları tek tek gündeme alıp Ankara’da takip edeceğiz” dedi.  


 
ÇALKAYA: KESENİN AĞZINI AÇTI
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Aziz Kocaoğlu Başkan kesenin ağzını açtı sanıyorum. Geçen ay ciddi bir destek verdi, bu ay da hem kendi araçları hem de ilçe belediyelerine verilecek araçların teslim törenindeyiz” dedi.


 
HANGİ ARAÇLAR HİZMETE GİRDİ?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 522 adet iş makinesi ve araç aldı. Bu araçlar için 78 milyon 297 bin liralık yatırım yaptı. 522 araçtan 129’u ilçe belediyelerine dağıtıldı. Törende hizmete giren araçlar arasında ise 30 adet cenaze aracı, 10 adet cenaze yıkama ve morg aracı, 6 adet frigofirik kamyon, 4 adet otobüs, 1 adet ambulans, 18 adet çekici, 4 adet taşıyıcı dorse, 10 adet çöp semitreyler, 1 adet ses sistemli mobil sahne karavanı, 7 adet su tankeri, 24 adet kamyon, 4 adet kar küreme ve tuz serici makine, 7 adet açık kasa kamyonet, 20 adet dönüşümü yapılan çöp semitreyler, 10 adet sahil kumu temizleme makinesi, 10 adet traktör, 3 dozer, 2 greyder, 2 toprak silindiri, 8 adet kazıcı-yükleyici, 4 adet mini kazıcı yükleyici, 2 adet paletli ekskavatör, 2 adet mini paletli ekskavatör, 4 adet forklift, 2 adet hava kompresörü, 1 adet örümcek tipi platform, 1 adet dal öğütme makinesi, 4 adet çeşitli üst yapılı kamyonlar, 1 adet yol çizgi makinesi, 10 adet akülü yol süpürme aracı ve 13 adet yol süpürme aracı.

 
CHP İzmir’de fotoğrafı değiştirecek gelişme: Yüksel bombası!
 
Olaylı İzmir derbisinde 113 taraftara stat yasağı!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Aralık 2015 Pazar 19:23

Bazılarında nasıl bir kafa yapısı var anlamak mümkün değil? İzmir'e çivi çakılmıyor, bak tek bir projesi yok diye hangi akla, mantığa göre yazıyorlar anlamak mümkün değil. Evden dışarı mı çıkmıyorsunuz ya da yapılanlardan bihabersiniz.

Yorumu oyla      13      6  
13 Aralık 2015 Pazar 13:38

Herkes hakettiği gibi yönetilir ben bakarım yaşadığım şehire belediye olarak bir tane bile büyük projesi olmayan bir il sınırında yaşıyoruz.izmirde doğdum burda da öleceğim ama izmirimin güzel olmasını isterim çocuklarım ileride güzel bir şehirde yaşasın isterim ama malesef güzelim izmir çöplük kent şeklinde gazı mustafa kemalin biricik izmiri kemikleri sizliyor suan belediyecilik yüzünden Antalya ne güzel verdi akp ye sonra yine chp ye döndü suan yine akp neden mi hizmet var hizmet burdaki gibi degil

Yorumu oyla      12      8  
engin 13 Aralık 2015 Pazar 10:37

21:49 hani çok eleştirdiğiniz 10 senede bitti dediğiniz 5,5 km lik üçyol-üçkuyular metrosunu izmir büyükşehir belediyesi yaptı.Kaldırım ve parktan başka bir örnek ver diceğin kadar git izmir.bel.tr sayfasına gir,İzmire neler yapılmış bir gör be hemşerim.

Yorumu oyla      15      8  
İzmirli 13 Aralık 2015 Pazar 10:08

yol yapmak devletin asli görevi yol yapıyor diye .oymu verilir partiye.devlet yol yapmayacaksa hastane açmayacaksa adalet dağıtmayacaksa egitm vermeyecekse devletim olur ,devlerimiz Güney Doğu illerimizde mahallelere giremiyor 1 ay sokağa cıkma yasağımı olur .hendek varmış teröristler mahalleleri işgal etmiş cami bombalamış.peki bunlar olurken devlet nerdeymiş.hendek kazılırken silaha yığınağı yapılırken bizim devletimiz nerdeymiş.dolmabahcede.şaadete ulaşan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum..bırakın bu kadar aç gözlü olmayalım iki buyuksehir Belediyesi'de CHP kalsın el el verelim birlik olalım.bu ülke elden giderse ne belediyeler kalır nede biz..şunu aklınızdan çıkarmayın bu ülkede her iki kişiden biri sızım gibi düşünmüyor.empati birz ...güzel bir Türkiye icin el el

Yorumu oyla      16      6  
Yenigun 13 Aralık 2015 Pazar 08:27

Diğer şehirlerdeki hizmeti gördü, İstanbul da 10 dk yolu. Bir saatte gidiyorsun. .Ankara Metrosu Nazi alamnyasını anlatıyor. Valla siz ne yazarsanız yazın ben cebime bakıyorum. 2.25 tl veriyorum .Aliağa gidiyorum. Urla ya. Seferihisar a gidiyorum.90 dk .Büyükşehir belediyeleri arasında en ucuz suyu içiyorum.biray 30.gün 20 m3 3.70 tl birde evde içiyorum. Musluktan. Denizim kirlenmiyor. Tüm izmirimiz ilçelerimizde dahil. Arıtma tesisleriyle kurulundu. Balık rakıda cabası. Hizmet yokmuyMuş. Oğlum bak git 😀

Yorumu oyla      14      6  
süleyman 13 Aralık 2015 Pazar 08:26

İsimsiz hangi belediyedeki hizmeti görücez.Ben Ankara yı görüyorum.Git sende gör gel Aziz Başkandan özür dile.

Yorumu oyla      13      7  
13 Aralık 2015 Pazar 00:28

İzban Hattı'nın kamulaştırma bedelini TCDD mi ödedi? 200 yıllık hat. İstanbul'da tek başına yapmaya kalktı hat yıllardır öyle bekliyor. İzmir'de belediye hatta yatırım yapmadan önce teneke trenlerde günde 3 bin kişi taşınıyordu.

Yorumu oyla      13      6  
12 Aralık 2015 Cumartesi 21:56

İzban bu arada sizden daha iyi biliyorum belediye ve tcdd nin ortak şirketidir.belediye suan tcdd olmasa ızbana giremez bile kamulaştırma bedelini bile ödeyemez.hatta suan tcdd ye yıllık kira bedelini ödeyemedi daha bilgi istersen veririm sana sen bir gitti başka sehirlerede hizmet gör belediyecilik gör

Yorumu oyla      13      15  
12 Aralık 2015 Cumartesi 21:49

Arkadaşın biri 350 trilyona gemi alındı diyor yatıyor iki senedir Üçkuyular da çünkü gemi yanasamiyor.izban in tüm istasyonları yaptık demişsin ya kredi cekemedi belediye ulaştırma Bakanlığı çekti.tcdd ve Ulaştırma Bakanlığı olmasa rüyanda binersin ızbana.seneye istanbula otabandan 3 saate gidersin ozaman da sen partini değiştirirsin artık. Tekrar diyorum kaldırım ve parktan başka bir tane yatırım yaz bana.metroya bile 10 seneye yapıp rezil oldunuz.

Yorumu oyla      13      18  
12 Aralık 2015 Cumartesi 20:23

Çevreyolunun yapımına 1987 yılında başlanıldı ve hala daha tam olarak bitmedi. Konak Tüneli mi yoksa Ankara gibi 45 km metro mu isterdiniz? Konak Tüneli'nin trafiğe bir faydası oldu mu? Yoğun saattlerde yollar yine kilit. Birinin maliyeti 150-200 milyon, metronun ise 3,2 milyar. Havaalanı ise YİD ile yapıldı, bizim vergilerimiz ile değil. Ancak yine de bakanlığın göreviydi, yapıldı. Onu da mı belediye yapsın? İzban konusuna hiç girmiyorum bile. Var olan hatta yatırımı yapan İBB'dir. Gerisini geç. Hat sıfırdan açılsa tamam da.

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UMKE Kınık’ta kamp kurdu!
Ulusal Medikal Kurtama Ekibi (UMKE) İzmir başkanlığınca her yıl yapılan ...
İzmir ulaşımında kritik ihaleyi kazanan belli oldu
İzmir’de toplu ulaşımında kullanılan ve belediyenin farklı hizmetlerinde ...
Lezzet ustaları İzmir’de buluştu
Türkiye’de ilk kez düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nin ...
 
‘Girişim Kampüsü’nde 4.dönem: İESOB da ağa katıldı
Girişim Kampüsü’nün ortakları arasına bu yıl İzmir Esnaf ve Sanatkarlar ...
Başkan Kocaoğlu’ndan 2 saatte Anadolu turu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 55 il ve belediyenin ...
Karşıyaka ‘Enerji Kentleri Ağı’na katıldı
Alternatif enerji kaynaklarını destekleyen ve yaygınlaştırmak için projeler ...
 
Küçük Menderes'in ilk kadın kaymakamı iş başı yaptı
Beydağ Kaymakamlığı’na atarak Küçük Menderes Havzası’nın ve Beydağ’ın ...
Türkiye'nin kadın muhtarları Urla'da buluşacak
Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek ...
Büyükşehir önünde ‘yetki’ isyanı: Sendikadan 22 talep!
Tüm Bel-Sen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Tüm Bel-Sen’in yetkili olduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva