HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2015 Cumartesi - 10:11

‘Girişim Kampüsü’nde 4.dönem: İESOB da ağa katıldı

Girişim Kampüsü’nün ortakları arasına bu yıl İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) de katıldı. Bornova Belediyesi’nin İzmir’e kazandırdığı Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenen toplantıda bir araya gelen kurumların temsilcileri işbirliği protokolünü imzaladı.

‘Girişim Kampüsü’nde 4.dönem: İESOB da ağa katıldı


LİYAKAT (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği) ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü liderliğinde üç yıl önce başlatılan girişimcilik proje yarışması “Girişim Kampüsü” geçtiğimiz yıl Bornova Belediyesi’nin de proje ortağı olarak katılmasıyla daha da güçlenmişti. Girişim Kampüsü’nün ortakları arasına bu yıl İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) de katıldı. Bornova Belediyesi’nin İzmir’e kazandırdığı Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenen toplantıda bir araya gelen kurumların temsilcileri işbirliği protokolünü imzaladı.



Yeşilova Höyüğü’nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtılan ‘Girişim Kampüsü 4’ Projesi’nin sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi ‘girişimcilik son yıllarda tüm dünyada hissedilen küresel krizlerin de etkisiyle başta ekonominin yeniden canlandırılması sonrasında gerek yatırımların gerekse toplumsal refahın arttırılması açısından giderek daha çok önem kazanmaktadır. İşsizliğin önüne geçmek doğru politikaları uygulamaktan geçiyor. Bu politikaları uygularken atılması gereken gerekli adınlardan biri de girişimciliği teşvik etmek ve önündeki bürokratik ve ekonomik engelleri kaldırarak girişimcinin iş ve istihdam yaratma potansiyelini daha çok ortaya çıkarmaktır. LİYAKAT Derneği olarak biz, bu misyonu yükleniyor ve  amacımız doğrultusunda girişimcilik projeleri yapıyoruz. Sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan “GİRİŞİM KAMPÜSÜ” projesi, 2012 yılında inovatif fikirleri olan kişileri bulmak ve ülkemize yeni girişimciler kazandırmak amacı ile ortaya çıktı. Projemizin amacı genç beyinlere ve yeni fikirlere destek olmak. Bu amaç doğrultusunda ilk iki yılında Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile yürüttüğümüz projemize geçen sene Bornova Belediyesi, bu sene ise İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İzmir Kalkınma Ajansı da dahil olarak bizleri onurlandırdı” dedi.
 
Bu yıl proje ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ‘akıl, bilim ve hukukun ışığında üyelerine yol göstermek, değişen sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel koşullar ile teknolojik gelişmelere uyum sağlamalarına destek vermek amacı ile varlığımızı sürdürmekteyiz. Üyelerimize verdiğimiz hizmetlerin yanı sıra toplumun tüm kesimlerinin, böylelikle de ülkenin gelişmesi adına gerçekleştirilen bu tür faaliyetlerde her fırsatta yer almaya çalışmaktayız. Bu yılki ayağında yer almaktan memnuniyet duyduğumuz Girişim Kampüsü projesinin sosyal, akademik, yerel yönetim, meslek kuruluşu ve kamu ayağının olması, bu ortaklık doğrultusunda ne denli önemli bir oluşum olduğunu göstermektedir. Girişimciliği teoride ve pratikte bizzat yaşayan esnaf sanatkar teşkilatı da, yeni fikirlerin ortaya koyulduğu, gençlerin ve kadınların iş dünyasında daha fazla varolabilmelerinin önünün açıldığı bu projeye katkı koymaktan mutluluk duymaktadır. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
 
Girişimci olmak isteyenler için fırsat
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde girişimciliği desteklemek için biraraya gelen insanları ağırlamamtan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Girişimcilik Kampüsü’nün her kesimden insanın yanısıra özellikle gençler ve kadınlar için büyük önem taşıdığına inandığını dile getiren Başkan Atila, “Girişimcilik Kampüsü her sene artarak devam eden sürdürülebilir bir proje. Girişimcilik noktasında adım atan insanlar için çok güzel bir fırsat, hayallerini gerçekleştirmeleri için bir umut olacağına inanıyoruz” dedi. Bornova Belediyesi olarak ortaya koydukları bütün projelerde örnek olmayı hedef edindiklerini söyleyen Başkan Atila, “Projelerimizi hayata geçirirken paydaşlarımızın katkılarına da çok önem veriyoruz. Üniversite öğrencilerimiz için başlattığımız Dost Kart ve Dost Market projelerimiz büyük başarı gösterdi. Bunları üniversitelerimiz ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türk Kızılay gibi kurumlarla yaptık. Birlikte iyilikleri çoğaltmaya, olumsuzlukları azaltmaya çalışıyoruz. Özellikle kadınlarımıza yönelik istihdam garantili kurslar veriyoruz. Belediyecilik anlayışımız gereği önce insan diyoruz. Bizim en çok mutlu olduğumuz yatırımlar insana ve geleceğe yapılan yatırımlar. Girişimcilik Kampüsü projesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha çok paydaşın bu projeye eklenmesini temenni ediyorum” dedi.
 
Gençlerin mezun olduktan sonra yıkıcı ve küreselleşmenin etkisiyle sınırları olmayan bir rekabetin içinde olduklarını belirten Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken “Bu noktada üniversiteler sadece akademik eğitim verilen kurumlar olmaktan öte girişimciliği, inovatif düşünceyi, yaratıcılığı besleyen kurumlara dönüşmek zorunda kalmaktadır. Yaratılmaya çalışılan girişimcilik ve inovasyon ekosistemi içerisinde bizlerin rolü artık çok daha belirleyici ve önemli hale gelmiştir. Bu düşünceden hareketle, gençlerin girişimci ruhlarını açığa çıkarmaya, onlara cesaret vermeye ve kendilerini ifade edecekleri yepyeni alanlar sunmaya çalışıyoruz. İzmir’deki ilk kapsamlı girişimcilik yarışması olan “Girişim Kampüsü” Projesi ise bu katkının güçlendirilmesinde kanımızca öncülük eden unsurlardan biridir. Girişim Kampüsü projesinin, gelecek yıllarda da etki alanının genişleyerek devam ettirilmesi ve tüm Türkiye’ye yaygınlaştırması temel arzumuzdur.’
 
İzmir’li girişimci kimliği ile basın toplantısına katılan Siren Ertan’ın İzmir’den yayılan bu projenin önemini vurlayan konuşmasından sonra protokolün imzalanması ile sona eren basın toplantısı sonrasında Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi gezildi.
 
GİRİŞİMCİLİK İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ
LİYAKAT Derneği, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, Bornova Belediyesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ortaklıyla gerçekleşecek olan “Girişim Kampüsü 4” projesinde imzalanan protokol ile girişimcilik adına büyük bir adım atıldı.
 
GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNE BÜYÜK KATKI
Girişim Kampüsü Projesiyle, başta İzmir olmak üzere ülkemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasına, sürdürülebilir bir Girişimcilik Ekosistemi oluşturulmasına ve bu doğrultuda yeni iş alanları yaratılarak işsizliğin azaltılmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.


Yaratıcı Girişimci Adayları Mentor ve Melek Yatırımcılar ile Bir Arada
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen eğitim programında adaylar girişimcilik ile ilgili akademik eğitimlere katılacaklardır. Girişimci adaylarının iş fikirleri bu eğitimlerden sonra iş yaşamında önemli konumlara sahip kişiler, bu aşamalardan geçmiş girişimciler ve yeni iş fikirlerine yatırım yapan melek yatırımcılardan oluşan bir jüri heyeti tarafından değerlendirilecektir. Bu elemeyi geçen adaylar, iş hayatından gelen kişilerden de eğitimler alacaklardır. Girişim kampüsünün final aşamasında kalan girişimci adayları kendi alanlarında uzman kişilerden oluşan mentorlar ile birebir çalışma olanağı bulacaklardır.
 
Ödüllü Girişim Kampüsü Proje Başvuruları Başlıyor
Girişim Kampüsü Projesi’ne 18 yaşını doldurmuş, daha önce hiç bir yarışmada ödül almamış iş fikirlerinin yer aldığı proje başvuruları 22 Ocak 2016 tarihine kadar www.girisimkampusu.com adresinden gerçekleştirilebilecek.

Her yıl girişimcilik projesini hayata geçirmek isteyen yüzlerce adayın başvurduğu Girişim Kampüsü projesi; Jüri değerlendirmesi sonucunda bu yıl da ilk üç dereceye giren iş fikrine ve bir sosyal girişimcilik projesine toplam 15.000 TL para ödülü verecek.

 
Erkek şiddetine karşı kısa film: Oldu, oluyor, olmasın!
 
Travel Turkey’de Ege modeli: İki ülke bir seyahat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu’ndan 2 saatte Anadolu turu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 55 il ve belediyenin ...
Karşıyaka ‘Enerji Kentleri Ağı’na katıldı
Alternatif enerji kaynaklarını destekleyen ve yaygınlaştırmak için projeler ...
Küçük Menderes'in ilk kadın kaymakamı iş başı yaptı
Beydağ Kaymakamlığı’na atarak Küçük Menderes Havzası’nın ve Beydağ’ın ...
 
Türkiye'nin kadın muhtarları Urla'da buluşacak
Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek ...
Büyükşehir önünde ‘yetki’ isyanı: Sendikadan 22 talep!
Tüm Bel-Sen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Tüm Bel-Sen’in yetkili olduğu ...
Karşıyaka'nın Filizleri'ne büyük onur
Karşıyaka Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan “Karşıyaka’nın Filizleri ...
 
Metro seferlerine AÖF sınavı ayarı!
İzmir Metro A.Ş, Açık Öğretim Fakültesi Sınavı sebebiyle 13 Aralık Pazar ...
Kadim şehrin izleri bu stantta
Konak Belediyesi’nin bu yıl 9’uncusu düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’nda ...
Buca Travel Turkey'e renk kattı!
Türkiye’nin önemli turizm organizasyonu Travel Turkey İzmir Fuarı, 9’uncu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva