HABERLER>GÜNCEL
17 Mayıs 2011 Salı - 12:27

Kocaoğlu EXPO mektubunu götürmeyi reddetti

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı başvurusu için Paris'e adaylık mektubunu götürmeyi kabul etmedi.

Kocaoğlu EXPO mektubunu götürmeyi reddetti

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik polis baskını ve tutuklamalarla son bulan operasyon Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu olduğu kadar EXPO 2020 adaylığını da etkilemeye başladı. İzmir'in adaylığına dönük bakanlar kurulu kararından sonra adaylık başvuru mektubunu EXPO'yu düzenleyen BİE'nin Paris'teki merkezine götürmesi beklenen Başkan Kocaoğlu, sürpriz bir karar vererek mektubu bizzat götürmeyi kabul etmedi.  Mektubu İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Büyükelçi götürürken Kocaoğlu'nun mektubu götürmeme gerekçesi Belediye'ye yapılan son polis operasyonu olarak gösterildi. 

Kocaoğlu: Tek güvencemiz bağımsız yargı...haberi için tıklayın

40 YILLIK ARKADAŞLARI TUTUKLANDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yöndeki sorulara operasyonu gerekçe gösterirken, 'Bir süre daha İzmir'den ayrılmama kararı aldım' demekle yetindi. Büyükşehir bürokrasisini kilitleyen, bürokratları çalışamaz hale getiren, başta Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ve Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekertem olmak üzere Başkan Kocaoğlu'nun 40 yıllık arkadaşlarının tutuklandığı operasyon EXPO sürecini de etkiledi. Büyükşehir yetkilileri mektubun belediye başkanı tarafından götürülmesinin zorunluluk olmadığını, Başkan Kocaoğlu'nun kentten ayrılmama kararı aldığı için Paris'e gitmediğini söyledi. Hükümet ve yerel yönetim işbirliği ile düzenlenen dünyanın en büyük fuarı EXPO'nun yerel yönetim ayağında oluşan operasyon çatlağının süreci etkilemesinden endişe ediliyor. 

HEM OPERASYONA HEM DE CEZAEVİ KOŞULLARINA İSYAN!
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik polis baskınından sonra operasyona çok sert tepki göstererek, 'Onları bırakın beni alın' diyen Kocaoğlu'nun Bergama'daki cezaevinde tutulan Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Daire Başkanı Serpil Keskin'i önceki gün ziyarete gittiği, tutuklu bulunan personelinin cezaevi koşullarının çok kötü olması, 6 kişilik koğuşlarda 13 kişinin kalması yüzünden de demoralize olduğu, tutuklama kararına dün yapılan itirazın reddedilmesinden sonra karara tepki gösterdiği belirtiliyor. EXPO sürecine yönelik önemli bir adım kabul edilen başvuru mektubunu götürmeyerek hem operasyona hem de personelinin cezaevi koşullarına olan tepkisini ortaya koyduğu konuşuluyor.

HALEN 17 KİŞİ TUTUKLU YARGILANIYOR
Operasyon sonrası 44 kişi gözaltına alınırken 24'ü savcılık 3'ü de mahkeme tarafından serbest bırakıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Eski Başkanı Mehmet Hulusi Gülşen, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten, Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagehan Genç, organizatör Ata Karataş, Hakan Say, Ömer Devrim Ergin, Harun Aslan, Mustafa Çakar, Candan Genceroğlu, firma yetkilisi Erden Erdener, organizatör Alaattin Eraslan, Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Erdoğan Uyan ve Büyükşehir Protokol Müdür Vekili Zeki Karatay “usulsüz evrak düzenleme”, “devleti zarar uğratma” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamalarıyla tutuklandı. Tutuklular Bergama, Buca ve Kırıklar F Tipi Cezaevi'nde tutuluyor.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan ortakli 18 Mayıs 2011 Çarşamba 04:53

Başkan gun geçtikçe gozumuzde eriyosun sana oy verdigime pisman oldugum kadar hicbir seye pisman olmadim izmire ya pa ma diğin işlerle gonlumuzde taht kurdun !!! İzmirde etrafindakiler belediyeyi halki soyup sogana cevirdi seni gunden gune perisan etti rezil etti sen hala onlar icerde diye kustum oynamiyorum diyosun aslinda sevinmelisin cunku seni bu hale getirenler o içerdekiler bu bir anlasan baskan ama zor chp yerelde izmir b.sehir belwsiyeaini kaybettiginde anlicaksin ama is isten gecmis olacak..

Yorumu oyla      13      6  
Vefa 17 Mayıs 2011 Salı 19:34

Başkanın ne kadar sözüne güvenilir, ipiyle kuyuya inilir bir kişi olduğunu bu operasyonda ortaya koyduğu tavır bir daha gözler önüne serdi. Mektubun verilmesi bir formalite işi. Ama beleş seyahati sevenler için kaçırılmaz bir fırsat. Büyükşehir Belediyesini çalışmaz hale getirmeyi hedefleyen, başkanın en güvendiği çalışma arkadaşlarını devre dışı bırakan bu operasyona tavır alması, iyi gününde kötü gününde yanında olan çalışma arkadaşlarını yalnız bırakmamsı alkışlanacak bir olaydır. İzleyin bakalım gidenler, mektubu takdim ettikten sonra ne yapacaklar, sizin bizim paramızla Paris’i gezip tozup alış veriş yapacaklardır. Başkanı bu omurgalı ve vefalı davranışından dolay tekrar kutluyorum. Tabii VEFAYI İSTANBULDA BİR SEMT OLARAK BİLENLERİN bu onurlu duruşu anlamalarını bekleyemeyiz.

Yorumu oyla      12      8  
murat 17 Mayıs 2011 Salı 15:37

BİR KONUDA TARAFSIZ OLARAK HERKESİN KONUYA BAKMASINI DİLERDİM AMA MALESEF İZMİR DENİNCE AKLA O PARTİ BU PARTİ DEĞİL SADECE İZMİR VE İZMİRDE YAŞAM AKLA GELMELİ İZMİR ÜÇÜNCÜ BÜYÜK ŞEHİRDİ TÜRKİYEDE MALESEF BU VASFINI ŞUAN KAYBETTİ. KİM NEDERSE DESİN EXPO 2020 EN AZINDAN İZMİRİ OLSUN OLMASIN AZDA OLSA AYA KALDIRABİLECEK BİR PROJE GEÇTİĞİMİZ YIL KAYBETTİĞİMİZDE NASIL HERKEZ ÜZÜLMÜŞTÜ. LÜTFEN ARKADAŞLAR EN ÇOKTA CHP Lİ ARKADAŞLAR BİR ŞEYLER YAPARKEN YADA YAPILIRKEN İLLEDE HER ŞEYDE SİZLERİNDE BULUNMASI GEREKİYORSA PROJELERİNİZLE VEDE SAĞ DUYULARINIZLA OLAYLARA YAKLAŞIN HER YERDE ZITLIK VE TARTIŞMA KONUSU YARATMAYIN İZMİR HEPİMİZİN ATATÜRK DÜŞMANI İZMİRDEN DENİZE DÖKMÜŞ.! DİKKAT EDİN İZMİRLİLERDE BİR GÜN KORDONDAN SİZLERİ SANDIĞA GÖMMESİN.....

Yorumu oyla      16      9  
izmirli 17 Mayıs 2011 Salı 14:55

gerçek bir izmir li başkan bunu yapmaz her zaman savunmuşumdur...başka bir ilin insanı olupta nasıl olursa izmir in büyükşehir başkanı olur diye..ama oldu...işte bu zamanlarda belli oluyor farkları...işte şimdi izmir için canını versin aziz başkan da göreyim...şu an tek düşünce arkadaşları çıksın...şu başkanlık dönemi bitsin...izmir ne hali varsa görsün...işte bu insanlar izmir e nankörlük eden insanlar...seni sen yapan izmir dir aziz başkan bunu unutma...

Yorumu oyla      17      11  
Delikanlı Adammış 17 Mayıs 2011 Salı 14:45

Yahu bayanlar baylar Siz bu expo denen şeyin ya da uygulamanın bir anda İzmir'i cennete döndüreceğini falan mı sanıyorsunuz Allahaşkına. Başkan delikanlıca, erkekçe tavır almış, Ben CHP li değilim ama şu tavrı çok seviyeli. Tebrik ederim. Expo diye yırtınanlara tavsiyem cezaevinde ki şartları ve tasmalı köpek gibi tutulmayı bilin ve sevdiğinizi o halde tasavvur edin de ondan sonra suçlayın Başkanı. Başkan adamsın adam , elin öpülür şerefsizim. Saygılarımla. Aday ol oyum helal olsun Sana...

Yorumu oyla      19      10  
CEM ŞEKER 17 Mayıs 2011 Salı 14:42

Yok böyle bir sorumsuzluk. "Küstüm oynamıyorum." tavrını artık bırak Aziz KOCAOĞLU! Senin bu iş bilmez tavırların yüzünden İzmir deki birçok proje eksik ve geciktirerek cezasını bizlere çektirdin. Belediyede ki yolsuzluk seçim gündeminden çok önce ortaya çıkmıştı, ilk harcadığın ortaya çıkaran kişiydi. Olay yargı da ve kimse olayı sulandırmasın! Yeter artık cezasını bize çektirme ve istifa et!!!!

Yorumu oyla      17      9  
CUMHUR İYETOĞLU 17 Mayıs 2011 Salı 14:06

Tutuklamalar tamamen siyasi olduğu için hukuken hiç birşey yapılamıyor.ne yapsaydı başkan hiç birşey olmamış gibi hareket mi etseydi kendisine göre tepkisini koyuyor. her zaman arkandayız AZİZ BAŞKAN.

Yorumu oyla      20      13  
Ahmet Çiğdem 17 Mayıs 2011 Salı 13:55

Bu nedir şimdi ya... Şehrin kaderinden geleceğinden sorumlu insanlar liseli ergen tavrıyla mı karar alırlar. “Küstüm topumu alıp gidiyorum” Final maçıymış bütün takım arkadaşların bu günü beklemişler. Hiç önemi yok.. Sen bana şişko dediler diye küs. Böyle idarecilik olur mu? Aziz başkanın işi CHP oy alsın diye argüman üretmek değil. Bütün İzmirlilerin belediye başkanı olarak kamu görevini yerine getirmeli ve İzmir’in başkanı olarak mektubu Paris’e götürmeliydi. Yazık güzel İzmir’e.

Yorumu oyla      22      12  
DEMİR 17 Mayıs 2011 Salı 13:45

İÇTE AZİZ İÇTE BAŞKAN İKİ ÜÇ GÜN ÖNCE GURULU OLDUĞUNDAN BAHSEDEN AZİZ BAŞKAN YİNE YAPTI YAPACAGINI BAŞKANIN YAPTIĞINI ÇOCUKLAR YAPMAZ BU ZAMANDA SENİN KIRK YILLIK ARKADAŞLARIN TUTUKLU OLABİLİR. BİZİM İZMİRİN ÖNÜMÜZDEKİ KIRK YILINI YOK ETMEYE HİÇMİ HİÇ HAKKIN YOK O ZAMAN ARKADAŞLARI TUTUKLANDI DİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN DA İSTİFA ETSİNDE EN AZINDAN GERÇEK İZMİRLİ VEDE EN AZINDAN İZMİR İÇİN BİRŞEYLER YAPMAK İSTEYEN İNSANLARIN ÖNÜNÜ AÇAR KENDİSİ VEDE HİÇBİR İŞE YARAMAYAN BÜROKRATLARI. ATAM SEN RAHAT UYU SENİN RUHUNU TAŞIYAN BİR İNSAN ELBETTE BU CHP'NİN BAŞINA GELECEK.....

Yorumu oyla      21      13  
17 Mayıs 2011 Salı 13:41

izmir önemli değil tabi ki.başkan ve adamları çok öenmli. koca bir belediyenin çöküşü ve çaresiz bakakalan bizler.izmirim yazık sana....

Yorumu oyla      24      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversiteliler Urla'da deniz temizliği yaptı
Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri ''Sosyal Sorumluluk ...
Kamyonette aslan var!
İnegöl-Bozüyük karayolunda yapılan trafik kontrolünde kamyonetin kasasında aslan bulundu.
ÖSYM’de fatura personele çıktı
ÖSYM'nin teşkilat yasasının çıkmasının ardından ÖSYM'deki kadroları YÖK'e ...
 
Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması ödülleri verildi
Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması’nda ...
Kocaoğlu’ndan Bergama’ya ikinci ziyaret
Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir operasyonu sonucu tutuklanan 17 kişi’den üç ...
Kadın sürücüye taksici dayağı
Şişli'nin en işlek caddelerinden birinde, taksi şoförü, trafikte tartıştığı ...
 
Gürültüye kızıp kalabalığa ateş açtı: 6 yaralı
İzmir'in Torbalı ilçesinde sokakta yapılan nişan töreninde gürültüden ...
Yıldırım: Yasak değil iletişim kazası
Eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 22 Ağustos’ta yürürlüğe girecek filtre ...
Silivri’den ses var: Mehmet Haberal ile bir saat
Atilla Sertel, Silivri'den ses var yazı dizisinde Prof Dr. Mehmet Haberal'ı yazdı...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva