HABERLER>POLİTİKA
23 Temmuz 2024 Salı - 20:15

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de mesaj seli: Erdoğan'ın elini sıkmam, yüzüne bakmam!

BAMAD tarafından düzenlenen Basın Özgürlüğü Buluşması'nda konuşan CHP önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak "Bayramlarda, törenlerde, Anıtkabir’de elini sıkmam, yüzüne bakmam. Siz susmayın diye elini sıkmıyorum. Halkımıza sürtük, çapulcu dediği için elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum. Vatandaşlığımızı üç kuruşa sattığı için elini sıkmıyorum. Hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için elini sıkmıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan İzmir de mesaj seli: Erdoğan ın elini sıkmam, yüzüne bakmam!

EGEDESONSÖZ - CHP geçmiş dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönem başkanı Tunç Soyer Bamad tarafından düzenlenen Basın Özgürlüğü Buluşması etkinliğine katıldı.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Çiğli Belediyesi Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Narlıdere Belediyesi Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Ali Engin,geçmiş dönem İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, CHP Geçmiş Dönem Milletvekili ve İl Başkanı Tacettin Bayır, Urla Belediyesi Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Bülent Baratalı, Çeşme Belediyesi Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Ekrem Oran, Konak Belediyesi Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediyesi Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Beydağ Belediyesi Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Bayraklı Belediyesi Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Geçmiş Dönem PM Üyesi Devrim Barış Çelik katıldı.

KILIÇDAROĞLU: RAHMETLE ANIYORUM
CHP Geçmiş Dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine basın özgürlüğü ile başlarken, “Hayatını gazetecilik ile kanan ve mücadele eden rahmetli gazetecilerimizi rahmetle anıyorum. Bu toplantıda yaptığım konuşmayı onurlu gazetecilere, kalemini satmayan gazetecilere armağan ediyorum Zor önemden geçiyoruz. Zor dönemde kalemini satmamak gibi onurlu görevi üstlenen gazeteciler başımızın üstündedir.Türkiye’de demokrasi var mı?B unu üstünde düşünmek zorundayız. Olmadığını biliyoruz. Ancak yaşadığımız tablo düşüncelerimizi özgürce ifade edebileceğimiz tablo değil. Elinde kalemi olan gazeteci yazarken yarın hapse girer miyim diye düşünüyor. Demokrasi konusunda sınıfta kalmış bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız. Tek adam rejimi Türkiye için felaket olan bir rejimdir. Tek adam rejiminde yargı, TBMM olmaz" dedi.

HER BİRİMİZ DİKKATLİ VE DUYARLI OLMALI
Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:
“Bir anayasamız var Ve bir de anayasa mahkememiz var. Anayasa mahkemesinin kararları bağlayıcıdır. Herkesi bağlar diyor. Kim söylüyor? Anayasa söylüyor. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasası uygulanıyor. Bir anayasamız var. Şeklen bir anayasa mahkememiz var ama verdiği kararı uygulamayan alt mahkemeler var. Çünkü onlar gücü saraydan alıyor yani tek adamdan alıyorlar. Hükmü oradan aldıkları için de verdiği kararların da mükafatını bekliyorlar. Bu kararı uygulamadık o zaman şimdi Yargıtay üyeliğini atanacağım. Bu kararı uygulamadık. O zaman üst mahkemeye atanacağım. Yeter ki sen benim taleplerimi yerine getir diyorlar. Dolayısıyla bu tablo kaldıracağımız bir tablo değildir. Bu tablo konusunda her birimizin ama her birimizin dikkatli ve duyarlı olması lazım.”

HERKES DÜŞÜNCELERİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLMELİ
“Kurbağayı kazana koyarlar. Ateşi yakarlar,  bir suya attığınızda kurbağa kazanın dışına sıçrar. Ama ufak ufak yapar yani ağır ağır yakar ateşi sonra zıplayamaz ve ölür hayatını kaybeder. Bugün yaşandığınız gerçek bu operasyon. Artık öyle ki anayasa mahkemesi kararını uygulanmadığı zaman ve aynı alan içerisinde var. Ne sivil toplum örgütlerinden bir ses çıkıyor. Ne medyadan güçlü bir ses çıkıyor. Ne sendikalardan bir ses çıkıyor.  Hiç kimse siyasi görüşü nedeniyle tutuklanamaz hapse atılamaz. Demokrasinin temel kuralıdır. Nereye giderse gitsin. Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil. Herkes saraydaki gibi düşünmek zorunda değil. Herkes özgürce düşünmek ve düşüncelerini özgürce ifade etmek durumundadır. O zaman bunu ülkede demokrasinin varlığından söz edebilirsiniz. “

NAMUS NEYİ İFADE EDİYOR?
“Yürütme organı güçler ayrılığı diyoruz... Yargı yasama, yürütme diye bir temel organ var. Gelişmiş demokrasilerde dördüncü gücü medyadır. Şimdi yürütme organının başı Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanın bir yemini var. Şöyle diyor; Atatürk ilke ve inkılaplarından bağlı kalacağım. Şimdi bizi dinleyen veya bu salonda olan vatandaşlara, bu arkadaşlarıma sormak istiyorum. Erdoğan, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir ilişkidir, değil midir? Ben de biliyorum bağlı olmadığını. Gidip de parlamentoda ben Atatürk ilke ve deyimlerine bağlı kalacağım. Namusum ve şerefim üzerine ant içerim diyen bir kişi ant içtiğin metne sadık kalmaksa yapmıyor demektir. Halkını kandırıyor demektir. Görevinin tarafsızlıkla yerine getireceğime namusum ve şerefim üzerine ant içerim diyorum. Erdoğan'ın parasızlık da görevini yapacağına hiç kimse inanmıyor. Zaten böyle bir gerçek de yok. Bir partinin genel başkanı tarafsızlıkla görev yapar mı? Yapmaz. Bir cumhurbaşkanı namusu ve şerefi üzerine yemin edip gereğini yapmazsa şu soru hep açıkta; Namus kavramı neyi ifade ediyor? Namusu ve şerefi ayaklar altına alan bir kişi namus ve şeref kavramı üzerine yola çıkartıyor. Demokrasinin geldiği noktayı sizlere aktarmak isterim.”  

ÜLKE SORUNUNU DİLLENDİRDİĞİNİ DUYDUNUZ MU?
“Türkiye darbe hukukundan arındırılmak zorundadır. Bir daha söylüyorum. Darbeler döneminde çıkmış yasaların demokratikleşme çerçevesini çizmemiz gerekiyor. 20 Temmuz sonrası çıkan yasaların mutlaka ama mutlaka demokratik çerçevede alınıp sorgulanması gerekir. Siyasi ahlak sözü mutlaka çıkmalıdır. Ahlak dersi veriyorlar değil mi herkese? Milletvekillerine bakıyorsunuz büyük bir kısmına. İktidar milletvekilleri ihale takipçiliği yapıyorlar. Milletin hakkını hukukunu savunmuyorlar. Çünkü çıkardıkları yasalardan haberleri yok. Talimata göre el kaldırıyorlar. Milletvekilinin milletin sorunlarını dile getirmemesi milletvekilinin görevini yapmaması demektir. Siz hiç bir AK Partili bir milletvekilinin meclis kürsüsüne çıkıp Türkiye'nin sorunlarını dinlendirdiğini duydunuz mu?”

DEVLET SİYASET ÜZERİNE İNŞA EDİLİYOR
“Liyakat nedir? Devlet, liyakat üzerine inşa edilir. Örneğin devlet memuru olacaksınız. KPSS’ye gireceksiniz, sınavı başaracaksınız. Sonra aday memur olarak atanıyorsunuz. Bir süre sonra asaletinizi onaylanıyor ve ondan sonra siz memur oluyorsunuz. Devletin en düşük kademesiyse şef olmak için belli bir süre memuriyetle hayatınızı geçirmeniz gerekiyor. Ondan sonra gidiyorsunuz ve şef oluyorsunuz. Milletvekili olmak veya bakan olmak için iki şeye ihtiyaç var. Savcılıktan iyi hal çıktısı ve ilkokul diploması. O kadar! Devletteki liyakat kavramıyla parlamentodaki milletvekillerini kıyaslamanız açısından bu örneği verdim. Devlet siyaset üzerine inşa ediliyor. Bir daha söylüyorum; devlette liyakat yok!”

İZMİR’DEN SARAYA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM
“Ben boşuna 5’li çeteler demiyorum. Buradan çağrı yapalım. Saraya İzmir’den çağrı yapalım. 5’li çete bu ülke ne kadar vergi ödedi? Asgari ücretlinin vergisi belli. Esnafın belli. Peki burada bunu ben öğrenmek isterim. Siz ne öğrenmek istersiniz? Onlar özel koruma altında.  Bu nedenle biz vergi konseyi kurulmak zorundadır. Vergi konseyi işçilerden, işverenlerden ve kamudan oluşan bir vergi konseyi. Vergi konseyi her yıl bir rapor düzenlemeli, halktan toplanan vergilerin nerelere harcandığını kamuoyuna açıklamalı.”



YÜZÜNE BAKMAYACAĞIM 
“Bayramlarda, törenlerde, Anıtkabir’de elini sıkmam, yüzüne bakmam. Siz susmayın diye elini sıkmıyorum. Halkımıza sürtük, çapulcu dediği için elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum. Vatandaşlığımızı üç kuruşa sattığı için elini sıkmıyorum. Hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için elini sıkmıyorum. Bana hakaret ettiği için değil linçlere suikastlere uğradığı için değil, saldırılara uğradığım için değil gazeteciler, öğrenciler, akademisyenlerin hakkını hukukunu savunmak için onun elin sıkmadım. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırıp vatan toprağını terk ettiği için elini sıkmıyorum. Ülkeyi bir sığınmacı deposuna dönüştürdüğü için elini sıktığım zaman yüzüne bakmıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sahte videolar hazırladığı için yüzüne bakmayacağım, elini sıkmayacağım. Sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz.” 

BASIN SUSARSA...
"Medyanın zor dönemlerden geçtiğini sıkıntılar yaşadığını biliyorum. Kalemini satmayan gazetecinin nasıl zorluklarla yazı yazdığını biliyorum. Öbür taraftan kendisine gazetecilik süsü verip nizamın propagandasını yapanlar var, biz onlara gazeteci demiyoruz. Eğer medya susarsa Anadolu’nın köy okulunda parmak kaldıran kız öğrenci susar, medya susarsa parmağını makineye kaptıran işçi, zorla evlendirilen genç kızlar, çocuklar susar. Medya susarsa, kurutma makinesini çocukların odasına üşümesin diye koyup yan odada kendini asan anneler susar. Basınımız susarsa, ‘Ben dilenci değilim’ diyen kanser hastası Dilek Özçelik susar. Yoksul, ayakkabısı, elbisesi olmayan evlatlarımız, geçinemeyen emekli susar. Medya susarsa, Emine Şenyaşar, Saniye Ateş, Ayşe Ateş, Emine Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan susar. Medya susarsa SMA anneler, Diyarbakır anneleri, LÖSEV anneleri susar. Her türlü baskıya, tehdide, davaya, hapishanelere ve ölümlere bile halkı için korkmadan yürüyen gazetecilerimiz: Sizler susarsa halk susar, hak susar. Peki onlar sustuğunda kim konuşur? Hırsızlar, asızlar, millet ve vatan düşmanları, sapıklar, katiller konuşur… Özetle herkes bilsin, ne yaparlarsa yapsınlar asla ve asla susmayacağız."

SOYER: VİCDAN, CESARET VE VİZYON GEREKLİ
Toplantıda özgür basın için yaptıklarını belirten ve sonrasında dikkat çekici açıklamalarda bulunan Tunç Soyer şu ifadeleri kullandı;

“Anlattığım bu çalışmaların hiçbiri yasalara aykırı değildir. Ancak biz yerel yönetimle sorunu henüz söz konusu olmadığı için, yaptığımız çalışmaların dayanabileceğini yasal dayanakta yoktur. Buna rağmen bu çalışmalar gerçekleştirilebilmiştir. Kısacası dayanağımız kamu vicdanından, anayasal haklardan ve demokrasinin değerlerinde bulunan bütün uygulamalar ve daha fazlası Türkiye'nin her yerinde hayata geçirilmelidir. Bunlar sosyal demokrat temsilciliğinin yani yönetime halkın katılmasının önünü açacak ve bunun mümkün olabilmesi için yerel basını güçlendirecek hamlelerdir. Ve hiç kimse bunların önünü kesemez. Yeter ki kararlılık ve o demokrat irade olsun. Hiçbir zaman hiç kimseye ben size destek veriyorum beni eleştirmeyin demedim. Kamu adına mali gücü hiçbir zaman hiçbir silah olarak kullanmadım. Desteğimizle yayınlanan gazetelerde çok ağır eleştiriler de oldu, asla müdahale etmiyoruz. Devam ederseniz ilanınızı keseriz demedik. O gün yaptıklarımızın değerini anlamayanlar zamanı geldiğinde ne yaptığımızı, ne yapmaya gayret ettiğimizi mutlaka anlayacaklardır. Genelde basın özgürlüğü teminatı ve sürdürülebilirliğinin güvencesi demokratik bir vizyonla yapılacak olan yerel yönetim reformudur. Ancak hiç kuşkusuz o reform olana kadar yapılacaklar vardır. Ve bunun için biraz vizyon, biraz cesaret, biraz da vicdan yeterlidir” dedi.

 
Borsa günü düşüşle tamamladı
 
Başkan Yiğit'ten Lider'e ziyaret
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Temmuz 2024 Çarşamba 13:39

Gandi gundi daha yok türbedar torunu bilmem ne bu sıfatların hiç biri tutmadı. Tutanları ise burada söylemeye terbiyem müsaade etmez.

Yorumu oyla      1      0  
24 Temmuz 2024 Çarşamba 12:16

Amerika ya tost yemeye gitmiştin değil mi?

Yorumu oyla      2      0  
Asım ŞAİR 24 Temmuz 2024 Çarşamba 10:08

Sayın Genel Başkanım; Artık yeter de noktayı koy. Torunlarınla oyalan - deneyimlerini kitap yaz- roman yaz. Ama bu Partiye hizmet edenleri -Parti emekcilerini eleştirmeyi bırakın lütfen LÜTFEN.Saygılarımla..

Yorumu oyla      1      2  
chpli 24 Temmuz 2024 Çarşamba 09:41

piro ve ekibinden bu millete hayır gelmez. kendileri çalsın kendileri okusun.

Yorumu oyla      1      0  
erdal 24 Temmuz 2024 Çarşamba 09:31

Ya ne biçim ülke olduk be. 13 seçim kaybetmiş, son seçimde kendi aday olmasın diye milyonlar haykırmış reddetmiş gene kaybetmiş, kaybederken de oylarının toplamı yüzde 3 ü bulmayan dört partiye 30 üstü vekil hediye vermiş, ki rüşvete girer; kaybedince istifa edeceğine burdayım demiş utanmadan... yetmemiş kurultayı kaybetmiş... hala çıkmış cart curt.. giy pijamanı otur torun sev, beceremedin işte yepyeni adamlar var destek ol.. bu baykaldan beter...

Yorumu oyla      2      1  
24 Temmuz 2024 Çarşamba 09:21

Kasetle geldin jetonla gittin. Chp böyle bir ortam. Kimin nasıl ve hangi misyon ile geldiği kendilerine şeytanları fısıldar. Şeytanlık alenen belli olunca. Baş iblis yeni görev dağıtımını yapar.

Yorumu oyla      1      0  
Partisiz 24 Temmuz 2024 Çarşamba 09:19

Bu partide kurşun asker gibi savunanlar vardır birde köşe dönücüler sayın milletvekili rumuzlu iki özelliği taşıyor galiba

Yorumu oyla      0      0  
Baran 24 Temmuz 2024 Çarşamba 09:00

Yapma yav? Tayyip Bey de dört gözle seni bekliyordu? Nerede kaldı bu Kemal üç beş muhabbetin belini kırarız diye!

Yorumu oyla      2      2  
CHP Lİ 24 Temmuz 2024 Çarşamba 08:52

Bir git artık ya 13 seçim kaybettin daha ne anlatıyorsun Millet seni istemiyor anla artık

Yorumu oyla      1      1  
İZMİRLİ 24 Temmuz 2024 Çarşamba 08:18

Konuşmaya gelince hepiniz aslan kesiliyorsunuz, icraata gelince tııs ! AKP bu kadar süredir iktidardaysa en büyük sebebi sen ve senin gibi düşünen, CHP'yi Atatürk çizgisinden bilinçli bir şekilde uzaklaştıran yardakçılarındır. Tunç Soyer de hala Başkanlıktan alındığını anlayamamış, ahkam kesiyor, sanki 5 yılda İzmir'e bir faydası dokunmuş gibi. Boşuna söylenmiyor, Türkiye'de iktidar sorunu yok, muhalefet sorunu var diye !

Yorumu oyla      7      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ömer Çelik: Bu bir katliam yasası değil
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, başıboş sokak köpekleri düzenlemesine ilişkin, ...
İzmir’in Ekrem Abi’si son yolculuğuna uğurlandı
CHP İzmir’de 8 dönem il başkanlığı yapan ve dün evinde geçirdiği kaza ...
AK Partili vekilden telefondaki kadına: Sizi de uyutmalı
AK Partili Mehmet Baykan, hayvanların öldürülmesiyle ilgili teklifin görüşüldüğü ...
 
Özel'den 'ötenazi' çıkışı: Kelimeyi çıkarınca çözülmez
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak hayvanları düzenlemesinin Türkiye'nin ...
İYİ Parti'den bir vekil daha istifa etti!
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel, sosyal medya hesabından ...
Bahçeli'den Yunan şarkıcı Vandi'ye tepki: İlkel, istilacı, ahlaksız!
MHP lideri Devlet Bahçeli, Genel Merkez binasında 'sürpriz' basın toplantısında ...
 
Özel'e 'ekonomik kriz' yanıtı: Deli saçması!
Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, ...
Ender ALDANMAZ yazdı... İzmir’de yeniden merkez sağ: Maya tutar mı?
Ender ALDANMAZ yazdı... İzmir’de yeniden merkez sağ: Maya tutar mı?
İYİ Parti'de kopuş sürüyor: Vekil istifa etti!
İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva