HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2024 Salı - 09:43

Karşıyaka'ya kruvaziyer dopingi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm potansiyelini ve gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir iştiraki İZDENİZ A.Ş., MSC Cruise gemilerinin tur operatörü Cisalpina Turizm ile iş birliği yaptı. Bu çerçevede, her pazartesi Alsancak Limanı’na yanaşan kruvaziyer gemilerden inen turistler, İZDENİZ yolcu gemileriyle Karşıyaka İskelesi’ne taşınacak. Turistler kentte yapacakları turların ardından yeniden yine İZDENİZ gemileriyle Alsancak Limanı’na gelecek.  

Karşıyaka ya kruvaziyer dopingi!

İzmir’in turizm kenti kimliğini pekiştirmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda yeni bir iş birliğine imza attı. Büyükşehir’e bağlı İZDENİZ A.Ş., MSC Cruise gemilerinin tur operatörü Cisalpina Turizm ile iş birliği yaptı. Alsancak Limanı’na yanaşan kruvaziyer gemiden inen turistler, İZDENİZ’in Attila İlhan yolcu gemisiyle Karşıyaka’ya götürüldü. Başta Karşıyaka Çarşısı olmak üzere ilçenin turistik bölgelerini gezen turistler, yine İZDENİZ gemisiyle Alsancak Limanı’na geri döndü. Bu şekilde ekim ayı sonuna dek 16 sefer yapılması planlanıyor. İzmir’e gelen tüm turistlerin bu hizmetten faydalanabilmesi için diğer turizm acenteleri ile de görüşmeler devam ediyor.
 
Pazartesi günleri yapılacak
Ekim ayı sonuna dek her pazartesi İzmir Limanı’na yanaşacak MSC Cruise gemilerinin yolcuları, İZDENİZ gemileriyle Karşıyaka İskelesi’ne transfer edilecek. 09.30’da İzmir Limanı’ndan Karşıyaka İskelesi’ne kalkacak İZDENİZ gemisi, saat 14.00’te tekrar Alsancak Limanı’na dönecek.
 
Marım: Hedefimiz, Körfez’i daha yaşanabilir kılmak
İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürü Gökhan Marım, “İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş. olarak deniz turizmini güçlendirmek ve İzmir Körfezi’ndeki hareketliliği artırmak için turizm sektörünün temsilcileri ile İzmir’in geleceği için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Bu görüşmelerin ilk meyvesi, dünyanın önde gelen cruise şirketlerinden MSC ile yaptığımız iş birliği oldu. Kruvaziyer gemilerle şehrimize gelen ve Karşıyaka Çarşısı’nı gezmek isteyen konuklarımızı İzmir Körfezi’nin eşsiz manzarası eşliğinde Karşıyaka İskelesi’ne taşıyoruz. Bunun dışında, mevcut gemilerimizi kullanarak, körfez içi ve dışı deniz ulaşımına yönelik farklı alternatifler üretmeyi de hedefliyoruz. Bu çerçevede tarihi Bergama Vapurumuz ile Kadifekale yüzer tesisimiz de kiralanarak kişi, kurum ve kuruluşların özel etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. İzmir Körfezi’nde ulaşım olanaklarını artırmanın yanı sıra körfezimizi sosyal ve kültürel yaşamın içine daha fazla katmaya yönelik çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.
 
“Burada olmaktan çok memnunum”
Kente gelen turistler de hizmetten memnun olduklarını ifade etti. İspanyol turistlerden Rubio Garcia Estefania, “İlk defa İzmir’e geldim. Şehri çok güzel buldum, çok temiz bir havası var. Burada olmaktan çok memnunum” dedi. Luque Bejarano Miguel de kenti çok beğendiğini ifade ederken, “İzmir beklentimin üzerinde çıktı” diye konuştu.

 
Seferihisar'dan sokak hayvanları yasasına tepki!
 
Feci kazada yaralanmıştı... Liseli Ayyüce'den kahreden haber!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gündem bey 6 Ağustos 2024 Salı 20:38

izmirli isimli yorumcu kardeşim geçen gelen gemilerden birinde sizden kurtulan hollandalı bir çift ile muhabbet etme fırsatı bulduk. İzmire 2. gelişleri ve hiç bir turistin kemeraltına gitmek istemediğini söylüyorlar. hatta eğer otantik bir yer görmek istesek fasa marakeşe giderdik diyorlar. çok doğru bir uygulama . turistleri karşıyakaya götürün ,alsancağa salın. modern türk yaşamını görsünler.

Yorumu oyla      0      0  
tahsin 6 Ağustos 2024 Salı 20:18

yahu konakta nereyi gezecekler konak deniz kenarı çimler çöp içerisinde belediye işçileri her sanah gececi çimcilerin pisliklerini temizlemeye calısıyorlar lakin yetısemıyorlarve kordon köpek kaynıyor. Hatta bir defa rastladım turistler kopeklerı gosterıp guluyorlardı. Konaktakı dolasan kopekler ustelık cok bakımsız olanlar bunları mı gostereceksiniz karsıyakada zaten gezecek ne var kısa bir carsı ve turistlerin hergun defalarca memleketlerinde gorduklerı aynı magazalar yani sonuc sacmalık

Yorumu oyla      0      0  
Kutsal Topraklardan 6 Ağustos 2024 Salı 19:25

İzmirli arkadaş belli ki o tarafın esnafının yıllardır gelen turistler direkt kucağınıza düşüyor ve gereken vakumu yapıyordunuz. Şimdi mama kesilecek diye üzülüyorsun. Yapma bunu hiç hoş düşünce değil

Yorumu oyla      0      0  
İzmirli 6 Ağustos 2024 Salı 11:27

NORMALDE DOĞRU VE GÜZEL BİR ÇALIŞMA GİBİ OLSADA GERÇEKTE YANLIŞLAR VE HATALAR VAR BU GEMİ ALSANCAK LİMANINDAN TURİSTLERİ KARŞIYAKAYA GÖTÜRNCE TURİSTLAERİN İZMİRİN MERKEZİNDE BULUNAN TARİHİ YERLERİ VE KEMERALTINI GEZME SÜRELERİNDEN EN AZ ÜÇ SAATLİK BİR KAYIP YAŞANMIŞ OLUR AYRICA İZMİR KENT İÇİ TRAFİĞİNİ DE SAYACAK OLURSAK TURİSTLERİN İZMİRDE GEÇİRECEKLERİ ZAMAN DARALIYOR. BU UYGULAMA DOĞRU GİBİ GÖZÜKSEDE ÇOK BÜYÜK BİR YANLIŞLA KARŞILAŞMIŞ OLUNACAK. CRUİSE GEMİLERİ İZMİRDE SABAH GİRİŞ YAPTIMI AKŞAM EN GEÇ 18:00 GİBİ LİMANDAN AYRILIYOR. BU HESABA GÖRE EN AZ YARIM GÜN İZMİR MERKEZİ GÖRMEK VEYA GÖREMEMEK TURİSTLER NE KADAR MEMNUN OLUR BU KONUDA TARTIŞMAYA AÇILMALI..C.S.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'dan sokak hayvanları yasasına tepki!
Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) Seferihisar Hayvan ...
İEF'te geri sayım!
Türkiye'nin fuarcılık konusunda lokomotifi olan İzmir Enternasyonal Fuarı, ...
İzmir Su Selçuk’ta
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çatısı altında hizmet veren İzmir Su, ...
 
İzmir'de deniz gezileri yaz boyu devam edecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dezavantajlı mahallelerde yaşayan ...
Balçova Belediyesi'ne hibe ambulans!
Balçova Belediye Meclisi Ağustos ayı oturumu gerçekleşti. Oturumda belediyenin ...
Başkan Çerçioğlu'ndan çocuklara ziyaret!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi ...
 
Başkan Yıldız, mecliste açıkladı: Sasalı imar planları iptal!
Çiğli Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti. ...
Esnaf Odası'na tahsisi iptal edilmişti… Yeni öneri masada!
Konak Belediyesi tarafından Şubat ayında Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ...
Ferahlı Büfe, Selçuk'ta hizmete açıldı
Selçuk Belediyesi, sosyal hayata dokunmaya, dar gelirli vatandaşların ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çiçeklerin açtığı bugün ‘memleket’ bayramıdır!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (2)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva