HABERLER>GÜNCEL
22 Mart 2011 Salı - 14:02

Karşıyaka'ya altın madeni paniği

Karşıyaka'da Yamanlar Dağı eteklerindeki Arapdağı mevkiinde, altın madeni işletmesi için ön hazırlıklar başladı.

Karşıyaka ya altın madeni paniği

İZMİR - DHA'dan Utku Bolulu'nun haberine göre; kent merkezine 5 kilometre, Doğançay Mahallesi ve toplu konutları 1-2 kilometre yakınlıktaki Körfez manzaralı maden sahasında ocağa giden yolun yapılması, ’maden sahası girilmez’ levhaları konulması üzerine, Karşıyakalılar tedirgin oldu.
 
İzmir’de yıllarca konuşulan Bergama Ovacık Altın Madeninden sonra, son yıllarda Menderes’e bağlı Efemçukuru’nda çevrecilerin su havzasında olduğu için karşı çıktığı altın madeni henüz gündemden düşmeden, üçüncü altın madeni Karşıyaka’da ortaya çıktı. Arapdağı mevkiinde altın çıkarma ruhsatını elinde bulunduran Metro Metro Altın İşletmesi , Altıntepe ve Çilektepe’de altın madeni sahasında yol düzenlemesi yaptı. Maden sahası, yol yapımını tesislerin inşaatı öncesi ön hazırlık olarak gören Karşıyakalıların ilgi odağı oldu. İlçelerinde altın olduğunu öğrenince sevinenler olurken, çevreye zararlı altın madeni işletmelerini hatırlayanlar ise tedirgin oldu.
 
YERLEŞİME ÇOK YAKIN
Yamanlar dağı eteklerinde yeralan Karşıyaka’nın Doğançay Mahallesi’ne 2, Sancaktepe köyüne 1 kilometre uzaklıkta maden sahası, toplu konut alanlarına yakınlığıyla dikkat çekti. Bayraklı ilçesi sınırlarında kalan Barış Anıtı’nın karşısındaki Arapdağı olarak bilinen tepede yeralan maden sahasının yakınlarında İzmir Körfezi’ne dökülen Kocadere çayı geçiyor. Maden sahasına en yakın mahalleler arasında Onur Mahallesi, Doğançay Mahallesi, Nafiz Gürman Mahallesi, Doğançay Mahallesi bulunuyor.
 
ALTIN VAR
Şubat ayında maden sahasındaki ilk çalışmalar beton yol yapımıyla başladı. Yol yapımı için şantiye çadırları kuruldu. Telle çevrili sahanın giriş noktalarında 'Maden sahası girilmez’ yazılı tabelalar dikkat çekti. Maden sahasında şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden aldığı ruhsata dayanarak yol çalışmalarına başladığı, ardından da tesislerle ilgili hazırlık yapacağı öne sürüldü. Ak Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk’ün de Yönetim kurulu üyesi olduğu, Başkanlığını Galip Öztürk’ün üstlendiği şirketin İstanbul Teknik Üniversitesi’ne hazırlattığı raporlarda Karşıyaka’daki maden sahalarındaki altın rezervinin 2600 kg olduğunun tespit edildiği de şirketle ilgili kayıtlarda yer aldı.
 
KARŞIYAKA BELEDİYESİ BELGELERİ İSTEDİ
Kent merkezine yakın altın madeni işletmesi hazırlıklarını farkeden Karşıyaka Belediyesi, inceleme başlattı. Firma yetkililerinden altın çıkartma ruhsatı ve gerekli tüm izinleri talep eden Karşıyaka Belediyesi, madenin çevreye verebileceği zarar olup olmadığını da araştıracak.
 
YOLU YAPTIK; TESİSLERİ HENÜZ KURMUYORUZ
Altın arama ruhsatını elinde bulunduran şirketin yetkilisi Hakan Korkmaz ise henüz Karşıyaka’da altın işletmeciliği için herhangi bir tesis kurmak için harekete geçmediklerini söyledi. Korkmaz, şirket adına yaptığı yazılı açıklamada, "İzmir ili Karşıyaka ilçesinde bulunan maden sahamızla ilgili gerekli iznin alındığı daha önce 7 Aralık 2010 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu da duyurulmuştu. Sahada yeraltı tipi (kapalı) madencilik yapılması planlamaktadır. Ancak şu anda herhangi bir tesis inşaatı yapılmamaktadır. Bölgede daha önce madencilik yapılmış olup, herhangi bir farklı uygulama olmaksızın, hali hazırda mevcut olan galerilerde yeraltı tipi madencilik yapılması planlanmaktadır. Ocağa giden ve çok uzun zamandır mevcut olan stabilize yolda, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nden yol izni alınmak suretiyle yol düzenlemesi yapılmıştır" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de fuhuş operasyonu
İzmir'in Konak ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda iki kişi gözaltına alındı.
Afetlerde iletişimi sağlayacaklar
İzmir'de olası doğal afetlerde, taksilerde ve taksi duraklarındaki telsizlerle ...
TÜSİAD'dan yeni anayasa çalışması
TÜSİAD'ın hazırladığı anayasa çalışmasında "Türkiye devleti bir Cumhuriyettir" ...
 
‘Ajans’ islafın eşiğinde
Grev kararı alan TGS'ye bir mektup yazan AA, iflasın eşiğinde olduğunu ...
İzmir'de silahlı saldırı
İzmir'in Buca ilçesinde bir kadın, evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı.
‘İki Abdullah sevdim biri Öcalan'
Eski özel timci Ayhan Çarkın, Güneydoğu’da görev yapıp kendi deyimiyle ...
 
İbo’yu 350 TL’ye vurmuşlar!
Tatlıses’in vurulduğu saldırı aracını kullanan şoför itiraf etti: Bunu ...
Yıldırım iki can aldı
İzmir'in Tire ilçesinde 2 kişi, yağmurdan korunmak için sığındıkları barakada ...
Ege denizinde fırtına uyarısı
İzmir Valiliği Ege Denizinde yaklaşık üç gün sürecek fırtına dolayısıyla uyarıda bulundu.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva