HABERLER>GÜNCEL
22 Mart 2011 Salı - 09:11

İbo’yu 350 TL’ye vurmuşlar!

Tatlıses’in vurulduğu saldırı aracını kullanan şoför itiraf etti: Bunu 500 bin dolar için yaptık, 350 lira harçlık aldık.

İbo’yu 350 TL’ye vurmuşlar!

İSTANBUL - Habertürk’ten Muharrem Çağlar ve Nihat Uludağ’ın haberine göre, Tatlıses’e düzenlenen saldırının azmettiricisi Abdullah Uçmak ile tetikçiyi taşıyan şoför Yunus Ayık, itirafçı olarak polise saldırının tüm detaylarını anlattı.
 
Uçmak’ın ifadesinde tanımadığını söylediği Ersin Altun’un saldırı öncesinde 15 gün süresince Uçmak’ın evinde yatıp kalktığı ve beraber 3 defa keşfe gittikleri de ortaya çıktı. Saldırıdan sonra 500 bin dolar vaat edilen sürücü ile tetikçinin sadece 350 lira harçlık aldıkları da anlaşıldı.
 
HER ŞEYİ ANLATTI
Gebze’de kahvehanede oyun oynarken gözaltına alınan sürücü Ayık, itirafçı olarak saldırının detaylarını polise anlattı. Ayık, ifadesinde Uçmak ile 15 gün önce tanıştığını söyleyerek “Süleyman adlı arkadaşım sayesinde tanıştık. Ailevi sorunlarım olduğu için daveti üzerine Pendik’te kalmaya başladım. Bana, Tatlıses ile olan husumetinden dolayı intikam almak istediğini ve plan yapıp arabasını kurşunlamamızı teklif etti. Biz de Ersin ile birlikte kabul ettik. Abdullah Uçmak, “Korkmayın size bir şey olmaz, ben her şeyi ayarladım” dedi.
 
Daha önce iki kez olay yerinde keşif yaptıklarını belirten Ayık, olay gecesini şöyle anlattı: 23:00’te evden çıktık. Arabanın ön koltuğu ile arka koltuğu arası Uçmak’ın Kalaşnikof silahını sakladığı çanta vardı. Sağ ön koltuk boştu, Ersin benim arkamda Abdullah Abi ise sağ arka cam kenarında oturuyordu. Nurol Plaza’ya 200 metre kala üst geçidin altında arabayı durdurmamı istedi. Abdullah Abi, “Ben sizi arayacağım, siz de o zaman harekete geçersiniz” dedi.
 
ERSİN ATEŞ ETTİ
Uçmak otodan inip kameraların olmadığı ancak saldırı yerini tam karşıdan gören kör bir noktada bekledi. Bizi arayıp “Hareketlenme var” diyerek uyardı. Tatlıses’im Mercedes’i hareket edince mecburen hareket etmek zorunda kaldık. Ersin sağ arka camdan ateş açmaya başladı. Mercedes’in önünde hiç durmadan geçip gittik. Ersin ateş ederken araç yürüyordu.

 

SALDIRI EMRİ ERBİL’DEN GELDİ İDDİASI
Vatan Gazetesi'nden Burak Bilge'nin haberine göre, saldırının ardından başlatılan geniş çaplı soruşturmada Uçmak’ın örgüt ile bağlantısı tespit edilince soruşturmaya İstanbul Terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de dahil edildi. İstanbul’da yapılan operasyonlarda terörle mücadele ekipleri tarafından 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ise bir isim dikkatleri üzerine çekti. O isim İstanbul Barosu avukatlarından BDP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve R.M. idi.
 
Kuzey Irak’tan talimat
İddialara göre saldırının ardından operasyon düzenleyen polis, Uçmak’ın Pendik’teki evinde üzerinde mail adresi ve telefon numaralarının yazılı olduğu bir şeker ilacı prospektüsü buldu. Uçmak’ın ceketinin iç cebinden çıkan numaraları ve mail adresini incelemeye alan polis, sahibinin BDP PM Üyesi R.M. olduğunu belirledi. Mail adresi telefonlar takibe alındı. R.M.'nin Kuzey Irak bağlantılı N.Ş. isimli bir kişi ile sürekli mailleştiği belirlendi. N.Ş. tarafından gönderilen bir mailde “Yarım kalan işi tamamlayın. O halkına ihanet etti” deniliyordu. Yapılan teknik incelemelerde ise R.M.'nin Uçmak tarafından ankesörle telefondan defalarca arandığı ortaya çıktı.
 
Hastane krokisi çıktı
Bunun üzerine soruşturmasını derinleştiren Organize Suçlarla Mücadele ekiplerine Terörle Mücadele ekipleri de destek verdi. Yapılan çalışmalar doğrultusunda ani bir operasyonla Tatlıses’e düzenlenen saldırı ile ilgisi bulunduğu düşünülen 10 kişi gözaltına alındı. Aralarında R.M.'nin de bulunduğu zanlıların evlerinde yapılan aramada Tatlıses’in kaldığı Maslak’taki Acıbadem Hastanesi’nin internetten indirilmiş krokisi bulundu. Suikast ihtimaline karşı hızlı hareket eden polisin şüphelilerin suikast için hazırlık yapmalarına fırsat tanımadığı öne sürüldü.
 
Erbil temsilcisi
Bu gelişmeler üzerine araştırmasını derinleştiren polis avukat R.M.'nin BDP’nin Irak’taki temsilcisi olduğunu belirledi. R.M.'nin geçtiğimiz yıl Temmuz ayında BDP eski Genel Başkanı Ahmet Türk’ün de bulunduğu bir heyet ile birlikte Erbil’e gittiği ve Burada Mesut Barzani ile görüştüğü belirlendi. Görüşmenin ardından R.M.'nin BDP’nin Erbil Temsilcisi olarak atandığı ve heyetin Türkiye’ye dönmesine karşın R.M.'nin uzun bir süre Erbil’de kaldığı ortaya çıktı.
 
Tetikçi de Erbil’den
Tatlıses’e düzenlenen silahlı saldırıda tetiği çektiği öne sürülen Ersin Altun’un da R.M. gibi Erbil’den geldiği öne sürüldü. Altun’un 8 yıl önce PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle polis tarafından takibe alındığı öğrenildi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuduğu sırada Irak’ın Erbil kentine geçen Altun’un bu sırada izini kaybettirdiği ortaya çıktı. Saldırıdan yaklaşık 3 ay önce Türkiye’ye giriş yapan Altun’un daha sonra R.M.'nin yönlendirmesiyle Abdullah Uçmak’ın yanına yerleştiği öne sürülüyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım iki can aldı
İzmir'in Tire ilçesinde 2 kişi, yağmurdan korunmak için sığındıkları barakada ...
Ege denizinde fırtına uyarısı
İzmir Valiliği Ege Denizinde yaklaşık üç gün sürecek fırtına dolayısıyla uyarıda bulundu.
CHP’li Tekin ifade verdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, gazeteci İklim Bayraktar'ın iddiaları ...
 
Abdullah Uçmak tutuklandı
İbrahim Tatlıses'e saldırı planını azmettirmekle suçlanan Abdullah Uçmak'ın ...
Aslan Anaokulu'ndan rengarenk sergi
Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, “En yetenekli eller burada!” sloganıyla düzenlediği ...
Zirve katliamında 5 asker tutuklandı
"Ergenekon" soruşturması kapsamına alınan Zirve Yayınevi katliamı davasında ...
 
NATO'ya Türkiye engeli
Türkiye'nin tutumu nedeniyle NATO Genel Sekreteri Rasmussen açıklama yapamadı. ...
Hayatının baharında acı ölüm!
Karşıyaka’da bir süre önce sevgilisinden ayrıldığı için bunalıma giren ...
Öcalan'dan savaş tehdidi
Öcalan, devletin önemli ve ciddi kurumlarının temsilcileri ile görüşmelerin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva