HABERLER>GÜNCEL
6 Mayıs 2011 Cuma - 08:19

Büyükşehir operasyonunda 17 kişi tutuklandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonunda mahkemeye sevk edilen 20 şüpheliden 17’si tutuklandı, 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Büyükşehir operasyonunda 17 kişi tutuklandı

İZMİR - 14 kişi ise daha önce savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.Şüphelilerin mahkemeye sevk edilmesiyle birlikte, saat 22.00 sıralarında adliyeye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hiç uyumadan mahkemenin sonucunu baro odasında oturarak bekledi.
 
BÜYÜKŞEHİR'DEN 7 İSİM TUTUKLU 
Tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilenlerden, şirket temsilcisi Doğan Demiray, organizatör Kemal Tuncer Örs ve firma yetkilisi Namık Kemal Sertoğlu serbest bırakıldı.
2 Mayıs'ta başlayan operasyon kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nden 7, Karabağlar Belediyesi'nden 1, Kuşadası Belediyesi'nden 2 olmak üzere 10'u belediye yöneticisi, toplam 17 kişi tutuklandı. Tutuklananların çoğunluğu organizasyon firmaları ve reklam ajansı sahiplerinden oluştu.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten, Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagehan Genç, organizatör Ata Karataş, Hakan Say, Ömer Devrim Ergin, Harun Aslan, Mustafa Çakar, Candan Genceroğlu, firma yetkilisi Erden Erdener, organizatör Alaattin Eraslan, Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Erdoğan Uyan ve Büyükşehir Protokol Müdür Vekili Zeki Karatay “usulsüz evrak düzenleme”, “devleti zarar uğratma” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamalarıyla tutuklandı. Tutuklanan 17 zanlı, polis araçlarıyla cezaevine sevk edildi. Tutuklananların yakınları, adliye çıkışında, araçların camlarına dokunarak, tutuklulara moral vermeye çalıştı. 

Asma tavan iddiası fos çıktı...haberi için tıklayın

İzmir Büyükşehir'e şok operasyon...haberi için tıklayın

Operasyonda 2. gün: 10 kişi serbest...haberi için tıklayın

Operasyonda 3. gün: Gizli kamera iddiası...haberi için tıklayın

İfadeler tamamlandı son söz savcılarda...haberi için tıklayın

Büyükşehir operasyonunda 17 kişi serbest...haberi için tıklayın

ÜÇ FARKLI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Savcılık tarafından tutuklanan 17 sanığın hangi cezaevlerine gönderildikleri belli oldu. Karaabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Hulisi Gülşen, ve Symrna Organizasyon ortağı Hakan Say Buca Kırıklar F Tipi Cezaevine, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagihan Genç Bergama Cezaevine, Büyüşehir Şirketler Genel Koordinadörü Hilmi Özen, Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten, Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, Organizatörler Ata Karataş, Ömer Devrim Ergin, Harun Arslan, Mustafa Çakar, Candan Genceroğlu, Alattin Eraslan, firma yetkilisi Erden Erdener, Kuşadası Belediyes Sosyal İşler Sorumlusu Erdoğan Uyan, Büyükşehir Protokol Müdürü Zeki Karatay Buca Cezaevini gönderildiler.

''BU ŞAİBELİ BİR HUKUK KARARIDIR, ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ EDECEĞİZ''
İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Büyükşehir Belediyesindeki operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 20 kişiden 17'sinin tutuklanmasının ardından,”Bu şaibeli bir hukuk kararıdır, üst mahkemeye itiraz hakkımızı kullanacağız”dedi.
 


Pekdaş, adliye binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında arama ve yakalama kararlarını veren hakim Ali Sayın'ın, mahkemede yargılamayı da yapmasının usule aykırı olduğunu, bu gerekçeyle yargılama öncesinde itiraz dilekçesi verdiklerini hatırlattı.
 
İtirazlarının kabul edilmediğini belirten Pekdaş, “Hukuk yara almıştır, bir hukuk darbesi yaşanmıştır. Bu karar, şaibeli bir hukuk kararıdır. Şimdilik süreci değerlendireceğiz. İtiraz süresi var, 7 gün içinde üst mahkemeye itiraz hakkımızı kullanacağız”dedi.

 

İzmir Adliyesi önünde dünden bu yana bekleyen zanlı yakınları, 17 kişinin tutuklandığını öğrenince birbirine sarılıp ağladı. Görüntü almak isteyen basın mensuplarına bazı zanlı yakınlarınca tepki gösterildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN AHMETOĞLU 7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:16

SN. ALİ BEY O GÜZEL İSMİN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE SANA KAFANA KAZITAYIM, MASUN İNSANI BIRAKIN TUTUKLAMAYI MAHKEMEYE BİLE GİTMEKTEN HAYA EDER.VE APAR TOPAR GÖTÜRMEZLER.SENİ NEYE ALIP GÖTÜRMEDİLER?SEN DE FEVERİ HAREKET ETME .DÜŞÜNDÜKLERİNDEN DOLAYI ANORMANLİĞİNE VERİYORUM.SİZİNLE SANDIKTA HESAPLAŞACAĞIZ.BENİM KİMSE İLE HESABIM OLMAZ BEN YALNIZ VE YALNIZ DÜRÜST VE TEMİZ BİR TOPLUM ARZULUYORUM SENİ ALİ BEY KARDEŞİM ALLAH KÖTÜ DÜŞÜNCELERİNDEN ARINDIRSIN.

Yorumu oyla      14      6  
NECATİ 7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:05

SAYIN HÜSEYİN AHMET OĞLU KİMİN AVUKATLIĞINI KİMİN BOROZANLIĞINI YAPIYON SEN ANLAMAKTA GÜÇLÜKMÜ ÇEKİYON YOKSA İŞ OLSUN DİYEMİ YAZIYON SENİN SÖYLEMLERİNE KEL AYNAKLAR DAHİ GÜLER SEN HERHALDE TÜRKİYEDE YAŞAMIYON BAŞTAQ KAYSERİ VE DİĞER BELEDİYELERDE NEDEN BU SORUŞTURMALAR OLMUYO LÜTFEN AKP BOROZANLIĞI YAPMA

Yorumu oyla      12      8  
hüseyin ahmetoğlu 7 Mayıs 2011 Cumartesi 08:45

sn.ekrem demirtaş ve sivil toplum örgütü başkanları ne oldu desteğin eksik mi kaldı?yazık yazık nasıl da milleti kandırıyorsunuz.aziz bey temiz olabilir ama etrafında dönenleri de göremedi

Yorumu oyla      16      6  
BAHADIR TAN 6 Mayıs 2011 Cuma 22:42

İZMİR HALKININ EGİTİMLİDİR DİYORDU İZMİR HALKI ÖN YARGILI DEYİLDİR DİYORDUK ŞU ELEŞTİRİLERİ OKURKEN UTANIYORUM EY GAFİLLER ELEŞTİRİ YAPMADAN ŞU MAKALEYİ OKUYARAK YAPIN NİYE TUTUKLANDIKLARINI BARO BAŞKANI DAHİ ANLAYAMIYOR SİZ ANLIYORSUNUZ AKP BORAZANCILARI

Yorumu oyla      15      7  
fatih 6 Mayıs 2011 Cuma 15:38

ya işte sonları budur

Yorumu oyla      16      21  
mesut 6 Mayıs 2011 Cuma 12:51

metroya kendi kent kartıyla binen, eşrefpaşa belediye hastanesinde sırasına girip muayene olan ,siyasete girdikten sonra serveti azalan bir adamdan bahsediyorsunuz..evet kral çırılçıplak çünkü alışık olmadığınız bir siyaetçidir kendisi..

Yorumu oyla      42      17  
chpli dürüstler 6 Mayıs 2011 Cuma 12:38

İzmir Halkı ne zaman başkanı sokaklarda gördü? Bir kahvede veya herhangi bir kafede sohbet imkanı bulabildi mi? Yada bir sinemada karşılaşabildiniz mi? Belediyeye gittiğinizde bırakın kendisiyle görüşebilmeyi herhangi bir bürokratıyla görüşebildiniz mi? Peki başkan verdiği sözleri tutabildi mi? Kocaman bir hayır elbette partimize sahip çıkacağız ama bunca usulsüzlüğü yapan ve göz yuman başkanın arkasında duramam sizlerinde duracağınıza inanmıyorum. Yâda inanmak istemiyorum. Bugün bunlara göz yumarsak sırf parti uğruna yarınlarımızdan çalacağız. Çocuklarımıza Dürüstlüğü anlatamayacağız dürüstlüğü farklı algılamalarına yol açacağız yapmayın beyler yapmayın hanımlar yarınlarımız için göz yummayalım. Suça ortak olmayalım Birileri çıkıp Kral Çıplak desin artık. Kanunsuzluk yapanları ne olur KAHRAMAN ilan etmeyelim onlar KAHRAMAN değil ne yazık ki! Sakın Kayseri’de, Ankara’da, İstanbul’da daha büyük olaylar oluyor onlara bakın demeyin biz İZMİRDE YAŞIYORUZ BURAYA BAKMALIYIZ!

Yorumu oyla      24      33  
mesut 6 Mayıs 2011 Cuma 12:36

esas daha ortada hiçbirşey yokken hukuksuz bir şekilde yakalama kararı veren hakimin yaptığı tutuklamalara bakarak insanların günahını alan ve bunu siyasi çıkar için kullananlara yazıklar olsun... seval hanım bu ülkedeki hemen herşehirde kalmış biri olarak söylüyorum bu şehirde yaşamak çok daha güzel ve kolay..sevmiyorsanız gelmezsiniz buraya olur biter..siz izmiri görmeden başkalarının laflarına bakarark ahkam kesmeyin bence..

Yorumu oyla      27      12  
DOĞAN PREPOL 6 Mayıs 2011 Cuma 12:14

ARKADAŞLAR BELEDİYE GÖREVLERİ ARASINDA HALKA HİZMET YOK GİBİ KONUŞUYORSUNUZ VE MAŞŞALLAH HERKES HAKİM SAVCI KESİLMİŞ ÇÜNKÜ KAYSERİ-ELAZIĞ-VAN-VS. BELEDİYELERİ AKP.Lİ OLDUKLARI İÇİN AK KAŞIKTAN ÇIKMIŞLAR İZMİR CHP.Lİ DİYE AK KAŞIKTAN ÇIKMAMIŞLAR AYIPTIR.İZMİRE KURULAN KOMPLOYU GÖRMÜYORSUNUZ.AKP.Lİ BELEDİYELERE CUMHURBAŞKANINIZ VE BAŞBAKANINIZ KEFİL OLDU SORUŞTURMA YOK.HALEN FARKINDA DEĞİLSİNİZ.TEBRİK EDERİM SİZLERİ.

Yorumu oyla      34      12  
deniz 6 Mayıs 2011 Cuma 12:11

yorumlara bakıyorumda hüküm giymemiş insanlara çamur atmak ne kadar kolay. gidin aynı yorumları elazığ kayseriye de yapın sağduyulu! vicdanlı! insanlar.

Yorumu oyla      32      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Encümen odasında böcek var!
Büyükşehir Belediyesi’ne ‘casus işçiler’ tarafından yerleştirilen casus ...
Büyükşehir operasyonunda 17 kişi serbest
Büyükşehir operasyonu sonucu adliyeye sevk edilenlerden 14’ü serbest kalırken, ...
‘Üç fidan’ın avukatı hayatını kaybetti
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın avukatı Halit Çelenk "üç ...
 
Almanya Başkansolosu Yücel Tonguç’ta
3 dilde verdiği yabancı dil eğitimiyle öğrencilerini dünya vatandaşı olarak ...
Kastamonu’daki saldırıyı PKK üstlendi
Kastamonu Valisi Bektaş, Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna yapılan saldırıyı ...
Operasyon tepkisi çığ gibi büyüyor
İlki iki gün belediye önünde eylem yapıp üçüncü gün AKP’ye siyah çelenk ...
 
Şehit polisin cenazesinde gözyaşı seli
Başbakanlık konvoyuna düzenlenen saldırıda şehit düşen Recep Şahin, son ...
Adalet Bakanı Kahraman: Suçun zamanı olmaz
Adalet Bakanı Ahmet Kahraman Büyükşehir operasyonuyla ilgili zamanlama ...
İşte Sayıştay'ın Büyükşehir raporu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok operasyona temel olduğu iddia ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva