HABERLER>GÜNCEL
6 Mayıs 2011 Cuma - 09:58

Tatlıses’e saldırı şifresi ortaya çıktı

Tatlıses saldırısından sonra gözaltına alınan ve Adalet Bakanlığı ya da İstanbul Emniyeti’ne saldırı planladığı iddia edilen Nihat Şimşek, talimatlarda Türkçe-İngilizce sözlükle oluşturulan şifrenin kullanıldığını söyledi.

Tatlıses’e saldırı şifresi ortaya çıktı

İSTANBUL - İbrahim Tatlıses’e yapılan saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve PKK terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla tutuklanan Nihat Şimşek (27) emniyetteki ifadesinde, örgütle haberleşmede kullandıkları “sözlük” şifresini itiraf etti. Milliyet gazetesinin haberine göre, pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini bildiren Şimşek, Erbil’de örgüt mensuplarının kendisine Türkçe-İngilizce sözlük verdiğini, gönderilen şifreli mesajları sözlük yardımıyla çözdüğünü anlattı. Bu arada Şimşek’in Tatlıses’e düzenlenen saldırıdan çok önce polis tarafından teknik takip altında olduğu ortaya çıktı.
 
Adalet Bakanlığı ya da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı saldırı yapmayı planladığı iddia edilen Nihat Şimşek, 2008-2009 yıllarında örgüt propagandası yapmak suçlamasıyla cezaevine yattı. Polisin izlediği Şimşek, İbrahim Tatlıses’e saldırı sonrası gözaltına alındı. Emniyette 4 gün sorgulanan Şimşek, geçen ağustos ayında çalışmak için Erbil’e gittiğinde örgüt adına şehir faaliyetlerini yürüten Hoca ve Şehmuz kod isimli kişilerle tanıştığını anlattı.
 
Şimşek, bu kişilerin örgüt adına hareket edip etmeyeceğini sorduklarını, sonra da haberleşmek amacıyla internet adresi verdiklerin söyledi. Şimşek, Hoca kod isimli şahsın [email protected] adresini verdiğini, kendisinin de zapatizim-21@hotmail, [email protected] mail adreslerini verdiklerini anlattı. Şimşek, “Daha sonra şifreli haberleşeceğimizi söyledi ve bana şifreli mesajları çözmek için Türkçe-İngilizce sözlük verdi“ dedi.
 
Şimşek, daha önce fuarda çalışmak için gittiği Erbil’e 30 Aralık 2010’da da fayans ustası olarak gittiğini ve burada Hoca kodlu kişiyle buluştuğunu belirtti. Rojglav kod adlı kişinin de örgütün Zap Kampı’nda görevli olduğunu belirten Şimşek, şöyle dedi:
 
“Daveti üzerine 20 Şubat 2011’de kampa gittim. Rojglav örgüt adına metropollerde etkili eylem yapıp yapmayacağımı sorarak, 15 günlük eğitim vermeyi amaçladıklarını söyledi. İstemediğimi söyleyince ‘Metropollere Uyum Eğitimi’ adı altına 5 günlük eğitim aldım.
 
‘KAMPTA EĞİTİM GÖRDÜM’
Bu kampta fotoğraf makinesi yasaktı, ancak kendi makinemle elimde silah olan fotoğrafımı çektim. Sonra Erbil’e geldim. 10 Mart’ta Habur’a, 12 Mart’ta İstanbul’a geldim. Verilen mail adresi de haberleşmeden çok, taslaklar kısmına bakarak, örgütün talimatları bana ilettiği, ortak kullandığımız bir mail adresiydi.”
 
Şimşek, aynı operasyonda tutuklanan avukat Ruhşen Mahmutoğlu’nu tanımadığını, Abdullah Uçmak’ı basından duyduğunu söyledi. Mahmutoğlu’nun kullandığı mail adresine [email protected] adresinden gönderilen ve “Silivri partide Nihat ark. yarım kalan işi hallletsin. Hocanın selamıyla git 964750.... numaradan ulaş, konuşmasın AKP’ye yaklaşması partiyi zora soktu. AKP işbirlikçilerini cesaretlendirdi. Bu halkımıza ihanettir” mesajının Tatlıses’e saldırıyla ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine Şimşek şöyle dedi:
 
“Adı geçen mail adresini Erbil’den Hoca kod adıyla tanıdığım biri verdi. Yarım kalan işten neyin kastedildiğini anlamadım.”
 
ŞİFRELER
Şifre, harf ve rakam grubundan oluşuyor. 5 haneli sözcüğün ortasındaki rakam grubunu esas alınıyor. Ortadaki rakam sözlükteki sayfa sayısını gösteriyor. Örneğin, ks53m-g şifresi varsa, bu Türkçe-İngilizce sözlükte 53. sayfayı aç anlamına geliyor. Sonra 5 haneli şifreden sonra gelen harfin Türkçe alfabede kaçıncı harf olduğu tespit ediliyor. Örneğin harf “g” ise buradaki şifre 8 oluyor. Sonra sözlükte bulunan sayfada sol baştan aşağı sayılıyor ve 8. kelime şifre oluyor. Şifrelerin sonunda bir ek harf veya harfler varsa da onlar kelimenin takısı oluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Valla çok güzel bir eylem oldu'
Kastamonu’da konvoya yapılan saldırıda PKK’lı teröristlerin yaptığı telsiz konuşmaları ortaya çıktı.
'Eylemcileri birkaç kişi yönlendiriyor'
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, 2 Mayısta DİSK'e bağlı Birleşik ...
Büyükşehir operasyonunda 17 kişi tutuklandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonunda mahkemeye ...
 
Encümen odasında böcek var!
Büyükşehir Belediyesi’ne ‘casus işçiler’ tarafından yerleştirilen casus ...
Büyükşehir operasyonunda 17 kişi serbest
Büyükşehir operasyonu sonucu adliyeye sevk edilenlerden 14’ü serbest kalırken, ...
‘Üç fidan’ın avukatı hayatını kaybetti
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın avukatı Halit Çelenk "üç ...
 
Almanya Başkansolosu Yücel Tonguç’ta
3 dilde verdiği yabancı dil eğitimiyle öğrencilerini dünya vatandaşı olarak ...
Kastamonu’daki saldırıyı PKK üstlendi
Kastamonu Valisi Bektaş, Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna yapılan saldırıyı ...
Operasyon tepkisi çığ gibi büyüyor
İlki iki gün belediye önünde eylem yapıp üçüncü gün AKP’ye siyah çelenk ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva