HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ağustos 2024 Cuma - 20:04

Karabağlar'da Meclis karıştı!

Karabağlar Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu ve CHP Grubu arasında tartışmalar yaşandı. Son olarak CHP'li Vahap Batıhan ile 'gelir' üzerinden tartışma yaşandığı oturumda AK Parti Grubu, Belediye Başkanı Helil İnay Kınay'a 'meclisi yönetemiyorsun' diyerek salonu terk etti.

Karabağlar da Meclis karıştı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Helil İnay Kınay'ın başkanlığında gerçekleştirilen oturuma yaşanan tartışmalar damga vurdu. Yaşanan gerilimler sonrası ise AK Parti Grubu meclis salonunu terk etti.

GERİ ÇEKİLEN ÖNERGE TARTIŞMA YARATTI
KARBEL'in 30 milyonluk sermaye artışı önerisinin gündemden çekilmesi sonrası mecliste AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu ve Belediye Başkanı Helil İnay Kınay arasında atışmalar yaşandı. AK Partili Eroğlu geri çekilme nedenini sorarken, Başkan Kınay ise 'revize ihtiyacı' olarak yanıt verdi.

EROĞLU: NEDENİNİ BİLELİM
Neden geri çekildiği yönünde sorusunu yönelten AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu, "Niye böyle bir revize ihtiyacı duydunuz Sayın Başkan? Bu yanılmıyorsam bahsettiğiniz gündem maddesi 30 milyon KARBEL'in kredi kullanılmasıyla ilgiliydi. Peki bu revize ihtiyacını niye duyduk? Yani orada yazılan yazım hatası mı olduğu veya işleyiş olarak kanuna aykırı bir gündem maddesi şeklinde mi gelmiş? Çünkü biz de bilelim nedenini" diye konuştu.

KINAY: BÜTÇE REVİZESİ İHTİYACI OLABİLECEĞİ ÖNGÖRÜLMÜŞTÜR
Yeniden değerlendirme ihtiyacı doğduğunu belirten Başkan Kınay, "Meclisimize sunulan önergeler komisyonlarımızda değerlendirilmek ve gelen raporlar kapsamında da meclisimiz kararlara sunulmak üzere hazırlanır. Hazırlanan Başkanlık önergesiyle ilgili aradaki geçen zaman içerisinde rakamlar bütçeyle ilgili düzenlemeler kapsamında bütçe revizesi ihtiyacı olabileceği öngörülmüştür. O nedenle komisyonumuzda değerlendirme yapılırken de iki kere iş çıkarmamak gündemi meşgul etmemek adına tekrar o revizelerin nihai haline gelmesi gözden geçirilmesi dolayısıyla o revize yapıldıktan sonra meclis gündemimize sunulması, komisyonlarda değerlendirilmesi hususu olacak" dedi.

EROĞLU: AÇIKLAYIN Kİ DERS ÇIKARALIM
Açıklanması konusunda ısrarını sürdüren AK Parti Grup Başkanvekili Eroğlu, "Burası bir meclis. Ve biz de bu meclisin üyeleriyiz. Biz meclis üyeleri olarak tabii ki de burada gündem maddelerini değerlendiriyoruz ve bunlar oylamaya sunuluyor. Biz burada oylamada bunu gündemde ilgili komisyonlara sevk ettik. Bu komisyonlar, hukuk komisyonu ve plan bütçe komisyonları. Bu sevk ettiğimiz komisyon eğer belki de sizin anlattığınıza göre bir hata da varsa bunu biz bilmek zorundayız. Biz burada meclis üyesiyiz. Herkes de oy kullandı sevk ederken de. Bir hata varsa da biz bundan ders çıkartalım. Bundan sonra böyle hatalar yapmayalım. Sakın beni yanlış anlamayın" ifadelerini kullandı.

KINAY: GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILACAKTIR
Mali işlerde yaşanabilecek değişiklikler nedeniyle geri çektiklerini vurgulayan Başkan Kınay, "Bizler meclisimizde birbirimizi yanlış veya doğru anlamalarla değil, buradaki süreçleri karşılıklı olarak da zaten Karabağlar adına da açık ve net bir şekilde belirtmekle yükümlüyüz. Dolayısıyla meclisimize sunulan her ilgili tekrar ediyorum. Her türlü önerge, komisyon önergelerimiz, başkanlık önergelerimiz, ilgili mevzuat kapsamında meclisimize değerlendirilmek üzere sunulur. Ve gündeme alındıktan sonra da komisyonlarımız gerekli değerlendirmeleri yapar. Gelen önerge üzerinde komisyonumuzun değerlendirmesiyle bir eksiklik, bir yanlışlık, bir düzenleme yapılması gerekiyorsa komisyon üyelerimiz gelen önergeyi değerlendirir ve meclisimiz bunları oylar. Ancak aynı zamanda gelen önergelerle ilgili önerge sahipleri tarafından değişiklik düzenleme ya da yeniden gözden geçirme gibi bir talep ya da ilaveler varsa da ilgili mevzuatımız gereği bu yine meclis gündemine sunulur. Önergeler geri çekilir ya da değerlendilir. Buna göre çalışma gider. Biz ilgili mevzuat kapsamında sizin de bahsettiğiniz üzere gönderdiğimiz dolayısıyla meclisimizin de kabul ederek komisyonlarımıza sunduğu önergeyle ilgili. Biliyorsunuz özellikle mali işleyiş, bütçeler ve uygulamalar kapsamında ülkemizde dünden bugüne pek çok süreç değiştiği için bu çalışmalarla beraber yeni gelişmeler de olduğu ve bu önergenin gönderilme amacı sırasında ilave hususlar ve belki de önergeye ihtiyaç olmayacak noktada gelişme yaşanabileceği için biz meclis gündemini ve komisyonumuzu, çalışmalarını etkilememek adına önergemizi geri çekiyoruz. Zaten buna göre ihtiyaç olduğunda yine meclisimize sunacağız. Bütün bu sorularla da ilgili gerekli çalışma yapılacaktır" dedi.

EROĞLU: NET OLUN!
Son 72 saatte ne yaşandığını soran AK Parti Grup Başkanvekili Eroğlu, "Sayın Başkan!  Şimdi siz diyorsunuz ki ülkedeki gelişmelerden dolayı biz bunu geri çekiyoruz diyorsunuz. Ya ben merak ediyorum; Salıdan cumaya ne oldu? Darbe girişimi mi oldu? Ne oldu bu ülkede? Salıdan çarşambaya ne oldu? Son 72 saatte ne oldu Sayın Başkan? Bunu söyleyin. Bakın burada oylama yapacağız gündemin geri çekilmesi için. Son 71 saatte ne oldu ki bu ülkede? Ama ben şunu görüyorum ve herkes de görüyor. Lütfen bunu daha fazla yapmayın. Gördüğümüz ne biliyor musunuz? Siz her böyle cevap vermek istemediğinizde, bilmediğiniz konularda ülkeden bahsediyorsunuz. Hak, eşitlik, adalet, kadın hakları, yani hep böyle topu bir sağa taşıyın, bir sola taşıyayım, bir korneri atayım... Net olun. Net ifade edin. Biz çok netiz. Ben çok netim, çok şeffafım. Biz de burada oylama yaparken ona göre değerlendirelim. Biz belki bunu ret vereceğiz. Lafınızı devamını getirin ki biz de bu 72 saatte ne olmuş bilelim. Biz bilmiyoruz. Gündemi de belki biz takip edemedik. Siz biz de göre gündeme çok daha vakıfsınız demek ki. Ama biz istiyoruz ki siz Karabağlar gündemine hakim olun. Karabağlar'ı konuşun. Karabağlar gündemine hakim olun. O yüzden de sizden rica ediyorum.  Bugün kalkıp diyorsunuz ki Türkiye'deki değişikliklerden dolayı enflasyon diyorsunuz, bilmem ne diyorsunuz... Sayın Başkan, kimse uyumuyor. Herkes uyanık"diye konuştu.

KINAY: ÜLKEDE YAŞANANLAR MALUM
Şeffaflık ve açıklık konusunda net olduklarını belirten Başkan Kınay, "Öncelikle şu ifadeyi söyleyeyim. Burada meclis üyeleri olarak bizler şeffaflık açıklamalarını, Türkiye gündemi ve Karabağlarla ilgili değerlendirmeleri her birimiz biliyoruz. Hatta şeffaflık, denetim ve süreçler konusunda bulunduğumuz yerleri ve sözlerimizi ortaya koyarsak bu konuda kimin ipi göğüslediğini kimin sınıfta kaldığını zaten bizi izleyen herkes de biliyor. Şimdi bu noktada ülke gündemiyle ilgili son 72 saatte ne olduğunu söyleyeyim size; Geçen haftadan bu yana belediyelerimize ilişkin vergi borçlarıyla ilgili süreçler... 2 gün içerisinde bazı belediyelerimize gelen hacizler... Bununla ilgili düzenlemeler, tartışmalar enflasyondaki değişiklikler... Dolayısıyla bizler bırakın 72 saati belediyelerimizde özellikle mali konularla ilgili saat saat, dakika dakika, gün gün her türlü revizeyi yapmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Meclisimizle ilgili çalışmalarda da zaten denetime tabii bu süreçlerde komisyon üyelerimizin de, meclis üyelerimizin de kamuyla ilgili birimlerinde yaptığı değerlendirmelerle ilgili bunları paylaşıyoruz. Söz konusu önergeyle ilgili başkanlığımız bir önerge sunmuştur. Ve önergeyi geri çekmiştir. Burada önergenin geri çekilmesini oylamıyoruz. Çünkü zaten önerge sahibi önergeyi geri çekti. Değerlendirmeyle ilgili ya da neyi düzenleyeceğiyle ilgili süreç önerge sahibi, başkanlığımızla ilgilidir. Biz bunu önergemizi düzenlediğimizde zaten önergeler de burada olduğu sürece değerlendirilebilir. Bizim gündemimiz gündem numaralarının düzenlenmesi için oylama yapmak üzerinedir. Zaten yarım saat geç başladık. 45 dakika geç geldiniz buraya. Size hiçbir şey söylemedik" ifadelerini kullandı.

EROĞLU: PANİK HAVASINDASINIZ
Panik havasında olunulduğunu dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Eroğlu, "Panik havasındasınız. Rahat olun. Ama geçen mecliste 45 dakika geç başladık. Meclis başkanı olarak size doğru ifadelerde bulunun" ifadelerini kullandı.

KINAY: HASSAS OLALIM
Son sözü alan Başkan Kınay, "Burası bir meclis. Dolayısıyla meclisin kuralları çerçevesinde süreçlerimizi yürütüyorsunuz. Çok haklısınız. Bir önceki meclisimiz gecikmeyle başladı çok haklısınız. Biz bu konuda mazeretimizi dile getirdik. Aynı şekilde sizin de mazeretinizle değerlendirmeleriniz var ki bugün de gecikmeyle başladık. Bir daha bu meclislerimizde sizler, bizler, bizleri izleyen vatandaşlarımızın gecikmede etkilenmemesi için çok daha hassas olunması konusunu birlikte değerlendirmiş olalım"dedi.

EROĞLU: HAMLENİZ NE OLACAK?
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu yeniden Başkan Kınay hakkında ortaya atılan iddialara değinirken, "Geçtiğimiz mecliste bu konuları konuşmuştuk, siz de yargı sistemini suç duyurusunda bulundunuz. Bugün de basına düştü. Basını hepimiz takip ettik ve gördük. Şimdi siz okumuşsunuzdur. Karabağlar halkı okudu mu, okumadı mı bilmiyorum. Fakat burada yazan şöyle bir ibare var Sayın Başkan. Şimdi burada belirtilene göre bunu hem kamuoyunun bilgisine sunmak açısından hem de meclis üyelerimizden de bilmeyenler vardır. Onlar da bilgi sahibi olsun. Savunma dilekçesi ekinde bulunan belgeler ve mesaj kayıtları göz önüne alındığında şüphelilerin yalnızca soyut iddialara dayanmadıkları ve haber kaynaklarının elde ettikleri bilgilere göre görünen gerçeklik üzerine haber yaptıklarının kabulü gereği yani yapılan haberlerin iddia değil yapılan haberlerin bir dayanağı ve temeli ve gerekçeleri, kanıtları olduğunu belirtiyor. Şimdi ben sizi takdir etmiştim. Geçen mecliste dediniz ki, ben suç duyurusunda bulundum, demiştiniz. Doğru olan buydu. Fakat zaten buradaki kronolojik sıralama da iddia edilen kişilerin içinde sizin adınız geçmiyor. Ama gidip siz suç duyurusunda bulunuyorsunuz. Onlardan bir suç duyurusunda bulunmuyor bildiğim kadarıyla. Savcılığın bir kararı var. Şimdi bu saatten sonra demek ki bu iddialar asılsız değilmiş Sayın Başkan. Asılsız olmadığını hem kamuoyu nezdinde hem biz meclis üyeleri olarak hepimiz şu an farkındayız. Ve bunun muhalefetmiş, iktidar meclis üyesiymiş. bunun hiçbir ayrımı yok. Hepimizin Karabağlar'ın menfaatleri için burada olduğumuza inanıyorum. Başta siz olmak üzere inanmak da istiyorum. Bu saatten sonra hamleniz ne olacak? İlgili soruşturma sürecek mi? Kişilerle ilgili araştırma yapılacak mı? Bu kişiler göreve devam edecek mi? Nasıl davranacaksınız bu saatten sonra? Bize bu konuda lütfen bilgilendirin. Kamuoyu bilgilendirin. Herkes de bilsin. Ben kime oy attım? Ben oy attığım da nereye gitti oyum? Atatürkçüyüm diyor mesela. CHP'ye oy attım diyor. İyi niyetle atıyorlar. Onların da vebali var üzerimizde. Onların da vebali var. Lütfen bu konuda kamuoyu bilgilendin" diye konuştu.

BATIHAN: ÖZÜR DİLEMELİ
Söz alan CHP'li Vahap Batıhan AK Parti Grup Başkanvekili hedef alırken, "Fırat Bey kendini savcı mı zannediyor? Hakim mi zannediyor? Avukat mı zannediyor? Burayı mahkeme salonu mu zannettiği ne zannetti ben de bilmiyorum. Agresif popülist sanki yukarıdan bir talimat almış gibi...  AKP grup sözcülüğünü mü kaybedecek? Onun korkusu mu var? O paniğin mi var onda belli değil. Yani bu kadar mahkemeye giden bir şeyi dillendirmesi doğru bir şey değil. O zaman git mahkemeye soruşturma yap. Yine AKP grup sözcüsü arkadaşımız, geçen mecliste sözümü kesti. Bana dönük ben konuşunca kesti ama kendisi dönüp size parmak salladı. Bir kadına parmak sallıyor. O kadar öfkeli mi? Bir defa kendisi o parmaktan dolayı, size parmak salladığından dolayı özür dilemesi lazım. Yoksa aynı harekette biz de ona bir cevap veririz. Sayın Başkan, bir daha benim sözlerimin kesilmesine asla izin vermem. Verdirtmem. Fırat Bey de, mecliste üyelerimiz de biraz daha dikkat etsin" dedi.

EROĞLU: SOYUM SOPUM BELLİ
Kendisinin halkın avukatı olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu, "Vahap Bey az önce kalktı savcılık dedi, grup sözcülüğü dedi. O dedi bu dedi... Tabii ortaya bir karışık oldu. Sizinle ilgili olan ithamları gündem dışına çıkartalım, sataşalım bulaşalım,  bana bir şey söylesin. Bir tartışalım... Bunlara bizim karnımız tok.  Ben geçimimi siyasetle sağlamıyorum. Benim ailem belli, soyum belli, sopum belli. Onu iddialarını siyasetle geçimini sağlayan kişiler düşünsün. Benim ailem belli. Benim ailem üniversite yaptı. Yine Gaziemir'e de bir cami yaptık. Biz bu kente hizmet ediyoruz. Özel sektördeyiz biz. Benimle de uğraşabilirsiniz. Herkesle uğraşabilir.  İnşaat işi yapıyoruz. Ruhsatlarımızla uğraşın. Herhangi bir şeyle uğraşacak olan varsa buyursun gelsin bekleriz. Onun dışında da bizim bu temel unsurları yok.   Bu konuları değiştirmek, konuyu başka bir yere çekmek istiyor tabii Vahap Bey. Bizim onlara karnımız tok. Bizim konumuz belli. Ben savcı da değilim. Avukat da değilim. Burası adliye değil. Ha ben avukatım. Şöyle avukatım; Karabağlar halkının avukatıyım. O yüzden size soruyorum. Çünkü burada kentte 500 bin kişi yaşıyor. Herkes vergilerini ödüyor, emlak vergilerini ödüyor. Belediye sorumlulukları var. Ama sizin de hem vicdanen hem de insanların verdiği size rey var. Onların vebali var. Ve bu yüzden de kenti yöneten kişiler hakkında yapılan iddialardan sonra savcılık oluşturmaya yer yoktur diye bir karar alıyor. Yani ne diyor?  Bunu benim sormamdan daha normal ne olabilir Sayın Başkan? Ve bunu da size cevap vermemizden daha normal ne olabilir? Ama cevap vermeyeceğinizi tekrar biliyorum. Geçen sorduğumuz soruyu yaklaşık bir 25 dakika sonra aqua parkı anlatarak geçirdiniz. Ondan sonra başka bir şeyden bahsettiniz. Yine işte Vahap Bey'in tabii tarzı gibi sizin de öyle bir tarzınız da var. Araya bir şeyler söylediniz. Hak, eşitlik, adalet., kadın hakları... Ama ne yazık siz de gördüğüm şu söylemlerle eylemleri bir arada olmaya bir ifade şekliniz var" diye konuştu.

BATIHAN: KAHVEM VAR GELİRSİN ÇAYIMI İÇERSİN
Yeniden söz alan CHP'li Vahap Batıhan, "Fırat Bey'e herhalde sataşma ağır geldi. Ağır gelmesin. Senin karnın tok olabilir. Biz gevrek yiyerek büyüdük. Sizin meclis grubunuzda beni bilen biliyor. Ben muşamba satarak geldim. Baba parası ile bir yerlere gelmedim. Ekonomik durumunuz konusuna girmeyin. Bizim paramız olamyabilir, biz gevrek de yiyebiliriz. Eğer kimin neyi varsa ispatlamazsan namertsin. Kimse gelirinin siyasetten yapmadı. Benim kahvem var gelirsin çayımı içersin. İçen arkadaşlar da var" diye konuştu.

AK PARTİ GRUBU SALONU TERK ETTİ
Batıhan'ın sözleri sonrası AK Parti ve CHP sıraları arasında atışmalar yaşanırken, AK Parti Grubu, Grup Başkanvekilleri Fırat Eroğlu'nun talimatı ile ayağa kalktı. Meclis kürsüsüne seslenen AK Partili Eroğlu 'Meclisi yönetemiyorsunuz' , 'Siz şu an başkanlık makamını idare edemiyorsunuz. Size kolay gelsin. Karabağlar halkı uyandı artık' ifadelerini kullandı. Eroğlu'nun sözleri sonrası AK Parti Grubu salonu terk etti.

 
İsrail, Lübnan'da bir aracı vurdu!
 
Kınay iddialara meclisten yanıt verdi: Veremeyecek hesabım yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel'in 'sokak hayvanları' çağrısına Buca'dan destek: Uygulamayacağım!
CHP Lideri Özel’in sokak hayvanlarına ilişkin yasa ile ilgili belediye ...
Kemalpaşa Belediyesi'nden pazaryeri ve fırın denetimi
Kemalpaşa Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşabilmesi ...
Büyükşehir'den trafiği rahatlatacak hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda trafik akışını ...
 
Karşıyaka’da ‘eylem’ faturası: 100 kişinin iş akdine son!
Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı restoran ve kafetaryaların işletmesi olan ...
Başkan Denizli, özel çocuklarla tohum ekti
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nde ...
Ödemiş'ten hurda araç operasyonu!
Ödemiş Belediyesi, ilçe merkezinde tehlike arz eden ve çevre kirliliğine ...
 
Selçuklular Filenin Sultanları için bir araya geldi
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda  A Milli Kadın Voleybol Takımının İtalya ...
Alsancak'a gökdelen projesi yargıda!
Diyarbakır merkezli Aktarlı Gruba ait olan Ege Yıldızı Gayrimenkul A.Ş’ye ...
Başkan Çelik 'tehdit edildik' dedi ve ekledi: Tek kişi 4 şirketi ile ihale almış!
Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, geçmiş dönemden kalan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva