HABERLER>POLİTİKA
6 Haziran 2011 Pazartesi - 08:53

Kamalak: Doğmamış çocuklar bile borçlu!

12 Haziran seçimleri için son dönemece girilirken Saadet coşkusu ve heyecanı, İzmir’e ulaştı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın katılımıyla gerçekleşen ‘Bereket Mitingi’ne İzmirlilerin gösterdiği coşku ve heyecan damgasını vurdu.

Kamalak: Doğmamış çocuklar bile borçlu!

İZMİR - Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitingde ‘Saadet gelecek, zulüm bitecek’, ‘Bir hilal beş yıldız, iktidara hazırız’, ‘İşler yarım yamalak, kurtar bizi Kamalak’ sloganları atıldı. Büyük sevgi gösterileri arasında konuşan Saadet Lideri Kamalak, ülkedeki problemlerinin tek çözüm adresinin Milli Görüş olduğunu söyledi.  

Arkası yarından ibaret

Saadet dışındaki partilerin ciddi projeleri olmadığını vurgulayan Kamalak, “Bizim dışımızdaki partilerin bir programı yok. Yaptıkları şey arkası yarından ibaret. Bu nedenle bizim dışımızdakilerin ülkenin problemlerini çözmesi mümkün değil” diye konuştu. 9 yıldır ülkeyi tek başına Anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip bir şekilde yöneten AKP’nin ülkeyi nasıl idare ettiğini anlamak için beş açıdan değerlendirmek gerektiğini dile getiren Genel Başkan Kamalak, "Ülkenin en önemli beş problemini masaya yatıralım. İşsizlik. 2002 yılında işsizliğin oranı yüzde 6 iken, bugün yüzde 11,9 olmuş. Yani yüzde yüz artmış. Peki, 9 yılda tek başına bir iktidar problemi çözmeyi bırakın, yerinde tutamamış hatta artırmış, Ak Parti bundan sonra işsizliği çözebilecek diyen var mı?” dedi. İkinci önemli konu olan terörde de Ak Parti’nin başarısız olduğunu kaydeden Kamalak, “Terör on yıl önce mi Türkiye'de daha şiddetliydi, yoksa şimdi mi? Bırakın terörü bitirmeyi yerinde bile tutamayan iktidar, bu hale soktu. Ak Parti’nin, bundan sonra akan kanı ve anaların gözyaşını durdurabileceğine inanıyor musunuz?” diye sordu. AKP’nin üçüncü başarısız olduğunu alanın gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu belirten SP Lideri Kamalak, “Gelir dağılımı alabildiğine bozulmuş. Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana. Ak Parti iktidara geldiğinde dolar milyarderlerinin sayısı 4’tü. Şimdi kaç olmuş? 39 olmuş. Ülkemizde insanlarımızın birçoğu evine ekmek götüremezken, birileri israf denizinde yüzüyor. 9 yıldır gelir dağılımını düzeltemeyen Ak Parti’nin, bundan sonra düzelteceğine inanıyor musunuz?” ifadesini kullandı. AKP döneminde hem devletin hem de vatandaşların borçlandırıldığına dikkat çeken Kamalak, “AKP iktidara geldiğinde Türkiye'nin iç ve dış borç stokunun toplamı 186 milyar dolardı. Şimdi 525 milyar dolar olmuş. Bu borcu sizler ödeyeceksiniz. Henüz doğmamış olan çocuklar bile borçlandırılmıştır. Sizin gücünüz, elbette bu kadar borcu ödemeye yetmeyeceği gibi, bu borçları gelecek nesiller ödeyecektir. Bütün bunları yapan bir partiye milletimiz oy verebilir mi? Türkiye’nin problemini çözecek adres belli, Saadet Partisi’dir” dedi.

Milletimizi hiç aldatmadık
Bugüne kadar Milli Görüş’ün yolunun defalarca kesildiğini hatırlatan SP Genel Başkanı Kamalak, “Eğer Milli Görüş’ün yolu kesilmemiş olsaydı Türkiye, refah ve kalkınma açısından Almanya'nın, İngiltere'nin ve Fransa'nın çok önünde olurdu. Milli Görüş sizi hiç aldattı mı? Yalan söyledi mi? Hayır. Hep bu ülkenin kalkınması için yerli ve yaygın ağır sanayi hamlesini savundu. Milli görüş yapar, onlar satar. Bu böyledir. Yapmak bizim işimiz, kırmak, dökmek ve satmak onların işidir" diye konuştu.

Türkiye'de Avrupa Birliği'ne sadece Saadet Partisi’nin karşı çıktığının altını çizen Mustafa Kamalak, “Seçimlere iki parti giriyor. Saadet Partisi ve diğerleri. Diğer partilere oy vermiş kardeşlerimiz gücenmesin. İktidarın Milli Savunma Bakanı, İncirlik Hava Üssü'nden 4 bin 990 sortiye izin verdiklerini söylemedi mi? Acaba Adana'dan kalkan uçaklar Iraklı kardeşlerimize ne götürdü? Bu işbirlikçi değil de, zalimlikten yana tavır koymak değil de nedir? İslam barış gücü olsaydı, Irak’ı işgal edebilirler miydi? İzmirli kardeşlerim. İslam Birliği bir oy kadar yakın" ifadesini kullandı.

Ülkedeki problemlerin çözümüne tek çarenin Saadet olduğunu söyleyen Kamalak, “İster Ak Parti’ye, ister CHP’ye, ister MHP’ye oy vermiş kardeşim. Hepinizin eninde sonunda geleceğiniz yer Saadet’tir. Saadet’ten başka doğru yol yok. Şu anda Türkiye zaman kaybediyor. Eninde sonunda gelecekleri yer Milli Görüş’tür. Emin olun başka çıkış yolu yok. Tek çare Saadet’tir. Saadet iktidarında işçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam yapacağız. Daha önce yaptık, yine yapacağız. Bir binayı yapan usta, yine yapamaz mı? Mavi mazot projesi ile çiftçiye destek vereceğiz. Her çocuk sigortalı doğacak. Eğitimi kesintili olarak yeniden yapılandıracağız ve temeline ahlak ile maneviyat harcı dökeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kılıç: Aman ha kardeşim!
SP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Şerafettin Kılıç ise iktidar partisinin İzmir’e yönelik açıkladığı “35’e 35 proje”yi eleştirerek, “Kendilerine günaydın diyoruz. Biz bu projeleri 2004’te Oya Akgönenç’in belediye başkan adaylığı döneminde seçim konsepti olarak hazırlamış ve açıklamıştık.” dedi.  Bazı projelerin de 2009’da kendisinin belediye başkan adaylığı döneminden kopyalandığına dikkat çeken Kılıç, “Keşke alsalar, keşke bu projeleri yapabilseler. Biz bu projelerin yapılmasından onur duyarız. Projeleri inceledik. 57 milyarı bulan bu projeler, 2023’e kadar bitirilecekmiş. Ancak o zamana kadar kim ölecek kim kalacak belli değil.” şeklinde konuştu.

Ustalık dönemi için oy isteyen Başbakan Erdoğan’ın 9 yıllık AKP iktidarı döneminde, Irak işgaline verilen destek, ekonominin batağa sürüklenmesi, borcun artırılması ve BOP’ta üstlenilen görev nedeniyle halka uyarıda bulanan SP’li Kılıç, “Sakın ha. Aman ha. Milletimizi aldatmak için yaptıkları şey, hokus pokustan ibarettir. Horoz dövüşüne kanmayın. Çıraklık ve kalfalıklarından ne gördük ki, ustalıklarından ne göreceğiz? Bu yaptıklarını incelemeden ustalık dönemi için falan oy vermeye kalkışmayın. Yoksa en büyük hatayı yapmış olursunuz.” diye konuştu.


SP İzmir İl Başkanı İsmail Öztürk ise İslam ülkelerinin kan ağladığını ifade ederek, “Müslüman âleminin belli bir kısmı henüz uyanmış değil. 40 yıldır dişiyle tırnağıyla çalışan Milli Görüş, bu yaşananları değiştirecektir inşallah. Siz taşıma birliklerle alanları dolduranlara bakmayın. Çoğunluklar her zaman haklı değildir. Eğer çoğunluklar haklı olsaydı, 700 milyon kişi ineğe tapıyor diye biz de mi ineğe tapacaktık” dedi.
Mitingde, milletvekili adayları Bayram Sakartepe ve Suna Canıtez de, yaptıkları konuşmalarda Saadet Partisi iktidarı için İzmirlilerden destek istediler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Atatürk'te birleştik, bağımsız Türkiye için geliyoruz'
Cumhuriyet Güçbirliği’ne 14 siyasi parti yöneticisinden gelen desteğin ...
'Olabilir dava gelsin bakarız'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan’a yönelik, ...
'Bu eser yayımlandan ölürsem cenazeme gelmeyin'
ATABE (Atatürk’ün Bütün Eserleri)‘nin 30. son cildinin tamamlanması onuruna ...
 
MHP'den 100 soruna 100 çözüm
''Bu iktidar, tükenmiş, insanlarımızın beklentilerine cevap verememiştir'' ...
‘Karşıma çıkman için 3 şart lazım'
Başbakan Erdoğan'a "1923 ruhunu taşımıyorsun, 2023'ten söz edemezsin" ...
Vural: Sülün Günay, sülün Yıldırım
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin ''35 İzmir, 35 Proje'' ...
 
Dağ: Küresel krize rağmen büyüdük
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Hamza Dağ, Kemalpaşa’da 5. ...
CHP’li kadın adaylar durmak bilmiyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Prof. Dr. ...
Sezer: AKP Türkiye'yi yasaklar ülkesi haline getirdi
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Sezer seçim çalışmasını Foça'da sürdürdü.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva