HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2011 Pazar - 23:35

'Atatürk'te birleştik, bağımsız Türkiye için geliyoruz'

Cumhuriyet Güçbirliği’ne 14 siyasi parti yöneticisinden gelen desteğin ardından, Bornova Cumhuriyet Meydanındaki tarihi “Cumhuriyet” buluşması gerçekleştirildi.

 Atatürk te birleştik, bağımsız Türkiye için geliyoruz

İZMİR - Üç koldan alana giren 1. ve 2 Seçim Bölgelerindeki 10 bini aşkın Doğu Perinçek ve Yaşar Müjdeci gönüllüleri alan a sığmayınca, güvenlik görevlileri barikatları kaldırmak zorunda kaldı.Binlerce insanın ellerinde Türk bayrakları ile kırmızı beyaza boyadığı mitingte, Selahattin Akarsu konserinin ardından coşkulu kitleye seslenen, Cumhuriyet Güçbirliği Sözcüsü Erdoğan Özer oldu. Özer, ülkede gelinen durumu şöyle özetledi: “Dün, bir orgeneralin tutuklanacağını söylemek hayaldi; bugün gerçek oldu. Dünyada hiçbir devlet, kendi ordusunu terörist olarak damgalamamıştır. İşte Cumhuriyet Güçbirliği olarak bu çıkmaza cevap verecek bir milli güç ve kuvvet olarak varız.”

DOĞU PERİNÇEK’İN MEKTUBU

Dört yıla yakındır  Silivri'de tutuklu bulunan Doğu Perinçek’in yazdığı mektup ise, miting alanındaki Cumhuriyet Gönüllüleri'ne İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey’in sesi ile ulaştı. Mektubuna “Güzel İzmirliler bağımsız ve çağdaş Türkiye'nin öncüleri” diye selamlayarak başlayan Perinçek, mektubunda "Seçim meydanlarında atılan nutukları hayretler içinde izliyoruz. Bu liderler nerede yaşıyor? Silivri Kalesi'nin duvarlarını aşarak, size gerçekleri söylemek için Bornova Meydanı'ndayım. Evet, sizden Meclis'te Atatürk'ün direnme cephesini oluşturmak için İzmir'in ışığını istiyoruz. İzmir'den başlayarak Türkiye'yi kurtaracağız" sözlerine yer verdi. Cumhuriyet Devrimimizi yıkıyorlar diyen Doğu Perinçek’in mektubu şöyle sürüyordu:
"Bizi Ortaçağ’ın kör kuyularına atıyorlar. Bizi, iç kargaşalıklarla birbirimize kırdırmak istiyorlar. Büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Zorluklardan korkmuyoruz. Zorluklar bizden korksun. Biz, zorlukları yenmek için varız. Önümüzdeki yakıcı mesele, Türk Ordusu'na karşı yıllardır sürdürülen düşman harekâtıdır. ABD işbirlikçileri, 'boyun eğelim, teslim olalım, ses çıkarmayalım' diyorlar. Kendi ordusuna sahip çıkmayan milletler, yabancı orduları beslemek durumuna düşerler. Silivri ve Hasdal duvarlarını yıkacağız ve Ordumuzu esaretten kurtaracağız. Bunun için ben ve arkadaşım E. Korg. Yaşar Müjdeci, sizden güç istiyoruz. Atatürk Devrimi bizi birleştirmişti. Bugün yine Atatürk Devrimiyle birleşiyoruz! Birleşmeye İzmir'den başlıyoruz. Atatürk Erzurum'dan başlayarak Doğuda bir dayanak yarattı ve İzmir'i kurtardı. Biz İzmir'de, bir dayanak yaratıp Hakkâri'ye kadar bütün halkımızı ve bütün vatanımızı birleştireceğiz.Bunun için ben ve arkadaşım E. Korg. Yaşar Müjdeci sizden yetki istiyoruz. Çünkü İzmir, Aydınlık Türkiye'nin kalesi! Çünkü İzmir bağımsız Türkiye'nin kalesi! Atatürk Devrimciliği, bizim olağanüstü gücümüzdür. Başımız dik! Artık hepimiz İzmirliyiz! Beni İzmirli olarak bağrınıza basıyor musunuz? Bana güveniyor musunuz? Sizden ışık istiyoruz. Evet, sizden Meclis'te Atatürk'ün direnme cephesini oluşturmak için,  İzmir'in ışığını istiyoruz. Işığınızı veriyor musunuz? Sözümüz sözdür! İzmir'in aydınlığını Meclis'e taşıyacağız! Meclis'i İzmir'in ışığıyla Atatürk'ün Meclisi yapacağız. Meclis'te bütün yurtsever milletvekillerini Türkiye'nin ışığıyla birleştireceğiz. "



Silivri'de tutuklu bulunan Doğu Perinçek'in eşi gazeteci Atatürk'ün Bütün Eserleri Genel Yayın Yönetmeni Şule Perinçek de mitingte bir konuşma yaptı. Duygusal ve etkileyici bir konuşma yapan Şule Perinçek, "Ankara'dan Eşbaşkan makamından bakan bazıları, bu meydana, Bornova'ya Karşıyaka'ya baktığında Gâvur askeri görmüş gibi oluyor. Oysa biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Ne Ali Kemallerin ne de Kemal Dervişlerin askerleriyiz.  Bunun için bizi görünce okyanus ötesine kaçıyor tavşan yürekliler. Ankara'yı eşbaşkanlardan kurtaracağız. Ankara'yı yeniden vatanın, emeğin, namusun başkenti yapacağız. Vatanı olmayanın namusu da olmaz. Namusu olmayan, vatanını, Türkünü, Kürdünü, 3-5 'e kapatır satar. Emeğe değer vermeyenin, alın terinin kıymetini bilmeyenlerin vatanı da olmaz, namusu da. Ancak gemiciği, Amerika'da kaçacak villası olur. Vatan bizim namusumuzdur. Kimseye böldürmeyiz. Buna dur diyecek adaylarımızı ayın 13'ünde Ankara'ya göndereceğiz. Silivri ve Hasdal'ın duvarlarını başlarına yıkacağız. Gerçek suçluların oraya girdiğini şu güzel aydınlık gözlerimizle göreceğiz. Cumhuriyetimizin Çılgın Gönüllüleriyiz. Bizi kim durduracak şaşarım" diye konuştu.

"TÜRKİYE ANKARA'DAN YÖNETİLSİN"
Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı İlker Yücel de mitigte yaptığı konuşmada, "Türkiye bir federasyona götürülmeye çalışılıyor. Ilımlı İslam adı altında aslında olmayan bir Ilımlı İslam Cumhuriyeti yaratılmak isteniyor. Aynı zamanda, ekonomisi büyük ölçüde dışarıdan sıcak paraya bağlı üretim yapmayan bir ekonomi haline getirilmiştir. Fabrikalarımız satılmıştır. Biz Cumhuriyet Güçbirliği olarak Atatürk'ün devrimlerinin yeniden canlanması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'nin Washington'dan değil, Ankara'dan yönetilmesini istiyoruz. Atatürk'ün kamucu ve halkçı ekonomisinin yeniden canlandırılmasını savunuyoruz. Biz gençler, Türkiye Gençlik Birliği olarak Amerikan emperyalizmine karşı bağımsız bir Türkiye istiyoruz" dedi.

MÜJDECİ: “GEREKİRSE BİZ SİVİL OLARAK DA CUMHURİYET GÜÇBİRLİĞİ OLARAK DA ORDUMUZU KORUR, SAHİP ÇIKARIZ”
Uzun süre halkı selamlayan Yaşar Müjdeci, alkışlar eşliğinde çıktığı kürsüde şunları söyledi: “Balyoz Harekât Planı’nın Hava Kuvvetleri ile ilgili olan “Oraj Harekât Planı’nda” yer alan ve Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi yakınlarında bulunan Menzil Tarikatının Bilvanis Çiftliği’ndeki Merkezi’nin “irticai faaliyetlerde bulunulduğu” gerekçesiyle izlenmesine yönelik planın varlığı. Menzil Tarikatı’nın şeyhi olan Mehmet Raşit Erol’un “hükümet yanlısı” olması bu tarikatı öne çıkarmış ve diğer tarikatlardan ayırmıştır. Acaba bu işte önem ve öncelik kuradan mı gelmektedir? Ordu’ya saldırının amacı, iç çatışmalarla Türkiye’yi bölmektir. Genelkurmay Başkanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı derhal istifa edip, sine-i millete dönmelidir. Gerekirse biz sivil olarak da Cumhuriyet Güçbirliği olarak da ordumuzu korur, sahip çıkarız.

LEVENT KIRCA: “MİLLETİMİZE GÜVENİYORUM GÜÇBİRLİĞİ ADAYLARI MECLİS’E GİRECEKLE
Mitinge katılarak Cumhuriyet Güçbirliği’ne destek veren sanatçılar arasında olan Levent Kırca, böylesine başarıya odaklanmış ve inanmış kişilerin bir araya geldiği bir mitingi ilk kez gördüğünü belirterek sözlerine şöyle devam ettİ: “ En büyük halk Türk halkıdır; Türk halkına güveniyorum. Cumhuriyet Güçbirliği’nin bağımsız milletvekili adayları mutlaka meclise girecekler.”

BBC DE İZLEDİ
İzmir Televizyonlarının canlı yayınla izleyicilerine sunduğu mitingi, BBC televizyonu da takip etti. Ressam Muzaffer Akyol, Oyun Yazarı Tuncel Cücenoğlu, Tiyatrocu Gülsen Tuncer ve Nasuh Mahruki’nin konuşma yaptığı miting, Selda Bağcan konseri ile devam etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman yigit 6 Haziran 2011 Pazartesi 12:59

Mitinge bende gittim daha kalabalık bekliyordum, ama yinede umutluyum oyum güçbirliğine liderlerin seçtiği vekiller yerine kendi seçtiğim vekil diyorum....Perinçek o meclisi alt üst edecektir...

Yorumu oyla      12      6  
emre sultan 6 Haziran 2011 Pazartesi 10:13

EDITOR: AYNI IPDEN ISIM DEGISTIRILEREK GONDERILEN YORUM YAYINLANMAZ. DEMOKRAT ISIMLI IPDEN GONDERILEN YORUMUNUZ YAYINLANMISTIR

Yorumu oyla      12      7  
DEMOKRAT 6 Haziran 2011 Pazartesi 09:39

Şurada 1 haftamız kaldı.Lütfen herkez neyin ne olduğunu çevresindeki bilgi sahibi insanlarımızdan öğrensin.Bu ülkenin gerçek kahramanları şu an bedel öderlerken onları yanlız bırakmayalım.Kim Amerikaya ve Natoya karşı ise şu an içeride.Çevrenize bir bakın adayların hiçbiri suya sabuna dokunmuyor.Hele ümit bağladığımız CHP adayları bile beyanatlarında CUMHURİYET ve ATATÜRK ilkeleri umurumuzda bile değil diyebiliyorlar.Eğer ben M.Ali SUSAM gibi birisine oy verirsem ellerim kırılsın.Düşünün birkere mecliste Doğu PERİNÇEKMİ vatanı,milleti,cumhuriyeti,ATATÜRKÇÜLÜĞÜ Savunur yoksa rengini belli etmeyen adaylarmı.O yüzden Oylarımız Cumhuriyet Güçbirliğine Olmaladır.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Olabilir dava gelsin bakarız'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan’a yönelik, ...
'Bu eser yayımlandan ölürsem cenazeme gelmeyin'
ATABE (Atatürk’ün Bütün Eserleri)‘nin 30. son cildinin tamamlanması onuruna ...
MHP'den 100 soruna 100 çözüm
''Bu iktidar, tükenmiş, insanlarımızın beklentilerine cevap verememiştir'' ...
 
‘Karşıma çıkman için 3 şart lazım'
Başbakan Erdoğan'a "1923 ruhunu taşımıyorsun, 2023'ten söz edemezsin" ...
Vural: Sülün Günay, sülün Yıldırım
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin ''35 İzmir, 35 Proje'' ...
Dağ: Küresel krize rağmen büyüdük
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Hamza Dağ, Kemalpaşa’da 5. ...
 
CHP’li kadın adaylar durmak bilmiyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Prof. Dr. ...
Sezer: AKP Türkiye'yi yasaklar ülkesi haline getirdi
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Sezer seçim çalışmasını Foça'da sürdürdü.
Aksünger: İktidarımızda emek en yüce değer olacaktır
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva