HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2011 Pazar - 18:18

'Bu eser yayımlandan ölürsem cenazeme gelmeyin'

ATABE (Atatürk’ün Bütün Eserleri)‘nin 30. son cildinin tamamlanması onuruna Bostanlı İskelesinde Kaynak Yayınları tarafından bir kokteyl düzenlendi.

 Bu eser yayımlandan ölürsem cenazeme gelmeyin

İZMİR - Kokteylde konuşan ATABE Genel Yayın Yönetmeni ve İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek, Cumhuriyet’in 75. Yılında Cumhuriyeti kuran Atatürk’ü anmak ve anımsatmak adına Atatürk’ü kalıcı kılabilecek bir eser yaratmak gerektiğini düşünerek Atatürk’ün Bütün Eserleri’ni yayımlama kararı aldıklarını belirtti.

Devletin yapmadığı görevi bugün Silivri’de tutuklu olan Doğu Perinçek’in yaptığını belirten Şule Perinçek, “ Doğu Perinçek, bu belgelerin yayımlanması için çok titizleniyor, zaman zaman bizi yönlendirerek bir an önce yayımlanmasını istiyor ve ‘Bu eser yayımlanmadan ölürsem cenazeme gelmeyin’ diye çalışmamızın temposunu arttırıyordu” dedi.

Şimdiye kadar Atatürk’e ait olduğu söylenen belgelerin çok dağınık olduğunu, olanların bazılarının da çeviri yanlışları ile anlamından uzaklaşabilecek belgeler haline geldiğini söyleyen Şule Perinçek, “Belgeleri doğru çevirebilmek için eski yazıyı kullanmış tarihi bilgisi geniş uzmanlardan oluşan bir Danışma Kurulu oluşturduk. Bazen bir virgül bile belgenin anlamını değiştirebiliyor. Bunun için çok titiz çalıştık. Bir metni beş kişiye tekrar tekrar okutarak denetledik ve bugün bazıları hiçbir yerde bulunamayacak Atatürk’e ilişkin bütün yazılı belgelerin yer aldığı bu eseri milletimize armağan ettik” dedi.

Şule Perinçek’in konuşmasının ardından Yazar Zeki Büyüktanır, Turan Dursun’un oğlu Abit Dursun ve yazar Hidayet Karakuş birer konuşma yaparak, Kaynak Yayınları’nın ve Atatürk’ün Bütün Eserleri Danışma Kurulunda yer alanlarla bu işe emek verenlerin büyük bir görevi yerine getirdiklerini belirterek teşekkür ettiler.

Kokteyle tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden Atatürk’ün Bütün Eserleri için emek verenlere bir mesaj gönderen İzmir 2 Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğu Perinçek, mesajında “En büyük mutluluğa fedakârlıklarınızla ve emeklerinizle ulaştık” dedi.
 
YAVUZ DALOĞLU-AKADEMİSYEN
Burada bugün Türkiye’nin devrimcileri, Kemalistleri ve Mustafa Kemal’leri var. Biz bugün çok mutluyuz ama hüzünlüyüz. Dünya tarihini değiştirmiş liderimizin, yazdığı, çizdiği ve söylediği sözleri, notları kitapları Kaynak Yayınları’nın hazırlamış olması büyük bir hizmettir; bu konuda çok mutluyuz. Hüzünlüyüz; çünkü böyle bir çalışmayı üniversitelerimizin devrim tarihi bölümlerinin yapmamış olması, Atatürk’ün kendi kurduğu Türk Tarih kurumunun böylesi bir çalışmayı yapmamış olması da düşündürücüdür. Bu belgelerin toplanması ve bir bütün haline getirilmesinde pek çok insanın emeği vardır ama bu emeğin en büyük sahibi Doğu Perinçek ve Şule Perinçek’tir. Bir Türk aydını olarak kendilerine minnet borçluyum.

ABİT DURSUN- YAZAR
Aydınlarımız, Türk ordusunun yarıdan fazlası hapiste. Siyasetçiler, gazeteciler, her meslekten insan şu anda özgürlüklerinden yoksun bırakılıyor. Oysa ‘İleri Demokrasi’nin iddia edildiği bir hükümette bunların olmaması gerekirdi. Eğer 12 Haziran seçimlerinde gerçek manada bir direniş ortaya koyacak Cumhuriyet önderlerini Meclise taşıyamazsak, bu seçim sonrası oluşacak parlamento ‘Sivil Faşizm’in ilan edildiği yer olacaktır. Cumhuriyet Güçbirliği’nin adaylarının Meclise girmesi bu sivil faşizmi engelleyecektir.
Şu andaki Meclis Cumhuriyet’in temel felsefesini özümsemiş üyelerden oluşmuyor. Parmak kaldırıp indirme işlevini vekillik sayıyorlar. On beş tane TİP’li vekilin Mecliste neler yapabildiğini tarih yazdı; şimdi de tarih Doğu Perinçek’in, Çetin Doğan’ın, Tuncay Özkan’ın Meclisteki mücadelelerini yazacak. Artık rejimin dönüştürülmesi konuşuluyor. Böylesi bir ortamda insanlar bu dev Atatürk’ün Bütün Eserleri’ni de okuyarak Cumhuriyet Güçbirliği’nin devrimci mücadelesini daha iyi kavrayabilirler.
ZEKİ BÜYÜKTANIR-EĞİTİMCİ-GAZETECİ-YAZAR
Bugün, Kuvay-i Milliye hareketini yeniden canlandıran bir Cumhuriyet Güçbirliği var karşımızda. Cumhuriyet Güçbirliği, kazanacak. Atatürk’ün Bütün Eserleri’ni Mecliste herkese okutacağız.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den 100 soruna 100 çözüm
''Bu iktidar, tükenmiş, insanlarımızın beklentilerine cevap verememiştir'' ...
‘Karşıma çıkman için 3 şart lazım'
Başbakan Erdoğan'a "1923 ruhunu taşımıyorsun, 2023'ten söz edemezsin" ...
Vural: Sülün Günay, sülün Yıldırım
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin ''35 İzmir, 35 Proje'' ...
 
Dağ: Küresel krize rağmen büyüdük
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Hamza Dağ, Kemalpaşa’da 5. ...
CHP’li kadın adaylar durmak bilmiyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Prof. Dr. ...
Sezer: AKP Türkiye'yi yasaklar ülkesi haline getirdi
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Sezer seçim çalışmasını Foça'da sürdürdü.
 
Aksünger: İktidarımızda emek en yüce değer olacaktır
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger, ...
Başbakan'ın omzundaki poşunun sırrı çözüldü
Başbakan Erdoğan’ın İzmir Mitingi boyunca sırtında duran ve merak konusu ...
Moroğlu Menemen’de sanayide, Kemalpaşa’da fabrikalarda
CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, seçim turunu Menemen ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva