HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Aralık 2015 Cuma - 10:13

Kadim şehrin izleri bu stantta

Konak Belediyesi’nin bu yıl 9’uncusu düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’nda açtığı stant, binlerce yıllık geçmişe sahip kadim şehir Konak’ın tarihi ve kültürel zenginliklerine ışık tutan tasarımıyla büyük beğeni topladı.

Kadim şehrin izleri bu stantta

İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla bu yıl da binlerce kişiye kapılarını açan fuarda “İnsan gülebildiği yerde özgürdür. Biz sizi özgürlüğe çağırıyoruz” sözü ile ziyaretçilerini karşılayan Konak Belediyesi standında Basmane’den Agora’ya, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndan Kadifekale’ye kadar birçok tarihi ve kültürel değer güzel görseller ve tasarımlarla ziyaretçilere tanıtılıyor. Gitar ve yan flüt eşliğinde sunulan klasik müzik dinletisiyle karşılanan ziyaretçiler stant kapısından girdiklerinde Konak’ın zengin tarihinden günümüze yansıyan izlerle buluşuyor.

GEÇMİŞİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği standa gelerek hem katılımcı firma temsilcileriyle hem de fuarı gezmeye gelen konuklarla sohbet etti. Bu yıl ilk kez Türkiye'nin en büyük fuar tesisi olan Fuar İzmir'de düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’nın turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar kadar yerel yönetimler için de oldukça önemli bir tanıtım platformu olduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, “Travel Turkey İzmir için olduğu kadar Türkiye için de önemli bir fuardır. Konak Belediyesi olarak biz de bütün zenginliklerimizi fuar ziyaretçilerine göstermek istiyoruz. Konak tarihin biriktirdiği zenginliği içinde barındıran bir ilçe. Kültürel zenginliğimizle, tarihi mirasımızla, güzel coğrafyamızla, renkli sosyal dokumuzla, geçmişe ışık tutan tarihi mekanlarımızla kısacası tüm güzelliklerimizle yer aldığımız standımıza hemşerilerimizi ve konuklarımızı davet ediyoruz” dedi.



BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTELİM
Türkiye’nin zor günlerden geçtiğine dikkat çeken Başkan Pekdaş, yaşanan kötü olaylardan çıkışın ancak tarihin ve kültürel geçmişin birleştirici gücü ile sağlanabileceğini de belirterek; “Bölgemizde pek çok sıkıntının olduğu, savaşların, kargaşanın ortaya çıktığı bu dönemde kültürlerin birlikteliği, halkların kardeşliği, birbirini yakından tanıması, kültür alışverişi ve turizm bu karmaşanın ve savaş durumunun önüne geçecektir. Ben buradan, ‘Haydi gelin zengin tarih ve kültürümüzle bir arada olalım ve barışın sesini birlikte yükseltelim’ diyorum. Bu yılki fuarın bu amaca da hizmet etmesini bekliyor ve bütün ziyaretçilere keyifli vakitler diliyorum” diye konuştu. Fuardaki stant ziyaretlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi ve baba ocağı olan Burdur ile sürdüren Başkan Pekdaş’ı Burdur standında kentin CHP’li Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz karşıladı. Konuk Başkan Ercengiz ile bir süre sohbet eden Başkan Pekdaş’a Burdur’un kendine has lezzetlerinden ceviz ezmesi ikram edildi.

ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
Türkiye’nin yanı sıra yurtdışından çeşitli turizm firmalarının katılımcı olarak tanıtımlarını yaptığı Travel Turkey İzmir Fuarı 13 Aralık 2015 Pazar günü sona erecek. Bu yıl fuara 31 ülke ve 55 destinasyon olmak üzere 1.000’den fazla firma katılım gösterdi. İlk kez Fuar İzmir’de kapılarını ziyaretçilere açan fuarda Konak Belediyesi’nin standı C Holü’ndeki 112 numaralı alanda yer alıyor. Stantta Semt Merkezleri’nde kurs gören kadınlarca üretilen el emeği ürünlerin yanı sıra Konak Belediyesi’nin kentin tarihi ve kültürel alanlarında yürüttüğü çalışmaların tanıtımı yapılıyor.

 
Aytuğ’la Sokullu gece yarısı aynı araçta
 
Metro seferlerine AÖF sınavı ayarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Travel Turkey'e renk kattı!
Türkiye’nin önemli turizm organizasyonu Travel Turkey İzmir Fuarı, 9’uncu ...
Fuar İzmir’de ‘en lezzetli’ kongre!
Dünya Gurme Şehirler Birliği üyesi İzmir'in lezzetleri, Uluslararası Gastronomi ...
Bornova’da budanan dallar iyiliğe dönüşüyor!
Bornova Belediyesi, gençleştirmek ve bakımını yapmak için budadığı ağaçların ...
 
Ölümsüz ağaçlardan sıkılan yağlar satışa çıkıyor!
Türkiye’nin Sakin Şehir Başkenti Seferihisar’da, yerel üreticiye verdiği ...
Çiğli’de çöp konteynırları yeşilleniyor
Temizlik hizmetlerinde görselliği de ön plana tutan Çiğli Belediyesi, ...
Menderes'in durakları yenileniyor
Menderes Belediyesi tarafından ilçede kötü durumda bulunan duraklarda ...
 
Mimarlar Odası’ndan liman için ‘silo’ önerisi!
ÖİB tarafından yargı kararı ekseninden revize edilerek askıya çıkan Alsancak ...
Vali Toprak’tan ‘Teos’ çıkarması!
Vali Toprak, kurumca desteklenen Seferihisar Teos Antik Kenti Gezi Yolu ...
Çiğli’de asansör protokolü
Çiğli’deki asansörlerin tescil belgelerinin verilebilmesi ve periyodik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva