HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Aralık 2015 Cuma - 09:53

Fuar İzmir’de ‘en lezzetli’ kongre!

Dünya Gurme Şehirler Birliği üyesi İzmir'in lezzetleri, Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nde masaya yatırıldı. Fuar İzmir'deki kongre, renkli görüntülere sahne oldu. Dünya Gurme Şehirler Birliği Başkanı Jean Michel Daclin, İzmir'deki çok zengin mutfak potansiyelinin şehrin tanıtımında mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu ise kongrenin İzmir'deki gastronomi kültürüne çok büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Fuar İzmir’de ‘en lezzetli’ kongre!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ), İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)  ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (IEU) tarafından düzenlenen Uluslararası Gastronomi Kongresi dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirdi.



Travel Turkey İzmir 2015 Fuarı ile eş zamanlı olarak açılan kongrede, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına etkisi tartışıldı.


 
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir ve Ege mutfağının binlerce yıl öncesinin deneyimleriyle harmanlanan sağlıklı ve lezzetli yemekler sunduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin 2006 yılında Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye olduğunu, bünyesindeki Eşrefpaşa Hastanesi ile sağlıklı beslenme adına çalışmalar yürüttüğünü ve Süt Kuzusu projesiyle yüz bini aşkın çocuğa ücretsiz ve sağlıklı süt dağıttığını, organik ve iyi tarım uygulamalarını desteklediğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Bu kongre daha da büyüyerek, İzmir'in gastronomi kültürüne çok büyük katkıda bulunacaktır” diye konuştu.


 
İZMİR MUTFAĞI DÜNYAYA AÇILIYOR
İzmir'in üye olduğu Dünya Gurme Şehirler Birliği Başkanı Jean Michel Daclin ise gastronominin dünya çapında önemini giderek artırdığını belirterek şunları kaydetti:
“Gıda, insanlar arasında bir  bağlantı noktası. Sosyal ilişkileri de belirleyen bir konu. Bütün dünyada gastronomi devrim niteliğinde bir dönüşümden geçiyor. Biz de Gurme Şehirler Ağı içinde üyelerimizle deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Birlikte çalışırken kendi şehirlerimizin de tanıtımını yapıyoruz. İzmir'in mutfağı çok ilginç. Uzun bir tarihi olan çok zengin bir mutfak. Ayrıca bütün Akdeniz'i kapsayan bir etkinliğe sahip. İzmir'in tanıtımında kesinlikle bu mutfağın özellikleri kullanılmalı.”
 
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin her bölgesiyle çok farklı lezzetler sunduğunu, Ege mutfağının da bu anlamda çok özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Ulusoy, turizmciler olarak bu zenginliği turizme yansıtarak ekonomik kazanca dönüştürmek istediklerini dile getirdi.
 
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, bu ilk kongrenin Dünya Gurme Kentler Birliği Başkanı Jean Michel Daclin'in katılımıyla açılmasının çok büyük anlam kazandığını ifade etti. İzmir'in. 4 kıtadan 23 şehrin üye olduğu Gurme Şehirler Ağı'na girebilmesinin kolay bir iş olmadığını, birliğin bu konuda son derece seçici davrandığını vurgulayan Demirtaş, “Ege'yi gastronomi konusunda dünyaya açmak istiyoruz. Dünyada, Çin ve İtalyan restoranları varken neden Ege restoranı olmasın diye düşünüyoruz. Bir süre sonra dünyanın önemli merkezlerinde Ege restoranlarını açabiliriz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla değerlerimizi öne çıkarak gastronomide dünyada söz sahibi olmak istiyoruz” dedi.
 
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Oğuz Esen ve Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Hande Arslanalp ise kongrenin İzmir'in sahip olduğu potansiyeli değerlendirme konusunda bir yol haritası çizeceğini dile getirdi.

 
Demirtaş Kuzey Irak’tan neden acil döndü?
 
Okmeydanı'nda çok sayıda adrese polis baskını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da budanan dallar iyiliğe dönüşüyor!
Bornova Belediyesi, gençleştirmek ve bakımını yapmak için budadığı ağaçların ...
Ölümsüz ağaçlardan sıkılan yağlar satışa çıkıyor!
Türkiye’nin Sakin Şehir Başkenti Seferihisar’da, yerel üreticiye verdiği ...
Çiğli’de çöp konteynırları yeşilleniyor
Temizlik hizmetlerinde görselliği de ön plana tutan Çiğli Belediyesi, ...
 
Menderes'in durakları yenileniyor
Menderes Belediyesi tarafından ilçede kötü durumda bulunan duraklarda ...
Mimarlar Odası’ndan liman için ‘silo’ önerisi!
ÖİB tarafından yargı kararı ekseninden revize edilerek askıya çıkan Alsancak ...
Vali Toprak’tan ‘Teos’ çıkarması!
Vali Toprak, kurumca desteklenen Seferihisar Teos Antik Kenti Gezi Yolu ...
 
Çiğli’de asansör protokolü
Çiğli’deki asansörlerin tescil belgelerinin verilebilmesi ve periyodik ...
Bornova’da ‘temiz Körfez’ için atık operasyonu!
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Gökdere Mahallesi’nde atıklarını ...
Konak’ın tarihine hayran kaldılar
Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ege Art Sanat Günleri'nin davetlisi olarak İzmir'e ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva