HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Aralık 2015 Perşembe - 11:26

Vali Toprak’tan ‘Teos’ çıkarması!

Vali Toprak, kurumca desteklenen Seferihisar Teos Antik Kenti Gezi Yolu yapım çalışmaları ile kamulaştırılacak alanları yerinde inceledi.

Vali Toprak’tan ‘Teos’ çıkarması!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, kurumca desteklenen Seferihisar Teos Antik Kenti Gezi Yolu yapım çalışmaları ile kamulaştırılacak alanları yerinde inceledi.

Vali Mustafa Toprak’a Seferihisar Teos Antik Kentindeki incelemelerine; Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik,  Vali Yardımcısı – İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı(YİKOB) Başkanı Cemil Özgür Öneği, Müze Müdür Vekili Nermin Arıtar, Teos Antik Kenti kazı çalışmaları BaşkanıAnkara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Kadıoğlu, İlçe yöneticileri ve diğer ilgililer eşlik etti.
 
2010 yılında yeniden başlayan Ionia bölgesinin 12 kentinden biri olan Teos Antik Kentindeki kazı çalışmaları Ankara Üniversitesi, Dil ve tarih- Coğrafya Fakültesi, Klasik Arkeoloji Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi M. Kadıoğlu Başkanlığında yürütülüyor.
 
TEOS Antik Kentini ziyaret eden Vali Toprak, Kazı Başkanından kazı alanı,  yapılan çalışmalar ve restorasyon ile ilgili bilgiler aldı.
 


Kazı ekibi ile bir süre sohbet de eden Vali Toprak, Teos Antik Kent İskelesi, tapınak kalıntıları, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı(YİKOB) tarafından yeni yapılan kazı evi ile Kültür Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan çevre düzenlemesi ile daha sonra müzeye dönüştürülecek olan kazı deposu ve ziyaretçi giriş turnikeleri ile ulaşım yolları yapımı hakkında da bilgi aldı.
 
Vali Toprak, İzmir'e yeni destinasyon ve turizm kültür alanları ile merkezler oluşturmaya çalıştıklarını ve Teos Antik Kentini İzmir’in önemli turizm cazibe merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir Valiliği YİKOB’un el ele vererek, Antik Kent'te bulunan Agora, Tapınak, Tiyatro, Liman, Surlar vb. tarihi yapıların ortaya çıkarılıp ayağa kaldırılması ve çevre düzenlemelerini yapmaya çalıştıklarını, TEOS Antik Kenti'ni Efes ve Bergama gibi önemli turizm merkezi haline getirmek istediklerini ve Teos Antik Kenti Kazı Başkanlığı ile uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi.
 
Vali Toprak, Teos Antik Kentini ziyarete gelenlerin rahatça gelebilmesi için kesme taş ve ahşap çerçeveli yürüme yolları yaptıklarını, bugüne kadar yaklaşık 1200 metre yürüme yolu yaptıklarını, ayrıca antik kentin içerisinde kalan bazı alanları kamulaştırma çalışmalarının da yürüttüklerini, çalışmanın bitmesi ile yeni yürüme yolları yapılacağını ve ilave kazı alanları oluşturulacağı müjdesinde verdi. Vali Toprak Valilik YİKOB’a ve Kazı Başkanlığına da özverili çalışma ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Teos Kentinde var olan işgallerin kaldırılması ile yapılan işlerin teknik kontrol çalışmalarının iyi takip edilmesi talimatını verdi.

 
EÜ’de ‘OHAL’ tam gaz: Araç girişine de bariyer seti!
 
Bu yılbaşı ağacı kitaplardan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de asansör protokolü
Çiğli’deki asansörlerin tescil belgelerinin verilebilmesi ve periyodik ...
Bornova’da ‘temiz Körfez’ için atık operasyonu!
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Gökdere Mahallesi’nde atıklarını ...
Konak’ın tarihine hayran kaldılar
Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ege Art Sanat Günleri'nin davetlisi olarak İzmir'e ...
 
Seferihisar’da dev satışta ikinci dalga: 4 arazi daha vitrinde!
Seferihisar Belediyesi, ilçede tartışma yaratan satış listesindeki dört ...
Hayat onlar için yeniden başlıyor
Bucalı anneler, Buca Belediyesi’nin açtığı okuma yazma kursunda hayata ...
Kocaoğlu-Boutaris zirvesi: Davutoğlu-Çipras planı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Selanik ...
 
Geleceğin yıldızları Karşıyaka’da yarışıyor
Gençlerin kültür-sanat ve spor etkinliklerine yönelmesi için özendirici ...
Konak’ta kriz tatlıya bağlandı, Uğur yeniden komisyon başkanı
Konak Aralık meclisinin ilk oturumda Hukuk Komisyonu Başkanlığı’ndan istifa ...
Büyükşehir’den önemli açıklama: 2016’da personel alınacak mı?
2016 yılı için itfaiye ve zabıta personel alımı yapılacağına yönelik duyuruların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva