HABERLER>DÜNYADAN
24 Şubat 2011 Perşembe - 00:00

Kaddafi isyanın ve kanın gölgesinde konuştu’…

Kaddafi 2 gün sonra tekrar televizyondan halkına seslendi. Ancak bu kez, yayına telefonla bağlandı. Zira konuşma yapacağı duyulunca çatışmalar çıktı. En az 10 kişi yaşamını yitirdi.’

Kaddafi isyanın ve kanın gölgesinde konuştu’…


Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi 2 gün sonra tekrar televizyondan halkına seslendi. Ancak bu kez, yayına telefonla bağlandı. Çünkü konuşma yapacağı duyulunca Zaviye kentinde çatışmalar çıktı. En az 10 kişi hayatını kaybetti.
Kaddafi yaptığı konuşmada şunları söyledi: ''Kendilerini güvende hissetmeyen Libyalılar bunu söylediği için kendilerinden utanmalı. Libya herkesin gıpta ettiği, imrendiği bir ülkeydi. Yaşanan bütün olayların temeli El Kaide’’dir. ABD’’de bu insanların peşinde... Ülke bu insanlardan temizlenmeli.
Evlerinizden çıkın, çocuklarınızla konuşun ve onları evlerine çağırın. Ellerinde silahlar var, karakollara saldırıyorlar. Bütün bunların sebebi aşırı uyuşturucu kullanımı... Kardeşlerim lütfen kendinize geliniz.
Müslüman Kardeşler bile bütün bu yaşananlara karışmıyor. Bütün reformların şeriat kuralları içinde olmasını istiyorlar. Eskiden Müslüman Kardeşler de şiddete başvuruyordu ancak şimdi olayları El Kaide yapıyor.
Bin Ladin eskiden Libya dışına saldırıyordu. Şimdi Libya’’ya saldırıyor. Bin Ladin’’e uyanlar kendilerinden utanmalı.
Bu sebepten petrol gelirleri ve üretim düşecek. Son dönemde iyileşmeler vardı. Konutlar yapılıyor ve insanlara dağıtılıyordu. Arabalar alınıyordu. Ürünlerin fiyatları normaldi ancak şimdi çıkmaya başladı.
İKTİDARI SİZE DEVREDİYORUM
Petrol üretimi durunca ne olacak düşünüyor musunuz? Bütün bunlar ülkemizde nasıl oluyor? Komiteler kurulmalı. Zaviye kasabası gibi diğer kasabalarda komiteler kurulmalı. 1977’’den bahsetmiyorum. İktidarı size devrediyorum. Kendi sorunlarınızı istediğiniz gibi çözebilirsiniz.
Sizin çocuklarınızı, sizden alıp ölüme götürdüğünü ve bu insanların cep telefonlarıyla kampanya yaptıklarını bana söylüyorlar. Telefonlarda gençlere ana ve babalarını dinlememeleri söyleniyormuş. Onları yanlış yola çekiyorlar ve ülkelerine ihanet ettiriyorlar.
KRALİÇE ELIZABETH UZUN SÜREDİR İKTİDARDA
Benden uzun süre iktidarda olanlar var. Mesela İngiltere Kraliçesi Elizabeth benden uzun sürede iktidarda ve başına bir şey gelmedi.
Benim seçimim olsa, ne televizyon izler, ne de radyo dinlerdim. Şu anda olan, halkın iktidarı değil, El Kaide’’nin iktidarıdır. Bütün Irak’’ı Saddam yüzünden, Afganistan’’ı Taliban yüzünden yerle bir ettiler. Bütün bu topraklarda El Kaide’’nin peşindeler. El Kaide bugün Zaive’’de çocukları kandırıyor. Bunlar çılgın insanlar. Ülkeniz yıkılsa da önem vermezler.
TARİHİMİZ YOK EDİLİYOR
Şimdi Zaviye’’nin tamamen yıkılmasından mutlu olan kesimler var. Oysa burada tarihimiz yok ediliyor. Bir kez daha söylüyorum; 1977’’de iktidarı size devrettim. Ülkenizde barış mı savaş mı var sizin probleminiz. Hiç kimse ülkenin bugünkü durumuna geleceğine inanmazdı. Bazıları bu durumdan çok menun. Bankalar ve okullar kapandı. Her yerde silahlar satılıyor.
Ülkenize bunların olmasını görmek istiyorsanız bu sizin seçiminiz. Size kutlu olsun. Ancak bunu nasıl istiyorsunuz anlamıyorum. Sizden bir kez daha dışarı çıkıp çocuklarınızı dışarıdan toplamanızı istiyorum. İsyancıları mahkemelere verin. Çocuklarınızı bırakın rehabilite edelim. Bakın nasıl değişecekler. Kız kardeşlerim, aydınlar çocuklarla konuşmalı. Onlara mantığın ışığını göstermeli. Bu saçmalıkları göstermeli. Bir kez daha öldüreülen 4 askerin ailesine baş sağlığı diliyorum.
Bin Ladin ölenleri geri getirebilecek mi? 1000 kişinin öldüğü Zaive bütün aşiretlerin başkentidir. Bu isyan devam ederse çok kızgın olacağız. Ülkeyi yıkıma uğratacağız.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Türkiye'yi kıskanıyor: En çarpıcı tahliye
Türkiye Libya'daki 7 binden fazla vatandaşını feribotlar ve uçaklarla ...
Libya ordusu camiye saldırdı: 7 ölü
El Cezire televizyonu, Libya ordusuna bağlı askerlerin, Zaviye kentindeki ...
Türk feribotları Libya'dan dönüyor!
Libya'nın Bingazi Limanı'ndan aldığı yolcularla yola çıkan ...
 
Göstericiler Yunan polisini yaktılar!
Hükümetin kemer sıkma politikalarını protesto eden çalışanların greve ...
Libya’’da dehşetin bilançosu: 560 ölü, 1400 kayıp!
Libya’’da devam eden halk ayaklanmasında yaşanan dehşetin detayları ortaya ...
Ve Türkler Bingazi’’den ayrıldı
Libya'daki isyanın en yoğun yaşandığı kentteki Türk vatandaşlarının ...
 
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Siyaset tarihinin unutulmaz gafları’…
Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki ’‘’’Yürüyen merdiven ve attan düşme’’’’ ...
Üniversitede silah taşımak serbest!
ABD'nin Teksas eyaletinde, üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva