HABERLER>DÜNYADAN
23 Şubat 2011 Çarşamba - 00:00

Ve Türkler Bingazi’’den ayrıldı

Libya'daki isyanın en yoğun yaşandığı kentteki Türk vatandaşlarının tahliyesi için gönderilen iki feribot, Bingazi limanına yanaştı. 3000 kişiyi alarak Marmaris'e doğru yola çıktı.’

Ve Türkler Bingazi’’den ayrıldı


ANKARA - Libya'da Kaddafi'ye karşı ayaklanmanın ve çatışmaların en yoğun yaşandığı Bingazi'deki Türk vatandaşlaırın tahliyesi için engeller aşıldı.
Dün CHP ve BDP ile bir araya gelen Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bingazi'deki tahliyelerle ilgili temel sıkıntının, muhatap olunacak kimsenin bulunmayışı ve bu nedenle feribotların limana yanaşamaması olduğunu söylemişti.
Libya'daki Türkleri yurda getirmek üzere yola çıkan, İDO'ya ait Orhan Gazi-1 ve Osman Gazi-1 feribotlarının Bingazi limanına yanaşmasına izin verildi.
Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki Türk vatandaşlarını tahliye amacıyla İDO tarafından tahsis edilen ikinci feribot Osmangazi-1'in, saat 05.00'te bin 500 civarında yolcuyla Bingazi limanından Marmaris'e hareket ettiğini duyurdu.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Osmangazi-1'in, 20 saat içinde Marmaris limanına ulaşmasının beklendiğini belirtildi. Osmangazi-1 ve saat 03.00'da Bingazi limanından ayrılan Orhangazi-1 feribotuna bir Türk firkateyninin eşlik ettiği bildirildi.
Bingazi limanının dışında bekleyen 200 Türk vatandaşı ile konsolosluklardan haber bekleyen ve kentin farklı bölgelerinde toplu halde bulunan vatandaşların tahliyesi de tekrar Bingazi'ye dönecek bu feribotlarla yapılacak.
TOPLAM 6500 TÜRK VAR
Konuyla ilgili Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu'ndan da açıklama geldi.
Davutoğlu, ''Hükümetimiz yoğun çaba gösterdi ve tahliye süreci başladı'' derken, Orhan Gazi-1 feribotuna binen ilk kişi, hasta bir Türk vatandaşı oldu. Diğer vatandaşlar da işlemlerinin tamamlanmasının ardından feribota alınacak. Davutoğlu da, limandaki vatandaşların ve gemide bulunanların alkışları eşliğinde feribota bindi.
Son duruma ilişkin açıklama yapan Davutoğlu, Bingazi ve çevresinde 6500 Türk vatandaşının yaşadığını, bu kişilerin çalıştıkları inşaat şirketlerinin tahrip edildiğini, yıkıldığını ve yağmalandığını söyledi.
Bingazi Limanı'ndan Türkiye'ye 3 bin vatandaşın götürüleceğini anımsatan Davutoğlu, ''Çevrede henüz bu bölgeye ulaşamayan vatandaşlarımız da var. Örneğin Derne'de, güneyde çöl bölgesinde kalan vatandaşlarımız var. Oralardan buraya ulaştıkları takdirde onların da tahliyesi için uçak veya gemi gönderilecek'' dedi.
Başkonsolos Davutoğlu, Bingazi'deki tahliye işlemlerinin büyük bir bölümünün tamamlandığını da sözlerine ekledi.
SIKINTI AŞILDI!
Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan Libya atışmanın ardından, muhalefeti konuyla ilglli bilgilendirmek için Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, dün CHP ve BDP liderleriyle görüşmüştü.
Şu ana kadar 2100 Türk vatandaşının Libya’’dan tahliye edildiğini ve deniz yoluyla günde 6 bin vatandaşın tahliye edilmesinin mümkün olduğunu belirten Çiçek, işin düğümlendiği noktayı Bingazi limanına yanaşıp yanaşamamak olarak açıklamıştı.
Limana yanaşıldığı takdirde vatandaşların Marmaris’’e getirileceğini ve orada tüm hazırlıkların yapıldığını belirten Çiçek, tahliyelerle ilgili temel sıkıntının da, Libya’’daki otorite boşluğu, kaos ortamı ve muhatap bulamamak olarak açıklamıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Siyaset tarihinin unutulmaz gafları’…
Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki ’‘’’Yürüyen merdiven ve attan düşme’’’’ ...
Üniversitede silah taşımak serbest!
ABD'nin Teksas eyaletinde, üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin ...
 
Kaddafi ilk kez geri adım atıyor!
Ordu ve paralı askerleri halkın üzerine sürerek ayaklanmayı kanla bastırmaya ...
Ve isyan ateşi Balkanlar’’a sıçradı’…
İnternette başlatılan protesto dalgası Balkanlara ulaştı, Bosna'da ...
İngiltere rakıyı konuşuyor
Alkollü içki devi Diageo'nun Mey İçki'yi alması İngiliz basınında ...
 
Yeni Zelanda 6.3'le sarsıldı: 65 ölü
Yeni Zelanda'da ülkenin ikinci büyük kenti olan Christchurch bölgesinde ...
Halkı vuruluyor, Kaddafi nerede?
Libya Hava Kuvvetleri’’ne bağlı çift koltuklu iki savaş uçağının Malta’’ya ...
Libya alev alev’…
Bingazi’’de sonra Libya’’nın başkenti Trablus’’ta da isyancılarla hükümet ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva