HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
16 Ağustos 2024 Cuma - 11:24

İzmir'in yeni çevre yolunda kritik tarih!

İzmir'in en büyük projeleri arasında yer alan İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu çalışmalarında kritik tarih belli oldu. 9 Ekim 2024 tarihinde toplanacak olan Bakanlık komisyonu projenin geleceği ile ilgili kararını verecek.

İzmir in yeni çevre yolunda kritik tarih!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir'de son dönemlerde sıkça tartışmalara neden olan trafik sorununa çözüm getirmek amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmesi planlanan İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu (2'nci çevre yolu) ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı projenin İDK toplantı tarihini ilan etti. Bakanlığın sitesinde yer alan duyuruya göre 9 Ekim 2024 tarihinde toplanacak olan İnceleme-Denetleme Komisyonu projenin tanıtım dosyasına son şeklini verecek.

5 milyar 283 milyon 49 bin TL’ye mal olacak çevre yolunun ÇED süreçlerinin tamamlanmasının ardından 4 yıl içinde hizmete açılması planlanıyor.  Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu proje güzergahına göre yeni yol Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Kemalpaşa, Buca’dan geçecek. 41 km uzunluğundaki güzergâh üzerinde, dört adedi otoyol-otoyol ve otoyol-devlet yolu bağlantısı olmak üzere toplamda 11 adet kavşaktan oluşacak.



Proje tanıtım dosyasında şu ifadeler yer aldı:

Proje güzergahı Menemen-Çandarlı Otoyolu’nun Koyundere kesiminden ayrılmakta, Menemen ve Çiğli’nin doğusundaki dağlık kesimden güney istikametinde geçerek doğuya yönelmektedir. Bu kesimde de Bayraklı ve Karşıyaka’nın kuzeyinden doğu istikametinde geçen proje hattı, geçmiş yıllarda projesi tamamlanan Bornova Çevre Yolu hattına oturarak Evka-4 mahallesinin altından tünelle geçmektedir.

Bu kesimin devamında Homeros Vadisi’ni ve Manisa Yolu’nu keserek Bornova’nın etrafından dolaşan proje güzergahı Ambarlar kesimine ulaşmakta ve İzmir-Ankara Devlet Yolu ile İzmir-İstanbul Otoyolu ile kesişmektedir. Bu noktadan itibaren sanayi sitelerinin doğusundaki dağlık kesimi kullanarak güney istikametinde ilerleyen güzergâh, proje sonunda mevcut Buca Kavşağına bağlanarak sona ermektedir. İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu (Km: 0+000-41+000) Projesi için gerçekleştirilen etüt mühendislik çalışmaları neticesinde proje hattı Menemen-Çandarlı Otoyolu’nun Koyundere kesiminden ayrılarak başlamakta (Km:0+000) olup mevcut Buca Kavşağına bağlanarak son (Km:40+823) bulmaktadır. Proje güzergâhı toplam uzunluğu yaklaşık 40,823 kilometre olup 3 şerit gidiş – 3 şerit geliş olacak şekilde (2 x 3) ve platform genişliği toplam 37,5 metre olacak şekilde tasarlanmıştır. Proje hızı otoyol standardı olarak 120 km/saat olarak belirlenmiştir. Proje hızı tüm güzergâh boyunca hem yatay hem de düşey olarak korunarak projelendirme çalışması yapılmıştır.



SİT SÜPRİZİ YAŞANMIŞTI
Çevre yolunun geçeceği güzergah üzerinde inceleme çalışmaları sürerken, Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde bulunan Örnekköy Mahallesi'nde tabiat parkının bulunduğu bölgede 2016 yılında arkeolojik kalıntılar tespit edilmişti. Yapılan incelemeler sonrası alan 3'ncü derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilirken, yeni otoyolun hemen sit alanı yanında geçecek olması nedeniyle, sit alanı dışında kalan bölümde inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonrası çevre yolunun geçeceği ve sit alanı bitişiğinde kalan alanda da Geç Roma, Bizans dönemi ve Osmanlı dönemlerine ait seramik örneklerine rastlanması sonrası İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu düğmeye basmıştı. Alanda inceleme yapan koruma bölge kurulu, yeni tespit edilen alanında 3'ncü derece arkeolojik sit alanı sınırları içerisine dahil edilmesine karar verilmiş.

 

 
İzmir Baba'ya Karşıyaka'da vefa!
 
İzmir'de 2 firari hükümlü yakalandı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Necati Başpınar 16 Ağustos 2024 Cuma 23:25

İzmir uzun süredir muhalefet partisi de yönetim olduğu için hizmetler gelmedi aynı zamanda bilinçli engellendi İzmir''in herşeyden önce kentsel dönüşüme ihtiyacı var bazı bölgeler İzmir''e yakışmıyor izmir halkı hizmet bekliyor.

Yorumu oyla      3      0  
Abdul arif 16 Ağustos 2024 Cuma 22:47

Sorun ısıkent,ten tırmanma şeridi yapılarak çözülür Ama yine mutahit cebi dolacak

Yorumu oyla      1      0  
Hakan 16 Ağustos 2024 Cuma 21:27

Ne tesadüf yolun geçeceği istikamet yaniyor

Yorumu oyla      4      1  
Alaattin Özlü 16 Ağustos 2024 Cuma 21:08

Tamam 2'' çevre yolu gerekli Ama İzmirin çok acele beklemesiz Kentsel Dönüşümün hızlandırılması lazım Depremin günü saati belli değil son 25 yılda 2 Büyük deprem oldu Ama hale çok verimli ilerleme yok yarin keşke demeyelim

Yorumu oyla      2      0  
X 16 Ağustos 2024 Cuma 17:01

https://www.hurriyet.com.tr/ege/izmire-ikinci-cevre-yolu-25196815 al sana gerçekler. 2013 yılının haberi. Şimdi bakan olan beyefendi bak ne diyor. 11 yıldır çivi çakmadılar. Adam hala krt, halk diye saçmalıyor. Bana ne krt den, halktan, ne alaka! 11 yıldır ön çalışması bitmeyen yolun inşaatının 5 yılda biteceğini zannetmek.

Yorumu oyla      2      0  
mikser x 16 Ağustos 2024 Cuma 16:13

aynen kank :) siz malüm szc halk krt izlemeye devam, kafanızı kuma gömün gerçekleri takip etmeyin, sizi gidi yobazlar sizi :)

Yorumu oyla      0      4  
X 16 Ağustos 2024 Cuma 16:01

Mikser x, şehir hastanesi 10 yılda bitti; Sabuncubeli Tüneli 7 yılda ( arkeolojik kazı mı oldu?); hızlı tren 11 yıldır inşaat halinde; Çandarlı Limanı 13 yıldır yapılmayı bekliyor; Otogar metro 9 yıldır yapılmayı bekliyor... İkinci çevre yolu projesi 2013 yılına ait. Konak Tüneli arkeolojik kazı sebebiyle mi geç bitti? Atış serbest mi? Tünel kazı işi geç bitti, ne kazısı! 10 yıldır gündemde olan ikinci çevre 5 yılda bitecekmiş. Küçücük tüneller 5-7 yılda bitmiş, bu yol nasıl bitecek? Çok sayıda tünel var. Üçyol metrosu da 5,5 km'dir. Bu konuyla da alakası yoktur. Mevcut çevre yolu bile 1 tane tünel olmasına rağmen yıllarca bitmedi, yenisi nasıl bitecek? Bu durumda boş konuşan kim oluyor. https://www.egedesonsoz.com/haber/ak-partili-dag-nedeni-tasarruf-tedbirleri-dedi-yeni-cevre-yolu-seneye-kaldi/1189858. Al bu da hediyem olsun.

Yorumu oyla      3      1  
mikser X 16 Ağustos 2024 Cuma 14:33

sayın X, siz devletin yaptığı işleri İzmirin beceriksiz CHP yönetimleriyle karıştırdınız sanırım. Hatırlatayım;4 km lik Üçyol-Üçkuyular metrosu defalarca ertelendi, iş kazaları vs. saymıyorum bile, beceriksizce 7 yıl sürdü.İzmir çevreyolunun bugün yoğun kullanılan karşıyaka tünellerinin olduğu kısımlar dahil bitiren Binali Yıldırımdır, 1988 yılında başlayan izmir çevre yolu yıllarca diğer iktidarlarca bitirilememiştir, Otoyolun kuzey kesiminin inşaatı beklenenden uzun sürdü ve protestolara neden oldu.İnşaat çalışmaları 2006'da hızlandı ve Ocak 2007'de Bornova-Karşıyaka arasındaki 12,6 km'lik kısım ve üzerindeki Bayraklı Tünelleri trafiğe açıldı. Otoyol 15 Haziran 2008'de Çiğli'ye Atatürk OSB'ye uzatıldı.Çevre yolu daha sonra 2011'de Çiğli Hava Üssü'ne, 2014 yılında da Menemen'in güneyindeki Koyundere mevkisine kadar getirildi ve son şeklini aldı". ayrıca Konak tüneli ise 4 yılda tamamlandı, bağlantı yolları dahil,bu kadar sürmesinin nedeni ise bölgenin arkeolojik olmasından dolayı titiz bir çalışma yapıldı.BOŞ KONUŞMA ARAŞTIR der atalarımız...

Yorumu oyla      0      5  
X 16 Ağustos 2024 Cuma 12:01

11 yıldır yapılacak. Şu anki bakan o zaman karayolları bölge müdürüydü, 2013 yılında çalışmalar başlamıştı demişti. Ayrıca 4 yılda bitmesi mümkün değil. Bu yılı zaten geç. 2025 ilk çeyreğinde ihale aşamasına gelse, yılın ortasında ancak iş başlar. En az 10 yılda biter. 2035 öncesi açılmaz. 1,6 km'lik Konak Tüneli 5 yılda bitti. YİD olarak yapılır, geçiş ücreti tuzlu olur.

Yorumu oyla      2      0  
gündem bey 16 Ağustos 2024 Cuma 11:42

otoyol ve devlet yolu bağlantısı aayrı. burnuma YID projesi kokuları geliyor.Çok az izmirli YID projesine para verir. gerçi kullanılmasada geçiş garantisi veirldiği için parası bizden çıkıyor.

Yorumu oyla      3      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konut fiyatları reel olarak geriliyor
Konut Fiyat Endeksi (KFE), Temmuz 2024'te aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde ...
Köprü otoyol ücretlerine zam!
Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı.
İtalya'nın ardından İsveç de harekete geçti... Arsaların metrekaresi 4 TL bile değil
İsveç'te Göteborg'un 150 kilometre kuzeyindeki küçük Götene kasabası, ...
 
YKS açıklandı, İzmir’de kiralar uçtu!
Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra gözler ev kiralarına ...
Emlakta 'doğrulanmış ilan' düzenlemesinin detayları
Ticaret Bakanlığı tarafından 15 Eylül'den itibaren devreye alınacak "doğrulanmış ...
Planlar askıda... İzmir'in turizm merkezinde özelleştirme hamlesi!
Özelleştirilme İdaresi tarafından özelleştirme kapsamına alınan Çeşme ...
 
İzmir'de konut satışlarında artış!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2023 yılı Temmuz ayında ...
Türkiye'de temmuzda 127 bin 88 konut satıldı
Türkiye genelinde konut satış sayısı temmuzda geçen yılın aynı ayına göre ...
İzmir'de dev satış... 32 parsel vitrinde!
İzmir’in 6 ilçesindeki taşınmazlar için satış kararı alan Emlak Konut ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva