HABERLER>GÜNCEL
12 Haziran 2010 Cumartesi - 00:00

İzmir için bombalı tuzaklar

Buca’’da park halindeki bir otomobilin LPG tankına 50 kg patlayıcı bırakarak kayıplara karışan eylemcinin BDP Buca İlçe Başkanı’’nın oğlu olduğu iddia edildi. Polisin, geçtiğimiz hafta da Bornova’’da benzer bir bombalı saldırıyı önlediği belirtildi. ’

İzmir için bombalı tuzaklar

Buca’’da park halindeki bir otomobilin LPG tankına 50 kg patlayıcı bırakarak kayıplara karışan eylemcinin BDP Buca İlçe Başkanı’’nın oğlu olduğu iddia edildi. Polisin, geçtiğimiz hafta da Bornova’’da benzer bir bombalı saldırıyı önlediği belirtildi. ’
 
İZMİR- Buca’’da park halindeki otomobilin bagajında 50 kilogram patlayıcının ele geçirilmesiyle ilgili soruşturma sürerken, eylem yapmak üzere bombayı kente getiren kişinin gözaltındaki BDP Buca İlçe Başkanı Aslan Kızıl'ın oğlu olduğu öğrenildi.
 
Zanlının operasyonun sıcağı sıcağına kamuoyuna duyurulmasıyla izini kaybettirdiği, şu an yanında herhangi bir patlayıcı olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, MİT desteğiyle yaptığı takip sonucu, Güneydoğu Bölgesi'nden kente getirilen bir otomobille bombalı eylem yapılacağı bilgisini edinmişti. Harekete geçen ekipler, eldeki bilgilerin tamamlanması ve takibin sona erdirilmesinin ardından operasyon için dün düğmeye bastı. Operasyon kapsamında,Buca Kaynaklar mevkiindeki Yörükobası adlı restoranın otoparkına park edilen Toyota marka otomobilin bagajındaki LPG tankı içinde 50 kilogram patlayıcı ele geçirildi. Patlayıcı özenle etkisiz hale getirilirken, çeşitli adreslere yapılan baskınlarda, aralarında BDP Buca İlçe Başkanı Aslan Kızıl’’ın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.
 
Bilgilerine başvurulmak üzere emniyete getirilen restoran sahibi ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 8 kişi, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Ele geçirilen patlayıcı, türünün belirlenmesi için kriminal incelemeye gönderilirken, kentte olası bir faciayı önleyen operasyonun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.
 
BOMBACI KAÇTI
Gözaltındaki Aslan Kızıl’’ın ismi açıklanmayan oğlunun, örgütün dağ kadrosunda bulunduğu, bombayı kendisinin kente getirip bazı kişilere teslim ettiği öğrenildi. Örgüt üyesi bu kişinin, iki gün önce otoparka bırakılan otomobili, eylem yapacağı gün alıp hedefe götürerek bombalı saldırıyı gerçekleştireceği belirlendi. Zanlının, operasyonun sıcağı sıcağına kamuoyuna duyurulmasıyla izini kaybettirdiği, şu an yanında herhangi bir patlayıcı olup olmadığının da araştırıldığı kaydedildi. Her yerde aranan ve yeni bir eylem yapmasından çekinilen zanlının fotoğraflarının tüm güvenlik birimlerine dağıtıldığı öğrenildi. Gözaltındaki zanlıların sorgularının ise sürdüğü, soruşturmaya göre haklarında işlem yapılacağı bildirildi.
 
 
BÖYLE BİR DÜZENEK İLK KEZ KULLANILDI
Operasyonda 34 YK 2170 plakalı otomobilin bagajında, LPG tankında ele geçirilen patlayıcının ağırlığının 50 kilogramın üzerinde olduğu belirlendi. Yapılan incelemede, bomba yapımında plastik patlayıcının yanı sıra kimyasal karışımların da kullanıldığı, patlatılmasını sağlayacak uzaktan kumanda düzeneğinin bulunduğu tespit edildi. Yetkililer, LPG tankı içerisinde yüklü miktarda patlayıcı kullanılarak hazırlanmış bomba düzeneğinin ilk kez ele geçirildiğini bildirdi. Terörle Mücadele Ekipleri, 34 YK 2170 plakalı otomobilin sahibiyle ilgili yürüttüğü incelemede de bazı bilgilere ulaştı. Kimlik bilgileri açıklanmayan otomobil sahibinin, bir süredir kayıp olduğu ve otomobilinin de kısa süre önce İzmir'e getirildiği tespit edildi.
 
FACİADAN DÖNÜLMÜŞ
Bu arada, İzmir'in Bornova ilçesinde önceki gün köprü ayağına bırakılan bomba süsü verilmiş paketi fünyeyle patlatan polisin büyük bir faciayı önlediği ortaya çıktı. Geçen çarşamba sabaha karşı Bornova'da bomba süsü verilmiş paketin patlatılması olayının perde arkasında da teröristlerin şeytani katliam planının bulunduğu ortaya çıktı. Polise bir telefon kulübesinden şüpheli paket ihbarı yapan teröristlerin, daha önce hemen yakındaki bir çöp konteynırının içine yakılı durumda bir piknik tüpü ve onun
üzerine de bir başka piknik tüpü bıraktığı öğrenildi. Teröristlerin iki tüp ve çelik konteynırı patlatarak İstanbul Güngören'de olduğu gibi şüpheli paket ihbarı için toplanan meraklı kalabalığı da katletmeyi hedeflediği ortaya çıktı.
 
PKK'NIN TAKTİĞİ
İkinci bomba taktiğinin terör örgütü PKK tarafından sıklıkla kullanıldığını belirten yetkililer, "İstanbul Güngören'de 2 yıl önce bomba süsü verilmiş paketten sonra patlayan asıl bomba 17 kişinin ölümüne, 154 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Yine İzmir, Şirinyer semtinde de 3 yıl önce aynı yöntemle patlatılan ikinci bombada 1 kişi ölmüş, 9 kişi de yaralanmıştı" dedi. Soruşturmayı sürdüren polis, bomba süsü verilmiş paket ile piknik tüplerini kimlerin bıraktığını belirlemek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baydemir'in 25 yıl hapsi isteniyor
KCK soruşturmasında hazırlanan iddianame mahkemeye ulaştı. İddianamede, ...
SBS’’de 1 milyon öğrenci ter döktü
İlköğretim 6. sınıf öğrencisi yaklaşık 1 milyon 88 bin adayın katıldığı ...
'Şehadet mi annem mi?'
İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda ...
 
Şırnak'ta mayına basan iki asker yaralandı
Şırnak'ın Uludere ilçesinin Karaçalı mevkiinde başlatılan operasyonlar ...
Yangının faturası evsahibine
İzmir'de bir kiracı, elektrik kaçağından çıkan yangında oluşan ...
Berber simitçiyi bıçaklayarak öldürdü
Foça’’da berberlik yapan bir genç ile simitçinin kavgası kanlı bitti.’
 
Kasklar yarıştı
’“Forum Adrenalin 2’” festivali kapsamında Forum Bornava ve Türk Chopper ...
Böyle bir metni TSK ilk kez yayınladı
TSK, Osmaniye'de jandarma koruma karakoluna yapılan saldırıda ...
Kamer Genç beyin kanaması geçirdi
Geçtiğimiz günlerde CHP’’ye katılan Kamer Genç beyin kanaması geçirdi. ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva